Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Yksi tai useampi käyttäjä – nopeus riittää

Nopea ja toimintavarma hybridilaajakaista sopii surffailuun, sarjojen töllöttämiseen ja pelaamiseen – vaikka kaikkiin näihin samaan aikaan.

Tarkista saatko osoitteeseesi laajakaistan

Mikä hybridi?

Hybridilaajakaista on uusi kodin yhteys, joka yhdistää kiinteän laajakaistan ja mobiilinetin yhdeksi vakaaksi ja nopeaksi laajakaistaksi. Uusi hybridi-innovaatio parantaa yhteyksiä monilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja mahdollistaa esimerkiksi Liiga-kaudelle parhaan katselukokemuksen.

Miksi vaihtaa hybridilaajakaistaan?

Vanhan teknologian laajakaistaliittymät, kuten ADSL, saattavat hidastua silloin, kun nettiä käyttää useampi samaan aikaan tai yhteyttä käytetään paljon kaistaa vieviin asioihin. Pelkän mobiilinetin käyttäminen taas aiheuttaa ruuhkapiikkejä silloin, kun asuinalueellasi moni käyttää samanaikaisesti mobiiliverkkoa.

Hybridilaajakaista hyödyntää samanaikaisesti kiinteää laajakaistaa ja mobiilinettiä luoden yhden vakaan yhteyden. Hybridi tarjoaa toimintavarman ja vakaan netin, joka tuo tarvittavaa tehoa nykypäivän tarpeisiin ruuhkaisinakin aikoina.

Päivitä Telia ADSL -liittymäsi hybridiin

Voit nyt helposti päivittää Telia ADSL -liittymäsi hybridilaajakaistaan kirjautumalla Telia-tunnuksellasi, mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksillasi.

Päivitä hybridilaajakaistaan

Max 50 Mbit/s
Katso saatavuus

Joka kodin laajakaista.

Max 50 Mbit/s

Max 100 Mbit/s
Katso saatavuus

Reilumpaan käyttöön.

Max 100 Mbit/s

Max 200 Mbit/s
Katso saatavuus

Isoon surffailuun ja pelaamiseen.

Max 200 Mbit/s

Kysymyksiä ja vastauksia

Miten hyödyn hybridilaajakaistasta?

Hybridilaajakaista yhdistää kiinteän laajakaistan ja mobiilinetin parhaat puolet. Mobiilinetti on parhaimmillaan huippunopea, mutta läheisten tukiasemien ruuhkapiikit saattavat ajoittain hidastaa sitä. Hybridilaajakaistan kiinteä yhteys taas tuo mukanaan vakauden, joka tasaa mobiiliyhteyden hetkellisiä muutoksia.

Hybridilaajakaista on paras ratkaisu, jos asut alueella jolla valokuitua tai kaapeliverkkoa ei ole saatavilla. Parhaillaan ADSL-yhteyttä käyttäville hybridi tuo mahdollisuuden päästä käyttämään vakaata kiinteää laajakaistayhteyttä ja samalla hyötymään mobiilinetistä, joka tuo lisänopeutta kodin nettiyhteyteen. Hybridilaajakaistaa käyttäviin talouksiin on myös saatavilla Telia TV digiboksi.

Voinko saada hybridin käyttööni?

Hybridilaajakaista on saatavilla aina Hangosta Nuorgamiin. Voit saada käyttöösi hybridin, jos asuntoosi kulkee kupariverkko ja se on riittävän hyvän mobiiliverkon kuuluvuusalueella.

Valokuitu- ja kaapelinettialueilla yhteydet ovat ennestään jo niin nopeita, ettei hybridi tuo niillä lisänopeutta.

Katso saatavuus kotiisi

Mitä laitteita tarvitsen, jotta voin käyttää hybridiä?

Liittymän käyttämiseksi tarvitset:

  • Telian hybridilaajakaistan
  • Tietokoneen tai muun vastaavaan käyttöön sopivan laitteen
  • Telia Zone Hybrid -reitittimen, joka sisältyy liittymän kuukausihintaan.
Mikä hybridireititin on ja mitä liitäntöjä siinä on?

Yhteys kotiin Hybrid -liittymän kuukausihintaan sisältyy Telia Zone hybrid-reitittin. Se hyödyntää samanaikaisesti kiinteää sekä mobiilinettiä, ja on ainoa yhteensopiva reititin hybridilaajakaistan kanssa.

Huolehdimme reitittimen ohjelmistopäivityksistä puolestasi. Tarvittaessa saat viallisen reitittimen tilalle uuden veloituksetta, joten Telian Hybrid laajakaistan on myös huoleton valinta.

Tuki:
•    ADSL ja VDSL2 tekniikoihin
•    SIM: 3G/4G (CAT6) 300 Mbit/s asti
•    2 WiFi taajuutta: 2.4Ghz ja 5Ghz

Telia Hybrid reititin Fast 5370 Air, valmistaja: Sagecom. Laitteessa on 2x ulkoisen antenninpaikkaa (sma-liitin) ja siihen käyvät samat samat ulkoiset antennit, kuin Huawei-laitteisiin.

Miten hybridilaajakaista käytännössä toimii?

Telian Yhteys Kotiin hybrid on toteutettu reitittävällä päätelaitteella (Hybrid CPE) ja Telian verkkoon asennettavilla Hybrid Access Gateway (HAG) laitteilla. Päätelaitteen ja HAG-laitteen välillä käytetään MultipathTCP (MPTCP) käytäntöä.

Normaali internetliikenne on pääasiassa TCP-paketteja, jotka kulkevat yhdellä yhteydellä kahden IP osoitteen välillä. MPCP mahdollistaa TCP-pakettien jaon useille yhteyksille samanaikaisesti. Päätelaitteen ja HAGin välillä TCP-paketit voidaan kapasiteettitarpeesta riippuen jakaa DSL-putken ja 4G-putken kesken. HAG muuttaa MPTCP-paketit taas normaaleiksi TCP-paketeiksi.

HAGista eteenpäin liikennöinti tapahtuu normaalisti DSL-yhteyden IP osoitteella. DSL-yhteys on liittymän primääriyhteys ja muu kuin TCP-liikenne käyttää vain DSL-yhteyttä.

Mistä saan käyttöönottoon apua?

Hybridireittimen mukana tulee käyttöönotto-opas. Löydät käyttöönotto-oppaan myös asiakastuesta.

Halutessasi voit myös tilata Telia Helpiltä asennuksen.

Tiedä lisää hybridistä

Tutustu hybridilaajakaistan käyttöön ja teknisiin tietoihin tarkemmin asiakastuessa.

Hybridi Yhteisössä

Jäikö jokin hybridiin liittyvä mietityttämään? Kysy ja keskustele Yhteisössä Telian uudesta hybridilaajakaistasta.

Kuinka voimme auttaa?