Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Multi-SIM-palvelu

Multi-SIM-palvelun avulla voit käyttää samaa numeroa kahdessa puhelimessa SIM-korttia vaihtamatta.

Saat kakkoskännykän käyttöön lomamatkoille, iltarientoihin, mökille tai vaikka autoon ilman sim-kortin siirtelyä. Liittymäsi palvelut toimivat molemmilla korteilla. Multi-SIM on maksullinen lisäpalvelu.

Katso ajantasaiset hintatiedot hinnastosta

Käyttöönotto

Voit tilata Multi-SIM:n Telia kauppiaalta tai asiakaspalvelusta. Multi-SIM on liitettävissä kaikkiin Telian liittymiin, poislukien erikoisliittymät (Telia Dot -liittymät, mobiililaajakaista, Prepaid, Company Data, Control ja Control Plus sekä Yhdessä -palvelu).

Multi-SIM-palvelu kytketään olemassa olevaan liittymään (ns. pääliittymä), jonka yhteydessä asiakkaalle avataan toinen liittymä (ns. rinnakkaiskortti), jolla on oma matkapuhelinnumero, PIN- ja PUK-koodi. Kun soitat tai lähetät viestejä rinnakkaiskortilla, vastaanottajalle näkyy pääliittymän numero.

Sekä pääliittymällä että rinnakkaiskortilla voi soittaa ja vastaanottaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä sekä käyttää nettiä. Multi-SIM-palvelun rinnakkaiskortin liittymätyyppi on aina sama kuin pääliittymän.

Saapuvat puhelut hälyttävät molemmissa puhelimissa yhtä aikaa. Jos et vastaa kumpaankaan puhelimeen 30 sekunnin kuluessa, puhelu siirtyy vastaajaan. Vastaajaa voit käyttää molemmilla liittymillä. Saapuvat tekstiviestit ohjautuvat molempiin puhelimiin vain, jos molemmat puhelimet ovat auki.

Laskutus

Matkapuhelinlaskulla molempien liittymien tiedot näkyvät eriteltyinä. Puhe-, viesti- ja nettipakettien hinnat määräytyvät pääliittymän mukaisesti. Sekä pääliittymä että rinnakkaiskortti kuluttavat samoja pääliittymälle kytkettyjä paketteja.

Huom! Jos käytössäsi on Telia Yhteys puhelimeen -liittymä ja Multi-SIM-palvelu, voi rinnakkaiskortilla hyödyntää myös pääliittymän nettipakettia.

Rajoitukset

  • Rinnakkaiskortilla ei voi lähettää multimediaviestejä, eikä niitä voi myöskään vastaanottaa siihen.
  • Jos käytät rinnakkaisliittymää ulkomailla, näkyy vastaanottajalle rinnakkaiskortin liittymän todellinen numero.
  • Multi-SIM-palveluun liitetystä rinnakkaiskortista ei voi soittaa pääliittymään, mutta toisinpäin soittaminen on mahdollista käyttämällä rinnakkaiskortin todellista numeroa.

Multi-SIM ja nettikäyttö

Multi-SIM on suunniteltu käytettäväksi puhe- ja viestiliikenteeseen. Telia Yhteys puhelimeen -liittymillä rinnakkaiskortilla voi käyttää myös nettiä pääliittymän hinnoittelun mukaisesti.

Rinnakkaiskortin käyttäminen laitteessa, jolla käytetään vain nettiyhteyttä (esim. tablet tai wlan-modeemi) Multi-SIM saattaa aiheuttaa virhetilanteita puhe- ja viestiliikenteelle. Emme suosittele Multi-SIM:iä tällaiseen käyttöön emmekä voi taata tuotteen toimivuutta.

Pelkkään nettikäyttöön suosittelemme Telian Mobiililaajakaista -liittymää.

Lisäpalvelut

Pääliittymän maksuttomat estopalvelut, kuten viihdenumeroesto ja viihdetekstiviestiesto, seuraavat rinnakkaiskortille automaattisesti. Rinnakkaiskortille ei kytketä automaattisesti pääliittymässä mahdollisesti olevia lisäpalveluita, vaan ne tulee tilata erikseen rinnakkaiskortille. Niistä laskutetaan hinnaston mukaan.