Ohjelmien tallentaminen Tallennuspalvelulla

Tallennuspalvelulla tallennat kaikkia maksuttomia kanavia – vaikka jokaista yhtä aikaa. Voit myös asettaa kerralla koko sarjan tallennettavaksi. Käytössäsi olevaan tallennustilaan mahtuu rajattomasti tv-ohjelmia. Tallenteita voi katsoa 90 vuorokauden ajan, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti.
Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille. Siirry yritysasiakkaiden ohjeisiin.

Ajankohtaista: Sarjatallentaminen on nyt mahdollista! Sarjaa tallentaessasi voit valita tallennettavaksi yksittäisen jakson tai sen lisäksi myös kaikki sarjan tulevat jaksot. Tallennustilaa on nyt käytössäsi rajattomasti, joten voit tallentaa vaikka kaikki lempisarjasi.

Tallennuspalvelun avulla voit tallentaa ja katsoa kotimaisia peruskanavia vaikka usealta kanavalta samanaikaisesti. Käytössäsi on rajattomasti tallennustilaa kaikille haluamallesi ohjelmille. Tallenteet ovat katsottavissa kolme kuukautta, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti. Jos käytössäsi on digiboksi tallentavalla kovalevyllä, tallennukset säilyvät siellä niin kauan, kunnes poistat ne itse.

Tallennuksen piiriin kuuluvat kanavat:

 • Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema & Fem
 • MTV3, AVA, Sub
 • Nelonen, Hero, Jim, Liv
 • Vitonen, Kutonen
 • Frii
 • TLC
 • FOX
 • Alfa
 • National Geographic

Huomiothan, että kaikki kotimaisten peruskanavien ohjelmat eivät ole tallennettavissa mm. tekijänoikeudellisista ja lainsäädännöllisistä syistä.

Tallentamisen lisäksi palvelussa on mahdollista katsoa seuraavien kanavien suoria lähetyksiä:

 • Yle TV1
 • Yle TV2
 • Yle Teema & Fem
 • FOX
 • TLC
 • Frii
 • National Geographic

Tallennuspalvelun avulla voit asettaa ja katsoa tallennuksia digiboksilla ja mobiililaitteella. Tallenteiden tekeminen ja katsominen onnistuu saumattomasti myös digiboksin sekä puhelimen, tabletin ja nettiselaimen välillä. Lisäksi tallennukset tallentuvat aina ohjelman alusta asti, vaikka aloittaisit tallennuksen vasta viime minuuteilla. Kanavia joilla on oma ohjelmakirjasto, ei voi tallentaa verkkotallenteena, mutta kovalevylle voi. Maksukanavien tallentaminen verkkoon ei ole mahdollista tekijänoikeussyistä.

Voit halutessasi tallentaa lempisarjasi kaikki jaksot. Kun alat tallentamaan jaksoa, voit valita tallennatko vain yhden jakson vai myös kaikki tulevat jaksot. Sarjatallennuksia voi asettaa mobiililaitteilla ja digiboksilla. Nettiselaimella ei voi asettaa sarjatallennuksia, mutta sarjatallenteiden katsominen onnistuu kaikilla laitteilla.

Tallennukset tapahtuvat tunnuskohtaisesti, eivät laitekohtaisesti. Eli jos sinulla on kaksi tai useampi Telia TV tunnus ja sama tallennus halutaan asettaa toisellekin tunnukselle, täytyy se asettaa erikseen kyseisellä tunnuksella.

Tallennuspalvelun tilaaminen

Saat tilattua tallennuspalvelun käyttöösi kirjautumalla Minun Teliaan.

KIRJAUDU SISÄÄN

 1. Valitse Liittymäni ja palveluni.
 2. Valitse se Telia TV -palvelu, johon haluat tilata Tallennuspalvelun.
 3. Valitse Tallennuspalvelu ja etene tilauksen loppuun asti.

Jos käytössäsi on Telia TV digiboksi ja siinä Tallennuspalvelu sekä Telia TV sovellus, voit tilata Tallennuspalvelun sovellukseen ilman lisämaksua kirjautumalla Minun Teliaan.

Voit aina olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tallentaminen Telia TV sovelluksella ja selaimella

Tallentaminen toimii Telia TV sovelluksessa tai selaimella osoitteessa tv.telia.fi. Palveluissa on mahdollista asettaa yksittäisiä tallennuksia ohjelmille, jotka tallentuvat verkkoon ja ovat katsottavissa sovellustunnuksilla sekä Telia TV digiboksilla. Telia TV sovelluksella tai osoitteessa tv.telia.fi ei voi asettaa tallennuksia digiboksin ulkoiselle kovalevylle.

Sarjatallennusten asettaminen onnistuu Telia TV sovelluksella ja Telia TV digiboksilla.

Telia TV sovellus

Kirjaudu sisään Telia TV sovellukseen Telia TV -tunnuksella tai Telia TV digiboksin tunnuksella, joka on tullut digiboksin tilauksen mukana.

 1. Avaa sovelluksen päävalikko, jonka tunnistat kolmesta päällekkäisestä viivasta vasemmassa yläkulmassa.
 2. Valitse valikosta TV.

TV-valikosta näet kaikki kanavat sekä niiden sisältämät ohjelmat, joita voit katsella heti. Näet myös seuraavaksi alkavan ohjelman. Valitsemalla "Tänä iltana" -kohdan ylhäältä näet kolme seuraavaksi alkavaa ohjelmaa.

Kanavan oikeassa laidassa näet kolme pistettä, mitä kautta pääset tallentamaan valitsemaasi ohjelmaa. Voit valita myös ohjelmaoppaan. Sen avattuasi näet yhden kanavan kaikki ohjelmat kuluvalta päivältä. Voit valita ohjelman ja kolmen pisteen kautta pääset, joko tallentamaan tai asettamaan muistutuksen. Valitse sarjaa tallentaessasi tallennetaanko kaikki jaksot vai yksittäinen jakso.

Kanavaa voit vaihtaa sovelluksen ylälaidasta löytyvistä kanavakuvakkeista. Tämän alapuolelta voit valita haluamasi päivän.

Tallentaminen osoitteessa tv.telia.fi

Kirjautumalla Telia TV -tunnuksilla osoitteessa tv.telia.fi voit asettaa tallennuksia sovellustunnukselle verkkoon. Tarkista selaimen toimivuus laitevaatimuksista. Valitse kirjautumisen jälkeen päävalikosta TV. Valitse haluamasi kanava Kanava-valinnasta ja haluamasi päivämäärä Tänään-valinnasta. Aseta tallennus painamalla ohjelman vieressä olevaa ympyrää tai avaa ohjelman tiedot ja paina Tallenna. Ohjelmatietoja on saatavilla kerrallaan n. viikko eteenpäin.

Tallentaminen Telia TV digiboksilla

Tallennuksen tekeminen on helppoa. Voit tehdä sen joko digiboksin ohjelmaoppaan tai katseltavan ohjelman kautta.

Ohjelmaoppaan kautta
 1. Valitse kanavalistasta ohjelmat, jotka haluat tallentaa.
 2. Paina kaukosäätimen REC-/e-näppäintä ennen ohjelman alkamista.
 3. Jos tallennat sarjan jaksoa, voit valita tallennatko vain yhden jakson vai kaikki sarjan jaksot. 


Sarjatallentamisen aloitus sovelluksella


Sarjatallentamisen aloitus digiboksilla

Katseltavan ohjelman kautta

Paina kaukosäätimen REC/e-näppäintä kun haluat tallentaa ohjelman, jota olet parhaillaan katsomassa. Ennen tallentamisen alkamista digiboksi varmistaa vielä, onko haluttu ohjelma oikea. Jos tallennat sarjan jaksoa, voit valita tallennatko vain yhden jakson vai kaikki sarjan jaksot.

Tallentamasi ohjelmat
 • Tallennukset-valikossa voit selata tallenteitasi ja poistaa niitä. Tallenteet on jaettu kolmen otsikon alle: Pian tallennuksessa, Toistuvat tallennukset ja Yksittäiset tallennukset.
 • Jos tallennuksia on paljon, voit selata haluamasi otsikon alla vasemmalle, jolloin näet kohdan Katso kaikki, jonka valitsemalla pääset näkymään, jossa tallennuksia näkyy enemmän.
 • Voit poistaa toistuvia ja yksittäisiä tallennuksia painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä poistettavan tallenteen kohdalla. Jos poistat toistuvan tallennuksen, sarjan tallentaminen lopetetaan ja kaikki jatsot poistetaan.
 • Voit myös poistaa vain yksittäisen jakson sarjatallennuksesta. Toiminto on käytössä toistaiseksi vain digiboksilla. Valitse sarja jonka jakson haluat poistaa. Klikkaa sitten Jaksot-painiketta, niin pääset selaamaan sarjan tallennettuja jaksoja. Poista yksittäinen jakso painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä kyseisen jakson kohdalla.

  Sarjatallennuksen yhden jakson poistaminen digiboksilla
Hakutoiminto

Voit etsiä ohjelmia joko ohjelmaoppaasta, jo tehdyistä tallennuksista tai tulevista tallennuksista. Valitse haluamasi valikko ja kirjoita hakusanasi, esimerkiksi "Uutiset".

 • Ohjelmaoppaasta haettaessa näet tulevia ohjelmia. Voit asettaa haluamasi ohjelman haun kautta tallennukseen painamalla sen nimen vieressä olevasta R-painikkeesta tai avaamalla ohjelman tiedot painamalla sen nimestä.
 • Tallennuksista haettaessa näet hakutuloksia jo tekemistäsi tallenteista.
 • Tulevat-valikosta haettaessa hakutuloksissa näkyvät tulevat tallenteesi.
Tallentaminen ohjelmaoppaalla (Telia TV digiboksi Telian laajakaistalla)

Telia TV digiboksi Telian laajakaistalla on mahdollista tallentaa ohjelmia myös ohjelmaoppaan kautta etänä, eli voit ajastaa tallennuksesi myös silloin, kun et ole television ääressä. Mahdollisuus on tehdä yksittäisiä, sekä jatkuvia tallenteita.

Ohjelmaoppaan käyttö

Ohjelmaoppaan kautta näet päivän ohjelmiston ja voit tehdä tallennukset suoraan peruskanavilta. Jos käytössäsi on Telialta erikseen hankittu tallentava kovalevy digiboksille, voidaan myös maksukanavien ohjelmia asettaa tallennettavaksi kovalevylle.

Suoraan ohjelmaoppaaseen pääset kirjautumalla Telia-tunnuksella, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos olet unohtanut Telia-tunnuksesi, paina Luo uusi tunnus tai salasana. Tätä varten sinun tulee tunnistautua pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Pääset ohjelmaoppaaseen myös Minun Telian kautta. Valitse Liittymäni ja palveluni -sivulta Minun TV-tilini -otsikon alta Hallinnoi

Avautuu alla oleva näkymä. Valitse uudelleen Hallinnoi.

Tämän jälkeen pääset ohjelmaoppaaseen tekemään esim. jatkuvia tallennuksia klikkaamalla Kanavaopas/tallennus.

Tallentaminen

Voit asettaa halutun ohjelman tallennukseen painamalla ohjelman vieressä olevasta R-painikkeesta. Voit myös avata ohjelman tiedot painamalla ohjelman nimeä. Jos käytössä ei ole tallentavaa digiboksia, vaihtoehtoina on ainoastaan Verkkoon ja Jatkuvasti. Valitse haluamasi vaihtoehto ja paina Tallenna.

Kun ohjelma on ajastettu tallentumaan, sen vieressä oleva R-painike on vihreä. Jatkuvaan tallennukseen asetettujen ohjelmien viereinen R-painike on puolestaan sininen. Voit selata kanavia liukupainikkeella pitämällä sitä pohjassa ja liikuttamalla tai sen reunoilla olevia nuolia painamalla.

Voit myös hakea kanavia paketeissa valitsemalla Omat kanavat valikosta sopivan kanavapaketin. Ilman kovalevyä et voi tallentaa kaikkia kanavia, koska esim. V sport, series & film -kanavapakettien ohjelmat on katsottavissa kirjastosta.

Opas tallentaa viimeisimmän valintasi, joten muista valita Omat kanavat takaisin nähdäksesi kaikki kanavat. Seuraavana on yksittäisen kanavan valinta, mistä voit valita tietyn yksittäisen kanavan. Voit valita myös päivämäärän, miltä päivältä haluat ohjelmaa tallentaa.

Jatkuva tallennus -toiminne

Voit asettaa lempiohjelmasi jatkuvaan tallennukseen, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia tallennusten ajastamisesta erikseen.

Avatessasi haluamasi ohjelman tiedot, ota välilehdellä Jatkuvasti. Tässä näkymässä näet muutenkin lisätietoja ohjelman seuraavista tallennuksista.

Muokkaa sääntöä -kohdasta voit esimerkiksi muokata viikonpäiviä, milloin haluat ohjelman tallentuvan.

Huom! Telia TV digiboksi -palvelussa (ilman Telian kiinteää laajakaistaa) ei ole mahdollisuutta jatkuvaan tallennukseen.

Tallennetut ohjelmat
 • Tallennukset-valikossa voit selata tallenteitasi ja poistaa niitä. Tallenteet on jaettu kolmen otsikon alle: Pian tallennuksessa, Toistuvat tallennukset ja Yksittäiset tallennukset.
 • Jos tallennuksia on paljon, voit selata haluamasi otsikon alla vasemmalle, jolloin näet kohdan Katso kaikki, jonka valitsemalla pääset näkymään, jossa tallennuksia näkyy enemmän.
 • Voit poistaa toistuvia ja yksittäisiä tallennuksia painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä poistettavan tallenteen kohdalla. Jos poistat toistuvan tallennuksen, sarjan tallentaminen lopetetaan ja kaikki jatsot poistetaan.
 • Voit myös poistaa vain yksittäisen jakson sarjatallennuksesta. Toiminto on käytössä toistaiseksi vain digiboksilla. Valitse sarja jonka jakson haluat poistaa. Klikkaa sitten Jaksot-painiketta, niin pääset selaamaan sarjan tallennettuja jaksoja. Poista yksittäinen jakso painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä kyseisen jakson kohdalla.

  Sarjatallennuksen yhden jakson poistaminen digiboksilla
Suosikki-kanavalistaus

Voit vaihtaa näkyvissä olevia kanavia painamalla valittuna olevaa kanavaryhmää. Lisäksi voit laatia oman Suosikit-kanavalistauksesi. Suosikkeihin lisäät kanavia painamalla halutun kanavan vieressä olevasta sydän-painikkeesta. Pääset nopeasti katsomaan suosikki-kanavasi kohdasta Omat Kanavat / Suosikit.

Hakutoiminto

Voit etsiä ohjelmia joko ohjelmaoppaasta, jo tehdyistä tallennuksista tai tulevista ja jatkuvista tallennuksista. Valitse haluamasi valikko vasemmasta reunasta ja kirjoita hakusanasi oikeaan reunaan, esimerkiksi "Uutiset". Ohjelmaoppaasta haettaessa näet tulevia ohjelmia. Voit asettaa haluamasi ohjelman haun kautta tallennukseen painamalla sen nimen vieressä olevasta R-painikkeesta tai avaamalla ohjelman tiedot painamalla sen nimestä.

Useampi Telia TV digiboksi laajakaistalla

Jos sinulla on kaksi tai enemmän Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelua tilattuna, tallennus tapahtuu tunnuskohtaisesti. Jos sama tallennus halutaan asettaa toisellekin tunnukselle, täytyy  se asettaa erikseen kyseisellä tunnuksella.

Tunnuksen valinta/vaihto tapahtuu etätallennuksen sivun oikeassa yläreunassa näkyvästä alasvetovalikosta. Näet kaikki tunnukset, joiden omistajana sinä olet, kun olet kirjautunut sisään.

Usein kysytyt kysymykset
Miten saan tallennuspalvelun käyttööni muilla laitteilla, kuin vain digiboksin kautta TV-ruudulla?

Voit katsoa tallenteita tietokoneilla, tableteilla tai älypuhelimilla ottamalla käyttöösi Telia TV sovelluksen tunnuksen ja aktivoimalla siihen tallennuspalvelun. Mikäli tallennuspalvelu on jo tilattuna digiboksillesi, saat tallennuspalvelun sovellustunnukselle ilman lisämaksua.

1. Jos sinulla on jo Telia TV sovelluksen tunnus, mutta siinä ei vielä ole tallennuspalvelua, voit tilata sen itsepalveluna tai asiakaspalvelustamme.

2. Jos sinulla ei ole vielä Telia TV sovelluksen tunnusta, tilaa itsepalveluna maksuton tunnus.

3. Kirjaudu sovelluksen tunnuksilla Telia TV sovellukseen tai nettiselaimella osoitteeseen tv.telia.fi.

Mitä tarkoittaa, että voin tallentaa ja käyttää tallenteita eri laitteilla?

Voit asettaa tallennuksia ja katsoa tallentamiasi ohjelmia sekä digiboksin että puhelimen, tabletin ja nettiselaimen kautta. Voit asettaa tallennuksen etänä esimerkiksi puhelimella työpaikalta ja katsoa tallennuksen myöhemmin vaikkapa suoraan kotisohvalta Telian digiboksin ja TV-ruudun kautta. Tallennus toimii myös toisinpäin, voit tallentaa ohjelmia verkkotallenteena digiboksilla ja katsoa ne myöhemmin vaikkapa tabletilla. Tallennuspalvelulla voit katsoa tallenteita kahdella eri mobiililaitteella sekä vielä yhdellä digiboksilla samaan aikaan.

Huom! Etänä tehdyt tallenteet ohjelmakirjaston kautta ovat katsottavissa vain Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelussa.

Miten käytän tallennuspalvelua?

Voit ajastaa tallennukset suoraan digiboksin kautta, Telia TV sovelluksella tai nettiselaimella osoitteessa tv.telia.fi. Voit katsoa sovelluksessa tai digiboksilla asetettuja tallennuksia vapaasti digiboksilla, puhelimella, tabletilla tai nettiselaimella.

Kauanko tallenteet säilyvät?

Tallenteiden katseluaika on 90 vuorokautta, jonka jälkeen ne poistuvat verkosta automaattisesti.

Telia TV digiboksin kovalevylle tehdyt tallenteet ovat pysyviä. Kovalevy on erikseen tilattava lisäpalvelu.

Miten saan tallenteet säilymään yli 3 kuukautta?

Telian digiboksiin on mahdollista hankkia kovalevy, jossa tallenteet säilyvät yli 90 päivää.

Tallentavan digiboksin avulla voit tallentaa kaikkia TV-kanavia (sekä perus- että maksukanavia, myös HD-kanavia) suoraan Telia TV digiboksiin liitettävälle kovalevylle. Kovalevyllä saat lisäksi käyttöösi kätevän, perinteisistä digibokseista tutun ajansiirto-ominaisuuden, jolla voit itse päättää tauon paikan. Voit laittaa kanavan tauolle milloin tahansa ja jatkaa katselua vähän ajan päästä, kun sinulle sopii.

Telia TV digiboksi varustettuna kovalevyllä toimii ainoastaan Telian laajakaistan kanssa. Varmista saatavuus osoitteeseesi ja tilaa kovalevy Telia TV digiboksiin asiakaspalvelustamme

Miksi kaikkia ohjelmia ei voi tallentaa?

Sopimus- ja tekijänoikeussyistä johtuen kaikkia ohjelmia ei välttämättä ole mahdollista tallentaa. Sisällön omistajalla on oikeus kieltää ohjelman tallentaminen verkkoon. Kovalevylle tallentaminen on näissä tilanteissa mahdollista.

Millä digiboksimalleilla tallennuspalvelu toimii?

Tallennuspalvelumme toimii kaikilla digiboksimalleillamme. Erillinen kovalevy on tilattavissa vain uusimmille boksimalleillemme. Telia TV -digiboksi varustettuna kovalevyllä toimii ainoastaan Telian laajakaistan kanssa. Varmista saatavuus osoitteeseesi ja tilaa kovalevy Telia TV -digiboksiin asiakaspalvelustamme.  

Mihin digibokseihin on saatavissa erillinen kovalevy?

Erillinen kovalevy on saatavilla malleihin Arris 4302, Arris 4302W ja Arris 5302W, jotka tunnistaa niiden pyöreästä, kiekkomaisesta mallista. Mikäli sinulla on käytössä Telian vanhempi digiboksi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Telia TV digiboksi varustettuna kovalevyllä toimii ainoastaan Telian laajakaistan kanssa. Varmista saatavuus osoitteeseesi ja tilaa kovalevy Telia TV digiboksiin asiakaspalvelustamme.  

Miten asetan jatkuvan tallennuksen?

Kun tallennat sarjan jaksoa, voit valita haluatko tallentaa vain yhden jakson vaik kaikki sarjan jaksot.

Voinko tallentaa ohjelmia niiden nimessä esiintyvän sanan perusteella?

Hakusanan perusteella tallentaminen ei ole mahdollista.

Käytän etätallennusta telia.fi/tallennus-sivulla sarjojen tallentamiseen. Miten asettamilleni tallennuksille käy?

Etätallennus on käytettävissä sivun telia.fi/tallennus kautta, kun käytössäsi on Telia TV digiboksi Telian laajakaistalla. Huomaathan, että kyseisen sivun kautta tehtyjä tallennuksia on mahdollista katsoa vain digiboksin kautta.

Mitä jos olen tilannut useamman tallennuspalvelun eri digibokseille?

Etätallentamisessa asetat jokaisella tunnuksella tallennukset erikseen.

Voinko katsoa tallenteita myös Chromecastilla tai Apple TV:llä?

Tallennuspalvelun tallenteita on mahdollista katsoa myös Chromecastilla sekä Apple TV:llä peilaamalla lähetys TV-ruudulle tai Apple TV:ssä suoraan Telia TV sovelluksen avulla.

Kovalevylle tallennetut ohjelmat on mahdollista katsoa vain digiboksin ja TV-ruudun kautta.

Olen kaapelikorttiasiakas, kuinka saan tallennuspalvelun?

Mikäli sinulla on käytössäsi Telia TV sovellus, voit tilata tallennuspalvelun sovellukseen itsepalveluna tai asiakaspalvelustamme.

Millä kaikilla laitteilla voin tallentaa?

Voit käyttää tallennuspalvelua kaikilla Telia TV palvelun tukemilla laitteilla, mukaan lukien digiboksilla, älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella osoitteessa tv.telia.fi. Sarjatallennuksen voi asettaa digiboksilla, älypuhelimella tai tabletilla. Tarkista Telia TV sovelluksen laitevaatimukset täältä.

Lisäksi voit tallentaa kovalevylle tallentavalla digiboksillamme. Telia TV digiboksi varustettuna kovalevyllä toimii ainoastaan Telian laajakaistan kanssa. Varmista saatavuus osoitteeseesi ja tilaa kovalevy Telia TV digiboksiin asiakaspalvelustamme.  

Voiko jonkin tallennetun TV-ohjelman katselun estää lapsilta?

Voit lukita tallennuksessa olevan tai tallennetun ohjelman erillisellä PIN-koodilla. PIN-koodin saat Tallennukset-kohdasta muokkaamalla tallennusta ja lukitsemalla tallennus.

Tallentava kovalevy digiboksille

Digiboksiin on mahdollista liittää kovalevy pysyviä tallennuksia varten. Tallentavan kovalevyn käyttö vaatii Telialta hankitun, digiboksiin sopivan kovalevyn. 

 • Tallennukset pysyvät tallessa niin kauan, kunnes poistat ne.
 • Kovalevyn 500 GB tallennustila riittää sadoille tunneille ohjelmaa.
 • Kovalevylle voit tallentaa myös maksukanavia perinteisten TV-kanavien lisäksi.
 • Lisäksi saat käyttöösi kätevän, perinteisistä digibokseista tutun ajansiirto-ominaisuuden.

Voit tilata tallentavan digiboksin ja kovalevyn uuden Telia TV -sopimuksen yhteydessä tai jo olemassa olevaan palveluun asiakaspalvelustamme. 

Tallentavan kovalevyn toiminta riippuu nettiyhteydestäsi. Mikäli sinulla on vähintään 100M valokuituyhteys, voit tallentaa kovalevyllisellä digiboksilla yhtä kanavaa ja katsoa samalla toista. 24M yhteydellä voit katsoa ja tallentaa yhtä kanavaa kerrallaan.

Kovalevyn yhdistäminen digiboksiin
 1. Huolehdi, että digiboksi asennuspaikan ympäristön lämpötila ei nouse yli 40 asteen. Jätä tarpeeksi tilaa digiboksin ja kovalevyn ympärille ilmankierron varmistamiseksi.
 2. Kytke digiboksin virta pois irrottamalla virtajohto.
 3. Sijoita kovalevy digiboksin alle. Liitä kovalevy digiboksiin alla olevan kuvan mukaisesti laskemalla ja kohdistamalla digiboksi kovalevyn kohdistusnastoihin sekä liu’uttamalla digiboksia hieman taaksepäin kunnes digiboksi ja kovalevy lukittuvat toisiinsa.
 4. Kytke kovalevyn mukana tuleva USB-kaapeli liitinten symbolien mukaisiin liitäntöihin sekä digiboksissa että kovalevyssä.
 5. Käynnistä digiboksi kiinnittämällä digiboksin virtajohto takaisin.
 6. Valmis!

Huom! Älä koskaan irrota USB-kaapelia, kun digiboksi ja kovalevy ovat toiminnassa.

Tallennus-valikko

Tallennuksia hallitaan päävalikossa olevan Tallennus-valikon kautta. Menu-näppäimellä pääset päävalikkoon, jossa voit liikkua vaakatasossa navigointinäppäimillä oikealle ja vasemmalle. Haluamaasi valikkoon pääset OK-näppäimellä.

Tallennus-valikosta löydät tiedot tehdyistä ja tulevista tallennuksista sekä vapaasta levytilasta.

Tallennus-valikossa näytetään ensiksi oletuksena tallennetut ohjelmat Tallennetut-välilehdellä. Lista ohjelmista on valikon vasemmassa reunassa. Näet tallennusten päivämäärät ja ohjelman nimen. Liiku tallennetusta ohjelmasta toiseen navigointinäppäimillä. Valittu tallennus näkyy listassa punaisella. Valintasi tarkemmat tiedot näet valikon oikeassa reunassa (ohjelman nimi, alkuperäinen aloitusaika ja kesto). Lisäksi näet ohjelmakuvauksen suoraan ohjelmaoppaasta. Ohjelmakuvauksissa on eroja eri ohjelmien ja kanavien välillä.

Valikon oikeasta alareunasta näet tallennusten koot, kovalevyn kokonaistilan sekä käytettävissä olevan kapasiteetin prosentteina. Kovalevyn laskennallinen koko on 500 Gt, eli tavanomaisella lähetystarkkuudella (SD) jopa 250 tuntia. Teräväpiirto (HD) -ohjelmat vaativat enemmän tallennustilaa.

Tulevat tallennukset näet Ohjelmoinnit-välilehdeltä. Siirry ohjelmoidusta tallennuksesta toiseen navigointinäppäimillä.

Valikon alalaidasta näet käytössä värinäppäimillä käytössä olevat toiminnot:

 • Vihreällä näppäimellä muokkaat jo tehtyä tai tulevaa tallennusta, kuten tallennuksen nimeä. Oletus on ohjelmaoppaasta saatu nimi. Valitse Muokkaa nimeä ja anna tallenteelle haluamasi nimi. Tallenna OK-näppäimellä.
  • Voit muokata myös tulevan tallennuksen alku- ja loppuaikaa minuutin tarkkuudella (valitse Muokkaa tallennusaikaa). Oletuksena käytetään ohjelmaoppaasta saatuja aikoja. Hyväksy muutos OK-näppäimellä. Tallennuksen ennakko- ja yliaika määritellään eri valikossa (paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset > Tallennukset).
 • Keltaisella näppäimellä lajittelet tallennuksia. Voit valita lajitteluperusteeksi päivämäärän tai nimen. Päivämäärän mukaan järjestys voi olla vanhin tai uusin ensiksi. Nimen mukaan lajittelu on aakkosellinen (A-Ö tai Ö-A).
 • Sinisellä näppäimellä poistat tallennuksen. Järjestelmä varmistaa vielä, haluatko varmasti poistaa tallennuksen. Kuittaa Kyllä-painikkeella.
Tallennusennakko ja -yliaika

Tallennuksen ennakko ja yliaika asetetaan Asetukset-valikossa. Paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset. Sieltä löydät kohdan Tallennukset. Navigointinäppäimellä oikealle pääset tallennusasetuksiin.

Tallennusennakko-valikossa voit asettaa ennakkoajan tallennuksille. Ohjelmoitu tallennus alkaa aina valitun ennakon mukaan. Ennakko lasketaan ohjelmaoppaassa ilmoitetusta ohjelman alkamisajasta tai asettamastasi aloitusajasta. Ennakko voi olla 0, 1, 3, 5, 10 tai 15 minuuttia.

Tallennuksen yliaika -valikosta voit asettaa tallennuksille vakiopidennyksen. Tämä on hyödyllinen, mikäli tallennettava lähetys myöhästyy alkuperäisestä aikataulusta. Yliaika lasketaan ohjelmaoppaassa ilmoitetusta ohjelman loppumisajasta tai asettamastasi lopetusajasta. Yliaikaa voi olla 0, 1, 3, 5, 10 tai 15 minuuttia.

Ajansiirto

Aktivoi ajansiirto Asetukset-valikossa kohdassa Tallennukset. Voit asettaa ajansiirtotoiminnon päälle tai pois.

Ajansiirto tallentaa katsottavaa kanavaa väliaikaiseen puskuriin. Tallennustilana käytetään digiboksin kovalevyä. Ajansiirto alkaa, kun kanava valitaan. Ohjelman aikana on mahdollista aloittaa ohjelma alusta, laittaa ohjelma tauolle tai kelata ohjelmaa. Voit palata aikaisintaan hetkeen, jona kanava ja ohjelma laitettiin päälle. Jos kelaat puskuroitua ohjelmaa eteenpäin loppuun asti, siirryt suoraan katseluun. Kanavaa vaihdettaessa ajansiirto aloittaa tallennuksen alusta uudella kanavalla.

Kun olet aktivoinut ajansiirron, voit käyttää ohjelmaa katsoessasi näppäimiä kelaus eteen- ja taaksepäin, tauko ja toista. Kuvaruudun alalaitaan ilmestyy aikajana, josta näet sijaintisi katsottavassa ohjelmassa.

Tallennuksen ohjelmointi

Tallennuksen voi ohjelmoida miniohjelmaoppaista, ohjelmatiedoista tai varsinaisesta ohjelmaoppaasta.

 • Miniohjelmaoppaasta voi asettaa tallennuksen tuleville ohjelmille. Paina Info-näppäintä katsoessasi ohjelmaa ja meneillään olevan kanavan ohjelmatietoja ilmestyy ruudun alalaitaan. Siirry kanavan ohjelmatiedoissa eteenpäin navigointinäppäimillä. Kanavat vaihtuvat vasemmalle ja oikealle. Tallennusvalikon saat näkyviin Rec-näppäimellä. Voit muokata tallennusta halutessasi. Jos et tahdo muokata mitään, paina Rec- tai OK-näppäintä.
 • Ohjelmaoppaasta tallennat samoin kuin edellä. Valitse ohjelmaopas päävalikosta tai painamalla keltaista näppäintä katsoessasi TV-ohjelmaa.

Jos kanavan ohjelmatietoja ei ole saatavilla, tallennusta ei voi ohjelmoida miniohjelmaoppaasta, varsinaisesta ohjelmaoppaasta tai ohjelmatietoikkunasta.

Jos kanavalla ei ole saatavissa ohjelmatietoja, voit ohjelmoida tallennuksen painamalla Rec-näppäintä. Valitse Muokkaa ja pääset asettamaan aloitus- ja lopetusajan sekä päivämäärän. Tässä kohtaa ei ole mahdollista tehdä toistuvia tallennuksia. Ne voit tehdä sellaisella kanavalla, jolla ohjelmaoppaan tiedot ovat saatavilla. Paina Rec-näppäintä ja valitse Muokkaa. Valitse haluttu kanava ja muut asetukset. Tallennettavaksi valittu kanava voi olla ilman ohjelmatietoja.

Tallentaminen heti

Voit aloittaa ohjelman tallennuksen myös heti. Paina Rec-näppäintä ja järjestelmä kysyy ohjelmaa, jonka haluat tallentaa. Oletus on katsomasi ohjelma. Vahvista tallennus Rec- tai OK-näppäimellä. Voit asettaa heti alkavan tallennuksen myös toisen kanavan ohjelmalle. Tällöin valitse ennen tallennuksen vahvistamista Muokkaa ja määritä tallennettava kanava ja ohjelma.

Tallennuksen ollessa päällä saat ilmoituksen tallennuksesta. Miniohjelmaoppaan Rec-symboli ilmaisee tallennuksessa olevan ohjelman. Samoin tarkempia ohjelmatietoja katsottaessa näkyy tallennussymboli tallennettavan ohjelman kohdalla. Kanavanvaihdon yhteydessä kuvaruudun oikeassa yläkulmassa näkyy tallennussymboli ja ohjelma, mitä tallennetaan.

Ohjelmointien muokkaus

Muokkaa-toiminnolla voit muuttaa ohjelmoidun tallennuksen asetuksia. Voit asettaa tallennukselle toistovälin (vaihtoehdot ovat ei toistoa, toisto päivittäin tai toisto viikottain). Lukumäärä ilmoittaa toistojen määrän: esimerkiksi valinnat viikottain ja neljä kertaa tarkoittaa yhtä tallennusta/viikko neljän seuraavan viikon aikana. Viimeinen päivämäärä kertoo tarkoittaa viimeistä tehtyjen asetusten mukaista tallennusta. Voit muokata tallennettavaa kanavaa, päivämäärää sekä aloitus- ja lopetusaikoja. Nämä tiedot tulevat ohjelmaoppaasta tallennukseen valitsemasi ohjelman mukaan. Tallennuksen loppumisajan tulee olla alkamisajan jälkeen. Järjestelmä ilmoittaa, mikäli tekeillä olevassa ohjelmoinnissa ei ole näin.

Info-näppäimellä saat näkyviin mini-ohjelmaoppaan. Painamalla Info-näppäintä toisen kerran saat näkyviin valitun ohjelman kuvauksen. Voit aloittaa tallennuksen välittömästi painamalla punaista näppäintä.

Tallennuksen lopettaminen

Voit päättää tallennuksen Stop-näppäimellä. Järjestelmä kysyy vielä varmistuksen lopettamiselle. Jos samaan aikaan on menossa ajansiirto, tallennuksen toisto tai tallennus, sinun täytyy valita minkä toiminnon tahdot lopettaa. Kuittaa OK- tai Stop-näppäimellä.

Tallennusten katselu

Löydät tekemäsi tallennukset Tallennus-valikosta. Valitse haluamasi ohjelma välilehdeltä Tallennetut ja aloita toisto heti painamalla OK- tai toistonäppäintä. Jos tallennettua ohjelmaa on katsottu aikaisemmin, järjestelmä kysyy, haluatko aloittaa alusta vai jatkaa edellisestä lopetuskohdasta. Toiston aikana on käytössä kelaus eteen- ja taaksepäin sekä tauko.

Voit myös katsella tallenteita samaana aikaan, kun tallennat toista ohjelmia. Lopeta tallenteiden katselu painamalla Stop-näppäintä. Jos samaan aikaan on menossa uusi tallennus, kysyy järjestelmä, haluatko lopettaa tallennuksen vai tallenteiden katselun. Kuittaa OK-näppäimellä. Tallennetun ohjelman loputtua tai painettuasi Stop-näppäintä palataan Tallennukset-valikkoon.

Ohjelmoituja tallennuksia voi katsella vasta, kun ne on tallennettu kokonaan.

Tallennuksen poistaminen

Voit poistaa tallennuksia Tallennukset-valikon välilehdellä Tallennetut. Poista tallennus painamalla sinistä näppäintä. Järjestelmä varmistaa vielä, että haluat poistaa tallennuksen. Kuittaa Kyllä-painikkeella. Voit poistaa yksittäisen tallenteen tai koko sarjan (sarja on tallennus, joka on määritelty toistumaan kaksi kertaa tai useamman kerran). Tyypillisesti sarjatallennusta käytetään TV-sarjojen tallentamiseen.

Tallennusten lukitseminen

Voit lukita tallennetun ohjelman niin, että sen katselemiseen vaaditaan laitteen PIN2-koodi.

 1. Valitse Lukitse tallennus. Sinua pyydetään antamaan PIN2-koodi ja painamaan OK.
 2. Nyt tallennus on lukittu ja sen katselu edellyttää PIN2-koodia. Avaa lukittu tallennus Tallennus-valikon välilehdellä Tallennukset.
 3. Jos valitsemasi ohjelma on lukittu, sinulta kysytään PIN2-koodia. Syötä koodi ja paina OK.

Voit myös asettaa kaikki tulevat tallennukset lukituiksi Asetukset-valikon lapsilukkoasetuksilla. Valitse Toistuvat ja ajastetut tallennukset. Jos laitat asetuksen päälle, jatkossa kaikki talletukset lukitaan eikä niitä voi katsoa ilman PIN2-koodia.

Miten irtisanon Tallennuspalvelun?

Voit päättää tallennuspalvelun käytön ja irtisanoa palvelun kirjautumalla Minun Teliaan.

KIRJAUDU SISÄÄN

 1. Valitse Liittymäni ja palveluni -sivulta käytössä oleva Telia TV
 2. Valitse Tallennuspalvelu ja poista palvelu käytöstä

Voit aina olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme.

Ota yhteyttä

Telia Helppi

 0600 10 100

2,25 €/min + pvm, jonotusajalta mpm/pvm

Helppi auttaa esimerkiksi laitteiden käyttöönotossa, asentamisessa ja päivittämisessä puhelimitse tai paikan päällä.

Jos tekniikka temppuilee, asia ratkeaa usein nopeasti soittamalla Helpin puhelintukeen. Etätuen avulla ratkomme ongelmat ja opastamme sinua kuin olisimme vieressäsi.

Lue lisää Helpistä

Varaa soittoaika

Ma–pe 8–20, la 9–16.30.
 

Chat

Chat-asiakaspalvelumme on palveluksessasi 24/7, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen. Kirjautuneena voit myös hallinnoida tuotteitasi ja palveluitasi.

Kirjaudu

Chatbot

Bottimme ohjaa sinut kirjautumatta oikean tiedon lähteelle ja tarvittaessa aina asiakaspalveluun asti.

Avaa chatbot >

Chat auttaa häiriöilmoituksissa ma–pe 8.00–20.30 ja la–su 9.00–19.30.
 

Telia somessa

Asiakaspalvelutiimimme tavoitat Facebookissa ja Twitterissä.
 
 Telia Facebookissa
 Telia Twitterissä

 

Muista myös Telia Yhteisö, joka on keskustelupaikka asiakkaillemme ja muille digistä kiinnostuneille.

Yhteisöön

Facebookissa ja Twitterissä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.
Facebookissa vastaamme yksityisviesteihin 24/7.