Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Helppoa ja turvallista?

Mobiilivarmenne on oikeasti helppo ja turvallinen tapa tunnistautua netissä.

sähköistä henkilöllisyytesi

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppo tapa todistaa henkilöllisyytesi netissä. Tunnistautuminen hoituu hetkessä omalla kännykällä, valitsemillasi tunnusluvuilla. Allekirjoita sähköiset sopparit ja shoppaa sujuvammin!

Monta syytä mobiilivarmentamiseen

Sähköistä henkilöllisyytesi

Ota mobiilivarmenne maksutta käyttöön verkkopalvelussasi.

Tunnusluku hukassa?

Jos unohdit tai kadotit tunnuslukusi, voit luoda uuden heti.

Luo uusi tunnusluku

Tsekkaa tarkemmat ohjeet

Lue lisää mobiilivarmenteesta!

Sähköisiä vaaleja saadaan vielä odottaa
Suomessa sähköistä äänestämistä ei pidetä vielä riittävän turvallisena vaihtoehtona. Virossa taas on äänestetty netissä vuodesta 2005 asti. Miten Viro on vastannut nettiäänestyksen turvallisuushaasteisiin?
Lääkekopteri on digiapteekkarin toivelistalla
Apteekkari Marjo Rajamäki palvelee sodankyläläisiä sekä kivijalkaliikkeessä että verkossa. Verkkoapteekin tuotteet kulkevat asiakkaille tarvittaessa vaikka kirjastoauton kyydissä. Asiakas voi tunnistautua palveluun Mobiilivarmenteella.
"Uusi munuainen pelasti elämäni"
Pielavedellä asuva 47-vuotias Kirsi Rajasuo sai kolmetoista vuotta sitten uuden munuaisen – ja sen myötä uuden elämän. Parhaillaan yli 500 ihmistä Suomessa odottaa elinsiirtoa. Rajasuo kannustaakin kaikkia laatimaan elinluovutustahdon. Kerromme, kuinka voit tehdä sen kätevästi netissä.
Virosta tuli tärkeä identiteettiherätys
Jopa 750 000 sähköistä henkilökorttia jouduttiin sulkemaan muutama viikko sitten Virossa tietoturvariskin vuoksi. Tapaus on lajissaan ensimmäinen maailmassa ja jokaisen suomalaisenkin kannalta merkittävä.
Rajat auki Areenan ohjelmille
Yle Areenan ohjelmien katselu helpottuu EU-alueella. Siihen tarvitaan Suomi.fi-palvelua ja Yle Tunnus. Samalla Mobiilivarmenteen käyttö laajenee.
Näin meistä tuli verkkotunnistamisen mestareita
Me suomalaiset olemme mobiilidatan käyttäjinä maailman huippuja ja sähköisessä tunnistautumisessakin edelläkävijöitä. Moni suurvalta, kuten Iso-Britannia ja Kiina, tulevat kaukana perässä.
Näytä lisää