Mikä on 5G?

5G on uuden sukupolven nettiyhteys. Käytännössä se tarkoittaa nopeampaa nettiä, vähemmän ruuhkaisaa verkkoa ja parempaa käyttökokemusta.

Mitä hyötyä 5G:stä on?

5G on nopeampi, eli kuvat ja elokuvat, videot ja muu sisältö ja tiedostot siirtyvät ja latautuvat nopeasti, jopa 10x nopeammin kuin 4G-verkossa. Myös 5G-verkon kapasiteetti on 5G-verkkoa suurempi, eli käytännössä useampi käyttäjä mahtuu saman tukiaseman verkkoon. Tämä tarkoittaa vähemmän ruuhkaisaa verkkoa. Saat myös nopeammat ja vakaammat yhteydet, sekä parhaat tehot irti myös 4G-verkosta silloin, kun 5G-kuuluvuus ei ole alueellasi.

Myös sisällöt ovat kuvanlaadultaan parempia ja sen vuoksi katselukokemus paranee, kun pätkiminen vähenee minimiin. 5G:n tuoma nopeampi netti mahdollistaa teräväpiirtokuvan lähettämisen älypuhelimiin.

Miten pääsen 5G-verkkoon?

Miten pääsen 5G-verkkoon?

Tarvitset 5G-yhteyden (puhelinliittymä, laajakaista kotiin), 5G-yhteyttä tukevan laitteen (puhelin, tabletti, reititin) ja sinun tulee olla 5G-verkon kuuluvuusalueella. Valikoimastamme löydät 5G-liittymät, sekä 5G-puhelimet ja muut laitteet.

Tutustu

5G-verkko

Missä 5G kuuluu?

Laajennamme 5G-verkkomme peittoa jatkuvasti ja nyt 5G-verkkomme kattaa jo 3,7 miljoonaa ihmistä Suomessa.

Lue lisää

Yhteisön artikkeleita 5G:stä

Tutustu 5G-tuotteisiimme