Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Sähköpostilasku

Ajankohtaista: Olemme siirtymässä sähköpostilaskusta muihin laskutustapoihin. Lue lisää

Sähköpostilasku on maksuton palvelu. Laskun maksuun tarvittavat tiedot löydät suoraan sähköpostiisi saapuvasta viestistä. Saamasi sähköpostilaskuviesti sisältää linkin, jota klikkaamalla lasku avautuu paperilaskun näköisenä pdf-muodossa. Tietokoneellasi tulee olla jokin pdf-ohjelma, jotta lasku avautuu. Saat sähköpostilaskun mukana myös virtuaaliviivakoodin, jolla voit siirtää laskun maksamiseen tarvittavat tiedot omaan verkkopankkiisi. Ohjeet virtuaaliviivakoodin käyttöön sekä ratkaisuja mahdollisiin laskulinkin avaamiseen liittyviin ongelmiin löydät sivun alaosasta.

Maaliskuusta 2018 alkaen myös maksamattomien sähköpostilaskujen maksukehotukset lähetetään sähköisesti samaan sähköpostiosoitteeseen, johon saat laskusi.

käyttöönotto

Voit tilata sähköpostilaskun kirjautumalla osoitteeseen telia.fi ja muuttamalla laskutustapaa laskutustiedoissasi. Laskutustiedoista voit myös tarkistaa ja muuttaa antamaasi sähköpostiosoitetta. Ohjeet Telia Rahoituksen ja Kaapeli-TV:n sähköpostilaskujen käyttöönottoon löydät alempaa sivulta.

Tilaa sähköpostilasku > 

1. Valitse ”Omat tiedot ja asetukset” ja sen jälkeen ”Laskutustiedot”.

2. Klikkaa "Muokkaa" ja tee laskutustapaan halutut muutokset.

3. Lopuksi paina "Tallenna". Tiedot päivittyvät heti.

Jos olet tekemässä muutosta e-laskusta sähköpostilaskuun, pura ensin verkkopankissasi sopimus e-laskun tilauksesta Telia Finland Oyj:ltä. Tieto e-laskun tilauksen purusta välittyy meille muutamassa päivässä, jonka jälkeen voit muokata laskutustapaa yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Joissain tapauksissa laskutustavan muokkaus ei onnistu ja ”Tallenna”-painike on harmaana. Ota tällöin yhteyttä asiakaspalveluun, jossa sinua autetaan muutoksen tekemissä.

Telia Rahoitus

Telia Rahoituksen laskuille sähköpostilaskun vaihtaminen onnistuu Rahoituksen tiedoista.

1. Tallenna ensin sähköpostiosoitteesi "Henkilötiedot" -sivulle.

2. Vahvista sähköpostiisi tulevasta linkistä sähköpostiosoitteesi.

3. Valitse "Hallinnoi asetuksia" -sivulta laskutustavaksi sähköpostilasku.

Jos olet tekemässä muutosta e-laskusta sähköpostilaskuun, pura ensin verkkopankissasi sopimus e-laskun tilauksesta Telia Financelta. Tieto e-laskun tilauksen purusta välittyy meille muutamassa päivässä, jonka jälkeen voit muokata sähköpostilaskutusta yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Kaapeli-TV

Kaapeli-TV:n laskutustavan muutos paperilaskusta sähköpostilaskuun tai sähköpostiosoitteen muutos tapahtuu asiakaspalvelussamme.

Jos olet tekemässä muutoksen e-laskusta sähköpostilaskuun, pura ensin verkkopankisssasi sopimus e-laskun tilauksesta Telia Finland Oyj:ltä. Ota sen jälkeen yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilaskutuksen kytkemiseksi.

Virtuaaliviivakoodin käyttö

 1. Kopioi virtuaaliviivakoodi painamalla näppäimistöstä Ctrl + C.
 2. Kirjaudu verkkopankkiisi ja valitse laskunmaksutoiminto.
 3. Valitse laskua maksettaessa "Viivakoodilla maksaminen" tai "Lue viivakoodi" tai vastaava toiminto ja vie kursori tyhjään viivakoodikenttään.
 4. Liitä virtuaaliviivakoodi kenttään painamalla näppäimistöstä Ctrl + V.
 5. Tämän jälkeen maksulomakkeen tiedot täyttyvät automaattisesti.

Huom! Joissain verkkopankeissa maksun saaja pitää vielä täyttää maksulomakkeelle erikseen. Maksun saajaksi kirjoitetaan tällöin Telia Finland Oyj.

Virtuaaliviivakoodi ja kirjautumisen takana oleva laskuarkisto eivät ole toistaiseksi käytössä kaapeli-tv-asiakkailla.

Ongelmia laskulinkin avaamisessa?

saan virheilmoituksen ”Palvelussa on väliaikainen häiriö”

 • Tämä johtuu siitä, että eräät sähköpostiohjelmat (esim. jotkin Macin Mail -ohjelman versiot) eivät tunnista sähköpostissa lähetettyä laskulinkkiä kokonaan, vaan pelkkä alkuosa näkyy linkkinä. Kun linkkiä klikkaa, selain ei lähde avaamaan laskua oikeasta osoitteesta, joka aiheuttaa edellä mainitun virheilmoituksen.
 • Kopioi koko laskulinkki (joka voi olla useamman rivin mittainen) selaimen osoitekenttään ja paina enter. Tällöin lasku avautuu normaalisti.

laskulinkistä avautuu selaimen kehys, mutta lasku on harmaa tai valkoinen

 • Tarkista, ettei Internet Explorerin asetuksissa: Työkalut (Tools) > Internet asetukset (Internet Options) > Lisäasetukset (Advanced) -välilehti > Suojaus (Security) -otsakkeen alla kohdassa "Älä tallenna salattuja sivuja levylle" (Do not save encrypted pages to disk) ole rastia. Joillakin ohjelmistokokoonpanoilla rasti kyseisessä kohdassa avaa vain harmaan tai tyhjän näkymän.
 • Valitse Adoben ylävalikosta Muokkaa (Edit) > Oletusarvot (Preferences) > Internet (Internet) ja laita rasti kohtaan: "Näytä PDF selaimessa" (Display PDF in browser). Tarkasta myös, että lasku ei ole auennut johonkin muuhun sovellusikkunaan tietokoneesi näytöllä.
 • Jos tietokoneellasi on asennettuna useampia pdf:n lukemiseen tarkoitettuja ohjelmia, sovellusten kesken voi syntyä ristiriita eikä pdf aukea oikein.
 • Jos käytössäsi on Mac eikä lasku avaudu selaimeen, tarkasta tietokoneen Download- tai Lataukset -kansio. Lasku voi tallentua edellä mainittuun hakemistoon nimellä binary.pdf. Kyse on yhteensopivuusongelmasta Mac OS 10.7- ja 10.6- (Safari 5.1 -selain) ja Adobe Readerin ja Acrobatin kesken.

Laskun tulostaminen tai tallentaminen ei onnistu

 • Kun klikkaan laskulinkkiä, lasku avautuu pdf-muodossa, mutta Tulosta ja Tallenna -painikkeet puuttuvat:
  Eräissä pdf-ohjelmissa (esim. Adobe Reader X) Tulosta- ja Tallenna -napit saa esiin klikkaamalla laskun aktiiviseksi (viemällä hiiren osoitin laskun päälle ja klikkaamalla vasenta nappia) ja painamalla tämän jälkeen tietokoneen näppäimistöltä Esc-nappia.
 • Miten laskun tulostaminen onnistuu, kun selaimena on esimerkiksi Google Chrome?
  Paina laskun päällä hiiren oikeaa nappia ja valitse ”Tulosta”. Jos hiiren kakkospainiketta ei ole käytössä (OS X), paina ctrl-näppäin pohjaan ja klikkaa hiirellä laskua (vastaa hiiren oikean painikkeen painamista).
 • Käytän Macia ja tulostamisen kanssa on ongelmia.
  Paina laskun päällä hiiren oikeaa nappia ja valitse “Tallenna kehys nimellä” tai “ Avaa ohjelmalla Esikatselu”. Tämän jälkeen laskun voi tulostaa tai tallentaa. Jos hiiren kakkospainiketta ei ole käytössä (OS X), paina ctrl-näppäin pohjaan ja klikkaa laskua hiirellä. Tämä vastaa hiiren oikean painikkeen painamista.