Kiinteän 5G:n tilaus ja toimitus

Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille. Näytä yritysasiakkaiden ohje.

Telia Yhteys kotiin kiinteä 5G tuo kotiisi nopean verkkoyhteyden, jonka voit jakaa laitteillesi langattomasti tai verkkokaapelilla. Liittymä mahdollistaa vakaan yhteyden etätyöskentelyyn, verkkopelaamiseen ja suoratoistopalvelujen katseluun ja se on saatavilla kahdella nopeusluokalla:

 • Telia Yhteys kotiin kiinteä 5G XL+: 10–400 M 
 • Telia Yhteys kotiin kiinteä 5G XXL: 10–1000 M
Tilaus ja toimitus
 1. Tilaa laajakaista verkkosivuillamme tekemällä saatavuushaku, jolla selviää, millaisia vaihtoehtoja osoitteeseesi on tarjolla. Asiakaspalvelumme auttaa sinua tarvittaessa.
  Tarkista saatavuus
 2. Tilauksen yhteydessä sovitaan alustava asennusaika. 
 3. Laitteet toimitetaan sinulle postitse. Nouda ne ennen asennusajankohtaa.
 4. Asennusajan lähestyessä asentaja ottaa yhteyttä soittamalla ja sopii tarkemmin asennuksesta.
 5. Asennuspäivänä asentaja varmistaa verkon kuuluvuuden kanssasi ennen asennusta. Sen jälkeen selvitetään asennuksen kannalta paras paikka ulkoyksikölle. Asentaja asentaa ulkoyksikön ja muuntajan paikoilleen ja tekee tarvittavat kytkennät.
Liittymän asennus

Asentajan tekemään asennukseen kuuluu ulkoyksikön, PoE-muuntajan sekä tarvittavien kaapeleiden asennukset reitittimelle asti. Reitittimen käyttöönotto ja omien laitteidesi kytkeminen reitittimen verkkoon eivät siis kuulu mukaan, mutta niihin saat tarvittaessa apua Telia Helpiltä

Ulkoyksikkö asennetaan talon ulkopuolelle ja PoE-muuntaja sekä reititin tulevat olemaan sisällä. Muuntajan ja reitittimen välinen yhteys toimii verkkokaapelilla.

 • Jos asut taloyhtiössä, pyydä taloyhtiöltä lupa asennuksen tekemiseen. Jos asut asunnossa jota et omista, pyydä lupa kiinteistön omistajalta.
 • Ulkoyksikkö asennetaan talon seinään tai katolle, mahdollisuuksien mukaan kiinteistössä olevaa antenniputkea hyödyntäen, noin 2–6 metrin korkeuteen.
 • Ulkoyksiköstä talon sisälle ethernet-seinärasiaan tuodaan verkkokaapeli (power over ethernet -kaapeli) poraamalla läpivientireikä sinun ja asentajan yhdessä sopimaan paikkaan. Läpivientireikä on arvioilta 10–15 mm halkaisijaltaan ja se tiivistetään Suomen ilmastoon sopivalla tiivistemassalla. Ulkoyksikkö saa virran verkkokaapelin kautta.
 • Tukiaseman suunta määrittää seinän, jolle ulkoyksikkö asennetaan. 
 • Verkkokaapeli tuodaan sisälle reitittimen lähelle suoraan läpiviennistä tai välikaton kautta. Kaapeli pidetään mahdollisimman lyhyenä ja sen enimmäispituus on 50 metriä.
 • Reitittimen ja ulkoyksikön virtoja varten PoE-muuntaja lähellä tarvitsee olla kaksi vapaata pistorasiaa, yksi muuntajalle ja toinen reitittimelle.
 • Ulkoyksikkö on pieni noin 500 g painoinen ja noin 19 x 11 x 3,2 cm (korkeus x leveys x syvyys) kokoinen.


Kytkentäkaavio


Ulkoyksikkö asennettuna

Pakkauksen sisältö
 • ZTE MC7010 -ulkoyksikkö
 • PoE-muuntaja ja virtajohto
 • Verkkokaapeli ulkokäyttöön 
 • Verkkokaapeli sisäkäyttöön 
 • Telia X2 -palvelureititin
 • Asennuskiinnikkeet


ZTE MC7010 -ulkoyksikkö

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä

Telia Helppi

Helppi tarjoaa kattavat ratkaisut tietotekniikkapulmiin – liittymien, laitteiden ja palvelujen asennuksen sekä käyttötuen.

 0600 10 100

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)

Helppi auttaa esimerkiksi laitteiden käyttöönotossa, asentamisessa ja päivittämisessä puhelimitse tai paikan päällä. Jos tekniikka temppuilee, asia ratkeaa usein nopeasti soittamalla Helpin puhelintukeen. Etätuen avulla ratkomme ongelmat ja opastamme sinua kuin olisimme vieressäsi.

Lue lisää Helpistä

Varaa soittoaika

Ma–pe 8–20, la 9–16.30.
 

Chat

Chat-asiakaspalvelumme on apunasi 24/7, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen. Kirjautuneena voit myös hallinnoida tuotteitasi ja palveluitasi.

Kirjaudu

Chatbot

Bottimme ohjaa sinut kirjautumatta oikean tiedon lähteelle ja tarvittaessa aina asiakaspalveluun asti.

Avaa chatbot >

Chat-asiakaspalvelu on avoinna 24/7.
 

Telia somessa

Asiakaspalvelutiimimme tavoitat Facebookissa ja Twitterissä.
 
 Telia Facebookissa
 Telia Twitterissä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja Twitterissä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.