Valokuitu – nopein netti kotiin

Valokuitu päihittää nopeudessa muut yhteydet
Takaa pätkimättömän netin usealle laitteelle samanaikaisesti
Jos valokuitua ei ole saatavilla kotiisi, näytämme parhaan mahdollisen laajakaistavalikoimamme

Katso yhteydet kotiisi

Oletko jo Telian asiakas? Näin muutat netin uuteen kotiin. Muut muutokset laajakaistaliittymääsi teet helposti kirjautumalla telia.fi:ssä.

Ota selvää saatko kotiisi valokuidun

Tarkista saatavuus

Kuinka voimme auttaa?

Usein kysyttyä valokuituliittymistä

Mikä valokuitu on?

Valokuitu on ohut, kvartsilasista valmistettu johdin, jossa voidaan siirtää tietoa laservalolla hyvin nopeasti. Valokuidun kapasiteetti on käytännössä rajaton. Valokuitu on tämän päivän ylivoimaisin tiedon siirtämisen tekniikka. Valokuitu on kaiken tietoliikenteen takana, myös langattoman verkon. Tulevaisuuden 5G-verkkoakaan ei voitaisi kehitellä ilman kuitua.

Miksi kannattaa hankkia valokuituliittymä?

Valokuituyhteydellä kiihdytät jopa gigan tiedonsiirtonopeuksiin. Valokuituliittymällä lataat videot sekunneissa ja hoidat etätyöt sekä videotapaamiset ilman häiriöitä.

Valokuituyhteys tuo kotiisi nopeimman internetyhteyden. Kun nettiyhteys on nopea, kaikki kodin asukkaat voivat käyttää haluamiaan laitteita ja palveluita vaikka samanaikaisesti ilman, että yhteys ruuhkautuu, hidastuu tai alkaa pätkiä.

Valokuituyhteyden avulla varmistat, että sinulla on tulevaisuudessakin yhteys, jonka avulla saat käyttöösi esimerkiksi kaikki uudenlaiset internet-, televisio-, ja puhelinpalvelut. Yhä useammat palvelut kehitetään nimenomaan nopealla kiinteällä yhteydellä käytettäväksi. Valokuituyhteys on pitkäikäinen sijoitus, jonka tiedetään kestävän ainakin 50 vuotta. Siksi valokuituyhteyden hankinta vaikuttaa myös kotisi arvoon asuntomarkkinoilla.

Mihin tiedonsiirtonopeuksiin valokuitunopeus voi päästä?

Kun yleinen tiedonsiirtonopeus on nyt 10–50 megabittiä sekunnissa, nousee valokuitunopeus huomattavasti korkeampiin yhteysnopeuksiin. Valokuituyhteys on tiedonsiirtokyvyltään ylivoimainen, ja valokuitunopeus päihittää nopeudessaan selvästi kuparikaapelin sekä langattomat yhteydet.

Valokuituyhteys tuo kotiisi jo nyt gigan, ja tulevaisuudessa jopa 100 gigan laajakaistanopeudet ilman muutoksia rakennettavaan kuituverkkoon. Tulevaisuudessa valokuituliittymäsi yhteysnopeutta pystytään nostamaan valokuitupäätelaitetta päivittämällä.

Mitä valokuituyhteys maksaa?

Valokuituliittymän hinta on aluekohtainen. Valokuituliittymän hinta perustuu aina todellisiin kustannuksiin. Valokuituliittymän kustannukset koostuvat verkon vaatimista laitteista, valokuitukaapelin kaivamisesta maahan ja pihatontille, kaivuujälkien korjauksesta ja kotiin tulevan valokuitupäätelaitteen asennuksesta.

Koska kaivuukustannukset aiheuttavat valtaosan valokuituliittymän hinnasta, tarvitaan verkkoon kerralla suurempi joukko liittyjiä. Näin valokuituyhteys voidaan tarjota kotitalouksille huomattavasti edullisemmin, kuin jos kuituyhteys rakennettaisiin aina yhteen kotiin kerrallaan.

Työn osuudesta valokuidun rakentamisessa on myös mahdollista hakea verottajalta kotitalousvähennystä. Lue kotitalousvähennyksestä lisää verottajan sivuilta.

Voinko saada laajakaistan valokuidun kautta?

Valokuituverkon alueella voit tilata erittäin nopean ja tasalaatuisen Yhteys kotiin Valokuitu -laajakaistan. Tutustu tarkemmin valokuituun ja tarkista sen saatavuus verkkosivuillamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

valokuituliittymä kotiin

Kun harkitset kodin nettiliittymän päivittämistä, pidä mielessäsi myös huippunopea valokuituliittymä. Valokuituliittymä luo kodistasi vertaistaan hakevan huippumodernin viihdekeskuksen. Nykyisen yhteytesi nopeuden tarkistat helposti nopeustestin avulla.

Nopean valokuituliittymän ansiosta striimaat elokuvat sekä parhaat sarjat sujuvasti ilman pätkimistä. Myös konsolipelaaminen sujuu valokuituyhteydellä paremmin, kun reagoit pelitapahtumiin nopeammin kiitos sujuvan yhteyden. Nopeutta löytyy myös uudesta 5G-netistä.

Kun kodin valokuituyhteydet on päivitetty, olisiko aika päivittää myös puhelinliittymä rajattomaksi? Löydät meiltä myös edulliset puhelinliittymät nuorille ja liittymät lapsille, sekä näppärät prepaid-liittymät. Mukana kulkevan tabletin tai kannettavan tietokoneen kumppaniksi puolestaan soveltuu näppärä mobiililaajakaista.