Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Mobiilinetin käyttöönotto

Ohjeistusta löytyy niin mobiililaajakaistan, nettitikun kuin 3G-läppärin käyttöönottoon

Nettitikun tai 4G-modeemin käyttöönotto

Liikkuvaa laajakaistaa käyttäessäsi tarvitset:

  • Telian liittymän (eli SIM-kortin)
  • Tietokoneen
  • Nettitikun tai 4G-modeemin
  • Liittymään nettipalvelun

Nettitikun tai modeemin asentaminen

4G-modeemeja ei tarvitse asentaa tietokoneelle erikseen. Ne toimivat langattoman WLAN-yhteyden kautta, kun modeemissa on toimiva sim-kortti. Lue lisää modeemin ohjeista.

Telian myymät nettitikut toimivat ns. Plug and Play -ominaisuudella eli asennettuasi nettitikun tietokoneen USB-porttiin, muodostuu yhteys internetiin automaattisesti.

Vanhemmissa malleissa koneellesi asentuu automaattisesti yhteysohjelma (Nokia Internet Modem, Mobile Partner, Liikkuva Laajakaista, Globetrotter Connect). Yhteysohjelma saattaa kysyä ennen verkkoon rekisteröitymistä PIN-koodia, joka on aluksi 0000. Suosittelemme, että vaihdat PIN-koodin joko yhteysohjelman asetusten kautta tai siirtämällä SIM-kortin puhelimeen.

Kun yhteysohjelma on rekisteröitynyt verkkoon, voit muodostaa yhteyden painamalla Yhdistä (engl. connect) –painiketta. Kun yhteys on muodostunut, voit käyttää internetiä normaalisti.

Yhteysohjelmat

Laitekohtaiset ohjeet

Kaikki Nettitikkujen ja 4G-reitittimien laitekohtaiset ohjeet

läppärin käyttöönotto

Käyttäessäsi nettiä läppärillä tarvitset:

  • Telian liittymän (eli SIM-kortin)
  • tietokoneen, jossa on SIM-korttipaikka sekä sisäänrakennettu modeemi
  • liittymään nettipalvelun

Telian valmiisiin läppäripaketteihin kuuluvat kaikki edellä mainitut.

Asennus

SIM-kortti asetetaan akun alta löytyvään SIM-korttipaikkaan. Nettiyhteys avataan koneessa olevan yhteysohjelman kautta.

Joissakin läppärimalleissa täytyy erikseen valita 3G-verkko käytettäväksi yhteydeksi (erillinen 3G-painike, joka painetaan pohjaan tai liukunäppäin, joka vedetään kohtaan 3G.) Katso tarkemmat ohjeet laitteen käyttöohjeesta.

Yhteysohjelma kysyy ennen verkkoon rekisteröitymistä PIN-koodia, joka on aluksi 0000. Suosittelemme, että vaihdat PIN-koodin (yhteysohjelman asetusten kautta tai siirtämällä SIM-kortin puhelimeen). Suosittelemme tietoturvasyistä, että PIN-koodin kysely on päällä.

Kun yhteysohjelma on rekisteröitynyt verkkoon, voit muodostaa yhteyden painamalla yhdistä (engl. connect) -painiketta. Kun yhteys on muodostunut, voit käyttää internetiä ja sähköpostiasi normaalisti.

Laitekohtaiset yhteysohjelmaohjeet