Ohjelmien tallentaminen Tallennuspalvelulla

Tallennuspalvelulla tallennat kaikkia maksuttomia kanavia – vaikka jokaista yhtä aikaa. Voit myös asettaa kerralla koko sarjan tallennettavaksi. Käytössäsi olevaan tallennustilaan mahtuu rajattomasti tv-ohjelmia. Tallenteita voi katsoa 90 vuorokauden ajan, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti.
Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille.

Tallennuspalvelun avulla voit tallentaa ja katsoa kotimaisia peruskanavia vaikka usealta kanavalta samanaikaisesti. Käytössäsi on rajattomasti tallennustilaa kaikille haluamallesi ohjelmille. Tallenteet ovat katsottavissa kolme kuukautta, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti. Jos käytössäsi on digiboksi tallentavalla kovalevyllä, tallennukset säilyvät siellä niin kauan, kunnes poistat ne itse.

Tallennuksen piiriin kuuluvat kanavat:

 • Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema & Fem
 • MTV3, AVA, Sub
 • Nelonen, Hero, Jim, Liv
 • TV5, Kutonen
 • Frii
 • TLC
 • FOX
 • AlfaTV
 • National Geographic

Huomiothan, että kaikki kotimaisten peruskanavien ohjelmat eivät ole tallennettavissa mm. tekijänoikeudellisista ja lainsäädännöllisistä syistä.

Tallentamisen lisäksi palvelussa on mahdollista katsoa seuraavien kanavien suoria lähetyksiä:

 • Yle TV1
 • Yle TV2
 • Yle Teema & Fem
 • FOX
 • TLC
 • Frii
 • AlfaTV
 • National Geographic

Tallennuspalvelun avulla voit asettaa ja katsoa tallennuksia digiboksilla, mobiililaitteella tai tietokoneen nettiselaimella. Tallenteiden tekeminen ja katsominen onnistuu saumattomasti myös digiboksin sekä puhelimen, tabletin ja nettiselaimen välillä. Lisäksi tallennukset tallentuvat aina ohjelman alusta asti, vaikka aloittaisit tallennuksen vasta viime minuuteilla. Kanavia, joilla on oma ohjelmakirjasto, ei voi tallentaa verkkotallenteena, mutta kovalevylle voi. Maksukanavien tallentaminen verkkoon ei ole mahdollista tekijänoikeussyistä.

Voit halutessasi tallentaa lempisarjasi kaikki jaksot. Kun alat tallentamaan jaksoa, voit valita tallennatko vain yhden jakson vai myös kaikki tulevat jaksot. Sarjatallennuksia voi asettaa mobiililaitteilla ja digiboksilla. Kovalevylle tallentaminen ei toistaiseksi onnistu tv.telia.fi -sivuston kautta.

Tallennukset tapahtuvat tunnuskohtaisesti, eivät laitekohtaisesti. Eli jos sinulla on kaksi tai useampi Telia TV -tunnus ja sama tallennus halutaan asettaa toisellekin tunnukselle, täytyy se asettaa erikseen kyseisellä tunnuksella.

Tallennuspalvelun tilaaminen

Saat tilattua tallennuspalvelun käyttöösi kirjautumalla Minun Teliaan.

KIRJAUDU SISÄÄN

 1. Valitse Liittymäni ja palveluni.
 2. Valitse se Telia TV -palvelu, johon haluat tilata Tallennuspalvelun.
 3. Valitse Tallennuspalvelu ja etene tilauksen loppuun asti.

Jos käytössäsi on Telia TV digiboksi ja siinä Tallennuspalvelu sekä Telia TV sovellus, voit tilata Tallennuspalvelun sovellukseen ilman lisämaksua kirjautumalla Minun Teliaan.

Voit aina olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tallentaminen Telia TV sovelluksella ja selaimella

Tallentaminen toimii Telia TV -sovelluksessa tai selaimella osoitteessa tv.telia.fi. Palveluissa on mahdollista asettaa yksittäisiä tallennuksia tai sarjatallennuksia ohjelmille, jotka tallentuvat verkkoon. Ne ovat katsottavissa kaikilla laitteilla; puhelimella, tabletilla, tietokoneella tai digiboksilla. Sovelluksella tai osoitteessa tv.telia.fi ei voi asettaa tallennuksia digiboksin ulkoiselle kovalevylle.

Telia TV sovellus

Kirjaudu sisään Telia TV sovellukseen Telia TV -tunnuksella tai Telia TV digiboksin tunnuksella, joka on tullut digiboksin tilauksen mukana.

 1. Avaa sovelluksen päävalikko, jonka tunnistat kolmesta päällekkäisestä viivasta vasemmassa yläkulmassa.
 2. Valitse valikosta TV.

TV-valikosta näet kaikki kanavat sekä niiden sisältämät ohjelmat, joita voit katsella heti. Näet myös seuraavaksi alkavan ohjelman. Valitsemalla Tänä iltana -kohdan ylhäältä näet kolme seuraavaksi alkavaa ohjelmaa.

Kanavan oikeassa laidassa näet kolme pistettä, joita painamalla pääset tallentamaan valitsemaasi ohjelmaa. Voit valita myös ohjelmaoppaan. Sen avattuasi näet yhden kanavan kaikki ohjelmat kuluvalta päivältä. Voit valita ohjelman ja kolmen pisteen kautta pääset tallentamaan tai asettamaan muistutuksen. Valitse sarjaa tallentaessasi tallennetaanko kaikki jaksot vai yksittäinen jakso.

Kanavaa voit vaihtaa sovelluksen ylälaidasta löytyvistä kanavakuvakkeista. Niiden alapuolelta voit valita haluamasi päivän.

Tallentaminen osoitteessa tv.telia.fi

Kirjautumalla Telia TV -tunnuksilla osoitteessa tv.telia.fi, voit asettaa tallennuksia sovellustunnukselle verkkoon. Tarkista selaimen toimivuus laitevaatimuksista. Valitse kirjautumisen jälkeen päävalikosta TV. Valitse haluamasi ohjelma painamalla sen nimeä kerran. Avautuvasta ruudusta voit valita joko sarjatallennuksen tai yksittäisen tallennuksen. Tallennettavan ohjelman eteen ilmestyy merkki tallentamisesta.

Selaamalla TV -valikon sivua alaspäin, löydät lisää kanavia ja niiden ohjelmatietoja. Sivun vasemmassa yläkulmassa pysyy selauksen mukana päivämäärä, jota muuttamalla voit selata eri päivien ohjelmatietoja. Ohjelmatiedot ovat saatavilla n. viikon verran eteenpäin kerralla. Jos ohjelmatietoja ei ole vielä nähtävillä tietylle päivälle, suosittelemme odottamaan ja tarkistamaan myöhemmin uudelleen.

Näytä aiemmat ohjelmat -valinnan ollessa päällä, voit selata kuluvan päivän aiemmin lähetettyjä ohjelmatietoja. Voit kytkeä tämän pois päältä painamalla valintaa uudestaan. Ohjelmia ei voi tallentaa, jos ohjelman lähetys on jo loppunut. Sarjatallennuksen voi kytkeä silti päälle, jotta tulevat ohjelmat tallentuvat.

Tallentaminen Telia TV digiboksilla

Tallennuksen tekeminen on helppoa. Voit tehdä sen joko digiboksin ohjelmaoppaan tai katseltavan ohjelman kautta.

Ohjelmaoppaan kautta
 1. Valitse kanavalistasta ohjelmat, jotka haluat tallentaa.
 2. Paina kaukosäätimen REC-/e-näppäintä ennen ohjelman alkamista.
 3. Jos tallennat sarjan jaksoa, voit valita tallennatko vain yhden jakson vai kaikki sarjan jaksot. 


Sarjatallentamisen aloitus sovelluksella


Sarjatallentamisen aloitus digiboksilla

Katseltavan ohjelman kautta

Paina kaukosäätimen REC/e-näppäintä kun haluat tallentaa ohjelman, jota katsot parhaillaan. Ennen tallentamisen alkamista digiboksi varmistaa vielä, että ohjelma on oikea. Jos tallennat sarjan jaksoa, voit valita tallennatko vain yhden jakson vai kaikki sarjan jaksot.

Tallentamasi ohjelmat
 • Tallennukset-valikossa voit selata tallenteitasi ja poistaa niitä. Tallenteet on jaettu kolmen otsikon alle: Pian tallennuksessa, Toistuvat tallennukset ja Yksittäiset tallennukset.
 • Jos tallennuksia on paljon, voit selata haluamasi otsikon alla vasemmalle, jolloin näet kohdan Katso kaikki, jonka valitsemalla pääset näkymään, jossa tallennuksia näkyy enemmän.
 • Voit poistaa toistuvia ja yksittäisiä tallennuksia painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä poistettavan tallenteen kohdalla. Jos poistat toistuvan tallennuksen, sarjan tallentaminen lopetetaan ja kaikki jatsot poistetaan.
 • Voit myös poistaa vain yksittäisen jakson sarjatallennuksesta. Toiminto on käytössä toistaiseksi vain digiboksilla. Valitse sarja jonka jakson haluat poistaa. Klikkaa sitten Jaksot-painiketta, niin pääset selaamaan sarjan tallennettuja jaksoja. Poista yksittäinen jakso painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä kyseisen jakson kohdalla.

  Sarjatallennuksen yhden jakson poistaminen digiboksilla
Hakutoiminto

Voit etsiä ohjelmia ohjelmaoppaasta, jo tehdyistä tallennuksista tai tulevista tallennuksista. Valitse haluamasi valikko ja kirjoita hakusanasi, esimerkiksi "Uutiset".

 • Ohjelmaoppaasta haettaessa näet tulevia ohjelmia. Voit asettaa haluamasi ohjelman haun kautta tallennukseen painamalla ohjelman nimen vieressä olevasta R-painikkeesta tai avaamalla ohjelman tiedot painamalla sen nimeä.
 • Tallennuksista haettaessa näet hakutuloksia jo tekemistäsi tallenteista.
 • Tulevat-valikosta haettaessa hakutuloksissa näkyvät tulevat tallenteesi.
Tallentaminen ohjelmaoppaalla

Kun käytössäsi on Telia TV digiboksi laajakaistalla, voit tallentaa ohjelmia myös ohjelmaoppaan kautta etänä, eli voit ajastaa tallennuksia silloinkin, kun et ole television ääressä. Voit tehdä sekä yksittäisiä että jatkuvia tallenteita.

Ohjelmaoppaan käyttö

Ohjelmaoppaasta näet päivän ohjelmiston ja voit tehdä tallennukset suoraan peruskanavilta. Jos käytössäsi on meiltä hankittu kovalevy digiboksille, voit tallentaa myös maksukanavien ohjelmia kovalevylle.

Ohjelmaoppaaseen kirjaudutaan Telia-tunnuksella, verkkopankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella. Jos olet unohtanut Telia-tunnuksesi, valitse Luo uusi tunnus tai salasana. Luodaksesi uuden tunnuksen tai salasanan sinun tarvitsee tunnistautua pankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella.

Pääset ohjelmaoppaaseen myös Minun Telian kautta:

 1.  Valitse Liittymäni ja palveluni -sivulta Minun TV-tilini -otsikon alta Hallinnoi.
 2. Valitse uudelleen Hallinnoi.
 3. Pääset ohjelmaoppaaseen tekemään esim. jatkuvia tallennuksia klikkaamalla Kanavaopas/tallennus.
Tallentaminen

Voit asettaa tallennuksen painamalla halutun ohjelman vieressä olevaa R-painiketta. Voit myös avata ohjelman tiedot painamalla ohjelman nimeä. Jos käytössä ei ole tallentavaa digiboksia, vaihtoehtoina on ainoastaan Verkkoon ja Jatkuvasti. Valitse haluamasi vaihtoehto ja paina Tallenna.

Kun ohjelma on asetettu tallentumaan, sen vieressä oleva R-painike on vihreä. Jatkuvaan tallennukseen asetettujen ohjelmien viereinen R-painike on puolestaan sininen. Voit selata kanavia liukupainikkeella pitämällä sitä pohjassa ja liikuttamalla tai sen reunoilla olevia nuolia painamalla.

Voit myös hakea kanavia paketeissa valitsemalla Omat kanavat -valikosta sopivan kanavapaketin. Ilman kovalevyä et voi tallentaa kaikkia kanavia, koska esim. V sport, series & film -kanavapakettien ohjelmat on katsottavissa kirjastosta.

Opas tallentaa viimeisimmän valintasi, joten muista valita Omat kanavat takaisin nähdäksesi kaikki kanavat. Seuraavana on yksittäisen kanavan valinta, josta voit valita tietyn kanavan. Voit valita myös päivämäärän, miltä päivältä haluat ohjelmaa tallentaa.

Jatkuva tallennus

Voit asettaa lempiohjelmasi jatkuvaan tallennukseen, jolloin et joudu huolehtimaan yksittäisten tallennusten ajastamisesta.

Jatkuva tallennus onnistuu, kun avaat haluamasi ohjelman tiedot, ja valitset välilehdellä Jatkuvasti. Näkymässä näet myös lisätietoja ohjelman seuraavista tallennuksista. Muokkaa sääntöä -kohdasta voit esimerkiksi muokata viikonpäiviä, joina ohjelma tallennetaan.

Huom! Jatkuvia tallennuksia ei voi tehdä, jos käytössäsi on Telia TV digiboksi ilman Telian kiinteää laajakaistaa.

Tallennetut ohjelmat
 • Tallennukset-valikossa voit selata tallenteita ja poistaa niitä. Tallenteet on jaettu kolmen otsikon alle: Pian tallennuksessa, Toistuvat tallennukset ja Yksittäiset tallennukset.
 • Jos tallennuksia on paljon, voit selata haluamasi otsikon alla vasemmalle, jolloin näet kohdan Katso kaikki, jonka valitsemalla pääset näkymään, jossa tallennuksia näkyy enemmän.
 • Voit poistaa toistuvia ja yksittäisiä tallennuksia painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä poistettavan tallenteen kohdalla. Jos poistat toistuvan tallennuksen, sarjan tallentaminen lopetetaan ja kaikki jatsot poistetaan.
 • Voit myös poistaa vain yksittäisen jakson sarjatallennuksesta. Toiminto on käytössä toistaiseksi vain digiboksilla. Valitse sarja jonka jakson haluat poistaa. Klikkaa sitten Jaksot-painiketta, niin pääset selaamaan sarjan tallennettuja jaksoja. Poista yksittäinen jakso painamalla kaukosäätimen sinistä näppäintä kyseisen jakson kohdalla.

  Sarjatallennuksen yhden jakson poistaminen digiboksilla
Suosikki-kanavalistaus

Voit vaihtaa näkyvissä olevia kanavia painamalla valittuna olevaa kanavaryhmää. Lisäksi voit tehdä oman Suosikit-kanavalistauksesi. Lisää kanava suosikiksi painamalla kanavan vieressä olevaa sydän-painiketta. Pääset katsomaan suosikkikanavasi kohdasta Omat Kanavat / Suosikit.

Hakutoiminto

Voit etsiä ohjelmia ohjelmaoppaasta, jo tehdyistä tallennuksista tai tulevista ja jatkuvista tallennuksista. Valitse haluamasi valikko vasemmasta reunasta ja kirjoita hakusanasi oikeaan reunaan, esimerkiksi "Uutiset". Ohjelmaoppaasta haettaessa näet tulevia ohjelmia. Aseta haluamasi ohjelma haun kautta tallennukseen painamalla sen nimen vieressä olevaa R-painiketta tai avaamalla ohjelman tiedot painamalla sen nimeä.

Useampi Telia TV digiboksi laajakaistalla

Jos sinulla on useita Telia TV digiboksi laajakaistalla -palveluita, tallennus tapahtuu tunnuskohtaisesti. Jos siis haluat saman tallennuksen toisellekin tunnukselle, se täytyy asettaa erikseen kyseisellä tunnuksella.

Tunnuksen valinta tai vaihto tapahtuu etätallennus-sivun oikeassa yläreunassa olevasta alasvetovalikosta. Sieltä näet kirjautuneena ollessasi kaikki omistamasi tunnukset.

Tallentava kovalevy digiboksille

Digiboksiin voi liittää kovalevyn pysyviä tallennuksia varten. Tallentavan kovalevyn on oltava meiltä hankittu, jotta se sopii digiboksin kanssa yhteen.

 • Tallennukset säilyvät niin kauan, kunnes poistat ne
 • Kovalevyn 500 GB tallennustila riittää sadoille tunneille ohjelmaa
 • Kovalevylle voit tallentaa myös maksukanavia
 • Saat käyttöösi kätevän, perinteisistä digibokseista tutun ajansiirto-ominaisuuden.

Voit tilata tallentavan digiboksin ja kovalevyn uuden Telia TV -sopimuksen yhteydessä tai jo olemassa olevaan palveluun asiakaspalvelustamme. 

Tallentavan kovalevyn toiminta riippuu nettiyhteydestäsi. Jos käytössäsi on vähintään 100 M valokuituyhteys, voit tallentaa kovalevyllisellä digiboksilla yhtä kanavaa ja katsoa samalla toista. Esimerkiksi 24 M yhteydellä voit katsoa ja tallentaa vain yhtä kanavaa kerrallaan.

Kovalevyn yhdistäminen digiboksiin

Huolehdi, että digiboksin ympäristön lämpötila ei nouse yli 40 asteen. Jätä tarpeeksi tilaa digiboksin ja kovalevyn ympärille ilmankierron varmistamiseksi.

 1. Kytke digiboksin virta pois irrottamalla virtajohto.
 2. Liitä kovalevy digiboksin alle kuvan mukaisesti laskemalla ja kohdistamalla digiboksi kovalevyn kohdistusnastoihin sekä liu’uttamalla digiboksia hieman taaksepäin kunnes laitteet lukittuvat toisiinsa.
 3. Kytke kovalevyn mukana tuleva USB-kaapeli liitinten symbolien mukaisiin liitäntöihin sekä digiboksissa että kovalevyssä.
 4. Käynnistä digiboksi kiinnittämällä digiboksin virtajohto takaisin.
 5. Valmis!

Huom! Älä koskaan irrota USB-kaapelia, kun digiboksi ja kovalevy ovat toiminnassa.

Tallennus-valikko

Tallennuksia hallitaan päävalikossa olevan Tallennus-valikon kautta. Menu-näppäimellä pääset päävalikkoon, jossa voit liikkua vaakatasossa navigointinäppäimillä oikealle ja vasemmalle. Haluamaasi valikkoon pääset OK-näppäimellä.

Tallennus-valikosta löydät tiedot tehdyistä ja tulevista tallennuksista sekä vapaasta levytilasta.

Tallennus-valikossa näytetään ensiksi oletuksena tallennetut ohjelmat Tallennetut-välilehdellä. Lista ohjelmista on valikon vasemmassa reunassa. Näet tallennusten päivämäärät ja ohjelman nimen. Liiku tallennetusta ohjelmasta toiseen navigointinäppäimillä. Valittu tallennus näkyy listassa punaisella. Valintasi tarkemmat tiedot näet valikon oikeassa reunassa (ohjelman nimi, alkuperäinen aloitusaika ja kesto). Lisäksi näet ohjelmakuvauksen suoraan ohjelmaoppaasta. Ohjelmakuvauksissa on eroja eri ohjelmien ja kanavien välillä.

Valikon oikeasta alareunasta näet tallennusten koot, kovalevyn kokonaistilan sekä käytettävissä olevan kapasiteetin prosentteina. Kovalevyn laskennallinen koko on 500 Gt, eli tavanomaisella lähetystarkkuudella (SD) jopa 250 tuntia. Teräväpiirto (HD) -ohjelmat vaativat enemmän tallennustilaa.

Tulevat tallennukset näet Ohjelmoinnit-välilehdeltä, jossa voit siirtyä tallennuksesta toiseen navigointinäppäimillä.

Valikon alalaidasta näet käytössä värinäppäimillä käytössä olevat toiminnot:

 • Vihreällä näppäimellä muokkaat jo tehtyä tai tulevaa tallennusta, kuten tallennuksen nimeä. Oletus on ohjelmaoppaasta saatu nimi. Valitse Muokkaa nimeä ja anna tallenteelle haluamasi nimi. Tallenna OK-näppäimellä.
  • Voit muokata myös tulevan tallennuksen alku- ja loppuaikaa minuutin tarkkuudella (valitse Muokkaa tallennusaikaa). Oletuksena käytetään ohjelmaoppaasta saatuja aikoja. Hyväksy muutos OK-näppäimellä. Tallennuksen ennakko- ja yliaika määritellään eri valikossa (paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset > Tallennukset).
 • Keltaisella näppäimellä lajittelet tallennuksia päivämäärän tai nimen mukaan. Päivämäärän mukaan järjestys voi olla vanhin tai uusin ensiksi. Nimen mukaan lajittelu on aakkosellinen (A-Ö tai Ö-A).
 • Sinisellä näppäimellä poistat tallennuksen. Laite varmistaa, että haluat varmasti poistaa tallennuksen. Varmistus kuitataan Kyllä-painikkeella.
Tallennusennakko ja -yliaika

Tallennuksen ennakko ja yliaika asetetaan Asetukset-valikossa. Paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset. Sieltä löydät kohdan Tallennukset. Navigointinäppäimellä oikealle pääset tallennusasetuksiin.

Tallennusennakko-valikossa voit asettaa ennakkoajan tallennuksille, jolloin ohjelmoitu tallennus alkaa aina valitun ennakon mukaan. Ennakko lasketaan ohjelmaoppaassa ilmoitetusta alkamisajasta tai asettamastasi aloitusajasta. Ennakko voi olla 0, 1, 3, 5, 10 tai 15 minuuttia.

Tallennuksen yliaika -valikosta voit asettaa tallennuksille vakiopidennyksen. Tämä on hyödyllinen, jos tallennettava lähetys myöhästyy alkuperäisestä aikataulusta. Yliaika lasketaan ohjelmaoppaassa ilmoitetusta ohjelman loppumisajasta tai asettamastasi lopetusajasta. Yliaikaa voi olla 0, 1, 3, 5, 10 tai 15 minuuttia.

Ajansiirto

Ajansiirto tallentaa katsottavaa kanavaa väliaikaiseen puskuriin digiboksin kovalevylle. Ajansiirto alkaa, kun kanava valitaan. Ohjelman aikana voi aloittaa ohjelman alusta, laittaa sen tauolle tai kelata. Voit palata aikaisintaan hetkeen, jona kanava ja ohjelma laitettiin päälle. Jos kelaat puskuroitua ohjelmaa eteenpäin loppuun asti, siirryt suoraan katseluun. Kun vaihdat kanavaa, ajansiirto aloittaa tallennuksen alusta uudella kanavalla.

Aktivoi ajansiirto Asetukset-valikossa kohdassa Tallennukset. Voit asettaa ajansiirtotoiminnon päälle tai pois.

Kun olet aktivoinut ajansiirron, voit käyttää ohjelmaa katsoessasi näppäimiä kelaus eteen- ja taaksepäin, tauko ja toista. Kuvaruudun alalaitaan ilmestyy aikajana, josta näet sijaintisi katsottavassa ohjelmassa.

Tallennuksen ohjelmointi

Tallennuksen voi ohjelmoida miniohjelmaoppaista, ohjelmatiedoista tai varsinaisesta ohjelmaoppaasta.

 • Miniohjelmaoppaasta voi asettaa tallennuksen tuleville ohjelmille. Paina Info-näppäintä katsoessasi ohjelmaa ja meneillään olevan kanavan ohjelmatietoja ilmestyy ruudun alalaitaan. Siirry kanavan ohjelmatiedoissa eteenpäin navigointinäppäimillä. Kanavat vaihtuvat vasemmalle ja oikealle. Tallennusvalikon saat näkyviin Rec-näppäimellä, jolloin voit muokata tallennusta halutessasi. Jos et tahdo muokata mitään, paina Rec- tai OK-näppäintä.
 • Ohjelmaoppaasta tallennat samoin kuin edellä. Valitse ohjelmaopas päävalikosta tai painamalla keltaista näppäintä katsoessasi TV-ohjelmaa.

Jos kanavan ohjelmatietoja ei ole saatavilla, tallennusta ei voi ohjelmoida miniohjelmaoppaasta, varsinaisesta ohjelmaoppaasta tai ohjelmatietoikkunasta.

Jos kanavalla ei ole saatavissa ohjelmatietoja, voit ohjelmoida tallennuksen painamalla Rec-näppäintä. Valitse Muokkaa ja pääset asettamaan aloitus- ja lopetusajan sekä päivämäärän. Tässä kohtaa ei ole mahdollista tehdä toistuvia tallennuksia. Ne voit tehdä sellaisella kanavalla, jolla ohjelmaoppaan tiedot ovat saatavilla. Paina Rec-näppäintä ja valitse Muokkaa. Valitse haluttu kanava ja muut asetukset. Tallennettavaksi valittu kanava voi olla ilman ohjelmatietoja.

Tallentaminen heti

Voit asettaa heti alkavan tallennuksen parhaillaan katsomallesi ohjelmalle, tai toisen kanavan ohjelmalle. 

Painamalla Rec-näppäintä laite kysyy ohjelmaa, jonka haluat tallentaa. Oletuksena on parhaillaan katsomasi ohjelma. Jos haluat asettaa tallennuksen toisen kanavan ohjelmalle, valitse Muokkaa ja määritä sitten tallennettava kanava ja ohjelma. Vahvista tallennus lopuksi Rec- tai OK-näppäimellä.

Kun tallennus on päällä, saat ilmoituksen tallennuksesta. Miniohjelmaoppaan Rec-symboli ilmaisee tallennuksessa olevan ohjelman. Samoin tarkempia ohjelmatietoja katsottaessa näkyy tallennussymboli tallennettavan ohjelman kohdalla. Kanavanvaihdon yhteydessä kuvaruudun oikeassa yläkulmassa näkyy tallennussymboli ja tallennettava ohjelma.

Ohjelmointien muokkaus

Muokkaa-toiminnolla voit muuttaa ohjelmoidun tallennuksen asetuksia. Voit asettaa tallennukselle toistovälin (vaihtoehdot ovat ei toistoa, toisto päivittäin tai toisto viikottain). Lukumäärä ilmoittaa toistojen määrän: esimerkiksi valinnat viikottain ja neljä kertaa tarkoittaa yhtä tallennusta/viikko neljän seuraavan viikon aikana. Viimeinen päivämäärä tarkoittaa viimeistä tehtyjen asetusten mukaista tallennusta. Voit muokata tallennettavaa kanavaa, päivämäärää sekä aloitus- ja lopetusaikoja. Nämä tiedot tulevat ohjelmaoppaasta tallennukseen. Tallennuksen loppumisajan on oltava alkamisajan jälkeen. Saat ilmoituksen, jos tekeillä olevassa ohjelmoinnissa ei ole näin.

Info-näppäimellä saat näkyviin miniohjelmaoppaan. Painamalla Info-näppäintä toisen kerran saat näkyviin valitun ohjelman kuvauksen. Voit aloittaa tallennuksen heti painamalla punaista näppäintä.

Tallennuksen lopettaminen
 1. Lopeta tallennus Stop-näppäimellä.
 2. Laite kysyy varmistuksen lopettamiselle. Jos samaan aikaan on menossa ajansiirto, tallennuksen toisto tai tallennus, valitse minkä niistä haluat lopettaa.
 3. Kuittaa OK- tai Stop-näppäimellä.
   
Tallennusten katselu

Löydät tekemäsi tallennukset Tallennus-valikosta. Valitse haluamasi ohjelma välilehdeltä Tallennetut ja aloita katselu painamalla OK- tai toistonäppäintä. Jos tallennettua ohjelmaa on katsottu aikaisemmin, voit valita haluatko aloittaa alusta vai jatkaa siitä mihin viimeksi lopetit. Toiston aikana on voit kelata eteen- ja taaksepäin tai laittaa katselun tauolle.

Voit katsoa tallenteita samaan aikaan, kun tallennat toista ohjelmaa. Lopeta tallenteiden katselu painamalla Stop-näppäintä. Jos samaan aikaan on menossa uusi tallennus, laite kysyy haluatko lopettaa tallennuksen vai tallenteiden katselun. Kuittaa OK-näppäimellä. Tallennetun ohjelman loputtua tai painettuasi Stop-näppäintä palataan Tallennukset-valikkoon.

Ohjelmoituja tallennuksia voi katsella vasta, kun ne on tallennettu kokonaan.

Tallennuksen poistaminen

Voit poistaa yksittäisen tallenteen tai koko sarjan (sarja on tallennus, joka on määritelty toistumaan kaksi kertaa tai useamman kerran). Tyypillisesti sarjatallennusta käytetään TV-sarjojen tallentamiseen.

 1. Mene Tallennukset-valikossa Tallennetut-välilehdelle.
 2. Poista haluttu tallennus painamalla sinistä näppäintä tallennuksen kohdalla.
 3. Laite varmistaa, että haluat varmasti poistaa tallennuksen. Kuittaa varmistus Kyllä-painikkeella. 
Tallennusten lukitseminen

Voit lukita tallennetun ohjelman niin, että sen katselemiseen vaaditaan laitteen PIN2-koodi.

 1. Valitse Lukitse tallennus, anna PIN2-koodi ja paina OK.
 2. Nyt tallennus on lukittu ja sen katselu edellyttää PIN2-koodia. Avaa lukittu tallennus Tallennus-valikon välilehdellä Tallennukset.
 3. Jos valitsemasi ohjelma on lukittu, sinulta kysytään PIN2-koodia. Syötä koodi ja paina OK.

Voit myös asettaa kaikki tulevat tallennukset lukituiksi Asetukset-valikon lapsilukkoasetuksilla. Valitse Toistuvat ja ajastetut tallennukset. Jos laitat asetuksen päälle, jatkossa kaikki talletukset lukitaan eikä niitä voi katsoa ilman PIN2-koodia.

Usein kysyttyä Tallennuspalvelusta
Miten Tallennuspalvelua voi käyttää muilla laitteilla kuin digiboksin kautta TV-ruudulla?

Voit katsoa tallenteita tietokoneilla, tableteilla tai älypuhelimilla ottamalla käyttöösi Telia TV sovelluksen käyttäjätunnuksen ja aktivoimalla siihen Tallennuspalvelun. Jos digiboksillesi on tilattu jo Tallennuspalvelu, saat sen sovellustunnukselle ilman lisämaksua.

 • Jos sinulla on Telia TV sovelluksen käyttäjätunnus, mutta siinä ei vielä ole Tallennuspalvelua, voit tilata sen itse tai asiakaspalvelustamme.
 • Jos sinulla ei ole vielä Telia TV sovelluksen käyttäjätunnusta, tilaa maksuton tunnus.
 • Kirjaudu sovelluksen käyttäjätunnuksilla Telia TV sovellukseen tai osoitteeseen tv.telia.fi.
Mitä tarkoittaa, että voin tallentaa ja käyttää tallenteita eri laitteilla?

Voit asettaa tallennuksia ja katsoa tallenteita digiboksin, puhelimen, tabletin ja nettiselaimen kautta. Voit asettaa tallennuksen etänä esimerkiksi puhelimella työpaikalta ja katsoa sen myöhemmin vaikkapa kotona digiboksilta TV-ruudun kautta. Tallennus toimii myös toisinpäin, eli voit tallentaa ohjelmia verkkotallenteena digiboksilla ja katsoa ne myöhemmin vaikkapa tabletilla. Tallennuspalvelulla voit katsoa tallenteita kahdella eri mobiililaitteella sekä vielä yhdellä digiboksilla samaan aikaan.

Huom! Etänä tehdyt tallenteet ohjelmakirjaston kautta ovat katsottavissa vain, jos käytössäsi on Telia TV digiboksi Telian laajakaistalla.

Miten Tallennuspalvelu toimii?

Voit ajastaa tallennukset digiboksin kautta, Telia TV sovelluksella tai nettiselaimella osoitteessa tv.telia.fi. Voit katsoa sovelluksessa tai digiboksilla asetettuja tallennuksia digiboksilla, puhelimella, tabletilla tai nettiselaimella.

Kauanko tallenteet säilyvät?

Tallenteiden katseluaika on 90 vuorokautta, jonka jälkeen ne poistuvat verkosta automaattisesti. Telia TV digiboksin kovalevylle tehdyt tallenteet ovat pysyviä. Kovalevy on erikseen tilattava lisäpalvelu.

Miten saan tallenteet säilymään yli 3 kuukautta?

Telian digiboksiin on voi hankkia lisäpalveluna kovalevyn, jossa tallenteet säilyvät yli 90 päivää.

Tallentavan digiboksin avulla voit tallentaa sekä perus- että maksukanavia (myös HD-kanavia) suoraan Telia TV digiboksiin liitettävälle kovalevylle. Kovalevyllä saat lisäksi käyttöösi kätevän, perinteisistä digibokseista tutun ajansiirto-ominaisuuden, jolla voit itse päättää tauon paikan. Voit laittaa kanavan tauolle milloin tahansa ja jatkaa katselua myöhemmin.

Telia TV digiboksi varustettuna kovalevyllä toimii ainoastaan Telian laajakaistan kanssa. Varmista saatavuus osoitteeseesi ja tilaa kovalevy Telia TV digiboksiin asiakaspalvelustamme

Miksi kaikkia ohjelmia ei voi tallentaa?

Sopimus- ja tekijänoikeussyistä johtuen kaikkia ohjelmia ei ole mahdollista tallentaa. Sisällön omistajalla on oikeus kieltää ohjelman tallentaminen verkkoon. Kovalevylle tallentaminen on kuitenkin näissä tilanteissa mahdollista.

Millä digiboksimalleilla Tallennuspalvelu toimii?

Tallennuspalvelu toimii kaikilla digiboksimalleillamme. Erillinen kovalevy on tilattavissa vain uusimmille boksimalleillemme. Telia TV digiboksi varustettuna kovalevyllä toimii ainoastaan Telian laajakaistan kanssa. Varmista saatavuus osoitteeseesi ja tilaa kovalevy Telia TV -digiboksiin asiakaspalvelustamme.  

Mihin digibokseihin on saatavilla erillinen kovalevy?

Erillinen kovalevy on saatavilla malleihin Arris 4302, Arris 4302W ja Arris 5302W, jotka tunnistaa niiden pyöreästä, kiekkomaisesta muodosta. Jos käytössäsi Telian vanhempi digiboksi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Telia TV digiboksi varustettuna kovalevyllä toimii ainoastaan Telian laajakaistan kanssa. Varmista saatavuus osoitteeseesi ja tilaa kovalevy Telia TV digiboksiin asiakaspalvelustamme.  

Miten asetan jatkuvan tallennuksen?

Kun tallennat sarjan jaksoa, valitse haluatko tallentaa vain yhden jakson vai kaikki sarjan jaksot.

Voinko tallentaa ohjelmia niiden nimessä esiintyvän sanan perusteella?

Hakusanan perusteella tallentaminen ei ole mahdollista.

Käytän etätallennusta telia.fi/tallennus-sivulla sarjojen tallentamiseen. Miten asettamilleni tallennuksille käy?

Etätallennus on käytettävissä sivun telia.fi/tallennus kautta, kun käytössäsi on Telia TV digiboksi Telian laajakaistalla. Huomaathan, että kyseisen sivun kautta tehtyjä tallennuksia on mahdollista katsoa vain digiboksin kautta.

Mitä jos olen tilannut useamman tallennuspalvelun eri digibokseille?

Etätallentamisessa asetat jokaisella tunnuksella tallennukset erikseen.

Voinko katsoa tallenteita Chromecastilla tai Apple TV:llä?

Tallennuspalvelun tallenteita on voi katsoa Chromecastilla sekä Apple TV:llä peilaamalla lähetys TV-ruudulle tai Apple TV:ssä suoraan Telia TV sovelluksen avulla.

Kovalevylle tallennettuja ohjelmia voi katsoa vain digiboksin ja TV-ruudun kautta.

Olen kaapelikorttiasiakas, kuinka saan Tallennuspalvelun?

Jos käytössäsi on Telia TV sovellus, voit tilata Tallennuspalvelun sovellukseen itsepalveluna tai asiakaspalvelustamme.

Millä kaikilla laitteilla voin tallentaa?

Voit käyttää Tallennuspalvelua kaikilla Telia TV palvelun tukemilla laitteilla, mukaan lukien digiboksilla, älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella osoitteessa tv.telia.fi. Sarjatallennuksen voi asettaa digiboksilla, älypuhelimella tai tabletilla.

Tarkista sovelluksen laitevaatimukset

Lisäksi voit tallentaa kovalevylle tallentavalla digiboksillamme. Telia TV digiboksi varustettuna kovalevyllä toimii ainoastaan Telian laajakaistan kanssa. Varmista saatavuus osoitteeseesi ja tilaa kovalevy Telia TV digiboksiin asiakaspalvelustamme.  

Voiko tallennetun TV-ohjelman katselun estää lapsilta?

Voit lukita tallennuksessa olevan tai tallennetun ohjelman erillisellä PIN-koodilla, jonka saat Tallennukset-kohdasta muokkaamalla tallennusta ja lukitsemalla tallennuksen.

Miten irtisanon Tallennuspalvelun?

Voit päättää Tallennuspalvelun käytön ja irtisanoa palvelun Minun Teliassa.

KIRJAUDU SISÄÄN

 1. Valitse Liittymäni ja palveluni -sivulta käytössä oleva Telia TV.
 2. Valitse Tallennuspalvelu ja poista palvelu käytöstä.

Voit aina olla myös yhteydessä asiakaspalveluumme.

Telia Helppi apunasi
Jos tarvitset apua käyttöön ja asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helppiin. Palvelemme sinua arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16.30. Voit myös varata asennusajan haluamallesi ajankohdalle.
0600 10 100
(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)
Lue lisää Telia Helpistä
Lisää samasta aiheesta

Digiboksin usein kysytyt kysymykset

Telia TV digiboksin kaukosäädin

HD- ja UHD-kanavien katsominen kaapelikortilla

Telia TV sovelluksen käyttö

Kaapeli-TV:n ongelmatilanteet

Unohtunut käyttäjätunnus tai salasana

Telia TV digiboksin ongelmatilanteet

Unohtunut PIN-koodi

Telia TV sovelluksen ongelmatilanteet

PIN-koodi ostoille ja ikärajoitetulle sisällölle

Telia TV -virhekoodit

Ota yhteyttä

Telia Helppi

 0600 10 100

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)

Helppi auttaa esimerkiksi laitteiden käyttöönotossa, asentamisessa ja päivittämisessä puhelimitse tai paikan päällä.

Jos tekniikka temppuilee, asia ratkeaa usein nopeasti soittamalla Helpin puhelintukeen. Etätuen avulla ratkomme ongelmat ja opastamme sinua kuin olisimme vieressäsi.

Lue lisää Helpistä

Varaa soittoaika

Ma–pe 8–20, la 9–16.30.
 

Chat

Chat-asiakaspalvelumme on apunasi 24/7, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen. Kirjautuneena voit myös hallinnoida tuotteitasi ja palveluitasi.

Kirjaudu

Chatbot

Bottimme ohjaa sinut kirjautumatta oikean tiedon lähteelle ja tarvittaessa aina asiakaspalveluun asti.

Avaa chatbot >

Chat-asiakaspalvelu on avoinna 24/7.
 

Telia somessa

Asiakaspalvelutiimimme tavoitat Facebookissa ja Twitterissä.
 
 Telia Facebookissa
 Telia Twitterissä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja Twitterissä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.