Takaisin

Telia TV:n käyttöön liittyviä kysymyksiä ja vastauksia sekä ongelmia ja ratkaisuja

Onko eteesi tullut Telia TV -palvelun käyttöön liittyviä kysymyksiä tai tilanteita, joihin tarvitset apua? Toivottavasti tältä sivulta löytyy apu sinun tilanteeseesi!

Käyttö

Voinko käyttää omia laitteitani?

Telia TV toimii ainoastaan Telian sinulle toimittamalla digiboksilla. Tarvittaessa toimitamme myös palvelureitittimen (vastaa DSL-modeemia).

miten vaihdan pin-koodin?

Voit vaihtaa Telia TV -palvelun käyttöönotossa tarvitsemasi salasanan tai videovuokraamossa tarvittavan PIN1-koodin kätevästi kirjautumalla Teliaan. Kirjautumalla tilattua salasanaa ei toimiteta klo 20–08 välisenä aikana, vaan salasana saapuu aamulla.

 1. Kirjaudu Teliaan
 2. Valitse se Telia TV -palvelu mihin tarvitset PIN-koodin tai salasanan
 3. Valitse Hallinoi liittymäsi alta kohta Tilaa PIN-koodi tai salasana
 4. Valitse Haluan uuden PIN-koodin ja/tai Haluan uuden salasanan (sivulta näet myös matkapuhelinnumeron mihin uusi PIN-koodi/salasana lähetetään)
 5. Klikkaa Lähetä tilaus

Vaihda PIN-koodi tai salasana

Huom! Uuden PIN2-koodin voit tilata asiakaspalvelusta ja se lähetetään tekstiviestillä asiakastiedoissa olevaan numeroon. PIN2-koodia käytetään esimerkiksi Telia TV -palvelun lapsilukon hallintaan.

Vinkki: Halutessasi voit poistaa sekä PIN1- että PIN2-koodin kyselyn käytöstä Telia TV -digiboksin asetusvalikosta.

miten tilaan maksukanavia?

Voit tilata uusia maksukanavia joko verkkokaupan, asiakaspalvelumme (puh. 020690400 (mpm/pvm) ma-pe 8-18, la 9-16.30) tai Telian TV -palveluiden jälleenmyyjiltä.

Normaalihintaisia maksukanavia voi tilata myös tekstiviestillä sekä Telia TV -digiboksiin että kaapelikortille tai kirjautumalla Teliaan. Katso tarkemmat tekstiviestitilausohjeet. Löydät ohjeet myös Telia TV -digiboksissa menu-valikon Kaupasta.

Tilaa maksukanavia

Tilaa maksukanavia netti- ja mobiilipalveluun

Onko kanavapaketeilla sopimuskaudesta riippuvia hintoja?

Kyllä, kanavapaketeilla voi olla 6 tai 12 kuukauden määräaikaisella sopimuksella voimassa tarjoushinnoittelu. Voit katsoa tämän hetkiset kanavapakettien hinnoittelut ja tarjoukset Kanavapaketit-sivulta.

miten valitsen ja muokkaan mix-kanavia?

MIX-paketin hankittuasi voit valita haluamasi kanavapaketit Telia TV -palvelun valikosta.

Tutustu MIX-paketin valintaohjeisiin (pdf)

Kuinka irtisanon kanavapaketin?

Määräaikaiset kanavapakettisopimukset voidaan irtisanoa päättyväksi määräajan loppuun kirjautumalla Teliaan tai asiakaspalvelussa numerossa 020 690 400. Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa on kahden viikon irtisanomisaika.

Irtisano kanavapaketti

Irtisano netti- ja mobiilipalvelun kanavapaketti

Paljonko Telia TV:n tv-lähetys vie kaistaa?

Tavallisten tv-kanavien katselu kuluttaa kaistaa noin 2–3 megaa, HD-tasoinen ohjelma maksimissaan 8,5 megaa.

Miten voin tallentaa ohjelmia Telia TV:ssä?

Telia TV -palvelussa on käytössä verkkotallennus. Tallennukset voit ajastaa joko suoraan digiboksisi kautta tai etätallennuksena internetin kautta. Lisäksi tietyissä Telia TV -palveluun saatavilla olevissa maksullisissa kanavapaketeissa on käytössä catch up -palvelu, joka tallentaa automaattisesti suurimman osan kanavan ohjelmista 7 vuorokauden ajaksi katsottavaksesi.

Lisätietoa verkkotallennuksesta

Lisätietoa etätallennuksesta

Mikä on Telia TV:n lähetystarkkuus? Mitä on HD?

Kaikkien Telia TV -asiakkaidemme saatavissa olevat HD-kanavat ovat MPEG4-enkoodattuja. Tämä mahdollistaa laadukkaan HD-ohjelman lähettämisen 6-8,5 Mbit/s nopeudella. Pyrimme aina käyttämään parasta mahdollista tekniikkaa. Telian kaapeli-tv-verkossa ja Telia TV -palvelussa käytetään erilaisia bittinopeuksia jakelujärjestelmän siirtokapasiteetista riippuen.

HD-lähetykset ovat korkealaatuisia ja täyttävät tv-yhtiöiden laatukriteerit. Kotimaisilla Yle HD-, MTV3 HD- ja Nelonen HD -kanavilla lähetetään kuitenkin sekä aitoja natiiveja HD-lähetyksiä että normaalitarkkuudesta HD:ksi ylöskonvertoitua ohjelmistoa. Tästä riippuen kuvanlaadussa on eri ohjelmien aikana selviä eroja HD- ja SD-kanavan kesken.

Ongelmatilanteet

Keltainen tai punainen valo jää palamaan laitetta asennettaessa

Varmista, että palvelureitittimen Power-valo palaa ja olet kytkenyt seinästä tulevan verkko- tai puhelinkaapelin palvelureitittimen WAN- tai DSL-porttiin. Tämän merkkinä pitäisi WAN- tai DSL-valon palaa. Seuraavaksi tarkista, että modeemin ja digiboksin välinen Ethernet-kaapeli on kytketty johonkin palvelureitittimen keltaiseen Ethernet-porttiin.

Mikäli käytössäsi ovat jotkin muut kuin Telian toimittamat langattomat laitteet modeemin ja digiboksin välillä, poista laitteet ja kokeile suoraan verkkokaapelilla. Onhan Telian laajakaistayhteytesi jo toimitettu? Jos nämä toimenpiteet eivät auta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ongelmia käyttöoikeuskoodien kanssa

Koita syöttää koodit uudelleen. Mikäli olet unohtanut koodit voit tarkistaa / tilata ne kirjautumalla Teliaan.

Tarkista koodit

Kanavia puuttuu tai ne näkyvät väärin

Paina kaukosäätimen vihreää nappia ja varmista, että kanavalistasta ”kaikki kanavat” on valittuna. Kanavalistojen välillä siirtyäksesi paina uudelleen vihreää nappia. Paina TV/EXIT -nappia poistuaksesi.

Jos olet juuri tilannut maksukanavia ja ne eivät näy, varmista että olet saanut vahvistusviestin kanavapaketin tilauksesta ja käynnistä digiboksi uudelleen virtajohdolla.

Tv-kanavat eivät näy

Sammuta ensin virta digiboksista virtajohdon avulla. Tarkista samalla, että kaikki johdot (mm. SCART/HDMI-, Ethernetkaapeli) ovat varmasti kiinni ja kytketty oikein. Käynnistä sitten laitte uudelleen. Suorita vielä tarvittaessa digiboksille resetointi ohjeiden mukaan.

Häiriöitä kuvassa tai äänessä

Aloita käynnistämällä palvelureititin ja digiboksi uudelleen. Mikäli olet vaihtanut pidemmän kaapelin puhelinpistorasian ja palvelureitittimen välille, se on syytä korvata asennuspaketin mukana tulleella kaapelilla ja käyttää sen sijasta pidempää Ethernet-kaapelia palvelureitittimen ja digiboksin välillä.

Mikäli käytössä on langaton Inteno tai Technicolor (tai vastaava langaton verkkolaite) digiboksin ja palvelureitittimen välissä, käynnistä laitteet uudelleen. Mikäli tämä ei auta, kytke digiboksi lähettimien sijasta verkkokaapelilla suoraan palvelureitittimeen.

Muistathan, että Telia TV -palvelun tietojärjestelmiä päivitetään ja palvelua parannetaan koko ajan. Päivitykset saattavat aiheuttaa satunnaista kuvan pätkimistä Telia TV -palvelussa, joten pyydämme kärsivällisyyttä ja pahoittelemme harmillisia katkoja ohjelmassa.

Ei kuvaa eikä ääntä

Käynnistä digiboksi uudelleen irrottamalla virtajohto noin 10 sekunnin ajaksi. Varmista, että HDMI-kaapeli on kunnolla kiinni sekä televisiossa että digiboksissa.

Varmista että Televisiostasi on valittuna oikea tulo (Source) käyttämäsi signaalikaapelin mukaan (SCART = AV tai HDMI = HDMI1, HDMI2 jne).

Mikäli käytössä on langaton Inteno tai Technicolor (tai vastaava langaton verkkolaite) digiboksin ja palvelureitittimen välissä, käynnistä laitteet uudelleen. Mikäli tämä ei auta, kytke digiboksi lähettimien sijasta verkkokaapelilla suoraan palvelureitittimeen.

Kaukosäädin ei toimi

Tarkista, että kaukosäädin osoittaa kohti digiboksin etupaneelia. Tarvittaessa vaihda kaukosäätimen paristot.

vain osan aikaa päivästä toimivat kanavat jäävät pimeiksi

Tee asiasta vikailmoitus asiakaspalveluumme.

Vuokratun ohjelman äänenä väärä kieli

Tarkista kieliasetukset painamalla MENU-näppäintä, valitse Asetukset > Ääni ja kieli > Audio (toissijainen). Valitse oikea kieli ja vahvista valintasi painamalla OK.

Digiboksin resetoiminen

Jos ylläolevista ohjeista ei ole apua, digiboksin tehdasasetusten palautus eli resetointi voi myös ratkaista mahdollisen ongelmatilanteen. Digiboksin resetointi ei poista verkkotallennuksia tai tallennuksia kovalevyltä.

VIP1903, VIP1963, VIP1003 -mallin digiboksit

 1. Ota palvelun mukana toimitetusta digiboksista sähköjohto irti.
 2. Ota kaukosäädin valmiiksi ulottuvillesi.
 3. Kytke virta takaisin digiboksiin. Samalla osoita kaukosäädin digiboksia kohti ja Paina kaukosäätimen INFO-nappia, kun "Tervetuloa Telia TV -palveluun" tulee näkyviin.
 4. Ruudulle aukeaa ”Firmware Configuration Menu”.

 1. Valitse SYSTEM-valikko ja paina OK.
 2. Valitse REMOVE SOFTWARE ja paina OK.
 3. Digiboksi varmistaa vielä poiston, valitse YES ja paina OK.
 4. Navigoi nuolinäppäimillä kohtaan EXIT ja paina OK.
 5. Valitse valikosta REBOOT WITHOUT SAVING ja paina OK.
 6. Homma on valmis! Digiboksi käynnistyy nyt uudestaan. Syötä Telia TV -käyttäjätunnus ja -salasana tarvittaessa.

VIP1853- ja VIP2853 -mallin digiboksit

 1. Katkaise virta digiboksin takana olevasta virtakytkimestä tai virtajohdosta.
 2. Ota kaukosäädin valmiiksi ulottuvillesi.
 3. Kytke virta takaisin digiboksiin. Samalla osoita kaukosäädin digiboksia kohti ja Paina kaukosäätimen INFO-nappia, kun "Tervetuloa Telia TV -palveluun" tulee näkyviin.
 4. Ruudulle aukeaa ”Firmware Configuration Menu".

 1. Valitse SYSTEM-valikko ja paina OK.
 2. Valitse REMOVE SOFTWARE ja paina OK.
 3. Digiboksi varmistaa vielä poiston kysymyksellä, valitse YES ja paina OK.
 4. Navigoi nuolinäppäimillä kohtaan EXIT ja paina OK.
 5. Valitse valikosta REBOOT WITHOUT SAVING ja paina OK.
 6. Homma on valmis! Digiboksi käynnistyy nyt uudestaan. Syötä Telia TV -käyttäjätunnus ja -salasana laitteen käynnistyessä uudestaan tarvittaessa.

4302-mallin digiboksi

 1. Katkaise virta pois digiboksista irroittamalla virtajohto laitteen takaa.
 2. Kytke virtajohto takaisin ja pidä samanaikaisesti digiboksin päällä olevaa nappia pohjassa. Odota, kunnes etupaneelin valo lopettaa vilkkumisen ja muuttuu punaiseksi.
 3. Lopeta napin painaminen ja paina kaukosäätimen INFO-nappia, kun "Tervetuloa Telia TV -palveluun" tulee näkyviin.
 4. Ruudulle aukeaa System-valikko.

 1. Valitse REMOVE SOFTWARE ja paina OK.
 2. Digiboksi varmistaa vielä poiston kysymyksellä, valitse YES ja paina OK.
 3. Navigoi nuolinäppäimillä kohtaan EXIT ja paina OK.
 4. Valitse valikosta REBOOT WITHOUT SAVING ja paina OK.
 5. Homma on valmis! Digiboksi käynnistyy nyt uudestaan. Syötä Telia TV -käyttäjätunnus ja -salasana laitteen käynnistyessä uudestaan tarvittaessa.

Spotify ei löydy boksilta

Spotify on lopettanut tuen vanhemmille sovellusversioille. Tämän vuoksi Spotify-sovellus on poistunut Telia TV -digibokseilta 30.9.2017. Sovellus on ollut saatavilla ns. vanhemman mallin digibokseihin.

Lisätietoa vaihtoehtoisista kuuntelutavoista