Nopea 5G-netti kotiin

Kohta mikä tahansa on kotona mahdollista, sillä 5G-laajakaistan nopeus riittää kaikkeen ja kaikille laitteille. Laajakaistaan kuuluu halutessasi myös nähtävää - liittymäasiakkaana voit tilata MTV Katsomon sisältöjä etuhintaan.

Tarkista 5G-netin saatavuus kotiisi

5G on toistaiseksi saatavilla vain rajoitetuilla alueilla, mutta laajennamme verkkoa vauhdilla. Tarkista 5G-kuuluvuustilanne.

Jos 5G-yhteyttä ei ole saatavilla kotiisi, näytämme muut parhaat laajakaistavaihtoehtomme.

5G-laajakaista – se nopein nettiyhteys

5G-laajakaista tarjoaa vakaan ja tehokkaan nettiyhteyden niin etätöihin, streamaamiseen kuin pelaamiseenkin. Laajakaistan nopeus riittää helposti usealle samanaikaiselle käyttäjälle, sillä 5G-verkko takaa moninkertaisesti kapasiteettia 4G-verkkoon verrattuna.

5G-laajakaistasta on saatavilla kaksi erilaista vaihtoehtoa: kiinteä 5G ja mobiililaajakaista. Kiinteä 5G-laajakaista tarjoaa parhaan nettiyhteyden pientalon sisätiloihin kiinteän asennuksen ansiosta. 5G-mobiililaajakaista on nopea kiinteänkaltainen kodin laajakaista, joka on helppo ottaa käyttöön itse.

Kodin 5G-laajakaistat

Tilattavissa olevat laajakaistayhteydet riippuvat osoitteestasi. Saatavuushaulla voit selvittää, millaisia yhteyksiä osoitteeseesi on tarjolla.

Tarkista saatavuus

Oletko yritysasiakas? 5G-netti kotiin yrityksille

Näin kiinteän 5G-netin hankkiminen tapahtuu

1. Tilauksen tekeminen

Tarkista ensimmäiseksi kiinteän 5G-netin saatavuus kotiisi saatavuushaulla. Voit myös jättää meille soittopyynnön, niin asiantuntijamme tarkistavat onko osoitteeseesi saatavilla kyseistä nettiratkaisua. Soittopyynnön jättäminen ei sido vielä mihinkään.

 

2. Asennusajan sopiminen

Jos tilasit asennuspalvelun, asentajamme soittaa ja sopii kanssasi tarkemman asennusajan, jotta osaat olla paikalla silloin. Laitteet saapuvat postitse parin päivän kuluessa tilauksesta – haethan ne ennen asennusaikaa.

3. Laitteiden asennus

Asentaja valitsee 5G-kuuluvuutta mittaamalla ulkoyksikölle ihanteellisimman paikan talon seinästä ja kiinnittää ulkoyksikön siihen. Ulkoyksiköstä vedetään johdot sisällä toimivaan reitittimeen ja lopuksi asentaja varmistaa yhteyden toimivuuden.

Jos asennat laitteet itse, apunasi on silloin asennusopas ja laitteiden mukana tulevat ohjeet. Katso myös ohjeet asennukseen asiakastuestamme.

4. Yhteys on valmis käyttöön

Asennuksen jälkeen käytössäsi on huippunopea ja laadukas nettiyhteys. Laitteidesi ei tarvitse olla 5G-laitteita, jotta ne voivat käyttää reitittimen jakamaa nettiyhteyttä.

Haluatko kuulla lisää kodin 5G-netistä?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin katsotaan yhdessä juuri sinulle sopiva ratkaisu.

Jätä soittopyyntö

Keskittäminen kannattaa

Kun sinulla on meiltä kuukausilaskutteinen matkapuhelinliittymä, säästät uuden laajakaistan kuukausimaksuissa.

Etujakson pituus taloyhtiöasiakkaille nopeusluokasta riippuen 3–12 kk ja Valokuitusen Avoin kuitu -asiakkaille 12 kk. Muille asiakkaille 24 kk määräaikainen sopimus.
 

Usein kysyttyä 5G-laajakaistasta

5G-netti kotiin

Huippunopea 5G-laajakaista tuo lisää valinnanvaraa, kun kodin laajakaista vaatii päivitystä. Jos oikean nopeuden valinta askarruttaa, lue lisää nettiliittymistä. Nykyisen yhteytesi nopeuden voit tarkistaa helposti netin nopeustestillä. 5G-nettiliittymä on nappivalinta siinä tilanteessa, jos haluat kotisi netiltä paljon, mutta osoitteeseesi ei vielä ole saatavilla valokuitua tai kaapeliverkkoa. Jos asut taloyhtiössä, muista tarkistaa myös onko taloyhtiölläsi käytössä edullinen taloyhtiönetti

Kun netti kotiin on tilattu ja kodin kiinteä laajakaista on päivitetty, olisiko aika harkita onko tarvetta myös mobiilinetille? Kiinteä laajakaista on varma valinta kodin nettiyhteydeksi, mutta mobiililaajakaista on hyvä vaihtoehto kun halutaan saada esimerkiksi nopea langaton netti mökille. Tutustu myös etuhintaisiin mobiililaajakaistaliittymiimme.

Kun sukkela 5G-internetyhteys on hankittu kotiin, kannattaa muistaa tarkistaa myös puhelinliittymän tilanne. Meiltä löydät myös puhelinliittymät 5G-netillä. Jotta saat 5G-puhelinliittymästäsi kaiken riemun irti, tarvitset sen kaveriksi 5G-puhelimen. 5G:tä tukevien puhelimien valikoima kasvaa jatkuvasti ja niitä on tarjolla jo lukuisilta tunnetuilta brändeiltä.

Yhteys kotiin kiinteä 5G asennuspalvelu

Asennuspalvelu varmistaa parhaan mahdollisen yhteyden avaimet käteen -periaatteella. Asentaja mittaa parhaan paikan johon ulkoyksikkö kannattaa sijoittaa, kiinnittää sen kiinteistön ulkoseinään ja yhdistää seinän läpi vietävällä kaapelilla sisätilan reitittimeen, josta jaat nettiyhteyden kaikille kodin laitteille. Ulkoyksikön myötä 5G-signaali ei pääse vaimenemaan talon seinän vaikutuksesta ja tarjoaa parhaan mobiiliyhteyden kotikäyttöön. Asentaja myös varmistaa yhteyden toimivuuden. Jos vaikuttaa siltä, ettei yhteys yltäisi toivottuihin nopeuksiin, puramme tilauksesi veloituksetta.

Asennuspalvelun hinta 495 € kerralla tai 24 kk maksuajalla 20,63 €/kk. Asennuskulun voi sisällyttää kokonaisuudessaan kotitalousvähennykseen. 

Yhteys kotiin kiinteä 5G -hintatiedot

  • Yhteys kotiin kiinteä 5G XL+ -liittymä, Telia 5G ulkoyksikkö ja Telia Smart -reititin hintaan 39,90 €/kk
  • Yhteys kotiin kiinteä 5G XXL -liittymä, Telia 5G ulkoyksikkö ja Telia Smart -reititin hintaan 44,90 €/kk

24 kk määräaikainen sopimus. Uuden liittymän avaus 8,99 €. 

Määräaikaisen tilausjakson päätyttyä tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 39,90 €/kk (5G XL+) ja 44,90 €/kk (5G XXL) tai hinnaston mukaisella hinnalla.

Telia Dot 5G-laajakaistan hintatiedot

  • Yhteys kotiin 5G 300 Mbit/s 29 €/kk
  • Yhteys kotiin 5G+ 600 Mbit/s 34 €/kk

Ei määräaikaisuutta. Avausmaksu 5 €.

Uudelle käyttäjälle 14 vrk peruskäyttöä ilmaiseksi.

Liittymään on ostettavissa yhteensopiva ZTE MC888 5G -reititin kertamaksulla (312 €) tai 24 kk osamaksulla (13 €/kk).