Wifi koko kotiin – siis ihan joka huoneeseen

Smart Wifi -laajentimilla pääset eroon wifin katvealueista. Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin.

Takuulla eroon wifin katvealueista

Smart Wifi -laajentimet ovat kiinteän 5G:n, valokuitu- tai hybridilaajakaistan* lisäpalvelu, jolla voi parantaa langattoman verkon eli wifin peittoa kotona. Laajentimien ansiosta wifi toimii isommankin kodin joka huoneessa. Palveluun kuuluvia laajentimia on helppo hallita Smart Wifi -mobiilisovelluksella. Jos et ole tyytyväinen laajentimien toimintaan ensimmäisen kuukauden aikana, saat rahasi takaisin.

*Hybridilaajakaistan uusmyynti on päättynyt, eli hybridilaajakaistan osalta Smart Wifi on saatavilla vain jo olemassa oleviin tilauksiin.
Telia Smart Wifi

Hyvästi yläkerrassa pätkivä netti

Katso suoratoistopalveluja, selaa nettiä ja pelaa online-pelejä kodin joka kolkassa ilman pätkimistä tai piuhojen virittelyä. Smart Wifi -laajentimet luovat kotiisi älykkään mesh-verkon, jossa netti toimii luotettavasti suuremmankin kodin joka kolkassa.

Wifi-takuu

Wifi-takuu

Toivomme, että palvelusta on sinulle hyötyä ja iloa. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen Smart Wifi -laajentimiin ensimmäisen kuukauden aikana, saat rahasi takaisin.

Smart Wifi -sovellus

Helppo ottaa käyttöön

Laajentimien käyttöönotto on helppoa Smart Wifi -sovelluksella. Sovellus neuvoo laajentimien sijoittelussa ja sillä voi hallita kotiverkkoa, kuten vaihtaa verkon nimen tai salasanan. Sovellus on maksuton ja se on saatavilla älypuhelimeen tai tablettiin.

Älykäs wifi-yhteys

Modeemista älykäs

Älykäs yhteys muodostaa laitteellesi parhaan yhteyden automaattisesti ja saumattomasti. Se valitsee aina sen laajentimen tai modeemin, josta tulee paras yhteys.

Sopivatko Smart Wifi -laajentimet kotiini?

Smart Wifi -laajentimet ovat tarkoitettu:

 • yli 70 m² asuntoon tai useampikerroksiseen kotiin laajentamaan wifin peittoa
 • tilanteisiin, kun wifi ei toimi kunnolla kodin joka huoneessa
 • tilanteisiin, kun modeemin sijoituspaikka on kaukana netin käyttöpaikasta
 • Telian hybridi-, valokuitu- ja kiinteän 5G -laajakaistan kaveriksi

Aloitetaan tilaaminen

Valitse ensin, millainen laajakaista sinulla on nyt käytössäsi

Lue lisää Smart Wifistä

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Telia Smart Wifi?

Telia Smart Wifi on Telia Yhteys kotiin Kiinteä 5G, valokuitu- ja hybridi-laajakaistaan saatavilla oleva lisäpalvelu, johon kuuluu kaksi Telia Smart Wifi -laajenninta. Lisämaksullisella palvelulla saat takuuvarmasti ja helposti kotisi joka huoneen peittävän, vakaan ja luotettavan wifin. Jos et ole tyytyväinen, saat palvelusta rahasi takaisin.

Palvelun asetuksia hallitset Telia Smart Wifi -sovelluksen kautta, joka on ladattavissa maksutta iOS- ja Android-laitteille.

Smart Wifi perustuu wifi-mesh-verkkoteknologiaan, jossa laajakaistan modeemiin yhdistetään wifi-laajentimet. Ne laajentavat wifi-verkon peittoa asunnon eri huoneisiin ja/tai kerroksiin. Näin muodostuu siis isompi ja kattavampi, saumaton wifi-verkko mesh-tekniikalla. Laitteet yhdistyvät automaattisesti ja saumattomasti aina siihen laajentimeen tai modeemiin, joka antaa parhaan nopeuden käytettävälle laitteelle.

Mitä tarkoittaa wifi-takuu?

Jos et ole ensimmäisen kuukauden aikana tyytyväinen Smart Wifi -laajentimien toimintaan, palvelun voi irtisanoa. Hyvitämme tällöin Smart Wifi -palvelun laskun ensimmäiseltä kuukaudelta. Jos sinulla on palveluun määräaikainen sopimus, puramme sen. Takuu koskee vain Smart Wifi -lisäpalvelua, ei koko Yhteys kotiin -liittymää. 

Millaiseen asuntoon palvelu sopii?

Smart Wifi -laajentimet on tarkoitettu pääasiassa yli 70 m² asuntoihin tai koteihin, joissa on useampia kerroksia.

Myös seuraavissa tapauksissa Smart Wifi voi tuoda kotiin kattavamman wifin:

 • Alle 70 m² asunnot, joissa paksut betoni- tai kiviseinät voivat heikentää wifin signaalia eri huoneissa
 • Asunnot, joissa modeemin sijoituspaikka on kaukana käyttöpaikasta

Modeemi on voitu sijoittaa myös metalliseen it-/sulakekaappiin ja yhteys voi siitä syystä pätkiä. Silloin laajentimista ei välttämättä ole apua, vaan modeemi kannattaa sijoittaa avarampaan paikkaan.

Tavallinen laajakaista yhdellä modeemilla tai reitittimellä riittää normaalisti alle 70 m² asunnoissa kattamaan kaikki huoneet. Jos langaton nettiyhteytesi toimii jo nyt hyvin kodin joka huoneessa, et välttämättä tarvitse Smart Wifiä.

Nostavatko laajentimet nykyisen nettini nopeutta?

Smart Wifi -laajentimet eivät nosta nykyisen nettisi nopeutta tai muuta sen ominaisuuksia. Ne parantavat langattoman verkon (wifi) peittoa kodin joka huoneeseen, eli toisin sanoen pitävät huolen siitä, että saatavilla oleva nopeus, kuuluvuus ja vakaus ovat yhtä hyviä asunnon joka huoneessa.

Voinko hyödyntää palvelua ulkona?

Smart Wifi -laajentimet eivät ole sään- tai kosteudenkestäviä, eli niitä ei voi sijoittaa ulos. Pihalle wifiä voi laajentaa kuitenkin sijoittamalla laajentimen sisälle esimerkiksi seinän lähelle, joka on lähinnä piha-aluetta. Huomaa, että selektiivi-ikkunat heikentävät signaalia. 

Laajentimilla voi vahvistaa wifin peittoa myös pihapiirin muissa rakennuksissa, esim. autotallissa.

Voinko saada Smart Wifi -laajentimet yritykselleni?

Palvelu on saatavilla vain kuluttaja-asiakkaille.

Miten voin tilata laajentimet?

Laajentimet voit tilata

 • uuden valokuitu- tai kiinteän 5G -laajakaistan tilauksen yhteydessä lisäpalveluna tai
 • jo olemassa olevaan hybridi-, valokuitu- tai kiinteään 5G -laajakaistaliittymääsi.

Hybridilaajakaistan modeemi on aina yhteensopiva Smart Wifi -laajentimien kanssa. Valokuitulaajakaistaan tarvitset lisäksi yhteensopivan Smart-modeemin.

Katso kohta Sopivatko Smart Wifi -laajentimet kotiini?

Miten otan laajentimet käyttöön?

Laajentimet on helppo ottaa käyttöön Smart Wifi -sovelluksen avulla. Se opastaa laajentimien käyttöönotossa ja neuvoo, mihin laajentimet kannattaa sijoittaa. Pääsääntöisesti laajentimet sijoitetaan asunnossa paikkoihin, joissa langattoman verkon signaali on huono. Huomaathan, että muun muassa paksut rakenteet ja selektiivi-ikkunat heikentävät wifi-signaalia.

Huomioi:

 • Valokuitu- ja kiinteän 5G -laajakaistan yhteydessä Smart Wifi -laajentimet tarvitsevat yhteensopivan Smart-modeemin. Kun sinulla on tarvittavat laitteet, pääset asentamaan Smart Wifin käyttöönotto-ohjeiden mukaisesti.

Lue lisää Smart Wifi -laajentimien käyttöönotosta asiakastuestamme.

Käyttöönoton haasteissa auttaa Telia Helppi

Tietoa Telia Smart Wifi -sovelluksesta

Ajankohtaista: Smart Wifi -sovellus ei valitettavasti ole tällä hetkellä käytettävissä uusilla Smart Wifi -palvelun asiakkailla. Smart Wifi -laajentimet toimivat kuitenkin sovelluksen puuttumisesta huolimatta.

Sovelluksen voi ladata älypuhelimiin tai tabletteihin AppStoresta tai Google Play Kaupasta. Sovellus on maksuton.

Button text Button text

Sovellukseen kirjaudutaan Telia-tunnuksella. Jos sinulla ei vielä ole Telia-tunnusta, luo Telia-tunnus.

Sovelluksella voit esimerkiksi

 • asettaa käyttöaikatauluja perheen pienimpien netin käytölle
 • nimetä laajentimet huoneiden mukaan
 • vaihtaa verkon nimen ja salasanan
 • tarkistaa laajentimien ja modeemin toiminnan ja yhteyden tilan
 • nähdä Oma verkko -kohdasta laajentimien ja reitittimen välisen yhteyden tilan: vihreä tarkoittaa vahvaa yhteyttä, keltainen heikkoa ja punainen huonoa

Tutustu Smart Wifi -sovelluksen ohjeisiin

Laajentimien tekniset tiedot
 • Malli: AirTies Air4930
 • Pakkauksessa kaksi laajenninta
 • Laajentimeen voidaan kytkeä laitteet langattomasti wifin avulla tai Ethernet-johdolla, jos laite ei tue langatonta yhteyttä. Yhdessä laajentimessa on kaksi Ethernet/LAN-porttia.
 • Dual-band: 2,4 GHz, 5 GHz
 • Band steering -toiminto: Band steering valitsee taajuuden, joka antaa langattomalle laitteelle parhaan yhteysnopeuden. 2,4 GHz ja 5 GHz -taajuuksia tukevat laitteet valitsevat taajuuden automaattisesti.
 • Client steering -toiminto: Client steering yhdistää päätelaitteen wifi-mesh-verkkoon mesh-laajentimen kautta automaattisesti, mikä mahdollistaa verkon yksiköistä parhaimman ja nopeimman yhteysnopeuden.
 • Mesh-tekniikka: Wifi-mesh on langaton mesh-verkko, joka mahdollistaa kattavamman ja vakaamman langattoman lähiverkon. Wifi-mesh-verkko muodostuu, kun Smart Wifi -laajentimet liitetään Telia Smart Wifi -reitittimeen.
 • Kantavuus: n. 12 metriä, sovellus neuvoo laajentimien sijoittelussa

Lue lisää teknisiä tietoja asiakastuestamme.

Pakkauksen sisältö
 • 2 x AirTies Air4930 -laajentimia
 • 2 x virtajohto
 • 1 x Ethernet-kaapeli
 • AirTies Safety Sheet ja CE-lehtiset
 • Telian Smart Wifi -käyttöönotto-opas ja kaksipuoleinen tiedote ohjelmistopäivityksestä
Minkä nettilaitteiden kanssa Smart Wifi on yhteensopiva?

Telia Smart Wifi -laajentimet toimivat seuraavien tarjoamiemme nettilaitteiden kanssa:

Eikö sinulla ole Smart Wifin kanssa yhteensopivaa nettiyhteyttä?
Tarkista saatavuus

Onko valokuituyhteytesi nettilaite väärä Smart Wifille?
Ota yhteyttä asiakaspalveluun

Mistä saan apua?

Ohjeet käyttöönottoon löydät asiakastuestamme. Mikäli sinulla on ongelmia nettiyhteyden toimivuudessa kotona, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Pääsemme tarvittaessa tarkistamaan etänä, mistä ongelma johtuu ja kuinka sen voi korjata.

Asennusvaiheen ongelmissa auttaa Helppi.

Smart Wifi -lisäpalvelun irtisanominen

Smart Wifi -lisäpalvelun irtisanomisaika on 14 vuorokautta toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa. Laitteet tulee palauttaa asiakaspalautuksena 30 päivän kuluessa palvelun päättymisestä. Irtisanomisesta tulee olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Mesh-verkko helposti kotiin

Smart Wifi -laajentimien avulla saat luotua kotisi joka huoneeseen ulottuvan langattoman mesh-verkon helposti palveluna. Mesh-laitteiden teknisten ominaisuuksien opiskeluun ei tarvitse käyttää aikaa ja Smart Wifi -reitittimet saat wifi-takuulla: jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin. Kotiverkon laajentaminen jokaiseen kodin huoneeseen ei ole koskaan ollut näin yksinkertaista.

Smart Wifi tarvitsee toimiakseen hybridi-, valokuitu- tai kiinteän 5G -laajakaistan, tarkista saatavuus. Muista myös taloyhtiönetti. Nopeus kannattaa valita oman käyttötarpeen mukaan. Jos nopeuden valinta askarruttaa, lue lisää eri nettiliittymistä. Valikoimastamme löydät myös 4G- ja 5G-modeemit, reitittimet ja muut mesh-ratkaisut.

Muista myös tietoturva laitteisiin

Ota kaikki ilo irti uudestan Smart Wifi -verkostasi uusilla laitteilla. Valikoimastamme löydät sopivat puhelimet, tabletit ja tietokoneet jokaiseen käyttötarpeeseen.

Vaikka mesh-ratkaisulla saat Smart Wifin koko kotiisi, muista huolehtia myös laitteiden tietoturvasta hankkimalla kattavat tietoturvaratkaisut ja -ohjelmat. Turvapaketti suojaa laitteesi viruksilta ja Freedome VPN turvaa anonyymiyden verkossa liikkuessa.