0600 10 100

ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30 — 2,50 € / puhelu + 2,50 € / alk. min + mpm/pvm

Langaton yhteys pätkii?

Nettisivujen avautuminen saattaa olla hidasta, videopuhelut voivat katkeilla, TV:n suoratoisto tökkiä tai pelaaminen voi tuskastuttaa viiveen vuoksi. Tiedät kuitenkin, että käytössäsi on laadukas ja nopea nettiyhteys - mistä ongelmat voivat johtua?

Tällä sivulla on kerrottuna erilaisia tilanteita ja ratkaisuja, joita toimiva langaton verkko edellyttää ja mahdollistaa.

Toimivampaa arkea

Yhä useampi laite tarvitsee toimivaa nettiyhteyttä ja useimmat niistä on helpointa ottaa käyttöön langatonta verkkoa pitkin. Langaton verkko mahdollistaa myös esimerkiksi puheluiden soittamisen wifi-verkon ylitse, joka on hyvä ratkaisu huoneistoihin, joissa on heikko GSM-kuuluvuus.

Lue lisää

UHD, 4K ja pelaaminen

TV-palveluiden lähetykset muuttuvat yhä tarkemmiksi. 4K UHD -lähetykset vaativat vakaata yhteyttä ja kolminkertaisesti nopeutta nykyisten HD-lähetyksiin verrattuna. Myös pelaajat arvostavat vakaan yhteyden tuomaa pientä viivettä, jolla on oleellinen vaikutus pelikokemukseen. Vaatimukset asettavat langattoman nettiyhteyden riman korkealle.

Lue lisää

Mitä syitä ongelmiin?

Jokainen sijainti on erilainen ja langattoman verkon räätälöiminen täytyy tehdä käyttämiesi laitteiden ja huoneistosi koko ja rakenne huomioiden. Yleissääntönä voidaan pitää, että tarvitset yhden verkkolaitteen (wifi-reititn ja/tai Mesh-laite) per asuinkerros tai yhden em. laitteen 70 neliömetriä kohden.

Kun käytät laitettasi kotona wifi-yhteydellä, vaikuttaa sen toimivuuteen samat säännöt kuin radioliikenteessä, jolloin häiriötä voi herkästi syntyä lähiympäristöstä useammastakin syystä (mm. lähellä olevat langattomat verkot ja niiden käyttämä kanava). Tämän vuoksi tehokkaankin wifi-reitittimen toiminta voi vaikuttaa heikolta ja epäluotettavalta.

Yleisimpiä häiriöiden syitä kotona on mm.

  • Wifi-reitittimen huono sijoitus
  • Fyysiset esteet kuten seinät ja niiden materiaali sekä asuinkerrokset
  • Kaikki muut langattomat laitteet (valvontakamerat, itkuhälyttimet jne)
  • Keittiön kodinkoneet kuten esim. mikroaaltouuni ja jääkaappi
  • Muut lähiympäristön langattomat wifi-verkot (lähiympäristön ja naapureiden)

Mikä avuksi?

Oletpa juuri ottanut laajakaistan käyttöön tai hankkinut uuden tehokkaan reitittimen vanhan tilalle, neuvomme sinua mielellämme sen käytössä tai käyttöönotossa. Vähänkin isommassa asunnossa tai verkon jatkamisessa sen lähettyville ulkotiloihin, suosittelemme käyttöösi Mesh-tukiasemia, jotka voit hankkia Telian verkkokaupasta ja halutessasi voit tilata Helpin asentamaan ne optimaalisesti.

Telian nettilaitteet

Kiinnostuitko?

Saat Helpiltä myös asiantuntijan asentamaan ja säätämään langattoman verkkosi optimikuntoon. Helppi suorittaa mittaukset nykytilanteesta, asentaa tarvittavat verkkoa vahvistavat laitteesi ja tekee langattoman verkon optimoinnin.

Soita heti niin katsotaan sinulle paras ratkaisu!

0600 10 100 ma-pe 8 - 20, la 9 - 16.30  2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm