Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Supernopea 5G-netti kotiin

Harppaa tulevaisuuteen ja valitse 5G-laajakaista kotiin. Sillä vauhti riittää helposti kaikille kodin laitteille.

Tarkista millaisen laajakaistan saat kotiisi

5G-kuuluvuus on toistaiseksi saatavilla vain rajoitetuilla alueilla, mutta laajennamme verkkoa vauhdilla. Tarkista 5G-kuuluvuustilanne.

5G-laajakaista – Se nopein mobiiliyhteys

5G-nettiliittymällä varustat kotisi nopeimmalla saatavilla olevalla mobiiliyhteydellä. Se tarjoaa kiinteän laajakaistan kaltaisen käyttökokemuksen ilman kalliita asennuskuluja. 5G-nopeus mahdollistaa lähes viiveettömät yhteydet sujuvoittaen niin etätöitä, videopuheluita kuin vapaa-ajan viettoa, kuten elokuvien ja sarjojen katsomista, streamaamista ja online-pelaamista.

5G-laajakaista on paras valinta kotiin silloin, kun haluat netiltä paljon nopeutta, mutta osoitteeseesi ei ole saatavilla valokuitua tai kaapeliverkkoa.

Mikä on Yhteys kotiin 5G?

Telia Yhteys kotiin 5G on supernopea, uuden sukupolven laajakaista. Tämä yhteys ei hyydy kovassakaan käytössä vaan tarjoaa vakaan nettiyhteyden niin etätöihin, streamaamiseen kuin pelaamiseenkin. Mobiilitekniikalla toteutettava Yhteys kotiin hyödyntää 5G-verkkoa, joka takaa lähes rajattomasti kapasiteettia samanaikaisille käyttäjille. 5G-verkko laajenee jatkuvasti ympäri Suomea, joten tarkkaile saatavuuden päivittymistä juuri sinun kotiisi!

Kysymyksiä ja vastauksia 5G-laajakaistasta

Miten hyödyn Yhteys kotiin 5G:stä?

5G-yhteys tarjoaa aikaisempiin mobiiliyhteyksiin verrattuna huomattavasti enemmän kapasiteettia ja takaa saumattoman nettiyhteyden kotiisi. Yhteys kotiin 5G on paras ratkaisu, jos alueellasi ei ole valokuitua tai kaapeliverkkoa. Parhaimmillaan 5G-verkkoa käyttävä yhteys tuo mahdollisuuden päästä käyttämään kiinteänkaltaista laajakaistayhteyttä. 

Huippunopea 5G-valmiudella varustettu Huawei CPE Pro 5G-reititin jakaa mobiiliyhteyden eteenpäin viihteen tai kotikonttorin laitteille. Lue lisää 5G-reitittimestä alempaa Mitä laitteita tarvitsen, jotta voin käyttää 5G-laajakaistaa? -kohdasta.

Voinko saada Yhteys kotiin 5G:n käyttööni?

Laajennamme 5G-verkkoamme kiihtyvää tahtia. 5G-verkon peittoalue on siis alkuvaiheessa rajallinen, mutta kasvatamme sitä jatkuvasti.

Valokuitu- ja kaapelinettialueilla yhteydet ovat ennestään jo niin nopeita, ettei 5G-laajakaista tuo niillä lisänopeutta.

Lue lisää saatavuuden laajenemisesta

Mitä laitteita tarvitsen, jotta voin käyttää 5G-mobiililaajakaistaa?

Liittymän käyttämiseen tarvitset:

  • Telian 5G-mobiililaajakaistan
  • Tietokoneen tai muun vastaavaan käyttöön sopivan laitteen
  • 5G-reitittimen, joka sisältyy liittymän kuukausihintaan.

Supernopea 5G-reititin avaa kaistan uuden sukupolven ruuhkattomaan 5G-verkkoon, joka tarjoaa entistä nopeammat ja kattavammat kodin yhteydet. 5G-reititin tukee 5G-verkon lisäksi myös 4G-verkkoa ja jakaa yhteyden langattomasti eteenpäin kaikille kotisi päätelaitteille. Voit siis yhdistää kaikki laitteesi 5G-reitittimeen langattomasti tai verkkokaapelilla eikä päätelaitteidesi tarvitse olla 5G-kykyisiä. Lisäksi reitittimen tukema tuliterä WiFi 6 vähentää naapureiden verkosta aiheutuvia häiriöitä ja varmistaa nopeamman, vakaamman ja kattavamman kotiverkon WiFi 6 -standardia tukeville laitteille.

Mistä saan käyttöönottoon apua?

Reitittimen käyttöönotto on helppoa mukana tulevan käyttöönotto-oppaan avulla. Löydät käyttöönotto-oppaan myös asiakastuesta.

Tutustu oppaaseen

Halutessasi voit myös tilata Telia Helpiltä asennuksen.

Päivitetäänkö nettisi uudelle tasolle? Tarkista 5G-netin saatavuus:

5G-kuuluvuus on toistaiseksi saatavilla vain rajoitetuilla alueilla, mutta laajennamme verkkoa vauhdilla. Tarkista 5G-kuuluvuustilanne.

Kuinka voimme auttaa?

5G-netti kotiin

Huippunopea 5G-laajakaista tuo lisää valinnanvaraa, kun kodin laajakaista vaatii päivitystä. Nykyisen yhteytesi nopeuden voit tarkistaa helposti netin nopeustestillä. 5G-nettiliittymä on nappivalinta siinä tilanteessa, jos haluat kotisi netiltä paljon, mutta osoitteeseesi ei vielä ole saatavilla valokuitua tai kaapeliverkkoa. Jos asut taloyhtiössä, muista tarkistaa myös onko taloyhtiölläsi käytössä edullinen taloyhtiönetti

Kun sukkela 5G-internetyhteys on hankittu jo kotiin, kannattaa muistaa tarkistaa myös puhelinliittymän tilanne. Meiltä löydät myös puhelinliittymät 5G-netillä. Jotta saat 5G-puhelinliittymästäsi kaiken riemun irti, tarvitset sen kaveriksi 5G-puhelimen. 5G:tä tukevien puhelimien valikoima kasvaa jatkuvasti ja niitä on tarjolla jo lukuisilta tunnetuilta brändeiltä.