Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Tallentava kovalevy

Tallentava digiboksi helpottaa arkeasi ja aikatauluja. Katso lempiohjelmasi ja kiinnostavimmat elokuvat silloin, kun se sinulle sopii parhaiten.

Tallentavan digiboksin avulla voit tallentaa kaikkia TV-kanavia (sekä perus- että maksukanavia) suoraan Telia TV digiboksiin liitettävälle kovalevylle. Lisäksi saat käyttöösi kätevän, perinteisistä digibokseista tutun ajansiirto-ominaisuuden. Tallentavan kovalevyn käyttö vaatii Telialta hankitun, digiboksiin sopivan kovalevyn. 

Voit tilata tallentavan digiboksin ja kovalevyn uuden Telia TV -sopimuksen yhteydessä tai jo olemassa olevaan palveluun asiakaspalvelustamme. 

Tallentavan kovalevyn toiminta riippuu nettiyhteydestäsi. Mikäli sinulla on vähintään 100M valokuituyhteys, voit tallentaa kovalevyllisellä digiboksilla yhtä kanavaa ja katsoa samalla toista. 24M yhteydellä voit katsoa ja tallentaa yhtä kanavaa kerrallaan.

Tallennus

Voit käyttää myös verkkotallennusta peruskanavien tallentamiseen, vaikka käytössäsi olisi kovalevylle tallentava digiboksi. Maksukanavien tallentaminen verkkoon ei ole mahdollista tekijänoikeussyistä.

Kovalevyn 500 GB tallennustila riittää sadoille tunneille TV-ohjelmaa. Tallennukset voit asettaa myös netistä etätallennuksen avulla. Voit halutessasi asettaa kaikki sinulle tärkeät ohjelmat sarjatallennukseen.

Tallennukset voit asettaa netistä kirjautumalla Ohjelmaoppaaseen tai Telia TV sovelluksessa. Mikäli käytössäsi on Telian kovalevy, voit tallentaa myös maksullisia kanavia. Tallennuspalveluun voit tallentaa pelkästään peruskanavia tekijänoikeudellisista syistä.

Arris 4032 -digiboksiin lisäpalveluna saatavilla oleva tallentava kovalevy:

Tallennus-valikko

Tallennuksia hallitaan päävalikossa olevan Tallennus-valikon kautta. Menu-näppäimellä pääset päävalikkoon, jossa voit liikkua vaakatasossa navigointinäppäimillä oikealle ja vasemmalle. Haluamaasi valikkoon pääset OK-näppäimellä.

Tallennus-valikosta löydät tiedot tehdyistä ja tulevista tallennuksista sekä vapaasta levytilasta.

Tallennus-valikossa näytetään ensiksi oletuksena tallennetut ohjelmat Tallennetut-välilehdellä. Lista ohjelmista on valikon vasemmassa reunassa. Näet tallennusten päivämäärät ja ohjelman nimen. Liiku tallennetusta ohjelmasta toiseen navigointinäppäimillä. Valittu tallennus näkyy listassa punaisella. Valintasi tarkemmat tiedot näet valikon oikeassa reunassa (ohjelman nimi, alkuperäinen aloitusaika ja kesto). Lisäksi näet ohjelmakuvauksen suoraan ohjelmaoppaasta. Ohjelmakuvauksissa on eroja eri ohjelmien ja kanavien välillä.

Valikon oikeasta alareunasta näet tallennusten koot, kovalevyn kokonaistilan sekä käytettävissä olevan kapasiteetin prosentteina. Kovalevyn laskennallinen koko on 320 Gt, eli tavanomaisella lähetystarkkuudella (SD) jopa 160 tuntia. Teräväpiirto (HD) -ohjelmat vaativat enemmän tallennustilaa.

Tulevat tallennukset näet Ohjelmoinnit-välilehdeltä. Siirry ohjelmoidusta tallennuksesta toiseen navigointinäppäimillä.

Valikon alalaidasta näet käytössä värinäppäimillä käytössä olevat toiminnot:

 • Vihreällä näppäimellä muokkaat jo tehtyä tai tulevaa tallennusta, kuten tallennuksen nimeä. Oletus on ohjelmaoppaasta saatu nimi. Valitse Muokkaa nimeä ja anna tallenteelle haluamasi nimi. Tallenna OK-näppäimellä.

  Voit muokata myös tulevan tallennuksen alku- ja loppuaikaa minuutin tarkkuudella (valitse Muokkaa tallennusaikaa). Oletuksena käytetään ohjelmaoppaasta saatuja aikoja. Hyväksy muutos OK-näppäimellä. Tallennuksen ennakko- ja yliaika määritellään eri valikossa (paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset > Tallennukset).
   
 • Keltaisella näppäimellä lajittelet tallennuksia. Voit valita lajitteluperusteeksi päivämäärän tai nimen. Päivämäärän mukaan järjestys voi olla vanhin tai uusin ensiksi. Nimen mukaan lajittelu on aakkosellinen (A-Ö tai Ö-A).
   
 • Sinisellä näppäimellä poistat tallennuksen. Järjestelmä varmistaa vielä, haluatko varmasti poistaa tallennuksen. Kuittaa Kyllä-painikkeella.

Tallennusennakko ja -yliaika

Tallennuksen ennakko ja yliaika asetetaan Asetukset-valikossa. Paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset. Sieltä löydät kohdan Tallennukset. Navigointinäppäimellä oikealle pääset tallennusasetuksiin.

Tallennusennakko-valikossa voit asettaa ennakkoajan tallennuksille. Ohjelmoitu tallennus alkaa aina valitun ennakon mukaan. Ennakko lasketaan ohjelmaoppaassa ilmoitetusta ohjelman alkamisajasta tai asettamastasi aloitusajasta. Ennakko voi olla 0, 1, 3, 5, 10 tai 15 minuuttia.

Tallennuksen yliaika -valikosta voit asettaa tallennuksille vakiopidennyksen. Tämä on hyödyllinen, mikäli tallennettava lähetys myöhästyy alkuperäisestä aikataulusta. Yliaika lasketaan ohjelmaoppaassa ilmoitetusta ohjelman loppumisajasta tai asettamastasi lopetusajasta. Yliaikaa voi olla 0, 1, 3, 5, 10 tai 15 minuuttia.

Ajansiirto

Aktivoi ajansiirto Asetukset-valikossa kohdassa Tallennukset. Voit asettaa ajansiirtotoiminnon päälle tai pois.

Ajansiirto tallentaa katsottavaa kanavaa väliaikaiseen puskuriin. Tallennustilana käytetään digiboksin kovalevyä. Ajansiirto alkaa, kun kanava valitaan. Ohjelman aikana on mahdollista aloittaa ohjelma alusta, laittaa ohjelma tauolle tai kelata ohjelmaa. Voit palata aikaisintaan hetkeen, jona kanava ja ohjelma laitettiin päälle. Jos kelaat puskuroitua ohjelmaa eteenpäin loppuun asti, siirryt suoraan katseluun. Kanavaa vaihdettaessa ajansiirto aloittaa tallennuksen alusta uudella kanavalla.

Kun olet aktivoinut ajansiirron, voit käyttää ohjelmaa katsoessasi näppäimiä kelaus eteen- ja taaksepäin, tauko ja toista. Kuvaruudun alalaitaan ilmestyy aikajana, josta näet sijaintisi katsottavassa ohjelmassa.

Tallennuksen ohjelmointi

Tallennuksen voi ohjelmoida miniohjelmaoppaista, ohjelmatiedoista tai varsinaisesta ohjelmaoppaasta.

 • Miniohjelmaoppaasta voi asettaa tallennuksen tuleville ohjelmille. Paina Info-näppäintä katsoessasi ohjelmaa ja meneillään olevan kanavan ohjelmatietoja ilmestyy ruudun alalaitaan. Siirry kanavan ohjelmatiedoissa eteenpäin navigointinäppäimillä. Kanavat vaihtuvat vasemmalle ja oikealle. Tallennusvalikon saat näkyviin Rec-näppäimellä. Voit muokata tallennusta halutessasi. Jos et tahdo muokata mitään, paina Rec- tai OK-näppäintä.
 • Ohjelmaoppaasta tallennat samoin kuin edellä. Valitse ohjelmaopas päävalikosta tai painamalla keltaista näppäintä katsoessasi TV-ohjelmaa.

Jos kanavan ohjelmatietoja ei ole saatavilla, tallennusta ei voi ohjelmoida miniohjelmaoppaasta, varsinaisesta ohjelmaoppaasta tai ohjelmatietoikkunasta.

Jos kanavalla ei ole saatavissa ohjelmatietoja, voit ohjelmoida tallennuksen painamalla Rec-näppäintä. Valitse Muokkaa ja pääset asettamaan aloitus- ja lopetusajan sekä päivämäärän. Tässä kohtaa ei ole mahdollista tehdä toistuvia tallennuksia. Ne voit tehdä sellaisella kanavalla, jolla ohjelmaoppaan tiedot ovat saatavilla. Paina Rec-näppäintä ja valitse Muokkaa. Valitse haluttu kanava ja muut asetukset. Tallennettavaksi valittu kanava voi olla ilman ohjelmatietoja.

tallentaminen heti

Voit aloittaa ohjelman tallennuksen myös heti. Paina Rec-näppäintä ja järjestelmä kysyy ohjelmaa, jonka haluat tallentaa. Oletus on katsomasi ohjelma. Vahvista tallennus Rec- tai OK-näppäimellä. Voit asettaa heti alkavan tallennuksen myös toisen kanavan ohjelmalle. Tällöin valitse ennen tallennuksen vahvistamista Muokkaa ja määritä tallennettava kanava ja ohjelma.

Ohjelmointien muokkaus

Muokkaa-toiminnolla voit muuttaa ohjelmoidun tallennuksen asetuksia. Voit asettaa tallennukselle toistovälin (vaihtoehdot ovat ei toistoa, toisto päivittäin tai toisto viikottain). Lukumäärä ilmoittaa toistojen määrän: esimerkiksi valinnat viikottain ja neljä kertaa tarkoittaa yhtä tallennusta/viikko neljän seuraavan viikon aikana. Viimeinen päivämäärä kertoo tarkoittaa viimeistä tehtyjen asetusten mukaista tallennusta. Voit muokata tallennettavaa kanavaa, päivämäärää sekä aloitus- ja lopetusaikoja. Nämä tiedot tulevat ohjelmaoppaasta tallennukseen valitsemasi ohjelman mukaan.

Info-näppäimellä saat näkyviin mini-ohjelmaoppaan. Painamalla Info-näppäintä toisen kerran saat näkyviin valitun ohjelman kuvauksen. Voit aloittaa tallennuksen välittömästi painamalla punaista näppäintä.

Tallennuksen lopettaminen

Voit päättää tallennuksen Stop-näppäimellä. Järjestelmä kysyy vielä varmistuksen lopettamiselle. Jos samaan aikaan on menossa ajansiirto, tallennuksen toisto tai tallennus, sinun täytyy valita minkä toiminnon tahdot lopettaa. Kuittaa OK- tai Stop-näppäimellä.

Tallennusten katselu

Löydät tekemäsi tallennukset Tallennus-valikosta. Valitse haluamasi ohjelma välilehdeltä Tallennetut ja aloita toisto heti painamalla OK- tai toistonäppäintä. Jos tallennettua ohjelmaa on katsottu aikaisemmin, järjestelmä kysyy, haluatko aloittaa alusta vai jatkaa edellisestä lopetuskohdasta. Toiston aikana on käytössä kelaus eteen- ja taaksepäin sekä tauko.

Voit myös katsella tallenteita samaana aikaan, kun tallennat toista ohjelmia. Lopeta tallenteiden katselu painamalla Stop-näppäintä. Jos samaan aikaan on menossa uusi tallennus, kysyy järjestelmä, haluatko lopettaa tallennuksen vai tallenteiden katselun. Kuittaa OK-näppäimellä. Tallennetun ohjelman loputtua tai painettuasi Stop-näppäintä palataan Tallennukset-valikkoon.

Ohjelmoituja tallennuksia voi katsella vasta, kun ne on tallennettu kokonaan.

Tallennuksen poistaminen

Voit poistaa tallennuksia Tallennukset-valikon välilehdellä Tallennetut. Poista tallennus painamalla sinistä näppäintä. Järjestelmä varmistaa vielä, että haluat poistaa tallennuksen. Kuittaa Kyllä-painikkeella. Voit poistaa yksittäisen tallenteen tai koko sarjan (sarja on tallennus, joka on määritelty toistumaan kaksi kertaa tai useamman kerran). Tyypillisesti sarjatallennusta käytetään TV-sarjojen tallentamiseen.

Tallennusten lukitseminen

Voit lukita tallennetun ohjelman niin, että sen katselemiseen vaaditaan laitteen PIN2-koodi.

 1. Valitse Lukitse tallennus. Sinua pyydetään antamaan PIN2-koodi ja painamaan OK.
 2. Nyt tallennus on lukittu ja sen katselu edellyttää PIN2-koodia. Avaa lukittu tallennus Tallennus-valikon välilehdellä Tallennukset.
 3. Jos valitsemasi ohjelma on lukittu, sinulta kysytään PIN2-koodia. Syötä koodi ja paina OK.
  Voit myös asettaa kaikki tulevat tallennukset lukituiksi Asetukset-valikon lapsilukkoasetuksilla. Valitse Toistuvat ja ajastetut tallennukset. Jos laitat asetuksen päälle, jatkossa kaikki talletukset lukitaan eikä niitä voi katsoa ilman PIN2-koodia.

Tallennuksessa huomioitavaa

 • Tallentaminen vaatii Telia TV -palvelun, johon on aktivoitu tallennuspalvelu. Käytössäsi täytyy myös olla tallentava digiboksi. Saat ilmoituksen, jos tallennuspalvelua ei ole aktivoitu.
 • Telia Kodin Netti Hybdrid tai ADSL tekniikkaa käyttävissä liittymissä, liittymän nopeus rajoittaa katselun samalle kanavalle, mitä tallennat.
 • Tallennuksen loppumisajan tulee olla alkamisajan jälkeen. Järjestelmä ilmoittaa, mikäli tekeillä olevassa ohjelmoinnissa ei ole näin.
 • Tallennusajan loppumisajan tulee olla tulevaisuudessa. Järjestelmä ilmoittaa, mikäli ohjelmoinnissa yritetään käyttää mennyttä aikaa.
 • Tallennuksen saat ilmoituksen, jos katsot tallennettavaa ohjelmaa. Järjestelmä kysyy, keskeytetäänkö tallennus. Voit jatkaa tallennusta halutesssi ja katsoa ohjelmaa. Katsottavan ohjelman voi myös vaihtaa.
 • Tallennuksen ollessa päällä saat ilmoituksen tallennuksesta. Miniohjelmaoppaan Rec-symboli ilmaisee tallennuksessa olevan ohjelman. Samoin tarkempia ohjelmatietoja katsottaessa näkyy tallennussymboli tallennettavan ohjelman kohdalla. Kanavanvaihdon yhteydessä kuvaruudun oikeassa yläkulmassa näkyy tallennussymboli ja ohjelma, mitä tallennetaan.

Arris 4302 -kovalevyn asennus

 1. Huolehdi, että digiboksi asennuspaikan ympäristön lämpötila ei nouse yli 40 asteen. Jätä tarpeeksi tilaa digiboksin ja kovalevyn ympärille ilmankierron varmistamiseksi.
 2. Kytke digiboksin virta pois irrottamalla virtajohto.
 3. Sijoita kovalevy digiboksin alle. Liitä kovalevy digiboksiin alla olevan kuvan mukaisesti laskemalla ja kohdistamalla digiboksi kovalevyn kohdistusnastoihin sekä liu’uttamalla digiboksia hieman taaksepäin kunnes digiboksi ja kovalevy lukittuvat toisiinsa.

 4. Kytke kovalevyn mukana tuleva USB-kaapeli liitinten symbolien mukaisiin liitäntöihin sekä digiboksissa että kovalevyssä.

 5. Käynnistä digiboksi kiinnittämällä digiboksin virtajohto takaisin.
 6. Valmis!

Huom! Älä koskaan irrota USB-kaapelia, kun digiboksi ja kovalevy ovat toiminnassa.