Mikä on PUK-koodi ja mistä saan sen?

PUK-koodilla saat avattua puhelimesi, jos näppäilit PIN-koodin kolme kertaa väärin.
Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille. Näytä yritysasiakkaiden ohje.

Jos näppäilit PIN-koodin kolme kertaa väärin, SIM-kortti lukkiutuu. Saat avattua sen kahdeksannumeroisella PUK-koodilla, minkä jälkeen puhelimesi toimii taas normaalisti.

Jos SIM-kortti vaihtuu, muuttuvat PIN- ja PUK-kooditkin.

Huom! Jos syötät PUK-koodin liian monta kertaa väärin, SIM-kortti lukittuu pysyvästi ja se tarvitsee vaihtaa uuteen. Koodia ei siis kannata näppäillä pelkkään arvaukseen perustuen.

PUK-koodin hakeminen itse

Saat PUK-koodin helpoiten ja veloituksetta kirjautumalla Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen ja katsomalla koodin sieltä liittymän tiedoista. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme ja valita itsepalveluvaihtoehdon.

Minun Teliasta

Saat PUK-koodin veloituksetta Minun Teliasta. Kirjautuneena löydät PUK-koodin näin:

  1. Mene kohtaan Liittymäni ja palveluni.
  2. Etsi se liittymänumero, jolle PUK-koodi tarvitaan ja paina sen kohdalta Hallinnoi tilausta -nappia.
  3. Aukeavassa Liittymät-näkymästä löydät 8-numeroiset PUK-koodit (PUK1-koodi ja PUK2-koodi).

Katso PUK-koodi

Soittamalla

Kun valitset asiakaspalvelunumeroon soittaessasi itsepalveluvaihtoehdon, saat PUK-koodin veloituksetta.

Huomioithan, että itsepalveluvaihtoehto soittamalla ei ole mahdollinen, jos liittymässä on käytössä mobiilivarmenne, jos kyseessä on prepaid- tai Dot-liittymä, jos liittymä on irtisanottu tai väliaikaisesti suljettu tai jos liittymänumero ja henkilötunnus eivät täsmää.

PUK-koodi asiakaspalvelusta tai Telia Kaupasta

Voit pyytää PUK-koodin asiakaspalvelustamme tai Telia Kaupasta. Tällöin veloitamme palvelusta hinnaston mukaisen hinnan.

Katso hinnasto

Prepaid-liittymän PUK-koodi

Prepaid-liittymän PUK-koodin löydät alkuperäisestä ostopakkauksesta. Jos pakkaus on kadonnut, voit selvittää Prepaid-liittymän PUK-koodin myyntipisteellämme esittämällä liittymän ostokuitin.

SIM-kortin ja puhelimen oman PIN-koodin erot

SIM-kortin PIN-koodi ja puhelimelle määritettävä PIN-koodi ovat kaksi eri asiaa, joiden erot on hyvä tunnistaa.

Kun syötät puhelimeen oikean PUK-koodin, puhelin pyytää sinua määrittämään uuden PIN-koodin SIM-korttia varten. Käytä määrittämääsi SIM-kortin PIN-koodia jatkossa aina, kun käynnistät puhelimen kokonaan uudelleen.

Joissain puhelimissa voi olla kaksi SIM-korttipaikkaa. Jos käytät puhelimessa kahta SIM-korttia, varmista kumman kortin PIN-koodia olet syöttämässä. Yleensä korttipaikat erotellaan SIM1- ja SIM2-nimillä ja voit ottaa toisen kortin irti puhelimesta tai pois käytöstä puhelimen asetuksista.

Puhelimella voi olla myös oma PIN-koodi, jota laite kysyy näytönlukituksen avaamiseen tai tiettyjen asetusten muuttamiseen. Tämä PIN-koodi voi olla numerosarja, salasana tai näytölle piirrettävä kuvio. Puhelimen oma PIN-koodi ei ole operaattorille kuuluvaa tietoa, joten me emme voi vaihtaaa tai palauttaa unohtunutta koodia. Jos puhelimen oma PIN-koodi on unohtunut, katso toimintaohjeet puhelimen valmistajan ohjeista. Telia Helppi -tukipalvelu tarjoaa apua omiin laitteisiisi liittyviin pulmiin. Joissain tapauksissa puhelin täytyy palauttaa tehdasasetuksille, jolloin kaikki siihen muuttamasi asetukset ja tallentamasi tiedot katoavat.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä

Minun Telia

Minun Teliassa maksat laskut helposti, hallinnoit liittymiäsi ja palveluitasi, löydät puk-koodin, teet vikailmoituksen ja keskustelet asiakaspalvelun kanssa.

Kirjaudu selaimella
Tutustu Minun Telia -sovellukseen

Minun Teliassa ja sovelluksessa chat-asiakaspalvelu 24/7.
 

Chat

Chatbottimme Tellu osaa auttaa monissa asioissa. Tellu ohjaa sinut tarvittaessa asiakaspalvelijalle ympäri vuorokauden, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen.
 

Avaa chat >
Kirjaudu

Minun Teliassa ja sovelluksessa chat-asiakaspalvelu 24/7.
 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu auttaa liittymiin, tilauksiin, laskutukseen ja asiakkuuteen liittyvissä kysymyksissä sekä häiriötilanteissa.

 020 690 400

(mpm/pvm, myös jonotusajalta)

Palveluhinnasto
Asiakaspalvelun vastausajat


Minun Teliassa tavoitat chat-asiakaspalvelun 24/7.

Etsitkö sähköpostia? Voit kertoa asiasi sen sijaan lomakkeella.

Ma–pe 9–17.
Hätätilanteissa (PUK-koodi, liittymän sulkeminen sekä TV-häiriöiden ilmoitukset) 24/7.