Mesh-verkolla kotiin kattava wifi

Mesh tekee kotisi laajakaistan reitittimen jakamasta wifi-verkosta kattavamman, jotta se toimisi kodin joka huoneessa.

Mikä on mesh?

Mesh-verkon avulla teet kotisi wifi-yhteydestä entistä laajemman. Jos asut suuressa kodissa tai kerroksia on monta, saattaa wifin peittoon jäädä katvealueita, joissa yhteys ei toimi. Mesh-järjestelmä auttaa tähän ongelmaan laajentaen wifi-signaalia talon eri kolkkiin.

Käytännössä mesh-järjestelmä toimii niin, että laajakaistayhteyden reitittimeen yhdistetään erilliset mesh-laitteet, jotka sijoitellaan eri puolille taloa. Ne jakavat reitittimen kanssa sen luomaa wifi-verkkoa kotona oleville muille laitteille.

Kodin mesh-verkon plussat

Pätkiikö netti? Mesh-verkon avulla saat kattavamman wifin koko kotiin.

Kaksi tapaa hankkia mesh-järjestelmä kotiin

Voit hankkia mesh-järjestelmän kotiisi joko Telia Smart Wifi -palveluna tai laitteina verkkokaupastamme.

Muista myös Telia Helppi, jonka asiantuntijoiden neuvoilla saat kodin wifin kuntoon. Helppiläiset tekevät myös asennuskäyntejä kaikkialla Suomessa.

Mesh kotiin ja muut tavat surffailla

Kodin nopea laajakaista asettaa hyvät lähtökohdat surffailulle. Testaa verkon nopeus netin nopeustestillä. Jos mietit, miten nopean netin tarvitset, tutustu nettilittymien vertailuun. Päivittäessä nettiliittymää kannattaa muistaa supernopeat valokuitu ja 5G-netti. Jos asut Telian taloyhtiökohteessa on taloyhtiölaajakaista hyvä ja edullinen valinta.

Jos kotisi wifi-verkko ei tunnu kyllin kattavalta, voit tuunata siitä paremman mesh-järjestelmällä, kuten Telia Smart Wifillä.

Kodin ulkopuolella netin käyttö sujuu puhelimella puhelinliittymän netin kautta. Jos käytössäsi on läppäri tai tabletti, saattaa puhelimella jaettu nettiyhteys riittää, mutta säännöllisempään käyttöön suosittelemme mobiililaajakaistaa. Esimerkiksi netti mökille hoituu sujuvasti mobiililaajakaistalla. Vikkelimmillään mobiilinetti on 5G-verkossa. Laitenetti puolestaan on oiva valinta kun tarvitset liittymän esimerkiksi valvontakameraan, tutkapantaan tai riistakameraan.

Muista aina nettiä käyttäessä huolehtia myös tietoturva-asioista tietoturvaohjelmalla kuten Turvapaketilla

Mesh-järjestelmät ja paljon muuta

Mesh-laitteiden lisäksi löydät verkkokauppamme laajasta valikoimasta myös muut nettilaitteet, kuten modeemit ja reitittimet.

Joskus iäkäs laite, kuten vanha puhelin, saattaa aiheuttaa surffailussa hitautta. Jos päivittäminen uuteen malliin tuntuu ajankohtaiselta, meiltä löydät myös upouudet pöytätietokoneet, läppärit ja tabletit. Muista myös tutustua suureen kattaukseen puhelimia ja etenkin 5G-puhelimiin.

Kun haluat viedä kotona viihtymisen uudelle tasolle, löydät valikoimastamme myös runsaasti televisioita ja äänentoistolaitteita, kuten soundbar-kaiuttimet. Pelaamisesta kiinnostuneille meillä tarjolla on laajalla skaalalla pelitietokoneita ja muuta mukavaa, emmekä ole unohtaneet myöskään pelikonsoleja ja konsolipelejä.