Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

5G-liittymät ovat nyt täällä

Harppaa tulevaisuuteen ja valitse 5G-puhelinliittymä tai -mobiililaajakaista sekä 5G-netti kotiin, niin saat mobiiliverkosta parhaan mahdollisen nopeuden.
Tulevaisuudessa 5G mahdollistaa jopa 20 x nopeammat yhteydet
Tulevaisuudessa 5G mahdollistaa jopa 20 x nopeammat yhteydet
5G-laitteilla saat verkosta parhaan mahdollisen nopeuden
Laajennamme 5G-verkkoamme kiihtyvällä tahdilla

5g-aika on alkanut

5G-verkkomme laajenee vauhdilla, joten nyt on paras aika tutustua tulevaisuuden huippunopeaan verkkoon. Meiltä löydät 5G-puhelinliittymät ja -mobiililaajakaistat sekä 5G-netin kotiin. Muista lisäksi uusinta teknologiaa edustavat 5G-laitteet, jotka takaavat parhaan käyttökokemuksen myös nopeassa 4G-verkossamme.

5G-laitteet

5G-yhteensopivat laitteet

Valikoimastamme löydät myös laadukkaat 5G-yhteyttä tukevat puhelimet ja modeemit.

5G-puhelimet 5G-modeemit

Oletko yritysasiakas? Katso puhelimet ja reitittimet yrityksille.

5G-kuuluvuusalueet

Missä 5G kuuluu?

Kasvatamme 5G-verkkoamme parhaillaan ja vuoden 2019 lopussa se on käytettävissä jo seitsemässä Suomen suurimmassa kaupungissa.

Lue lisää

Näin 5G mullistaa maailmasi

5G-verkon kehitys -aikajana

Katso, mitä 5G mahdollistaa

Telia, Nokia ja 5G
Telia ja ROG 5G Challenge

5G-nopeus

Tiesitkö, että Suomi on ensimmäisiä 5G-aikaan siirtyneitä maita maailmassa?

Muistat ehkä selkeän eron siirryttäessä 3G-verkosta 4G-verkkoon? Erilaiset sisällöt latautuivat aiempaa nopeammin ja videoiden katselukokemus koheni, kun pätkiminen väheni parantuneen yhteysnopeuden ansiosta. Huippunopea 5G-verkko on vielä huomattavasti 4G-verkkoa nopeampi.

Sen lisäksi että 5G-nopeus tulee olemaan moninkertainen verrattuna nykyiseen 4G-verkon nopeuteen, on 5G-verkon etuina sen pienempi latenssi sekä parempi luotettavuus.

5G-verkon 4G-verkkoa moninkertaisesti pienempi latenssi, eli viiveaika, mahdollistaa esimerkiksi saumattomat pelikokemukset. Pienempi latenssi mahdollistaa myös aiempaa paremmin erilaisten laitteiden etäyhteyden muodostamisen toisiinsa. 5G-netin 4G-nettiin verrattuna huomattavasti parempi luotettavuus puolestaan tekee erityisen raskaidenkin sovellusten käytöstä varmempaa, kun käyttökatkot ovat minimissä.

5G-liittymät ja 5G-netti kotiin

5G-liittymän avulla saat kaiken irti 5G-laitteestasi! Esimerkiksi 5G-puhelinliittymällä surffaat kotimaassa rajattomasti jopa hurjalla 1000 Mbit/s nopeudella 5G-verkossa. Huomioithan, että 5G-yhteyksien saatavuus on vielä rajattua. Uusi 5G-verkko kuitenkin laajenee jatkuvasti.

5G-puheliittymä tarvitsee kumppanikseen 5G-puhelimen. Löydät meiltä esimerkiksi Huawein 5G-mallit kuten Huawei P40 sekä Huawei P40 Pro. Samsungilta puolestaan tarjolla ovat 5G-mallit Samsung Galaxy S20Samsung Galaxy S20+ sekä Samsung Galaxy S20 Ultra.

Meiltä löydät myös 5G-mobiililaajakaistat, jotka tarjovat samaa huikeaa nopeutta kuin 5G-puheliittymät. Jotta voit hyödyntää 5G-mobiililaajakaistaasi, tarvitset myös 5G-päätelaitteen.

Mobiililiittymien lisäksi voit saada huippunopean 5G-netin kotiisi. 5G-laajakaista kotiin on loistava valinta, jos tarvitset paljon kaistaa, mutta kotiisi ei ole vielä saatavilla valokuitua tai kaapeliverkkoa.