Puhelimen käyttö ja ongelmatilanteet

Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille. Siirry yritysasiakkaiden ohjeisiin.

Olemme koonneet tälle sivulle yleisimpiä puhelimen käytön ja puhelinliittymien ongelmatilanteita, joihin asiakkaamme ovat törmänneet. Toivottavasti löydät näistä ohjeista avun tilanteeseesi.

Puhelimeni varastettiin, katosi tai rikkoutui

Suosittelemme sulkemaan liittymän tilapäisesti kirjautumalla Minun Teliaan, ettei kukaan pääse väärinkäyttämään liittymääsi.

Sulje liittymä

Katso tarkemmat ohjeet liittymän sulkemiseen ja avaamiseen

Voit sulkea liittymän tilapäisesti myös soittamalla asiakaspalveluumme 020 690 400 (ulkomailta +35820690400, mpm/pvm, myös jonotusajalta) tai käymällä Telia Kaupassa.

Jos vakuutettu puhelimesi on varastettu, pudonnut, kastunut tms., soita mahdollisimman pian Pohjolan numeroon 010 253 6711 (arkisin klo 9–17). Varaudu selvittämään henkilötietosi ja kuvaamaan puhelimen vahingoittuminen mahdollisimman tarkasti. Pysy sen puhelimen lähettyvillä, josta soitit palvelunumeroon. Näin voit vastata vakuutusyhtiön mahdollisiin lisäkysymyksiin vahinkotapahtumasta, vahingon laadusta, sekä itse puhelimesta.

Jos puhelimesi ei toimi, mutta et tiedä sille tapahtuneen mitään vahinkoa, toimita puhelin lähimpään Telia Kauppaan tai ota yhteyttä puhelimen valmistajaan.

Puhelin ei käynnisty tai siinä on toimintahäiriö
 • Sammuta puhelin virtanäppäimestä. Jos virta ei katkea virtanäppäimestä, käytä puhelimen akkua irrallaan valmistajan käyttöohjeiden mukaisesti. Kytke virta uudelleen virtanäppäimestä ja seuraa puhelimen näytön ohjeita. Kun puhelin on käynnistynyt, testaa puhelimen toiminta.

 • Jos akku ei lataudu, kokeile myös toista puhelimen valmistajan hyväksymää laturia.

 • Lue puhelimen käyttöohjeista tarkemmat toimintaohjeet.

Sim-kortin rekisteröinti epäonnistui

Yleensä rekisteröinti epäonnistuu siksi, että sim-kortti on viallinen, sitä ei ole vielä aktivoitu tai liittymä on suljettu.

Selvitä asia helposti kirjautumalla Minun Teliaan ja avaamalla siellä chat tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Kirjaudu Minun Teliaan

Puhelut eivät tule perille

Tarkista toimiiko verkkoyhteys. Sammuta puhelimesta virta ja käynnistä se uudelleen.

Millaisen virheilmoituksen soittaja saa numeroosi soitettaessa?

 • Nopea varattu-ääni: Liittymä on todennäköisesti tilapäisesti suljettu esim. maksamattoman laskun vuoksi. Tarkista laskujesi tilanne kirjautumalla Minun Teliaan tai soittamalla asiakaspalveluumme.
 • Numeroon ei saa yhteyttä: Liittymällä ei ole yhteyttä verkkoon. Sammuta puhelimesta virta ja käynnistä se uudelleen.
 • Puhelu yhdistyy väärään numeroon tai ilmoittaa, että numero ei ole käytössä: Tarkista, onko soitonsiirtoja päällä. Katso tarkemmat ohjeet puhelimen käyttöohjeesta tai tee kysely näppäinkomennolla: *#NN#luuri, jossa NN on 21 (välitön soitonsiirto), 61 (numero ei vastaa), 62 (ei tavoiteta) tai 67 (varattu). Voit myös poistaa kaikki soitonsiirrot näppäinkomennolla ##0002#luuri.

Henkilön, joka yrittää sinulle soittaa sinulle, kannattaa tarkistaa puhelinnumero sekä kokeilla soittoa näppäilemällä numero suoraan (ei siis hakemalla numeroa puhelimen tai sim-kortin muistista tai puhelimen osoitekirjasta).

Jos vika ei selvinnyt näillä ohjeilla, tarkista vielä vika- ja häiriötiedotteet. Jos ratkaisua ei löytynyt, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Puhelujen soittaminen ei onnistu
Saatko jonkin seuraavista virheilmoituksista?
 • Verkko varattu: Verkko on ruuhkautunut, joten yritä soittoa hetken kuluttua uudelleen.
 • Ei yhteyttä verkkoon: Sammuta puhelimesta virta ja käynnistä se uudelleen.
 • Tästä numerosta ei voi soittaa valitsemaasi numeroon: Yrität soittaa numeroon, johon sinulla ei ole soitto-oikeutta (esim. soitto palvelunumeroihin, tutustu tarkemmin estoihin. Palvelunumeroesto voi kytkeytyä liittymälle erääntyneiden laskujen vuoksi.)
Onko liittymälläsi saldosopimus?
 • Jos saldoraja on täynnä, et voi soittaa ennen kuin lataat lisää puheaikaa tai uusi laskutuskausi alkaa.
 • Jos et saa yhteyttä tiettyyn numeroon, tarkista puhelinnumero ja kokeile soittoa näppäilemällä numero suoraan puhelimelle (älä hae numeroa puhelimen tai sim-kortin muistista tai puhelimen osoitekirjasta).

Jos vika ei selvinnyt, tarkista vika- ja häiriötiedotteet. Jos tiedotteista ei löytynyt ratkaisua, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Liittymä ei toimi ulkomailla

Tarkista seuraavat asiat:

 • Hakeeko puhelin lainkaan verkkoyhteyttä? Tarkista asia sammuttamalla puhelimen virta ja käynnistämällä se uudelleen.
 • Jos mahdollista, kokeile sim-korttia toisessa puhelimessa.
 • Tarkista liittymän tila: onko mahdollista, että liittymään on kytketty ulkomailla käytön esto. Tarkista liittymään kytketyt estot kirjautumalla Minun Teliaan.
 • Tarkista puhelimen asetukset, sillä joissakin puhelimissa voi valita, että puhelin toimii ainoastaan kotimaan verkossa. Katso tarkemmat ohjeet puhelimen käyttöohjeesta.

Jos vika ei selvinnyt, tarkista vika- ja häiriötiedotteet. Jos tiedotteista ei löytynyt ratkaisua, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tekstiviestin lähettäminen tai vastaanottaminen ei onnistu
Ongelmia tekstiviestin lähettämisessä
 • Tarkista puhelimen asetuksista viestikeskuksen numero (+358405202000).
 • Lähetätkö viestiä "vastaa" -toiminnon kautta? Kokeile lähettää täysin uusi viesti.
Ongelmia tekstiviestin vastaanottamisessa
 • Jos puhelimen näytöllä vilkkuu kirjekuoren kuva, muisti on täynnä. Poista saapuneita ja lähetettyjä viestejä, niin viestien vastaanotto onnistuu taas.
 • Jos vika ei selvinnyt, tarkista vika- ja häiriötiedotteet. Jos tiedotteista ei löytynyt ratkaisua, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
Yhteyden muodostaminen ei onnistu
 • Tarkista puhelimen MMS- ja internetasetukset.
 • Jos asetukset ovat kunnossa, sammuta ja käynnistä puhelin uudelleen sekä kokeile yhteyden muodostamista uudestaan.
 • Kokeile eri yhteysvaihtoehtoja.
 • Tyhjennä puhelimen välimuisti ja selaushistoria sekä sammuta ja käynnistä puhelin uudelleen.
Nettiyhteys hidastelee ja pätkii
 • Tyhjennä puhelimen välimuisti ja selaushistoria.
 • Sammuta ja käynnistä puhelin uudelleen.
Lisäpalvelujen tilaaminen

Lisäpalvelujen tilaaminen onnistuu seuraavilla tavoilla:

Liittymän sulkeminen väliaikaisesti

Jos puhelimesi ja sen sim-kortti on esimerkiksi kadonnut tai varastettu, voit sulkea liittymäsi väliaikaisesti kirjautumalla Minun Teliaan, soittamalla asiakaspalveluumme 020 690 400 (mpm/pvm) tai käymällä lähimmässä Telia Kaupassa.

Liittymän irtisanominen

Katso ohjeet liittymän irtisanomiseen

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä

Telia Helppi

Helppi tarjoaa kattavat ratkaisut tietotekniikkapulmiin – liittymien, laitteiden ja palvelujen asennuksen sekä käyttötuen.

 0600 10 100

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)

Helppi auttaa esimerkiksi laitteiden käyttöönotossa, asentamisessa ja päivittämisessä puhelimitse tai paikan päällä. Jos tekniikka temppuilee, asia ratkeaa usein nopeasti soittamalla Helpin puhelintukeen. Etätuen avulla ratkomme ongelmat ja opastamme sinua kuin olisimme vieressäsi.

Lue lisää Helpistä

Varaa soittoaika

Ma–pe 8–20, la 9–16.30.
 

Chat

Chat-asiakaspalvelumme on apunasi 24/7, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen. Kirjautuneena voit myös hallinnoida tuotteitasi ja palveluitasi.

Kirjaudu

Chatbot

Bottimme ohjaa sinut kirjautumatta oikean tiedon lähteelle ja tarvittaessa aina asiakaspalveluun asti.

Avaa chatbot >

Chat-asiakaspalvelu on avoinna 24/7.
 

Telia somessa

Asiakaspalvelutiimimme tavoitat Facebookissa ja Twitterissä.
 
 Telia Facebookissa
 Telia Twitterissä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja Twitterissä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.