Wifi koko kotiin – siis ihan joka huoneeseen

Smart Wifi -laajentimilla pääset eroon wifin katvealueista. Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin.

Takuulla eroon wifin katvealueista

Smart Wifi -laajentimet ovat kiinteälle 5G:lle sekä valokuidulle saatavilla oleva lisäpalvelu, jolla voi parantaa langattoman verkon eli wifin peittoa kotona. Smart Wifi -laajentimet luovat kotiisi älykkään mesh-verkon, jossa netti toimii luotettavasti suuremmassakin kodissa. Jos et ole tyytyväinen laajentimien toimintaan ensimmäisen kuukauden aikana, saat rahasi takaisin.

Lue lisää – kattava wifi kodin joka huoneeseen

Sujuvaa surffailua verkossa

Kotiverkon laajentaminen jokaiseen kodin huoneeseen ei ole koskaan ollut näin yksinkertaista.

Aloitetaan tilaaminen

Valitse ensin, millainen laajakaista käytössäsi on

Sopivatko Smart Wifi -laajentimet kotiini?

Smart Wifi -laajentimet ovat tarkoitettu:

 • yli 70 m² asuntoon tai useampikerroksiseen kotiin laajentamaan wifin peittoa
 • tilanteisiin, kun wifi ei toimi kunnolla kodin joka huoneessa
 • tilanteisiin, kun reitittimen sijoituspaikka on kaukana netin käyttöpaikasta
 • Telian valokuidun tai kiinteän 5G-laajakaistan kaveriksi

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Telia Smart Wifi?

Telia Smart Wifi on Telia Yhteys kotiin Kiinteä 5G, valokuitu- ja hybridi-laajakaistan* lisäpalvelu, johon kuuluu kaksi Telia Smart Wifi -laajenninta. Lisämaksullisella palvelulla saat takuuvarmasti ja helposti kotisi joka huoneen peittävän, vakaan ja luotettavan wifin. Jos et ole tyytyväinen, saat palvelusta rahasi takaisin.

* Smart Wifin myynti hybridikaalajakaista-asiakkaille on päättynyt, mutta nykyasiakkailla palvelu säilyy entisellään.

Palvelun asetuksia hallitset Telia Smart Control -sovelluksen kautta, joka on ladattavissa maksutta iOS- ja Android-laitteille.

Smart Wifi perustuu wifi-mesh-verkkoteknologiaan, jossa laajakaistan reitittimeen yhdistetään wifi-laajentimet. Ne laajentavat wifi-verkon peittoa asunnon eri huoneisiin ja/tai kerroksiin. Näin muodostuu siis isompi ja kattavampi, saumaton wifi-verkko mesh-tekniikalla. Laitteet yhdistyvät automaattisesti ja saumattomasti aina siihen laajentimeen tai reitittimeen, joka antaa parhaan nopeuden käytettävälle laitteelle.

Mitä tarkoittaa wifi-takuu?

Jos et ole ensimmäisen kuukauden aikana tyytyväinen Smart Wifi -laajentimien toimintaan, palvelun voi irtisanoa. Hyvitämme tällöin Smart Wifi -palvelun laskun ensimmäiseltä kuukaudelta. Jos sinulla on palveluun määräaikainen sopimus, puramme sen. Takuu koskee vain Smart Wifi -lisäpalvelua, ei koko Yhteys kotiin -liittymää. 

Millaiseen asuntoon palvelu sopii?

Smart Wifi -laajentimet on tarkoitettu pääasiassa yli 70 m² asuntoihin tai koteihin, joissa on useampia kerroksia.

Myös seuraavissa tapauksissa Smart Wifi voi tuoda kotiin kattavamman wifin:

 • Alle 70 m² asunnot, joissa paksut betoni- tai kiviseinät voivat heikentää wifin signaalia eri huoneissa
 • Asunnot, joissa reitittimen sijoituspaikka on kaukana käyttöpaikasta

Reititin on voitu sijoittaa myös metalliseen it-/sulakekaappiin, jonka vuoksi yhteys voi pätkiä. Silloin laajentimista ei välttämättä ole apua, vaan reititin kannattaa sijoittaa avarampaan paikkaan.

Tavallinen laajakaista yhdellä reitittimellä riittää normaalisti alle 70 m² asunnoissa kattamaan kaikki huoneet. Jos langaton nettiyhteytesi toimii jo nyt hyvin kodin joka huoneessa, et välttämättä tarvitse Smart Wifiä.

Minkä nettilaitteiden kanssa Smart Wifi on yhteensopiva?

Telia Smart Wifi -laajentimet toimivat seuraavien tarjoamiemme nettilaitteiden kanssa:

* Smart Wifin myynti hybridikaalajakaista-asiakkaille on päättynyt, mutta nykyasiakkailla palvelu säilyy entisellään.

Eikö sinulla ole Smart Wifin kanssa yhteensopivaa nettiyhteyttä?
Tarkista saatavuus

Onko valokuituyhteytesi nettilaite väärä Smart Wifille?
Ota yhteyttä asiakaspalveluun

Nostavatko laajentimet nykyisen nettini nopeutta?

Smart Wifi -laajentimet eivät nosta nykyisen nettisi nopeutta tai muuta sen ominaisuuksia. Ne parantavat langattoman verkon (wifi) peittoa kodin joka huoneeseen, eli toisin sanoen pitävät huolen siitä, että saatavilla oleva nopeus, kuuluvuus ja vakaus ovat yhtä hyviä asunnon joka huoneessa.

Voinko hyödyntää palvelua ulkona?

Smart Wifi -laajentimet eivät ole sään- tai kosteudenkestäviä, eli niitä ei voi sijoittaa ulos. Pihalle wifiä voi laajentaa kuitenkin sijoittamalla laajentimen sisälle esimerkiksi seinän lähelle, joka on lähinnä piha-aluetta. Huomaa, että selektiivi-ikkunat heikentävät signaalia. 

Laajentimilla voi vahvistaa wifin peittoa myös pihapiirin muissa rakennuksissa, esim. autotallissa.

Miten voin tilata laajentimet?

Laajentimet voit tilata uuden valokuitu- tai kiinteän 5G -laajakaistan tilauksen yhteydessä lisäpalveluna. Voit myös tilata laajentimet olemassa olevaan valokuitu- tai kiinteään 5G -laajakaistaliittymääsi.

Valokuitulaajakaistaan tarvitset lisäksi yhteensopivan Smart-reitittimen.

Katso kohta Sopivatko Smart Wifi -laajentimet kotiini?

Voinko tilata laajentimet yritykselleni?

Palvelu on saatavilla vain kuluttaja-asiakkaille.

Miten otan laajentimet käyttöön?

Pääsääntöisesti laajentimet sijoitetaan asunnossa paikkoihin, joissa langattoman verkon signaali on huono. Huomaathan, että muun muassa paksut rakenteet ja selektiivi-ikkunat heikentävät wifi-signaalia.

Huomioi:

 • Valokuitu- ja kiinteän 5G -laajakaistan yhteydessä Smart Wifi -laajentimet tarvitsevat yhteensopivan Smart-modeemin. Kun sinulla on tarvittavat laitteet, pääset asentamaan Smart Wifin käyttöönotto-ohjeiden mukaisesti.

Lue lisää Smart Wifi -laajentimien käyttöönotosta asiakastuestamme.

Käyttöönoton haasteissa auttaa Telia Helppi

Mitä teen Telia Smart Wifi -sovelluksella?

Telia Smart Control -sovelluksella (ent. Telia Smart Wifi) hallitset näppärästi kotonasi toimivaan Smart Wifi -palveluun liitettyjä laitteita. Sovellus toimii pilvipalvelun kautta, joten voit käyttää sitä myös silloin, jos olet muualla eikä puhelimesi ole yhdistettynä kodin wifi-verkkoon.

Lataa sovellus (Android 5.0 ja uudemmat) 
Lataa sovellus (iOS 11 ja uudemmat)

Laajentimien tekniset tiedot
 • Malli: AirTies Air4930
 • Pakkauksessa kaksi laajenninta
 • Laajentimeen voidaan kytkeä laitteet langattomasti wifin avulla tai Ethernet-johdolla, jos laite ei tue langatonta yhteyttä. Yhdessä laajentimessa on kaksi Ethernet/LAN-porttia.
 • Dual-band: 2,4 GHz, 5 GHz
 • Band steering -toiminto: Band steering valitsee taajuuden, joka antaa langattomalle laitteelle parhaan yhteysnopeuden. 2,4 GHz ja 5 GHz -taajuuksia tukevat laitteet valitsevat taajuuden automaattisesti.
 • Client steering -toiminto: Client steering yhdistää päätelaitteen wifi-mesh-verkkoon mesh-laajentimen kautta automaattisesti, mikä mahdollistaa verkon yksiköistä parhaimman ja nopeimman yhteysnopeuden.
 • Mesh-tekniikka: Wifi-mesh on langaton mesh-verkko, joka mahdollistaa kattavamman ja vakaamman langattoman lähiverkon. Wifi-mesh-verkko muodostuu, kun Smart Wifi -laajentimet liitetään Telia Smart Wifi -reitittimeen.
 • Kantavuus: n. 12 metriä, sovellus neuvoo laajentimien sijoittelussa

Lue lisää teknisiä tietoja ja ohjeet asennukseen asiakastuestamme.

Pakkauksen sisältö
 • 2 x AirTies Air4930 -laajentimia
 • 2 x virtajohto
 • 1 x Ethernet-kaapeli
 • AirTies Safety Sheet ja CE-lehtiset
 • Telian Smart Wifi -käyttöönotto-opas ja kaksipuoleinen tiedote ohjelmistopäivityksestä
Mistä saan apua?

Ohjeet käyttöönottoon löydät asiakastuestamme. Mikäli sinulla on ongelmia nettiyhteyden toimivuudessa kotona, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Pääsemme tarvittaessa tarkistamaan etänä, mistä ongelma johtuu ja kuinka sen voi korjata.

Asennusvaiheen ongelmissa auttaa Helppi.

Miten irtisanon Smart Wifi -lisäpalvelun?

Smart Wifi -lisäpalvelun irtisanomisaika on 14 vuorokautta toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa. Laitteet tulee palauttaa asiakaspalautuksena 30 päivän kuluessa palvelun päättymisestä. Irtisanoaksesi palvelun, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mesh-verkko helposti kotiin

Smart Wifi -laajentimien avulla saat luotua kotisi joka huoneeseen ulottuvan langattoman mesh-verkon helposti palveluna. Mesh-laitteiden teknisten ominaisuuksien opiskeluun ei tarvitse käyttää aikaa ja Smart Wifi -reitittimet saat wifi-takuulla: jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin. Kotiverkon laajentaminen jokaiseen kodin huoneeseen ei ole koskaan ollut näin yksinkertaista.

Smart Wifi tarvitsee toimiakseen valokuitu- tai kiinteän 5G -laajakaistan. Tarkista laajakaistan saatavuus kotiisi. Muista myös taloyhtiönetti. Nopeus kannattaa valita oman käyttötarpeen mukaan. Jos nopeuden valinta askarruttaa, lue lisää eri nettiliittymistä. Valikoimastamme löydät myös 4G-modeemit ja 5G-modeemit, reitittimet ja muut mesh-ratkaisut.

Muista myös tietoturva laitteisiin

Ota kaikki ilo irti uudestan Smart Wifi -verkostasi uusilla laitteilla. Valikoimastamme löydät sopivat puhelimet, tabletit ja tietokoneet jokaiseen käyttötarpeeseen.

Vaikka mesh-ratkaisulla saat Smart Wifin koko kotiisi, muista huolehtia myös laitteiden tietoturvasta hankkimalla kattavat tietoturvaratkaisut ja -ohjelmat. Turvapaketti suojaa laitteesi viruksilta ja Freedome VPN turvaa anonyymiyden verkossa liikkuessa.

Smart wifi -kampanjan ehdot

Smart Wifi -laajentimet (2 kpl) käyttöön veloituksetta 24 kk ajan sekä toimitusmaksu veloituksetta (norm. 30 €). 24 kk määräaikainen sopimus, Smart Wifi -laitteiden sopimuskauden kokonaishinta 0 €. Tilaus jatkuu 24 kk määräaikaisen sopimuskauden jälkeen hintaan 7,90 €/kk tai hinnaston mukaisella hinnalla. Smart Wifi -laajentimet ovat Telian omaisuutta.