Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Käyttöönotto ja asennus (muut digiboksimallit)

Voit tilata Telia TV digiboksin yhdessä Telian laajakaistaliittymän kanssa tai jo olemassa olevan Telian laajakaistasi yhteyteen.

Telia TV digiboksin käyttöönotto on mutkatonta alla löytyvien neuvojen avulla. Asennukselle löytyy myös palvelupaketti Telia Helpin ammattilaiselta joka sisältää asennuksen lisäksi myös palvelun käyttöopastuksen halutessasi puhelimitse tai paikanpäällä.

Jos tarvitset apua käyttöön ja asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helpin palvelunumeroon 0600 10 100 (2,25 €/min + mpm/pvm). Sinua palvellaan arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16.30.

Voit myös varata henkilökohtaisen asennusajan haluamallesi ajankohdalle.

Tilaa asennus

Mikäli asiasi koskee tilaamista tai laskutusta, palvelemme sinua numerossa 020 690 400 (mpm/pvm) arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 9–16.30.

Laitteet

Tilauksen yhteydessä sinulle toimitetaan digiboksi sekä palvelureititin. Palveluun kuuluva digiboksi on suunniteltu erityisesti Telia TV -palveluun ja se kytketään televisioon SCART- tai HDMI-kaapelilla ja palvelureitittimeen Ethernet-kaapelilla. HDMI- ja Ethernet-kaapelit saat Telia TV digiboksin mukana. HDMI-kaapelin käyttäminen edellyttää, että televisiosi tukee HDCP:tä.

Telia TV:n mukana toimitettava palvelureititin on laajakaistaliitymän verkkopääte, joka sisältää myös WLAN-tukiaseman. Palvelureitittimeen voi liittää Ethernet-kaapelilla tietokoneen tai vastaavan laitteen.

Laitteiden asennus


Nämä kuvalliset ohjeet ovat Arris 4302 -boksista, mutta liitännät ovat samankaltaiset myös muilla digiboksimalleilla.

 1. Kytke reititin ja digiboksi digiboksin mukana tulevalla mustalla Ethernet-kaapelilla. Käytä reitittimen keltaista liitäntää (LAN).
 2. Kytke reititin verkkoon.
  • ADSL- tai VDSL2 -yhteys: Kytke puhelinkaapeli (harmaa) reitittimen harmaasta DSL-liitännästä puhelinpistokkeeseen. Käytä tarvittaessa mukana tulevaa puhelinadapteria.
  • Valokuitu: Kytke Ethernet-kaapeli (punainen) reitittimen punaisesta WAN-liitännästä seinässä olevaan Ethernet-pistokkeeseen.
  • Jos asunnossa on erillinen huoneistojakamo, löydät lisäohjeita kytkentään täältä.
 3. Kytke asennuspaketin mukana tullut HDMI-kaapeli digiboksin HDMI-liitännästä television HDMI-liitäntään.
 4. Laita televisio päälle sekä kytke reitittimen virtalähde sähköpistorasiaan ja reitittimeen. Käynnistä ensin reititin sen virtakytkimestä ja odota, että vain Status-valo palaa vihreänä.
 5. Kytke digiboksi virtalähteeseen. Jos käytössäsi on jokin muu kuin Arris 4302 -digiboksi, käynnistä se laitteen virtapainikkeesta. Digiboksi alkaa ladata ohjelmistoa, jossa voi kestää muutamia minuutteja.
 6. Ohjelmiston lataamisen jälkeen voit käynnistää Telia TV -palvelun ensimmäisen kerran.
  1. Syötä sinulle lähettämämme 10-merkkinen käyttäjätunnus kaukosäätimen numeronäppäimillä. Numeronäppäimen painamisesta numeron näkymiseen ruudulla saattaa kulua pieni hetki. Rivi vaihtuu automaattisesti, kun olet syöttänyt koodin.
  2. Syötä salasanasi samalla tavalla.
  3. Paina kaukosäätimen OK-näppäintä ja odota hetki. Telia TV -palvelu on pian käytössäsi.

Telia TV digiboksi laajakaistalla tunnukset hukassa

Jos et tiedä käyttäjätunnustasi Telia TV Digiboksi laajakaistalla -palveluun, näet sen omista tiedoistasi kirjautumalla sisään osoitteessa telia.fi. Myös uuden salasanan tilaaminen hukkuneen tilalle onnistuu kirjautumisen kautta. 

Kirjaudu sisään

1. Valitse "Telia TV Digiboksi laajakaistalla"
2. Katso "Nykyinen liittymäsi" -otsikon alta "Käyttäjätunnus"
3. Voit vaihtaa uuden salasanan, sekä tilata PIN-koodin "Hallinnoi liittymääni" -otsikon alta "Tilaa PIN-koodi tai salasana".