Ohjelmien tallentaminen Tallennuspalvelulla

Tallennuspalvelulla tallennat kaikkia maksuttomia kanavia – vaikka jokaista yhtä aikaa.
Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille.

Tallennuspalvelulla tallennat ohjelmia kotimaisilta peruskanavilta. Käytössäsi on rajattomasti tallennustilaa. Tallennuspalvelu on Telia Playlle tilattava lisäpalvelu.

Tallennuksen piiriin kuuluvat kanavat:

 • Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema & Fem
 • MTV3, MTV Sub, MTV Ava
 • Nelonen, Hero, Jim, Liv
 • TV5, Kutonen
 • Frii
 • TLC
 • STAR Channel
 • National Geographic

Kaikki kotimaisten peruskanavien ohjelmat eivät ole tallennettavissa mm. tekijänoikeudellisista ja lainsäädännöllisistä syistä.

Tallentamisen lisäksi Tallennuspalvelussa voit katsoa Ylen (Yle TV1, Yle TV2 ja Yle Teema & Fem) ja MTV:n (MTV3, MTV Sub, MTV Ava) kanavien sekä Friin, TLC:n, STAR Channelin ja National Geographicin suoria lähetyksiä.

Jos käytät Telia Play -boksia muulla kuin Telian yhteydellä, osa kanavista täytyy tallentaa ennen katsomista. Voit tarkistaa nämä kanavat kanavalistoilta.

Yleistä Tallennuspalvelusta:

 • Voit ajastaa ja katsoa tallennuksia boksilla, Telia Play -sovelluksella tai osoitteessa teliaplay.fi.
 • Ohjelmat tallentuvat verkkoon, ovat katsottavissa 90 vuorokautta ja poistuvat sitten automaattisesti. Jos sinulla on digiboksi tallentavalla kovalevyllä, tallennukset säilyvät siellä kunnes poistat ne.
 • Ohjelma tallentuu alusta asti, vaikka aloittaisit tallennuksen vasta viime minuuteilla.
 • Voit tallentaa sarjoista yksittäisiä jaksoja tai kaikki jaksot sarjatallennuksena.
 • Kanavia, joilla on oma ohjelmakirjasto, voi tallentaa vain kovalevylle.
 • Maksukanavia ei voi tallentaa verkkoon tekijänoikeussyistä.
 • Tallennukset ovat käyttäjätunnuskohtaisia. Voit katsoa tallennuksia millä vain laitteella, johon olet kirjautunut sillä Telia Play -käyttäjätunnuksella, jolla tallennukset tehtiin.
Tallennuspalvelun tilaaminen

Voit tilata Tallennuspalvelun Minun Teliasta.

Kirjaudu sisään

 1. Valitse Liittymäni ja palveluni.
 2. Valitse Hallinnoi tilausta sen TV-palvelun kohdalta, johon haluat tilata Tallennuspalvelun.
 3. Valitse Tallennuspalvelu ja etene tilauksen loppuun asti.

Jos käytössäsi on Telia Play -boksi laajakaistalla, Tallennuspalvelu sekä Telia Play -sovellus, voit tilata Minun Teliasta Tallennuspalvelun sovellukseen ilman lisämaksua. Boksille tilattu Tallennuspalvelu toimii automaattisesti myös Telia Play -sovelluksella, jos käytät digiboksia ja sovellusta samalla käyttäjätunnuksella.

Voit aina olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tallennuspalvelu Telia Play -sovelluksella ja osoitteessa teliaplay.fi

Tallentaminen toimii Telia Play -sovelluksessa tai nettiselaimella osoitteessa teliaplay.fi. Voit asettaa ohjelmille yksittäisiä tallennuksia tai sarjatallennuksia, jolloin ne tallentuvat verkkoon Telia Play -käyttäjätunnuksellesi. Tallennukset ovat katsottavissa kaikilla laitteilla; puhelimella, tabletilla, tietokoneella tai digiboksilla – käytä vain samaa Telia Play -käyttäjätunnusta, jolla asetit tallennukset. Sovelluksella tai osoitteessa teliaplay.fi ei voi asettaa tallennuksia digiboksin ulkoiselle kovalevylle.

Telia Play -sovellus

Tallennuksen asettaminen

 1. Kirjaudu sovellukseen Telia Play -käyttäjätunnuksella. Jos sinulla on digiboksi, voit myös käyttää boksisi tunnusta, joka olet saanut boksin tilauksen mukana.
 2. Avaa sovellus ja valitse alalaidan valikosta TV.
 3. TV-kanavat -näkymässä näet jokaisen kanavan käynnissä olevan ohjelman sekä kaksi seuraavaa ohjelmaa.
  • Voit asettaa yksittäisiä jaksoja tallennettavaksi painamalla ohjelman nimen vieressä olevaa vaaleaa palloa jonka keskellä on piste.
  • Voit siirtyä ohjelmaoppaaseen tarkastelemaan ohjelmatarjontaa laajemmin painamalla kanavan logon kohdalta.
 4. Ohjelmaoppaassa voit tarkastella kyseisen kanavan lähiaikojen ohjelmia. Painamalla ohjelman nimen kohdalta pääset tekemään asetuksia kyseiselle ohjelmalle.
 5. Ohjelmakohtaisessa näkymässä voit asettaa ohjelman tallennukseen. Sarjaa tallentaessa voit valita, tallennetaanko kaikki jaksot vai yksittäinen jakso. Jos ohjelma ei ole vielä alkanut, voit myös asettaa sen alkamisesta muistutuksen. Vasemman ylälaidan rastia painamalla pääset takaisin ohjelmaoppaaseen.

Tallenteiden selailu

Telia Play -sovelluksen pääsivun alalaidan valikossa on kohta Tallennukset, jonka kautta pääset selaamaan tallentamiasi ohjelmia. Myös muilla laitteilla tekemäsi tallennukset löytyvät täältä, jos olet käyttänyt niissä samoja Telia Play -käyttäjätunnuksia.

Tallenteet on järjestelty riveittäin erilaisten otsikoiden alle. Esimerkiksi Jatka katsomista -listassa näkyvät ne tallenteet, joiden katselu on jäänyt sinulta kesken. Sarjatallenteet löytyvät Toistuvat-otsikon alta ja niin edelleen. Voit selata otsikoita pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle otsikoiden kohdalla.

Tallentaminen osoitteessa teliaplay.fi

Tallennusten asettaminen

Kun kirjaudut Telia Play -sovelluksen käyttäjätunnuksilla sivulle teliaplay.fi, voit asettaa tallennuksia kyseiselle käyttäjätunnukselle. Tarkista selaimen toimivuus laitevaatimuksista. Valitse kirjautumisen jälkeen päävalikosta TV. Valitse haluamasi ohjelma painamalla sen nimeä. Avautuvasta ruudusta voit valita sarjatallennuksen tai yksittäisen tallennuksen. Kun tallennus on asetettu, tallennettavan ohjelman eteen ilmestyy punainen merkki tallentamisesta.

Selaamalla TV-valikon sivua alaspäin, löydät lisää kanavia ja niiden ohjelmatietoja. Sivun vasemmassa yläkulmassa näet päivämäärän, jota vaihtamalla voit selata eri päivien ohjelmatietoja. Ohjelmatiedot ovat saatavilla n. viikon verran eteenpäin kerralla. Jos ohjelmatietoja ei ole vielä nähtävillä tietylle päivälle, suosittelemme odottamaan ja tarkistamaan myöhemmin uudelleen.

Näytä aiemmat ohjelmat -valinnan ollessa päällä, voit selata kuluvan päivän aiemmin lähetettyjä ohjelmatietoja. Voit kytkeä tämän pois päältä painamalla valintaa uudestaan. Ohjelmaa ei voi tallentaa, jos sen lähetys on jo loppunut. Sarjatallennuksen voi kytkeä silti päälle, jotta tulevat jaksot tallentuvat.

Tallenteiden selailu

Löydät tallentamasi ohjelmat ylälaidan kohdasta Tallennukset. Myös muilla laitteilla tekemäsi tallennukset löytyvät täältä, jos olet käyttänyt niissä samoja Telia Play -käyttäjätunnuksia.

Tallenteet on järjestelty riveittäin erilaisten otsikoiden alle. Esimerkiksi Jatka katsomista -listaan tulevat näkyviin ne tallenteet, joiden katselu on jäänyt sinulta kesken. Sarjatallenteet löytyvät Toistuvat-otsikon alta. Jokaista riviä voi selata sivusuunnassa tai näkymän voi vaihtaa listamuotoon valitsemalla Näytä lisää.

Tallennukset Telia Play -boksilla

Voit tehdä tallennuksia digiboksin ohjelmaoppaan tai katseltavan ohjelman kautta.

Nämä ohjeet ovat Arris-digibokseille. Jos sinulla on uudempi SDMC DV8919 -boksi, katso DV8919 -boksin ohjeet.

Tallentaminen ohjelmaoppaan kautta
 1. Avaa pääsivulta Ohjelmaopas.
 2. Mene sen ohjelman kohdalle, jonka haluat tallentaa.
 3. Paina kaukosäätimen tallennuspainiketta (punainen ympyrä).
 4. Vahvista tallennettava ohjelma painamalla OK-näppäintä, jos tallennus pyytää vahvistusta. Jos tallennat sarjan jaksoa, voit valita tallennatko vain yhden vai kaikki jaksot.
  Sarjatallentamisen aloitus Arris 4302 ja 5305 -digiboksilla.
 5. Kun tallennus on asetettu, näkyy ohjelman edessä yksi punainen tai punaiset ympyrät riippuen siitä, onko kyseessä yksittäinen tallennus vai sarjatallennus.
Tallentaminen katseltavan ohjelman kautta

Paina kaukosäätimen tallennusnäppäintä (punainen ympyrä), kun haluat tallentaa parhaillaan katsomaasi ohjelmaa. Ennen tallentamisen alkamista digiboksi varmistaa vielä, että ohjelma on oikea. Vahvista tallennettava ohjelma painamalla OK-näppäintä. Jos tallennat sarjan jaksoa, voit valita tallennatko yhden vai kaikki jaksot.

Tallennettujen ohjelmien hallinnointi

Voit tarkastella tallenteistasi Tallennukset-kohdasta, joka löytyy pääsivun valikosta. Tallenteet on jaoteltu eri otsikoiden alle:

 • Jatka katsomista -listassa ovat tallenteet, joiden katselu on aloitettu ja jätetty sitten kesken.
 • Kaikki-listasta löydät kaikki tallenteesi. Voit järjestää ne esityspäivän mukaan tai ohjelman nimen mukaan aakkosjärjestykseen.
 • Toistuvat-listalta löydät sarjojen jaksot, jotka on asetettu sarjatallennukseen eli kaikki sarjan jaksot tallennetaan.
 • Yksittäiset-listalta löydät kertatallennukset eli esim. elokuvat tai sarjat joista olet tallentanut vain yhden jakson.
 • Nyt ja tulevat -listalla näkyvät tallennuksessa olevat ohjelmat ja tulevat tallennukset.

Voit poistaa toistuvia ja yksittäisiä tallennuksia painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä poistettavan tallenteen kohdalla. Jos poistat sarjatallennuksen, sarjan tallentaminen lopetetaan ja kaikki jaksot poistetaan.

Voit myös poistaa sarjatallennuksesta yksittäisiä jaksoja, mutta tällöin sarjatallennus ei tallenna enää sarjan uusia jaksoja ellei sarjatallennusta aseta uudelleen. Jos kuitenkin haluat poistaa yksittäisen jakson, valitse sarja, jonka jakson haluat poistaa ja paina OK-näppäintä. Klikkaa sitten Jaksot-painiketta, josta pääset selaamaan sarjan tallennettuja jaksoja. Poista haluamasi jakso painamalla sen kohdalla kaukosäätimen sinistä näppäintä.


Sarjatallennuksen yhden jakson poistaminen digiboksilla

Hakutoiminto

Digiboksin yleisellä hakutoiminnolla voi etsiä ohjelmakirjastojen ja elokuvavuokraamon sisältöjä. Ohjelmaopas-valikossa on myös oma hakutoiminto, jolla voit etsiä tulevia ohjelmia ja asettaa niitä tallennukseen.

Jo tehtyjä tallennuksia ei voi tällä hetkellä hakea hakusanalla. 

Yleinen haku

 1. Paina kaukosäätimen suurennuslasinäppäintä.
 2. Syötä hakusana numeronäppäinten kirjaimien avulla tai syötä kirjaimet yksitellen.
 3.  Näet oikeassa laidassa hakua vastaavat sisällöt ohjelmakirjastoista ja elokuvavuokraamosta (jos Piilota vuokraamo -valinta ei ole päällä).

Ohjelmaopas haku

 1. Paina TV-kanavia katsellessasi suurennuslasinäppäintä, niin voit voit hakea tulevia ohjelmia hakusanalla, kellonajalla, päivämäärällä ja ohjelman lähetysajalla.
 2. Syötä haluamasi hakuehdot ja paina OK-näppäintä.
 3. Avautuvassa listauksessa näet hakua vastaavat ohjelmat. Voit asettaa kaukosäätimen alarivillä olevalla punaisella napilla muistutuksen haluamastasi ohjelmasta. Voit myös asettaa ohjelman tallennukseen painamalla tallennusnäppäintä (punainen ympyrä). 
Tallennuspalvelun ikonit

Telia Play -sovelluksella ja -boksilla sekä osoitteessa teliaplay.fi näet Tallennuspalvelun käytön yhteydessä ohjelmien nimien vieressä ikoneita. Niiden merkitykset on tässä selitetty auki.


Yksittäinen tallennukseen asetettu ohjelma.

Yksittäinen parhaillaan tallennettava tai aiemmin tallennettu ohjelma.

Ohjelmalle on asetettu sarjatallennus.

Ohjelmalle on asetettu sarjatallennus, ja jakso tallentuu parhaillaan tai on jo tallentunut.

Kirjastoon tallennettu ohjelma. Jos kyseessä on uusinta, voi kuvake näkyä tulevienkin ohjelmien kohdalla.


Ohjelmalle on asetettu muistutus, joka vaihtaa lähetyksen kyseiselle kanavalle ohjelman alkaessa. Tämä ominaisuus on käytössä vain Arris-merkkisillä bokseilla.

Tallentava kovalevy digiboksille

Tämä ohje koskee Arris 4302W sekä Arris 5305 -digibokseille saatavilla ollutta tallentavaa kovalevyä, jonka uusmyynti on päättynyt joulukuussa 2022.

Digiboksiin voi liittää kovalevyn pysyviä tallennuksia varten. Kovalevyn on oltava meiltä hankittu, jotta se sopii digiboksin kanssa yhteen.

 • Tallennukset säilyvät niin kauan, kunnes poistat ne.
 • Kovalevyn 500 GB tallennustila riittää sadoille tunneille ohjelmaa.
 • Kovalevylle voit tallentaa myös maksukanavia.
 • Mukana myös kätevä, perinteisistä digibokseista tuttu ajansiirto-ominaisuus.

Tallentavan kovalevyn toiminta riippuu nettiyhteytesi nopeudesta. Jos käytössäsi on vähintään 100 M valokuituyhteys, voit tallentaa kovalevyllisellä digiboksilla yhtä kanavaa ja katsoa samalla toista. Esimerkiksi 24 M yhteydellä voit katsoa ja tallentaa vain yhtä kanavaa kerrallaan.

Kovalevyn yhdistäminen digiboksiin

Huolehdi, että digiboksin ympäristön lämpötila ei nouse yli 40 asteen. Jätä tarpeeksi tilaa digiboksin ja kovalevyn ympärille ilmankierron varmistamiseksi.

 1. Kytke digiboksin virta pois irrottamalla virtajohto.
 2. Liitä kovalevy digiboksin alle kuvan mukaisesti eli laske ja kohdista digiboksi kovalevyn kohdistusnastoihin sekä liu’uta digiboksia hieman taaksepäin, jotta laitteet lukittuvat toisiinsa.
 3. Kytke kovalevyn mukana tuleva USB-kaapeli liitinten symbolien mukaisiin liitäntöihin digiboksissa että kovalevyssä.
 4. Käynnistä digiboksi kiinnittämällä digiboksin virtajohto takaisin.
 5. Valmis!

Huom! Älä koskaan irrota USB-kaapelia, kun digiboksi ja kovalevy ovat toiminnassa.

Tallennus-valikko

Voit hallita tallennuksia päävalikossa olevan Tallennus-valikon kautta. Menu-näppäimellä pääset päävalikkoon, jossa voit liikkua navigointinäppäimillä oikealle ja vasemmalle. Haluamaasi valikkoon pääset OK-näppäimellä.

Tallennus-valikosta löydät tiedot tehdyistä ja tulevista tallennuksista sekä vapaasta levytilasta.

Tallennus-valikossa näytetään ensiksi oletuksena tallennetut ohjelmat Tallennetut-välilehdellä. Lista ohjelmista on valikon vasemmassa reunassa. Näet tallennusten päivämäärät ja ohjelman nimen. Liiku tallennetusta ohjelmasta toiseen navigointinäppäimillä. Valittu tallennus näkyy listassa punaisella. Valintasi tarkemmat tiedot näet valikon oikeassa reunassa (ohjelman nimi, alkuperäinen aloitusaika ja kesto). Lisäksi näet ohjelmakuvauksen suoraan ohjelmaoppaasta. Ohjelmakuvauksissa on eroja eri ohjelmien ja kanavien välillä.

Valikon oikeasta alareunasta näet tallennusten koot, kovalevyn kokonaistilan ja käytettävissä olevan kapasiteetin prosentteina. Kovalevyn laskennallinen koko on 500 Gt, eli tavanomaisella lähetystarkkuudella (SD) jopa 250 tuntia. Teräväpiirto- eli HD-ohjelmat vaativat enemmän tallennustilaa.

Tulevat tallennukset näet Ohjelmoinnit-välilehdeltä, jossa voit siirtyä tallennuksesta toiseen navigointinäppäimillä.

Valikon alalaidasta näet värinäppäimillä käytössä olevat toiminnot:

 • Vihreällä näppäimellä muokkaat tehtyjä ja tulevia tallennuksia, kuten tallennuksen nimeä. Oletuksena on ohjelmaoppaasta saatu nimi. Valitse Muokkaa nimeä, tee haluamasi muutokset ja tallenna ne OK-näppäimellä.
  • Voit muokata myös tulevan tallennuksen alku- ja loppuaikaa minuutin tarkkuudella (valitse Muokkaa tallennusaikaa). Oletuksena käytetään ohjelmaoppaasta saatuja aikoja. Hyväksy muutos OK-näppäimellä. Tallennuksen ennakko- ja yliaika määritellään eri valikossa (paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset > Tallennukset).
 • Keltaisella näppäimellä voit lajitella tallennuksia päivämäärän tai aakkosjärjestykseen.
 • Sinisellä näppäimellä poistat tallennuksen. Laite varmistaa, että haluat varmasti poistaa tallennuksen. Varmistus kuitataan Kyllä-painikkeella.
Tallennusennakko ja -yliaika

Tallennuksen ennakko ja yliaika asetetaan Asetukset-valikossa. Paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset. Sieltä löydät kohdan Tallennukset. Navigointinäppäimellä oikealle pääset tallennusasetuksiin.

Tallennusennakko-valikossa voit asettaa ennakkoajan tallennuksille, jolloin ohjelmoitu tallennus alkaa aina valitun ennakon mukaan. Ennakko lasketaan ohjelmaoppaassa ilmoitetusta alkamisajasta tai asettamastasi aloitusajasta. Ennakko voi olla 0, 1, 3, 5, 10 tai 15 minuuttia.

Tallennuksen yliaika -valikosta voit asettaa tallennuksille vakiopidennyksen. Tämä on hyödyllinen, jos tallennettava lähetys myöhästyy alkuperäisestä aikataulusta. Yliaika lasketaan ohjelmaoppaassa ilmoitetusta ohjelman loppumisajasta tai asettamastasi lopetusajasta. Yliaikaa voi olla 0, 1, 3, 5, 10 tai 15 minuuttia.

Ajansiirto

Ajansiirto tallentaa katsottavaa kanavaa väliaikaiseen puskuriin digiboksin kovalevylle. Ajansiirto alkaa, kun kanava valitaan. Ohjelman aikana voi aloittaa ohjelman alusta, laittaa sen tauolle tai kelata. Voit palata aikaisintaan hetkeen, jona kanava ja ohjelma laitettiin päälle. Jos kelaat puskuroitua ohjelmaa eteenpäin loppuun asti, siirryt suoraan katseluun. Kun vaihdat kanavaa, ajansiirto aloittaa tallennuksen alusta uudella kanavalla.

Voit asettaa ajansiirtotoiminnon päälle tai pois Asetukset-valikon kohdassa Tallennukset.

Kun olet aktivoinut ajansiirron, voit käyttää ohjelmaa katsoessasi näppäimiä kelaus eteen- ja taaksepäin, tauko ja toista. Ruudun alalaitaan ilmestyy aikajana, josta näet sijaintisi katsottavassa ohjelmassa.

Tallennuksen asettaminen

Voit asettaa tallennuksen miniohjelmaoppaista, ohjelmatiedoista tai varsinaisesta ohjelmaoppaasta.

 • Miniohjelmaoppaasta voi asettaa tallennuksen tuleville ohjelmille. Paina Info-näppäintä katsoessasi ohjelmaa ja meneillään olevan kanavan ohjelmatietoja ilmestyy ruudun alalaitaan. Siirry kanavan ohjelmatiedoissa eteenpäin navigointinäppäimillä. Kanavat vaihtuvat vasemmalle ja oikealle. Tallennusvalikon saat näkyviin Rec-näppäimellä, jolloin voit muokata tallennusta halutessasi. Jos et tahdo muokata mitään, paina Rec- tai OK-näppäintä.
 • Ohjelmaoppaasta tallennat samoin kuin edellä. Valitse ohjelmaopas päävalikosta tai painamalla keltaista näppäintä katsoessasi TV-ohjelmaa.

Jos kanavan ohjelmatietoja ei ole saatavilla, tallennusta ei voi asettaa miniohjelmaoppaasta, varsinaisesta ohjelmaoppaasta tai ohjelmatietoikkunasta.

Jos kanavalla ei ole saatavissa ohjelmatietoja, voit asettaa tallennuksen painamalla Rec-näppäintä. Valitse Muokkaa ja pääset asettamaan aloitus- ja lopetusajan sekä päivämäärän. Tässä kohtaa ei ole mahdollista tehdä toistuvia tallennuksia. Ne voit tehdä sellaisella kanavalla, jolla ohjelmaoppaan tiedot ovat saatavilla. Paina Rec-näppäintä ja valitse Muokkaa. Valitse haluttu kanava ja muut asetukset. Tallennettavaksi valittu kanava voi olla ilman ohjelmatietoja.

Tallentaminen heti

Voit asettaa heti alkavan tallennuksen parhaillaan katsomallesi ohjelmalle, tai toisen kanavan ohjelmalle. 

Painamalla Rec-näppäintä laite kysyy ohjelmaa, jonka haluat tallentaa. Oletuksena on parhaillaan katsomasi ohjelma. Jos haluat asettaa tallennuksen toisen kanavan ohjelmalle, valitse Muokkaa ja määritä sitten tallennettava kanava ja ohjelma. Vahvista tallennus lopuksi Rec- tai OK-näppäimellä.

Kun tallennus on päällä, saat ilmoituksen tallennuksesta. Miniohjelmaoppaan Rec-symboli ilmaisee tallennuksessa olevan ohjelman. Samoin tarkempia ohjelmatietoja katsottaessa näkyy tallennussymboli tallennettavan ohjelman kohdalla. Kanavanvaihdon yhteydessä kuvaruudun oikeassa yläkulmassa näkyy tallennussymboli ja tallennettava ohjelma.

Ohjelmointien muokkaus

Muokkaa-toiminnolla voit muuttaa asetetun tallennuksen asetuksia. Voit asettaa tallennukselle toistovälin (vaihtoehdot ovat ei toistoa, toisto päivittäin tai toisto viikottain). Lukumäärä ilmoittaa toistojen määrän: esimerkiksi valinnat viikottain ja neljä kertaa tarkoittaa yhtä tallennusta/viikko neljän seuraavan viikon aikana. Viimeinen päivämäärä tarkoittaa viimeistä tehtyjen asetusten mukaista tallennusta. Voit muokata tallennettavaa kanavaa, päivämäärää sekä aloitus- ja lopetusaikoja. Nämä tiedot tulevat ohjelmaoppaasta tallennukseen. Tallennuksen loppumisajan on oltava alkamisajan jälkeen. Saat ilmoituksen, jos tekeillä olevassa ohjelmoinnissa ei ole näin.

Info-näppäimellä saat näkyviin miniohjelmaoppaan. Painamalla Info-näppäintä toisen kerran saat näkyviin valitun ohjelman kuvauksen. Aloita tallennus heti painamalla punaista näppäintä.

Tallennuksen lopettaminen
 1. Lopeta tallennus Stop-näppäimellä.
 2. Laite kysyy varmistuksen lopettamiselle. Jos samaan aikaan on menossa ajansiirto, tallennuksen toisto tai tallennus, valitse minkä niistä haluat lopettaa.
 3. Kuittaa OK- tai Stop-näppäimellä.
   
Tallennusten katselu

Löydät tekemäsi tallennukset Tallennus-valikosta. Valitse haluamasi ohjelma välilehdeltä Tallennetut ja aloita katselu painamalla OK- tai toistonäppäintä. Jos tallennettua ohjelmaa on katsottu aikaisemmin, voit valita haluatko aloittaa alusta vai jatkaa siitä mihin viimeksi lopetit. Toiston aikana on voit kelata eteen- ja taaksepäin tai laittaa katselun tauolle.

Voit katsoa tallenteita samaan aikaan, kun tallennat toista ohjelmaa. Lopeta tallenteiden katselu painamalla Stop-näppäintä. Jos samaan aikaan on menossa uusi tallennus, laite kysyy haluatko lopettaa tallennuksen vai tallenteiden katselun. Kuittaa OK-näppäimellä. Tallennetun ohjelman loputtua tai painettuasi Stop-näppäintä palataan Tallennukset-valikkoon.

Ohjelmoituja tallennuksia voi katsella vasta, kun ne on tallennettu kokonaan.

Tallennuksen poistaminen

Voit poistaa yksittäisen tallenteen tai koko sarjan (sarja on tallennus, joka on määritelty toistumaan kaksi kertaa tai useamman kerran). Tyypillisesti sarjatallennusta käytetään TV-sarjojen tallentamiseen.

 1. Mene Tallennukset-valikossa Tallennetut-välilehdelle.
 2. Poista haluttu tallennus painamalla sinistä näppäintä tallennuksen kohdalla.
 3. Laite varmistaa, että haluat varmasti poistaa tallennuksen. Kuittaa varmistus Kyllä-painikkeella. 
Tallennusten lukitseminen

Voit lukita tallennetun ohjelman niin, että sen katselemiseen vaaditaan laitteen PIN2-koodi.

 1. Valitse Lukitse tallennus, anna PIN2-koodi ja paina OK.
 2. Nyt tallennus on lukittu ja sen katselu edellyttää PIN2-koodia. Avaa lukittu tallennus Tallennus-valikon välilehdellä Tallennukset.
 3. Jos valitsemasi ohjelma on lukittu, sinulta kysytään PIN2-koodia. Syötä koodi ja paina OK.

Voit myös asettaa kaikki tulevat tallennukset lukituiksi Asetukset-valikon lapsilukkoasetuksilla. Valitse Toistuvat ja ajastetut tallennukset. Jos laitat asetuksen päälle, jatkossa kaikki talletukset lukitaan eikä niitä voi katsoa ilman PIN2-koodia.

Usein kysyttyä Tallennuspalvelusta
Miten käytän Tallennuspalvelua muilla laitteilla kuin digiboksin kautta TV-ruudulla?

Voit katsoa tallenteita tietokoneilla, tableteilla tai älypuhelimilla ottamalla käyttöösi Telia Play -sovelluksen käyttäjätunnuksen ja aktivoimalla siihen Tallennuspalvelun. Jos sinulla on Telia Play -boksi ja siihen tilattuna Tallennuspalvelu, saat sen sovelluksen käyttäjätunnukselle ilman lisämaksua.

 • Jos sinulla on Telia Play -sovelluksen käyttäjätunnus, mutta siinä ei vielä ole Tallennuspalvelua, voit tilata sen Minun Teliasta tai asiakaspalvelustamme.
 • Jos sinulla ei ole Telia Play -sovelluksen käyttäjätunnusta, tilaa tunnus.
 • Kirjaudu sovelluksen käyttäjätunnuksilla Telia Play -sovellukseen tai osoitteessa teliaplay.fi.
Mitä tarkoittaa, että voin tallentaa ja käyttää tallenteita eri laitteilla?

Voit asettaa tallennuksia ja katsoa tallenteita digiboksin, sovelluksen tai nettiselaimen kautta. Voit esimerkiksi asettaa tallennuksen työpaikalta puhelimen Telia Play -sovelluksella ja katsoa sen myöhemmin kotona digiboksilta TV-ruudun kautta. Homma toimii myös toisin päin, eli voit tallentaa ohjelmia digiboksilla verkkotallenteiksi ja katsoa ne vaikkapa tabletilla. Tallennuspalvelulla voit katsoa tallenteita samaan aikaan kahdella eri mobiililaitteella sekä yhdellä digiboksilla.

Kauanko tallenteet säilyvät?

Tallenteet säilyvät 90 vuorokautta, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti.

Jos käytössäsi on Arris-mallinen Telia Play -boksi ulkoisella kovalevyllä, tallenteet säilyvät kunnes poistat ne. Digiboksin ulkoisen kovalevyn uusmyynti on päättynyt joulukuussa 2022.

Miksi kaikkia ohjelmia ei voi tallentaa?

Sopimus- ja tekijänoikeussyistä kaikkia ohjelmia ei ole mahdollista tallentaa. Sisällön omistajalla on oikeus kieltää ohjelman tallentaminen verkkoon. Kovalevylle tallentaminen on kuitenkin näissä mahdollista. (Digiboksin ulkoisen kovalevyn uusmyynti on päättynyt joulukuussa 2022.)

Millä digiboksimalleilla Tallennuspalvelu toimii?

Tallennuspalvelu toimii kaikilla digiboksimalleillamme. Voit myös tallentaa Telia Play -sovelluksen kautta sekä osoitteessa teliaplay.fi.

Miten asetan jatkuvan tallennuksen?

Voit sarjaa tallentaessa valita, tallennetaanko yksi jakso vai kaikki sarjan jaksot.

Mitä jos olen tilannut useamman tallennuspalvelun eri digibokseille?

Tallennukset ovat käyttäjätunnuskohtaisia, eli ne tarvitsee asettaa jokaiselle tunnukselle erikseen. Jos käytössäsi on useampi käyttäjätunnus, aseta niistä jokaiselle haluamasi tallennukset erikseen. Jos käytät samoja tunnuksia useammalla digiboksilla, riittää kun asetat tallennukset vain kerran.

Voinko katsoa tallenteita Chromecastilla tai Apple TV:llä?

Tallennuspalvelun tallenteita on voi katsoa Chromecastilla sekä Apple TV:llä peilaamalla lähetys TV-ruudulle tai Apple TV:ssä suoraan Telia Play -sovelluksen avulla.

Kovalevylle tallennettuja ohjelmia voi katsoa vain digiboksin ja TV-ruudun kautta.

Onko Tallennuspalvelu saatavilla kaapelikortille?

Jos käytössäsi on Telia Play -sovellus, voit tilata Tallennuspalvelun sovellukseen Minun Teliasta tai asiakaspalvelustamme.

Millä kaikilla laitteilla voin tallentaa?

Voit käyttää Tallennuspalvelua kaikilla Telia Playn tukemilla laitteilla, mukaan lukien digiboksilla, älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella osoitteessa teliaplay.fi.

Tarkista sovelluksen laitevaatimukset

Lisäksi voit tallentaa kovalevylle tallentavalla digiboksillamme, kun käytössäsi on laajakaista meiltä. (Digiboksin ulkoisen kovalevyn uusmyynti on päättynyt joulukuussa 2022.)

Voiko tallennetun ohjelman katselun estää lapsilta?

Kyllä voi. Katso alta tarkemmat ohjeet:

 • Telia Play -boksi laajakaistalla: Voit lukita tallennuksessa olevan tai tallennetun ohjelman erillisellä PIN-koodilla. Mene Tallennukset-kohtaan, muokkaa tallennusta ja lukitse tallennus, jolloin saat luotua sille PIN-koodin.
 • Telia Play -boksi ja Telia Play -sovellus: Yksittäisiä tallenteita ei voi estää, mutta voit luoda lapsen profiilin, jonka käyttäjä ei näe tallenteita ollenkaan.
  Lue lisää lapsilukosta
Miten irtisanon Tallennuspalvelun?

Voit irtisanoa Tallennuspalvelun Minun Teliassa.

Kirjaudu sisään

 1. Etsi Telia Play katselutavat -otsikon alta Telia Play -palvelusi ja paina sen kohdalla olevaa Hallinnoi tilausta -painiketta.
 2. Valitse Tallennuspalvelu ja poista palvelu käytöstä.

Voit aina olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme.

Telia Helppi apunasi
Jos tarvitset apua käyttöön ja asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helppiin. Palvelemme sinua arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16.30. Voit myös varata asennusajan haluamallesi ajankohdalle.
0600 10 100
(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)
Lue lisää Telia Helpistä
Lisää samasta aiheesta

Digiboksin usein kysytyt kysymykset

HD- ja UHD-kanavien katsominen kaapelikortilla

Telia Play -sovelluksen käyttö

Kaapeli-TV:n ongelmatilanteet

Unohtunut Telia Play -käyttäjätunnus tai -salasana

Telia Play -boksin ongelmatilanteet

Telia Playn unohtunut PIN-koodi

Telia Play -sovelluksen ongelmatilanteet

Telia Playn PIN-koodi ja lapsilukko

Telia Play -virhekoodit

Ota yhteyttä

Telia Helppi

Helppi on asennuspalvelumme, joka asentaa laitteet, liittymät ja palvelut puolestasi. Helppi tarjoaa myös teknistä tukea esimerkiksi laitteiden käyttöön. Soita meille tai tilaa Helppi luoksesi.

 0600 10 100

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)
 

Varaa soittoaika
Lue lisää Helpistä

Ma–pe 8–20, la 9–16.30.
 

Chat

Chatbottimme Tellu osaa auttaa monissa asioissa. Tellu ohjaa sinut tarvittaessa asiakaspalvelijalle ympäri vuorokauden, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen.
 

Avaa chat >
Kirjaudu

Minun Teliassa ja sovelluksessa chat-asiakaspalvelu 24/7.
 

Telia somessa

Tavoitat meidät Facebookissa ja X:ssä (entinen Twitter).
 
 Telia Facebookissa
 Telia X:ssä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja X:ssä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.