Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

5G-liittymät ovat nyt täällä

Harppaa tulevaisuuteen ja valitse 5G-puhelinliittymä tai -mobiililaajakaista, joilla saat verkosta parhaan mahdollisen nopeuden.
Tulevaisuudessa 5G mahdollistaa jopa 20 x nopeammat yhteydet
Tulevaisuudessa 5G mahdollistaa jopa 20 x nopeammat yhteydet
5G-laitteilla saat verkosta parhaan mahdollisen nopeuden
Laajennamme 5G-verkkoamme kiihtyvällä tahdilla

5g-aika on alkanut

Tiesitkö, että Suomi on ensimmäisiä 5G-aikaan siirtyneitä maita maailmassa? Ensimmäiset 5G-liittymät ja -laitteet ovat nyt myynnissä ja kiihdytämme parhaillaan Telian 5G-verkon rakentamista.

Vuoden 2019 loppuun mennessä 5G-verkkomme on laajentunut jo seitsemään Suomen suurimpaan kaupunkiin ja laajenee edelleen vauhdilla vuoden 2020 alussa.

Juuri nyt on erinomainen mahdollisuus tutustua ensimmäisten joukossa tulevaisuuden verkkoon. Meiltä löydät sekä upouudet 5G-liittymät että -laitteet, jotka takaavat parhaan käyttökokemuksen myös huippunopeassa 4G-verkossamme.

Uuden aikakauden 5G-liittymät

5G-laitteet

5G-yhteensopivat laitteet

Valikoimastamme löydät myös laadukkaat 5G-yhteyttä tukevat puhelimet ja modeemit.

5G-puhelimet 5G-modeemit

Oletko yritysasiakas? Katso puhelimet ja reitittimet yrityksille.

5G-kuuluvuusalueet

Missä 5G kuuluu?

Kasvatamme 5G-verkkoamme parhaillaan ja vuoden 2019 lopussa se on käytettävissä jo seitsemässä Suomen suurimmassa kaupungissa.

Lue lisää

Näin se mullistaa maailmasi

5G aikajana valkoinen

Katso, mitä 5G mahdollistaa

Telia, Nokia ja 5G
Telia ja ROG 5G Challenge

5G-nopeus

Muistat ehkä selkeän eron siirryttäessä 3G-verkosta 4G-verkkoon? Erilaiset sisällöt latautuivat aiempaa nopeammin ja videoiden katselukokemus koheni, kun pätkiminen väheni parantuneen yhteysnopeuden ansiosta. Huippunopea 5G-verkko on vielä huomattavasti 4G-verkkoa nopeampi.

Sen lisäksi että 5G-nopeus tulee olemaan moninkertainen verrattuna nykyiseen 4G-verkon nopeuteen, on 5G-verkon etuina sen pienempi latenssi sekä parempi luotettavuus.

5G-verkon 4G-verkkoa moninkertaisesti pienempi latenssi, eli viiveaika, mahdollistaa esimerkiksi saumattomat pelikokemukset. Pienempi latenssi mahdollistaa myös aiempaa paremmin erilaisten laitteiden etäyhteyden muodostamisen toisiinsa. 5G-netin 4G-nettiin verrattuna huomattavasti parempi luotettavuus puolestaan tekee erityisen raskaidenkin sovellusten käytöstä varmempaa, kun käyttökatkot ovat minimissä.

5G-puhelimet ja -reitittimet

Jotta voit ottaa kaiken irti huippunopeasta 5G-verkosta, tarvitset 5G-puhelimen tai -reitittimen. Ensimmäiset 5G-puhelimet sekä muut 5G-laitteet ovat aloittaneet esiinmarssinsa vuoden 2019 aikana. Etulinjassa ovat olleet tunnetut valmistajat, kuten Huawei, Samsung ja Nokia.

Laadukasta puhelinta etsivälle 5G-puhelin on varma valinta, sillä 5G-puhelinmallit ovat parhaimmistoa myös muiden ominaisuuksiensa osalta. 

5G-reitittimellä saat 5G-nopeudet käyttöösi kodin langattomaan wifi-verkkoon. Kasvatamme 5G-verkkoamme nopeasti, jolloin se on saatavilla yhä useampaan suomalaiseen kotiin.