Yksi tai useampi käyttäjä – hybridilaajakaistan nopeus riittää

Yhdistää kotisi kuparikaapelin ja mobiilinetin vakaaksi yhteydeksi
Nopea ja toimintavarma myös mobiilinetin ruuhka-aikoina
Sopii surffailuun, sarjojen töllöttämiseen ja pelaamiseen

Katso yhteydet kotiisi

Oletko jo Telian asiakas? Näin muutat netin uuteen kotiin. Muut muutokset laajakaistaliittymääsi teet helposti kirjautumalla telia.fi:ssä.

Jos hybridilaajakaistayhteyttä ei ole saatavilla kotiisi, näytämme muut parhaat laajakaistavaihtoehtomme.

Mikä hybridilaajakaista?

Hybridilaajakaista on uusi kodin yhteys, joka yhdistää kiinteän laajakaistan ja mobiilinetin yhdeksi vakaaksi ja nopeaksi laajakaistaksi. Uusi hybridi-innovaatio parantaa yhteyksiä monilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja mahdollistaa esimerkiksi Liiga-kaudelle parhaan katselukokemuksen.

Miksi vaihtaa hybridilaajakaistaan?

Vanhan teknologian laajakaistaliittymät, kuten ADSL, saattavat hidastua silloin, kun nettiä käyttää useampi samaan aikaan tai yhteyttä käytetään paljon kaistaa vieviin asioihin. Pelkän mobiilinetin käyttäminen taas aiheuttaa ruuhkapiikkejä silloin, kun asuinalueellasi moni käyttää samanaikaisesti mobiiliverkkoa.

Hybridilaajakaista hyödyntää samanaikaisesti kiinteää laajakaistaa ja mobiilinettiä luoden yhden vakaan yhteyden. Hybridi tarjoaa toimintavarman ja vakaan netin, joka tuo tarvittavaa tehoa nykypäivän tarpeisiin ruuhkaisinakin aikoina.

Päivitä Telia ADSL -liittymäsi hybridinettiin

Voit nyt helposti päivittää Telia ADSL -liittymäsi hybridilaajakaistaan kirjautumalla Telia-tunnuksellasi, mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksillasi.

Päivitä hybridilaajakaistaan

Kysymyksiä ja vastauksia hybridistä

Miten hyödyn hybridilaajakaistasta ja miten se toimii?

Hybridilaajakaista yhdistää kiinteän laajakaistan ja mobiilinetin parhaat puolet. Mobiilinetti on parhaimmillaan huippunopea, mutta läheisten tukiasemien ruuhkapiikit saattavat ajoittain hidastaa sitä. Hybridilaajakaistan kiinteä yhteys taas tuo mukanaan vakauden, joka tasaa mobiiliyhteyden hetkellisiä muutoksia. Molemmat netit toimivat samanaikaisesti yhdistäen molempien nopeudet. Mahdollisissa vikatilanteissa toinen yhteys on käytössäsi.

Hybridilaajakaista on paras ratkaisu, jos asut alueella jolla valokuitua tai kaapeliverkkoa ei ole saatavilla. Parhaillaan ADSL-yhteyttä käyttäville hybridi tuo mahdollisuuden päästä käyttämään vakaata kiinteää laajakaistayhteyttä ja samalla hyötymään mobiilinetistä, joka tuo lisänopeutta kodin nettiyhteyteen. Hybridilaajakaistaa käyttäviin talouksiin on myös saatavilla Telia TV digiboksi.

Voinko saada hybridilaajakaistan käyttööni?

Hybridilaajakaista on saatavilla aina Hangosta Nuorgamiin. Voit saada käyttöösi hybridinetin, jos asuntoosi kulkee kupariverkko ja se on riittävän hyvän mobiiliverkon kuuluvuusalueella.

Valokuitu- ja kaapelinettialueilla yhteydet ovat ennestään jo niin nopeita, ettei hybridinetti tuo niillä lisänopeutta.

Katso saatavuus kotiisi

Mitä laitteita tarvitsen, jotta voin käyttää hybridilaajakaistaa?

Liittymän käyttämiseksi tarvitset:

  • Telian hybridilaajakaistan
  • Tietokoneen tai muun vastaavaan käyttöön sopivan laitteen
  • Telia Zone Hybrid -reitittimen, joka sisältyy liittymän kuukausihintaan.

Et tarvitse erillistä lankapuhelinliittymää. jotta yhteys toimii. Riittää, että puhelinkaapeli on johdettu osoitteeseesi.

Mikä hybridireititin on ja mitä liitäntöjä siinä on?

Yhteys kotiin Hybrid -liittymän kuukausihintaan sisältyy Telia Zone hybrid-reitittin. Se hyödyntää samanaikaisesti kiinteää sekä mobiilinettiä, ja on ainoa yhteensopiva reititin hybridilaajakaistan kanssa.

Huolehdimme hybridireitittimen ohjelmistopäivityksistä puolestasi. Tarvittaessa saat viallisen hybridireitittimen tilalle uuden veloituksetta, joten Telian Hybrid laajakaistan on myös huoleton valinta.

Tuki:
•    ADSL ja VDSL2 tekniikoihin
•    SIM: 3G/4G (CAT6) 300 Mbit/s asti
•    2 WiFi taajuutta: 2.4Ghz ja 5Ghz

Telia Hybrid reititin Fast 5370 Air, valmistaja: Sagecom. Laitteessa on 2x ulkoisen antenninpaikkaa (sma-liitin) ja siihen käyvät samat samat ulkoiset antennit, kuin Huawei-laitteisiin.

Miten hybridilaajakaista käytännössä toimii?

Telian Yhteys Kotiin hybrid on toteutettu reitittävällä päätelaitteella (Hybrid CPE) ja Telian verkkoon asennettavilla Hybrid Access Gateway (HAG) laitteilla. Päätelaitteen ja HAG-laitteen välillä käytetään MultipathTCP (MPTCP) käytäntöä.

Normaali internetliikenne on pääasiassa TCP-paketteja, jotka kulkevat yhdellä yhteydellä kahden IP osoitteen välillä. MPCP mahdollistaa TCP-pakettien jaon useille yhteyksille samanaikaisesti. Päätelaitteen ja HAGin välillä TCP-paketit voidaan kapasiteettitarpeesta riippuen jakaa DSL-putken ja 4G-putken kesken. HAG muuttaa MPTCP-paketit taas normaaleiksi TCP-paketeiksi.

HAGista eteenpäin liikennöinti tapahtuu normaalisti DSL-yhteyden IP osoitteella. DSL-yhteys on liittymän primääriyhteys ja muu kuin TCP-liikenne käyttää vain DSL-yhteyttä.

Jos TCP-yhteys otetaan verkosta liittymään päin tai käytössä on porttiohjaus, ei voida käyttää Multipath-tekniikkaa. Tällöin yhteys käyttää ainoastaan kiinteää osuutta.

Mahdollistaako liittymä etätyöt ja VPN-ohjelmistojen käytön?

Kyllä mahdollistaa, mutta useimmat VPN-ratkaisut käyttävät UDP:tä, jolloin ei voida hyödyntää hybridissä käytettyä Multipath TCP:tä. Tämän vuoksi VPN:-ratkaisut käyttävät vain kiinteää yhteyttä.

Voinko pelata verkkopelejä hybridiyhteydellä?

Kyllä, liittymä sallii kaiken tietoliikenteen. Huomioi, että peleistä riippuen yhteyden nopeus saattaa vaikuttaa pelattavuuteen.

Tarkista hybridilaajakaistan reitittimen tarkemmat ohjeet

Mistä saan käyttöönottoon apua?

Hybridireittimen mukana tulee käyttöönotto-opas. Löydät käyttöönotto-oppaan myös asiakastuesta.

Halutessasi voit myös tilata Telia Helpiltä asennuksen.

Miksi liittymäni nopeus vaihtelee?

Liittymän nopeus voi vaihdella riippuen esimerkiksi laitteistosta, liittymästä, Telian tietoverkosta, internetistä sekä muista käytetyistä verkoista. Liittymän teknisestä toteutuksesta johtuen nopeuden vaihtelu on liittymälle normaalia. Hybridnetin kiinteä laajakaista toimii vakionopeudella mutta 4G-verkosta saatavat nopeudet vaihtelevat saavutetun signaalin voimakkuuden ja tukiaseman käyttöasteen mukaan.  Tarkemmat tiedot löydät hybridilaajakaistan palvelukuvauksesta.

Lue lisää yhteysnopeuksista

Tiedä lisää hybridistä

Tutustu hybridilaajakaistan käyttöön ja teknisiin tietoihin tarkemmin asiakastuessa.

Hybridi Yhteisössä

Jäikö jokin hybridiin liittyvä mietityttämään? Kysy ja keskustele Yhteisössä Telian hybridilaajakaistasta.

Kuinka voimme auttaa?

HYbridilaajakaista kotiin

Kun harkitset kodin nettiliittymän päivittämistä, pidä mielessäsi monipuolinen hybridilaajakaista. Hybridilaajakaista yhdistää kiinteän laajakaistan sekä mobiilinetin parhaat puolet. Tutustu myös huippunopeaan valokuituun, 5G-laajakaistaan sekä edulliseen taloyhtiönettiin. Nykyisen yhteytesi nopeuden tarkistat vaivatta netin nopeustestin avulla.

Kun kodin hybridilaajakaista on kunnossa, olisiko aika päivittää myös puhelinliittymä rajattomaksi? Löydät meiltä myös edulliset puhelinliittymät nuorille ja liittymät lapsille, sekä näppärät prepaid-liittymät ja huippunopeat 5G-liittymät. Uudesta liittymästä otat parhaiten ilon irti ajantasolla oleva puhelin kumppaninasi. Löydät valikoimastamme puhelimet uusimmista Android-puhelimista tuoreimpiin iPhone-puhelimiin. Tutustu myös 5G-puhelimiin sekä valikoimaamme käytettyjä puhelimia.