Ohjelmien tallentaminen Tallennuspalvelulla

Tallennuspalvelulla tallennat kaikkia maksuttomia kanavia – vaikka jokaista yhtä aikaa. Käytössäsi olevaan tallennustilaan mahtuu rajattomasti tv-ohjelmia ja tallenteet ovat katsottavissa 90 vuorokautta, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti.
Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille.

Tallennuspalvelun avulla voit tallentaa ohjelmia kotimaisilta peruskanavilta – vaikka usealta kanavalta samaan aikaan. Käytössäsi on rajattomasti tallennustilaa kaikille haluamallesi ohjelmille. Ohjelmat tallentuvat verkkoon, josta ne ovat katsottavissa kolme kuukautta, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti. Jos sinulla on digiboksi tallentavalla kovalevyllä, tallennukset säilyvät siellä kunnes poistat ne.

Tallennuksen piiriin kuuluvat kanavat:

 • Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema & Fem
 • MTV3, AVA, Sub
 • Nelonen, Hero, Jim, Liv
 • TV5, Kutonen
 • Frii
 • TLC
 • STAR Channel
 • National Geographic

Huomiothan, että kaikki kotimaisten peruskanavien ohjelmat eivät ole tallennettavissa mm. tekijänoikeudellisista ja lainsäädännöllisistä syistä.

Tallentamisen lisäksi Tallennuspalvelussa voi katsoa Ylen kanavien (Yle TV1, Yle TV2 ja Yle Teema & Fem) suoria lähetyksiä.

Tallennuspalvelun avulla voit asettaa ja katsoa tallennuksia digiboksilla, mobiililaitteella tai tietokoneen nettiselaimella. Tallenteiden tekeminen ja katsominen onnistuu saumattomasti myös digiboksin sekä puhelimen, tabletin ja nettiselaimen välillä. Lisäksi tallennukset tallentuvat aina ohjelman alusta asti, vaikka aloittaisit tallennuksen vasta viime minuuteilla. Kanavia, joilla on oma ohjelmakirjasto, voi tallentaa kovalevylle, mutta ei verkkotallenteena. Maksukanavien tallentaminen verkkoon ei ole mahdollista tekijänoikeussyistä.

Voit halutessasi tallentaa lempisarjasi kaikki jaksot. Kun alat tallentamaan jaksoa, voit valita tallennatko vain yhden jakson vai myös kaikki tulevat jaksot. Sarjatallennuksia voi asettaa mobiililaitteilla, digiboksilla sekä Telia TV:n selainversiossa osoitteessa tv.telia.fi.

Tallennukset tapahtuvat tunnuskohtaisesti, eivät laitekohtaisesti. Jos käytät samoja Telia TV -käyttäjätunnuksia usealla laitteella, kaikki tallenteet ovat katsottavissa kaikilla laitteilla. Jos sinulla on useampi kuin yksi Telia TV -käyttäjätunnus ja haluat saman tallennuksen toisellekin tunnukselle, täytyy se asettaa erikseen kyseisellä tunnuksella.

Tallennuspalvelun tilaaminen

Voit tilata Tallennuspalvelun kirjautumalla Minun Teliaan.

Kirjaudu sisään

 1. Valitse Liittymäni ja palveluni.
 2. Valitse Hallinnoi tilausta sen Telia TV -palvelun kohdalta, johon haluat tilata Tallennuspalvelun.
 3. Valitse Tallennuspalvelu ja etene tilauksen loppuun asti.

Jos käytössäsi on Telia TV digiboksi laajakaistalla ja siinä Tallennuspalvelu sekä Telia TV sovellus, voit tilata Tallennuspalvelun sovellukseen ilman lisämaksua kirjautumalla Minun Teliaan. Telia TV digiboksi -palveluun tilattu Tallennuspalvelu toimii automaattisesti myös Telia TV sovelluksella, jos käytät digiboksia ja sovellusta samoilla Telia TV -käyttäjätunnuksilla.

Voit aina olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tallennuspalvelu Telia TV sovelluksella ja selaimella

Tallentaminen toimii Telia TV sovelluksessa tai nettiselaimella osoitteessa tv.telia.fi. Voit asettaa ohjelmille yksittäisiä tallennuksia tai sarjatallennuksia, jolloin ne tallentuvat verkkoon Telia TV -tunnuksellesi. Tallennukset ovat katsottavissa kaikilla laitteilla; puhelimella, tabletilla, tietokoneella tai digiboksilla – käytä vain samaa Telia TV -tunnusta, kuin millä asetit tallennukset. Sovelluksella tai osoitteessa tv.telia.fi ei voi asettaa tallennuksia digiboksin ulkoiselle kovalevylle.

Telia TV sovellus

Tallennuksen asettaminen

 1. Kirjaudu sovellukseen Telia TV -tunnuksella. Jos sinulla on TV digiboksi, voit myös käyttää digiboksisi tunnusta, joka olet saanut digiboksin tilauksen mukana.
 2. Avaa sovellus ja valitse alalaidan valikosta TV.
 3. TV-valikosta näet peruskanavat sekä niiden ohjelmat, joita voit katsella heti. Näet myös seuraavaksi alkavan ohjelman.

  Kunkin kanavan kohdalla oikeassa laidassa on kolme pistettä, joista painamalla pääset tallentamaan valitsemaasi ohjelmaa. Voit valita myös ohjelmaoppaan, jonka avattuasi näet listan yhden kanavan kaikista ohjelmista kuluvalta päivältä, ja voit selata myös muiden kanavien ja päivien ohjematietoja. Jokaisen ohjelman vieressä näkyvän kolmen pisteen kautta pääset tallentamaan tai asettamaan muistutuksen.

 4. Sarjaa tallentaessa voit valita, tallennetaanko kaikki jaksot vai yksittäinen jakso.

Voit vaihtaa kanavaa sovelluksen ylälaidan kanavakuvakkeista. Niiden alapuolelta voit valita haluamasi päivän.

Tallenteiden selailu

Telia TV sovelluksen alalaidan päävalikossa on kohta Tallennukset, jonka kautta pääset selaamaan tallentamiasi ohjelmia. Myös muilla laitteilla tekemäsi tallennukset löytyvät täältä, jos olet käyttänyt niissä samoja Telia TV -tunnuksia.

Tallenteet on järjestelty riveittäin erilaisten otsikoiden alle. Esimerkiksi Jatka katsomista -listassa näkyvät ne tallenteet, joiden katselu on jäänyt sinulta kesken. Sarjatallenteet löytyvät Toistuvat-otsikon alta ja niin edelleen. Voit selata otsikoita pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle otsikoiden kohdalla.

Tallentaminen nettiselaimella osoitteessa tv.telia.fi

Tallennusten asettaminen

Kun kirjaudut Telia TV sovelluksen tunnuksillasi sivulle tv.telia.fi, voit asettaa tallennuksia kyseiselle käyttäjätunnukselle. Tarkista selaimen toimivuus laitevaatimuksista. Valitse kirjautumisen jälkeen päävalikosta TV. Valitse haluamasi ohjelma painamalla sen nimeä. Avautuvasta ruudusta voit valita sarjatallennuksen tai yksittäisen tallennuksen. Kun tallennus on asetettu, tallennettavan ohjelman eteen ilmestyy punainen merkki tallentamisesta.

Selaamalla TV-valikon sivua alaspäin, löydät lisää kanavia ja niiden ohjelmatietoja. Sivun vasemmassa yläkulmassa näet päivämäärän, jota vaihtamalla voit selata eri päivien ohjelmatietoja. Ohjelmatiedot ovat saatavilla n. viikon verran eteenpäin kerralla. Jos ohjelmatietoja ei ole vielä nähtävillä tietylle päivälle, suosittelemme odottamaan ja tarkistamaan myöhemmin uudelleen.

Näytä aiemmat ohjelmat -valinnan ollessa päällä, voit selata kuluvan päivän aiemmin lähetettyjä ohjelmatietoja. Voit kytkeä tämän pois päältä painamalla valintaa uudestaan. Ohjelmaa ei voi tallentaa, jos sen lähetys on jo loppunut. Sarjatallennuksen voi kytkeä silti päälle, jotta tulevat jaksot tallentuvat.

Tallenteiden selailu

Löydät tallentamasi ohjelmat ylälaidan kohdasta Tallennukset. Myös muilla laitteilla tekemäsi tallennukset löytyvät täältä, jos olet käyttänyt niissä samoja Telia TV -tunnuksia.

Tallenteet on järjestelty riveittäin erilaisten otsikoiden alle. Esimerkiksi Jatka katsomista -listaan tulevat näkyviin ne tallenteet, joiden katselu on jäänyt sinulta kesken. Sarjatallenteet löytyvät Toistuvat-otsikon alta. Jokaista riviä voi selata sivusuunnassa tai näkymän voi vaihtaa listamuotoon valitsemalla Näytä lisää.

Tallentaminen Telia TV digiboksilla

Voit tehdä tallennuksia digiboksin ohjelmaoppaan tai suoraan katseltavan ohjelman kautta.

Alla olevat ohjeet ovat Arris-digibokseille. Jos sinulla on uudempi SDMC DV8919 -digiboksi, löydät DV8919 -digiboksin ohjeista apua tallennusten käyttöön.

Ohjelmaoppaan kautta
 1. Valitse kanavalistasta ohjelmat, jotka haluat tallentaa.
 2. Paina kaukosäätimen REC-/e-näppäintä ennen ohjelman alkamista.
 3. Jos tallennat sarjan jaksoa, voit valita tallennatko vain yhden jakson vai kaikki sarjan jaksot.


Sarjatallentamisen aloitus Arris 4302 ja 5305 -digiboksilla

Katseltavan ohjelman kautta

Paina kaukosäätimen REC/e-näppäintä kun haluat tallentaa parhaillaan katsomasi ohjelman. Ennen tallentamisen alkamista digiboksi varmistaa vielä, että ohjelma on oikea. Jos tallennat sarjan jaksoa, voit valita tallennatko yhden vai kaikki jaksot.

Tallentamasi ohjelmat
 • Tallennukset-valikossa voit selata tallenteitasi ja poistaa niitä. Tallenteet on jaettu kolmen otsikon alle: Pian tallennuksessa, Toistuvat tallennukset ja Yksittäiset tallennukset.
 • Jos tallennuksia on paljon, voit selata haluamasi otsikon alla vasemmalle, jolloin näet kohdan Katso kaikki, jonka valitsemalla pääset näkymään, jossa tallennuksia näkyy enemmän.
 • Voit poistaa toistuvia ja yksittäisiä tallennuksia painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä poistettavan tallenteen kohdalla. Jos poistat toistuvan tallennuksen, sarjan tallentaminen lopetetaan ja kaikki jaksot poistetaan.
 • Voit myös poistaa vain yksittäisen jakson sarjatallennuksesta. Valitse sarja jonka jakson haluat poistaa. Klikkaa sitten Jaksot-painiketta, niin pääset selaamaan sarjan tallennettuja jaksoja. Poista yksittäinen jakso painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä kyseisen jakson kohdalla.

  Sarjatallennuksen yhden jakson poistaminen digiboksilla
Hakutoiminto

Voit etsiä ohjelmia ohjelmaoppaasta, jo tehdyistä tallennuksista tai tulevista tallennuksista. Valitse haluamasi valikko ja kirjoita hakusanasi, esimerkiksi "Uutiset".

 • Ohjelmaoppaasta haettaessa näet tulevia ohjelmia. Voit asettaa haluamasi ohjelman haun kautta tallennukseen painamalla ohjelman nimen vieressä olevasta R-painikkeesta tai avaamalla ohjelman tiedot painamalla sen nimeä.
 • Tallennuksista haettaessa näet hakutuloksia jo tekemistäsi tallenteista.
 • Tulevat-valikosta haettaessa hakutuloksissa näkyvät tulevat tallenteesi.
Tallentava kovalevy digiboksille

Tämä ohje koskee Arris 4302W sekä Arris 5305 -digibokseille saatavilla ollutta tallentavaa kovalevyä, jonka uusmyynti on päättynyt joulukuussa 2022.

Digiboksiin voi liittää kovalevyn pysyviä tallennuksia varten. Kovalevyn on oltava meiltä hankittu, jotta se sopii digiboksin kanssa yhteen.

 • Tallennukset säilyvät niin kauan, kunnes poistat ne
 • Kovalevyn 500 GB tallennustila riittää sadoille tunneille ohjelmaa
 • Kovalevylle voit tallentaa myös maksukanavia
 • Saat käyttöösi kätevän, perinteisistä digibokseista tutun ajansiirto-ominaisuuden.

Tallentavan kovalevyn toiminta riippuu nettiyhteytesi nopeudesta. Jos käytössäsi on vähintään 100 M valokuituyhteys, voit tallentaa kovalevyllisellä digiboksilla yhtä kanavaa ja katsoa samalla toista. Esimerkiksi 24 M yhteydellä voit katsoa ja tallentaa vain yhtä kanavaa kerrallaan.

Kovalevyn yhdistäminen digiboksiin

Huolehdi, että digiboksin ympäristön lämpötila ei nouse yli 40 asteen. Jätä tarpeeksi tilaa digiboksin ja kovalevyn ympärille ilmankierron varmistamiseksi.

 1. Kytke digiboksin virta pois irrottamalla virtajohto.
 2. Liitä kovalevy digiboksin alle kuvan mukaisesti laskemalla ja kohdistamalla digiboksi kovalevyn kohdistusnastoihin sekä liu’uttamalla digiboksia hieman taaksepäin kunnes laitteet lukittuvat toisiinsa.
 3. Kytke kovalevyn mukana tuleva USB-kaapeli liitinten symbolien mukaisiin liitäntöihin sekä digiboksissa että kovalevyssä.
 4. Käynnistä digiboksi kiinnittämällä digiboksin virtajohto takaisin.
 5. Valmis!

Huom! Älä koskaan irrota USB-kaapelia, kun digiboksi ja kovalevy ovat toiminnassa.

Tallennus-valikko

Pääset hallitsemaan tallennuksia päävalikossa olevan Tallennus-valikon kautta. Menu-näppäimellä pääset päävalikkoon, jossa voit liikkua vaakatasossa navigointinäppäimillä oikealle ja vasemmalle. Haluamaasi valikkoon pääset OK-näppäimellä.

Tallennus-valikosta löydät tiedot tehdyistä ja tulevista tallennuksista sekä vapaasta levytilasta.

Tallennus-valikossa näytetään ensiksi oletuksena tallennetut ohjelmat Tallennetut-välilehdellä. Lista ohjelmista on valikon vasemmassa reunassa. Näet tallennusten päivämäärät ja ohjelman nimen. Liiku tallennetusta ohjelmasta toiseen navigointinäppäimillä. Valittu tallennus näkyy listassa punaisella. Valintasi tarkemmat tiedot näet valikon oikeassa reunassa (ohjelman nimi, alkuperäinen aloitusaika ja kesto). Lisäksi näet ohjelmakuvauksen suoraan ohjelmaoppaasta. Ohjelmakuvauksissa on eroja eri ohjelmien ja kanavien välillä.

Valikon oikeasta alareunasta näet tallennusten koot, kovalevyn kokonaistilan sekä käytettävissä olevan kapasiteetin prosentteina. Kovalevyn laskennallinen koko on 500 Gt, eli tavanomaisella lähetystarkkuudella (SD) jopa 250 tuntia. Teräväpiirto- eli HD-ohjelmat vaativat enemmän tallennustilaa.

Tulevat tallennukset näet Ohjelmoinnit-välilehdeltä, jossa voit siirtyä tallennuksesta toiseen navigointinäppäimillä.

Valikon alalaidasta näet värinäppäimillä käytössä olevat toiminnot:

 • Vihreällä näppäimellä muokkaat jo tehtyä tai tulevaa tallennusta, kuten tallennuksen nimeä. Oletus on ohjelmaoppaasta saatu nimi. Valitse Muokkaa nimeä ja anna tallenteelle haluamasi nimi. Tallenna OK-näppäimellä.
  • Voit muokata myös tulevan tallennuksen alku- ja loppuaikaa minuutin tarkkuudella (valitse Muokkaa tallennusaikaa). Oletuksena käytetään ohjelmaoppaasta saatuja aikoja. Hyväksy muutos OK-näppäimellä. Tallennuksen ennakko- ja yliaika määritellään eri valikossa (paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset > Tallennukset).
 • Keltaisella näppäimellä lajittelet tallennuksia päivämäärän tai nimen mukaan. Päivämäärän mukaan järjestys voi olla vanhin tai uusin ensiksi. Nimen mukaan lajittelu on aakkosellinen (A-Ö tai Ö-A).
 • Sinisellä näppäimellä poistat tallennuksen. Laite varmistaa, että haluat varmasti poistaa tallennuksen. Varmistus kuitataan Kyllä-painikkeella.
Tallennusennakko ja -yliaika

Tallennuksen ennakko ja yliaika asetetaan Asetukset-valikossa. Paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset. Sieltä löydät kohdan Tallennukset. Navigointinäppäimellä oikealle pääset tallennusasetuksiin.

Tallennusennakko-valikossa voit asettaa ennakkoajan tallennuksille, jolloin ohjelmoitu tallennus alkaa aina valitun ennakon mukaan. Ennakko lasketaan ohjelmaoppaassa ilmoitetusta alkamisajasta tai asettamastasi aloitusajasta. Ennakko voi olla 0, 1, 3, 5, 10 tai 15 minuuttia.

Tallennuksen yliaika -valikosta voit asettaa tallennuksille vakiopidennyksen. Tämä on hyödyllinen, jos tallennettava lähetys myöhästyy alkuperäisestä aikataulusta. Yliaika lasketaan ohjelmaoppaassa ilmoitetusta ohjelman loppumisajasta tai asettamastasi lopetusajasta. Yliaikaa voi olla 0, 1, 3, 5, 10 tai 15 minuuttia.

Ajansiirto

Ajansiirto tallentaa katsottavaa kanavaa väliaikaiseen puskuriin digiboksin kovalevylle. Ajansiirto alkaa, kun kanava valitaan. Ohjelman aikana voi aloittaa ohjelman alusta, laittaa sen tauolle tai kelata. Voit palata aikaisintaan hetkeen, jona kanava ja ohjelma laitettiin päälle. Jos kelaat puskuroitua ohjelmaa eteenpäin loppuun asti, siirryt suoraan katseluun. Kun vaihdat kanavaa, ajansiirto aloittaa tallennuksen alusta uudella kanavalla.

Aktivoi ajansiirto Asetukset-valikossa kohdassa Tallennukset. Voit asettaa ajansiirtotoiminnon päälle tai pois.

Kun olet aktivoinut ajansiirron, voit käyttää ohjelmaa katsoessasi näppäimiä kelaus eteen- ja taaksepäin, tauko ja toista. Kuvaruudun alalaitaan ilmestyy aikajana, josta näet sijaintisi katsottavassa ohjelmassa.

Tallennuksen asettaminen

Voit asettaa tallennuksen miniohjelmaoppaista, ohjelmatiedoista tai varsinaisesta ohjelmaoppaasta.

 • Miniohjelmaoppaasta voi asettaa tallennuksen tuleville ohjelmille. Paina Info-näppäintä katsoessasi ohjelmaa ja meneillään olevan kanavan ohjelmatietoja ilmestyy ruudun alalaitaan. Siirry kanavan ohjelmatiedoissa eteenpäin navigointinäppäimillä. Kanavat vaihtuvat vasemmalle ja oikealle. Tallennusvalikon saat näkyviin Rec-näppäimellä, jolloin voit muokata tallennusta halutessasi. Jos et tahdo muokata mitään, paina Rec- tai OK-näppäintä.
 • Ohjelmaoppaasta tallennat samoin kuin edellä. Valitse ohjelmaopas päävalikosta tai painamalla keltaista näppäintä katsoessasi TV-ohjelmaa.

Jos kanavan ohjelmatietoja ei ole saatavilla, tallennusta ei voi asettaa miniohjelmaoppaasta, varsinaisesta ohjelmaoppaasta tai ohjelmatietoikkunasta.

Jos kanavalla ei ole saatavissa ohjelmatietoja, voit asettaa tallennuksen painamalla Rec-näppäintä. Valitse Muokkaa ja pääset asettamaan aloitus- ja lopetusajan sekä päivämäärän. Tässä kohtaa ei ole mahdollista tehdä toistuvia tallennuksia. Ne voit tehdä sellaisella kanavalla, jolla ohjelmaoppaan tiedot ovat saatavilla. Paina Rec-näppäintä ja valitse Muokkaa. Valitse haluttu kanava ja muut asetukset. Tallennettavaksi valittu kanava voi olla ilman ohjelmatietoja.

Tallentaminen heti

Voit asettaa heti alkavan tallennuksen parhaillaan katsomallesi ohjelmalle, tai toisen kanavan ohjelmalle. 

Painamalla Rec-näppäintä laite kysyy ohjelmaa, jonka haluat tallentaa. Oletuksena on parhaillaan katsomasi ohjelma. Jos haluat asettaa tallennuksen toisen kanavan ohjelmalle, valitse Muokkaa ja määritä sitten tallennettava kanava ja ohjelma. Vahvista tallennus lopuksi Rec- tai OK-näppäimellä.

Kun tallennus on päällä, saat ilmoituksen tallennuksesta. Miniohjelmaoppaan Rec-symboli ilmaisee tallennuksessa olevan ohjelman. Samoin tarkempia ohjelmatietoja katsottaessa näkyy tallennussymboli tallennettavan ohjelman kohdalla. Kanavanvaihdon yhteydessä kuvaruudun oikeassa yläkulmassa näkyy tallennussymboli ja tallennettava ohjelma.

Ohjelmointien muokkaus

Muokkaa-toiminnolla voit muuttaa asetetun tallennuksen asetuksia. Voit asettaa tallennukselle toistovälin (vaihtoehdot ovat ei toistoa, toisto päivittäin tai toisto viikottain). Lukumäärä ilmoittaa toistojen määrän: esimerkiksi valinnat viikottain ja neljä kertaa tarkoittaa yhtä tallennusta/viikko neljän seuraavan viikon aikana. Viimeinen päivämäärä tarkoittaa viimeistä tehtyjen asetusten mukaista tallennusta. Voit muokata tallennettavaa kanavaa, päivämäärää sekä aloitus- ja lopetusaikoja. Nämä tiedot tulevat ohjelmaoppaasta tallennukseen. Tallennuksen loppumisajan on oltava alkamisajan jälkeen. Saat ilmoituksen, jos tekeillä olevassa ohjelmoinnissa ei ole näin.

Info-näppäimellä saat näkyviin miniohjelmaoppaan. Painamalla Info-näppäintä toisen kerran saat näkyviin valitun ohjelman kuvauksen. Aloita tallennus heti painamalla punaista näppäintä.

Tallennuksen lopettaminen
 1. Lopeta tallennus Stop-näppäimellä.
 2. Laite kysyy varmistuksen lopettamiselle. Jos samaan aikaan on menossa ajansiirto, tallennuksen toisto tai tallennus, valitse minkä niistä haluat lopettaa.
 3. Kuittaa OK- tai Stop-näppäimellä.
   
Tallennusten katselu

Löydät tekemäsi tallennukset Tallennus-valikosta. Valitse haluamasi ohjelma välilehdeltä Tallennetut ja aloita katselu painamalla OK- tai toistonäppäintä. Jos tallennettua ohjelmaa on katsottu aikaisemmin, voit valita haluatko aloittaa alusta vai jatkaa siitä mihin viimeksi lopetit. Toiston aikana on voit kelata eteen- ja taaksepäin tai laittaa katselun tauolle.

Voit katsoa tallenteita samaan aikaan, kun tallennat toista ohjelmaa. Lopeta tallenteiden katselu painamalla Stop-näppäintä. Jos samaan aikaan on menossa uusi tallennus, laite kysyy haluatko lopettaa tallennuksen vai tallenteiden katselun. Kuittaa OK-näppäimellä. Tallennetun ohjelman loputtua tai painettuasi Stop-näppäintä palataan Tallennukset-valikkoon.

Ohjelmoituja tallennuksia voi katsella vasta, kun ne on tallennettu kokonaan.

Tallennuksen poistaminen

Voit poistaa yksittäisen tallenteen tai koko sarjan (sarja on tallennus, joka on määritelty toistumaan kaksi kertaa tai useamman kerran). Tyypillisesti sarjatallennusta käytetään TV-sarjojen tallentamiseen.

 1. Mene Tallennukset-valikossa Tallennetut-välilehdelle.
 2. Poista haluttu tallennus painamalla sinistä näppäintä tallennuksen kohdalla.
 3. Laite varmistaa, että haluat varmasti poistaa tallennuksen. Kuittaa varmistus Kyllä-painikkeella. 
Tallennusten lukitseminen

Voit lukita tallennetun ohjelman niin, että sen katselemiseen vaaditaan laitteen PIN2-koodi.

 1. Valitse Lukitse tallennus, anna PIN2-koodi ja paina OK.
 2. Nyt tallennus on lukittu ja sen katselu edellyttää PIN2-koodia. Avaa lukittu tallennus Tallennus-valikon välilehdellä Tallennukset.
 3. Jos valitsemasi ohjelma on lukittu, sinulta kysytään PIN2-koodia. Syötä koodi ja paina OK.

Voit myös asettaa kaikki tulevat tallennukset lukituiksi Asetukset-valikon lapsilukkoasetuksilla. Valitse Toistuvat ja ajastetut tallennukset. Jos laitat asetuksen päälle, jatkossa kaikki talletukset lukitaan eikä niitä voi katsoa ilman PIN2-koodia.

Usein kysyttyä Tallennuspalvelusta
Miten käytän Tallennuspalvelua muilla laitteilla kuin digiboksin kautta TV-ruudulla?

Voit katsoa tallenteita tietokoneilla, tableteilla tai älypuhelimilla ottamalla käyttöösi Telia TV sovelluksen käyttäjätunnuksen ja aktivoimalla siihen Tallennuspalvelun. Jos digiboksillesi on tilattu jo Tallennuspalvelu, saat sen sovellustunnukselle ilman lisämaksua.

 • Jos sinulla on Telia TV sovelluksen käyttäjätunnus, mutta siinä ei vielä ole Tallennuspalvelua, voit tilata sen Minun Teliasta tai asiakaspalvelustamme.
 • Jos sinulla ei ole vielä Telia TV sovelluksen käyttäjätunnusta, tilaa maksuton tunnus.
 • Kirjaudu sovelluksen käyttäjätunnuksilla Telia TV sovellukseen tai osoitteeseen tv.telia.fi.
Mitä tarkoittaa, että voin tallentaa ja käyttää tallenteita eri laitteilla?

Voit asettaa tallennuksia ja katsoa tallenteita digiboksin, sovelluksen tai nettiselaimen kautta. Voit esimerkiksi asettaa tallennuksen työpaikalta puhelimen Telia TV sovelluksella ja katsoa sen myöhemmin kotona digiboksilta TV-ruudun kautta. Homma toimii myös toisin päin, eli voit tallentaa ohjelmia digiboksilla verkkotallenteiksi ja katsoa ne vaikkapa tabletilla. Tallennuspalvelulla voit katsoa tallenteita samaan aikaan kahdella eri mobiililaitteella sekä yhdellä digiboksilla.

Miten Tallennuspalvelu toimii?

Voit ajastaa tallennukset digiboksin kautta, Telia TV sovelluksella tai nettiselaimella osoitteessa tv.telia.fi. Voit katsoa sovelluksessa tai digiboksilla asetettuja tallennuksia digiboksilla, puhelimella, tabletilla tai nettiselaimella.

Kauanko tallenteet säilyvät?

Tallenteet säilyvät 90 vuorokautta, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti.

Jos käytössäsi on Telia TV digiboksi ja siinä ulkoinen kovalevy, tallenteet säilyvät kunnes poistat ne. Digiboksin ulkoisen kovalevyn uusmyynti on päättynyt joulukuussa 2022.

Miksi kaikkia ohjelmia ei voi tallentaa?

Sopimus- ja tekijänoikeussyistä johtuen kaikkia ohjelmia ei ole mahdollista tallentaa. Sisällön omistajalla on oikeus kieltää ohjelman tallentaminen verkkoon. Kovalevylle tallentaminen on kuitenkin näissä tilanteissa mahdollista. (Digiboksin ulkoisen kovalevyn uusmyynti on päättynyt joulukuussa 2022.)

Millä digiboksimalleilla Tallennuspalvelu toimii?

Tallennuspalvelu toimii kaikilla digiboksimalleillamme. Voit myös tallentaa Telia TV sovelluksen kautta sekä selaimella osoitteessa tv.telia.fi.

Miten asetan jatkuvan tallennuksen?

Voit sarjaa tallentaessa valita, tallennetaanko yksi jakso vai kaikki sarjan jaksot.

Voinko tallentaa ohjelmia niiden nimessä esiintyvän sanan perusteella?

Hakusanan perusteella tallentaminen ei ole mahdollista.

Mitä jos olen tilannut useamman tallennuspalvelun eri digibokseille?

Tallennukset ovat tunnuskohtaisia, eli ne asetetaan jokaiselle tunnukselle erikseen. Jos käytössäsi on useampi käyttäjätunnus, aseta kullekin tunnukselle haluamasi tallennukset erikseen. Jos käytät samoja tunnuksia useammalla digiboksilla, riittää kun asetat tallennukset vain kerran.

Voinko katsoa tallenteita Chromecastilla tai Apple TV:llä?

Tallennuspalvelun tallenteita on voi katsoa Chromecastilla sekä Apple TV:llä peilaamalla lähetys TV-ruudulle tai Apple TV:ssä suoraan Telia TV sovelluksen avulla.

Kovalevylle tallennettuja ohjelmia voi katsoa vain digiboksin ja TV-ruudun kautta.

Saanko Tallennuspalvelun, jos olen kaapelikorttiasiakas?

Jos käytössäsi on Telia TV sovellus, voit tilata Tallennuspalvelun sovellukseen Minun Teliasta tai asiakaspalvelustamme.

Millä kaikilla laitteilla voin tallentaa?

Voit käyttää Tallennuspalvelua kaikilla Telia TV palvelun tukemilla laitteilla, mukaan lukien digiboksilla, älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella osoitteessa tv.telia.fi.

Tarkista sovelluksen laitevaatimukset

Lisäksi voit tallentaa kovalevylle tallentavalla digiboksillamme, kun käytössäsi on laajakaista meiltä. (Digiboksin ulkoisen kovalevyn uusmyynti on päättynyt joulukuussa 2022.)

Voiko tallennetun ohjelman katselun estää lapsilta?

Kyllä voi. Katso alta tarkemmat ohjeet:

 • Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelu:
  Voit lukita tallennuksessa olevan tai tallennetun ohjelman erillisellä PIN-koodilla. Mene Tallennukset-kohtaan, muokkaa tallennusta ja lukitse tallennus, jolloin saat luotua sille PIN-koodin.
 • Telia TV digiboksi ja Telia TV sovellus:
  Yksittäisten tallenteiden estäminen ei ole mahdollista, mutta voit luoda lapsen profiilin, jonka käyttäjä ei näe tallenteita ollenkaan.
  Lue lisää lapsilukosta
Miten irtisanon Tallennuspalvelun?

Voit irtisanoa Tallennuspalvelun Minun Teliassa.

Kirjaudu sisään

 1. Paina Liittymäni ja palveluni -sivulta käytössä olevan Telia TV -palvelun kohdalta Hallinnoi tilausta -painiketta.
 2. Valitse Tallennuspalvelu ja poista palvelu käytöstä.

Voit aina olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme.

Telia Helppi apunasi
Jos tarvitset apua käyttöön ja asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helppiin. Palvelemme sinua arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16.30. Voit myös varata asennusajan haluamallesi ajankohdalle.
0600 10 100
(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)
Lue lisää Telia Helpistä
Lisää samasta aiheesta

Digiboksin usein kysytyt kysymykset

HD- ja UHD-kanavien katsominen kaapelikortilla

Telia TV sovelluksen käyttö

Kaapeli-TV:n ongelmatilanteet

Unohtunut Telia TV -käyttäjätunnus tai -salasana

Telia TV digiboksin ongelmatilanteet

Telia TV:n unohtunut PIN-koodi

Telia TV sovelluksen ongelmatilanteet

Telia TV -palvelun PIN-koodi ja lapsilukko

Telia TV -virhekoodit

Ota yhteyttä

Telia Helppi

Helppi tarjoaa kattavat ratkaisut tietotekniikkapulmiin – liittymien, laitteiden ja palvelujen asennuksen sekä käyttötuen.

 0600 10 100

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)

Helppi auttaa esimerkiksi laitteiden käyttöönotossa, asentamisessa ja päivittämisessä puhelimitse tai paikan päällä. Jos tekniikka temppuilee, asia ratkeaa usein nopeasti soittamalla Helpin puhelintukeen. Etätuen avulla ratkomme ongelmat ja opastamme sinua kuin olisimme vieressäsi.

Lue lisää Helpistä

Varaa soittoaika

Ma–pe 8–20, la 9–16.30.
 

Chat

Chat-asiakaspalvelumme on apunasi 24/7, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen. Kirjautuneena voit myös hallinnoida tuotteitasi ja palveluitasi.

Kirjaudu

Chatbot

Bottimme ohjaa sinut kirjautumatta oikean tiedon lähteelle ja tarvittaessa aina asiakaspalveluun asti.

Avaa chatbot >

Chat-asiakaspalvelu on avoinna 24/7.
 

Telia somessa

Asiakaspalvelutiimimme tavoitat Facebookissa ja Twitterissä.
 
 Telia Facebookissa
 Telia Twitterissä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja Twitterissä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.