Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Vastaajan käyttö ja hallinnointi

Vastaaja kuuluu veloituksetta perusominaisuutena kaikkiin Telian kuluttaja-asiakkaiden matkapuhelinliittymiin.

Puhelusi siirtyvät vastaajaan 30 sekunnin kuluttua tai välittömästi silloin, kun puhut toista puhelua tai et ole tavoitettavissa (puhelimesi on kiinni tai peittoalueen ulkopuolella). 

miten muokkaan vastaajaa itse

Vastaajaa voit muokata useilla eri tavoilla kirjautumalla sisään.

 1. Kirjaudu sisään matkapuhelinnumerollasi. Käyttäjätunnuksesi on liittymänumerosi (esim. 0401234567). Kirjoita se kohtaan "Telia-tunnus". Salasanan saat lähettämällä tekstiviestin SALASANA numeroon 15400 (0 €).
 2. Valitse kirjautumisen jälkeen liittymäsi.
 3. Valitse "Vastaaja".

Kirjaudu sisään

Kirjauduttuasi voit tehdä mm. seuraavat asiat vastaajallesi:

 • ottaa vastaajapalvelun käyttöön
 • kuunnella ja hallinnoida tervehdyksiä
 • muokata tunnusluku- ja kieliasetuksia
 • kuunnella ja hallinnoida sinulle jätettyjä ääniviestejä
 • kytkeä Numeroviesti-palvelun päälle ja pois
 • kytkeä vastaajapalvelun päälle tai pois päältä

Vastaajan käyttöönotto

Kun soitat vastaajanumeroon ensimmäisen kerran, vastaaja pyytää sinua valitsemaan kielen ja tunnusluvun sekä äänittämään tervehdyksen.

Halutessasi voit ohittaa nämä asetukset kaksi kertaa, jonka jälkeen vastaaja ottaa käyttöönsä perusasetukset suomeksi ja saat tunnusluvun tekstiviestillä. Uuden vastaajan käyttöönotto täytyy tehdä kotimaan verkossa, jotta vastaajaan saapuvia viestejä on mahdollista kuunnella ulkomailla.

Vastaajan numero on kaikille yhteinen 042 333 0 333 (kansainvälisessä muodossa +358 42 333 0 333). Lisäksi käytössäsi on Numeroviesti-palvelu maksutta.

Vastaajan poisto käytöstä

Vastaajan lopetus ja käytöstä poistaminen onnistuu kirjautumalla sisään puhelinnumerollasi (kts. ohjeet tältä sivulta ylempää).

 1. Valitse Asetukset
 2. Valitse Palvelun tila
 3. Valitse "Kytke vastaaja väliaikaisesti pois käytöstä". Vastaaja on pois käytöstä niin kauan, kunnes otat sen taas käyttöön.
 4. Valitse "Kytke Näytä vastaamattomat puhelut -palvelu väliaikaisesti pois käytöstä". Palvelu on pois käytöstä niin kauan, kunnes otat sen taas käyttöön.
 5. Tallenna kaikki.
 6. Käynnistä puhelimesi uudestaan.
 7. Vastaaja on nyt poistettu käytöstä.

Samasta paikasta voit ottaa vastaajan käyttöön myöhemmin uudestaan valitsemalla "Palauta oletusasetukset".

vastaajaViestien kuuntelu

Voit kuunnella viestit soittamalla suoraan vastaajanumeroon 042 333 0 333, jonka löydät aina myös saamastasi ilmoitusviestistä.

Viestien kuuntelun aikana mahdolliset toimet

# - seuraavan viestin alkuun
2 - toista kuunneltu viesti (myös tallennettu viesti)
3 - tallenna kuunneltu viesti
4 - poista kuunneltu viesti
5 - kuuntele viestien tiedot (soittajan numero ja viestin jättöaika)
6 - soita viestin jättäneeseen numeroon (Tämä toiminto on mahdollinen vain suomalaisiin matkapuhelinliittymiin.)
*7 - lähetä viesti edelleen (Tämä toiminto on mahdollinen vain, mikäli toinen Vastaaja on Telian. Jos Vastaaja on jonkun toisen operaattorin, siitä tulee virheilmoitus tekstiviestillä.)
8 - keskeytä viestin kuuntelu (viestin aikana). Jatka kuuntelua painamalla uudelleen 8. Kelaa viestiä taaksepäin painamalla 7 ja eteenpäin numerolla 9.
*0 - ohjeet
** - siirry päävalikkoon
* - siirry edelliseen valikkoon

vastaajan Tervehdyksen äänitys 

Omat tervehdyksesi voit äänittää ainoastaan soittamalla vastaajanumeroon. Voit äänittää Vastaajaan oman tervehdyksesi käyttöönottovalikossa, kun soitat Vastaajaan ensimmäistä kertaa tai myöhemmin seuraavan ohjeen mukaan. Voit muokata tervehdystä myöhemmin.

Kun otat Vastaajan käyttöön ensimmäistä kertaa ja haluat nauhoittaa tervehdyksen

 1. Valitse kieli (Suomi – ruotsi – englanti)
 2. Määrittele tunnusluku
 3. Jos haluat niin voit äänittää oman henkilökohtaisen tervehdyksen, jonka soittaja kuulee oletustervehdyksen sijaan. Oletustervehdys: ”Tämä on Vastaaja. Jätä viesti äänimerkin jälkeen.”
 4. Jos et halua, että soittaja voi jättää ääniviestin, voit ottaa ääniviestin pois käytöstä painamalla *9

kun äänität tervehdystä Vastaajaan myöhemmin

 1. Kuuntele viestit tai ohita ne painamalla *5
 2. Näppäile tarvittaessa Vastaajan tunnuslukusi ja paina #
 3. Olet Vastaajan päävalikossa, paina 2 (muokkaa Vastaajan asetuksia) ja sen jälkeen 1 (muokkaa tervehdyksiä), sen jälkeen 1 (jatka tervehdyksien muokkaamista).
 4. Valitse 1 muokataksesi henkilökohtaista tervehdystäsi.
 5. Voit äänittää oman tervehdyksesi (enintään 3 minuuttia) painamalla 1 tai muokata tervehdystä painamalla 3.
 • Sanele tervehdyksesi ja paina #
 • Kuuntele äänittämäsi tervehdys painamalla 1 tai äänitä tervehdys uudelleen painamalla 3
 • Ota äänittämäsi tervehdys käyttöön tai poista se käytöstä valitsemalla 2

vastaajaViestien kuuntelu toisella puhelimella

Voit kuunnella viestisi vastaajasta myös muulla kuin omalla puhelimellasi.

Viestien kuuntelu toisesta Telian liittymästä

 1. Soita vastaajanumeroon 0423330333 ja paina *5.
 2. Näppäile liittymänumero, jonka vastaajaan haluat kirjautua.
 3. Anna tunnusluku ja #.

Jos olet unohtanut tunnusluvun, voit tilata uuden tunnusluvun asiakaspalvelusta. Tunnusluku toimitetaan siihen liittymään tekstiviestillä, jonka vastaaja on kyseessä.

Viestien kuuntelu toisen operaattorin liittymästä tai Telian yritysliittymästä

 1. Soita vastaajanumeroon 0423330333 ja paina 2.
 2. Näppäile oma liittymänumero.
 3. Näppäile tunnusluku ja #.

Jos olet unohtanut tunnusluvun, voit tilata uuden tunnusluvun asiakaspalvelusta. Tunnusluku toimitetaan siihen liittymään tekstiviestillä, jonka vastaaja on kyseessä.

Numeroviesti-palvelu

Saat maksutta tekstiviestillä tiedon vastaamattomista puheluista, jos puhelimesi on ollut pois päältä, kuuluvuusalueen ulkopuolella, numerosi on ollut varattu tai hylkäät saapuvan puhelun punaista luuria painamalla eikä soittaja ole jättänyt viestiä vastaajaasi.

Tekstiviesti sisältää tiedot vastaamattomista puheluista: sinua tavoitelleen henkilön puhelinnumeron ja viimeisimmän soiton ajankohdan. Jos soittajan numero on salainen tai tuntematon, ei numerotietoja voida näyttää.

Halutessasi ilmoitukset pois päältä, lähetä tekstiviesti POISTA NVP numeroon 15007 (0 €).

Vastaaja ja koputus

Koputus-palvelu on puhelimen ominaisuus. Jos koputus-palvelu on käytössä, se ilmoittaa puhelun aikana, että sinulle on tulossa toinen puhelu. Jos et vastaa koputtavaan puheluun ja käytössäsi on vastaaja, se siirtyy vastaajaan. Kun käytössäsi on koputus, et saa Numeroviesti-ilmoituksia.

vastaajan Hinnat

Vastaajassa ei ole kytkentä- eikä kuukausimaksua ja palvelun sinulle lähettämät infoviestit ovat maksuttomia.

Jos käytössäsi on Telia Yhteys Rajaton -liittymä, soitot sisältyvät puhepakettiisi. Jos käytössäsi ei ole puhepakettia, puheluista vastaajaan veloitetaan puhelun mukainen minuuttihinta 0,17 €/min jokaiselta alkavalta minuutilta sekä aloitusmaksu 0,049 €/puhelu. Puhepaketin ylimenevistä puheluista vastaajaan veloitetaan 0,17 €/alkava minuutti.

Puhelut vastaajanumeroon kiinteästä verkosta maksavat arkisin 0,24 €/min (ma-pe klo 7-17) ja muina aikoina 0,16 €/min.

Vastaaja ulkomailla

Vastaaja toimii normaalisti myös ollessasi ulkomailla. Jos sinulle soitettu puhelu ohjautuu vastaajaan ja soittaja jättää viestin ollessasi ulkomailla, ei sinulle aiheudu tästä mitään kustannuksia. Ei puhelun yhdistymisestä vastaajaan eikä siitä, että soittaja jättää sinulle viestin.

Jos soitat itse ulkomailla ollessasi vastaajan numeroon (+358 42 333 0 333) kuunnellaksesi viestejä tai tehdäksesi esim. muutoksia vastaajan asetuksiin, veloitetaan sinulta normaali ulkomaanhinnaston mukainen puhelumaksu. Telia Sopiva -liittymällä vastaajaan soitot myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Baltiassa sisältyvät puhepakettiisi.

Viestien kuuntelu ulkomailla

Viestien kuuntelu ulkomailta: 

 1. Soita vastaajanumeroon +358423330333.
 2. Anna tunnuslukusi ja painaa #.

Jos olet unohtanut tunnuslukusi, niin voit tilata uuden painamalla 0. Uusi tunnusluku toimitetaan tekstiviestillä sen liittymään, jonka Vastaajaa halutaan kuunnella.

Viestien kuuntelu jostain toisesta liittymästä ulkomailla:

 1. Soita vastaajanumeroon +358423330333, paina 2.
 2. Näppäile oma liittymänumero (esim. 0401234567)
 3. Anna tunnusluku ja #.

Mikäli olet unohtanut tunnusluvun, voit tilata uuden painamalla 0. Tunnusluku toimitetaan siihen liittymään tekstiviestillä, jonka Vastaaja on kyseessä.

HUOM! Mikäli sinulla on uusi liittymä ja siinä vastaaja, muista tehdä vastaajan käyttöönotto ennen ulkomaille matkustamista. Vastaajan käyttö ei ole mahdollista, jos et ole ottanut vastaajaa käyttöön kotimaassa. Et myöskään pysty soittamaan omaan vastaajaan, etkä voi hallinnoida vastaajan asetuksia tällaisessa tapauksessa. Sinulle voidaan kuitenkin jättää viestejä vastaajaan ja voit kuunnella viestisi kirjautumalla sisään puhelinnumerollasi (tämän ohjeen alussa mainitulla tavalla).

Yleistä vastaajasta

Vastaajaan soitettaessa soittaja kuulee tervehdyksen sekä merkkiäänen, jonka jälkeen hän voi jättää korkeintaan 3 minuutin pituisen ääniviestin.

Uudet, kuuntelemattomat ääniviestit säilyvät vastaajassa 10 vuorokautta ja jo kuunnellut viestit 3 vuorokautta, ellet erikseen poista tai tallenna niitä. Tallennetut ääniviestit säilyvät vastaajassasi, kunnes poistat ne. Huomioithan, että vastaajaan mahtuu yhteensä noin 30 ääniviestiä. Oman tervehdyksen ja jätettyjen viestien pituus vaikuttavat vastaajaan mahtuvien viestien määrään.

Voit määritellä vastaajan toimimaan niin, että puhelut eivät ohjaudu vastaajaasi, mutta jos akkusi loppuu tai olet paikassa jossa puhelinta ei voi pitää päällä, saat tekstiviestillä tiedon sinua tavoitelleista numeroista. Lue lisää kohdasta Numeroviesti.