Minun Teliaan kirjautuminen

Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille. Näytä yritysasiakkaiden ohje.

Voit kirjautua Minun Teliaan eli telia.fi-sivustolle omistajan tai liittymän käyttäjän roolissa.

Omistajan roolissa näet kaikki omistuksessasi olevat puhelin- ja nettiliittymät sekä Telia TV -palvelut ja muut tilaamasi palvelut. Omistajana kirjautuminen tapahtuu Telia-tunnuksella, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Liittymän käyttäjänä näet vain kyseisen liittymän tiedot. Liittymän käyttäjänä kirjautuminen tehdään matkapuhelinnumerolla tai laajakaistatunnuksella.

Huom! Jos olet aiemmin Soneran tai Tele Finlandin asiakkaana tunnistautunut verkkopankkitunnuksilla ja luonut käyttäjätunnuksen, toimii se automaattisesti Telia-tunnuksena. Minun Teliassa voit hallinnoida palveluitasi, kuten entisillä Soneran Omilla Sivuilla ja Tele Finlandin Oma Liittymässä.

Kirjautuminen Telia-tunnuksilla

Näet kaikki liittymäsi ja palvelusi kirjautumalla Minun Teliaan Telia-tunnuksella. Valitse kirjautumissivulla Liittymän omistajana -vaihtoehto.

Voit yhdistää Telia-tunnukseesi yhden matkapuhelin- ja/tai laajakaistaliittymän. Sen tehtyäsi voit käyttää Telia-tunnuksellasi liittymäkohtaisia palveluita, kuten sähköpostia ja MMS-viestien lukemista.

Katso miten yhdistät liittymän Telia-tunnukseen

Unohtuiko salasana?

Jos olet unohtanut salasanan, jonka keksit Telia-tunnusta luodessasi, voit uusia sen tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Katso miten salasana uusitaan

Eikö sinulla ole vielä Telia-tunnusta?

Katso miten Telia-tunnus luodaan

Kirjautuminen verkkopankkitunnuksilla

Näet kaikki liittymäsi ja palvelusi kirjautumalla Minun Teliaan verkkopankkitunnuksillasi. Valitse kirjautumissivulla Liittymän omistajana -vaihtoehto.

Kirjaudu pankkitunnuksilla

Kirjautuminen mobiilivarmenteella

Näet kaikki liittymäsi ja palvelusi kirjautumalla Minun Teliaan mobiilivarmenteella. Valitse kirjautumissivulla Liittymän omistajana -vaihtoehto.

Kirjaudu

Eikö mobiilivarmenne ole vielä tuttu?

Tutustu mobiilivarmenteeseen

Kirjautuminen puhelinnumerolla

Kun kirjaudut Minun Teliaan matkapuhelinnumerollasi, pääset hallinnoimaan vain kyseisen liittymän palveluita. Voit kirjautua laskutettavalla liittymällä tai prepaid-liittymällä. Valitse kirjautumissivulla Liittymän käyttäjänä -vaihtoehto.

Käyttäjätunnuksesi on liittymänumerosi (esim. 0401234567).

Voit tarvittaessa tilata uuden salasanan lähettämällä tekstiviestin SALASANA numeroon 15400 (0 €). Voit myös halutessasi määrittää salasanan itse. Lähetä esim. viesti SALASANA Hiirenkolo123 numeroon 15400. Tällöin Hiirenkolo123 toimii hetken kuluttua salasananasi. Voit vaihtaa salasanasi myös kirjautuneena.

Huom!

  • Mobiililaajakaista-asiakas: Jos salasanan tilaaminen ei onnistu reitittimen hallintasivun kautta, siirrä sim-kortti puhelimeesi ja tilaa salasana sitä kautta.
  • Multi-SIM-palvelun rinnakkaiskortilla ei voi tilata salasanaa.
Kirjautuminen Telia internet -tunnuksella

Kirjautumalla laajakaistaliittymäsi Telia Internet -tunnuksilla pääset hallinnoimaan vain kyseistä laajakaistaliittymää ja siihen mahdollisesti liitettyjä Telia TV -palveluita. Valitse kirjautumissivulla Liittymän käyttäjänä -vaihtoehto.

Käyttäjätunnus ja salasana

Käyttäjätunnuksesi on Telia internet -käyttäjätunnuksesi (esim. asiakas-1) tai sähköpostiosoitteesi (esim. maija.meikalainen@pp.inet.fi). Olet saanut käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla, tekstiviestillä tai postitse tunnusvahvistus-kirjeessä.

Unohtuiko salasana?

Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata uuden kirjautumissivulta Unohditko salasanasi -kohdasta.

Huom! Sähköpostisi ja Telia internet -tunnuksen salasana on sama. Kun vaihdat tai tilaat uuden salasanan, myös sähköpostisi salasana vaihtuu.

  1. Kirjoita viivalle sähköpostiosoitteesi.
  2. Klikkaa Tilaa.
  3. Saat uuden salasanan tekstiviestillä.

Jos salasanan palautus ei onnistu tällä ohjeella, sähköpostitiliisi ei ole liitetty matkapuhelinnumeroa. Silloin salasana voidaan vaihtaa ainoastaan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Kun olet saanut uuden salasanan, on suositeltavaa vaihtaa se ja liittää matkapuhelinnumerosi sähköpostitiliisi. Näin unohtuneen salasanan palautus on jatkossa helpompaa.

Lue lisää

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä

Minun Telia

Kirjaudu Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen ja maksa laskut helposti, päivitä liittymäsi ja palvelusi, löydä puk-koodi, tee vikailmoitus tai chattaile asiakaspalvelumme kanssa.

Kirjaudu selaimella

Lataa Minun Telia -sovellus
iOS-laitteelle
Android-laitteelle

Chat-asiakaspalvelu on avoinna 24/7.
 

Chat

Chat-asiakaspalvelumme on apunasi 24/7, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen. Kirjautuneena voit myös hallinnoida tuotteitasi ja palveluitasi.

Kirjaudu

Chatbot

Bottimme ohjaa sinut kirjautumatta oikean tiedon lähteelle ja tarvittaessa aina asiakaspalveluun asti.

Avaa chatbot >

Chat-asiakaspalvelu on avoinna 24/7.
 

Telia somessa

Asiakaspalvelutiimimme tavoitat Facebookissa ja Twitterissä.
 
 Telia Facebookissa
 Telia Twitterissä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja Twitterissä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.