Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Käyttöönotto ja asennus

Telia TV digiboksin käyttöönotto on mutkatonta alla löytyvien ohjevideoiden ja neuvojen avulla. Asennukselle löytyy myös palvelupaketti Telia Helpin ammattilaiselta joka sisältää asennuksen lisäksi myös palvelun käyttöopastuksen halutessasi puhelimitse tai paikanpäällä.

Jos tarvitset apua käyttöön ja asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helpin palvelunumeroon 0600 10 100 (2,25 €/min + mpm/pvm). Sinua palvellaan arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16.30.

Voit myös varata henkilökohtaisen asennusajan haluamallesi ajankohdalle.

Tilaa asennus

Mikäli asiasi koskee tilaamista tai laskutusta, palvelemme sinua numerossa 020 690 400 (mpm/pvm) arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 9–16.30.

Mitä tarvitsen ?

Telia TV digiboksi toimii Telian toimittamalla digiboksilla ja valitsemallasi laajakaista- tai 4G-liittymällä, joka tarjoaa riittävän nopeuden televisiokuvan siirtämiseen. Nettiyhteyden nopeuden on oltava vähintään 1 Mbit/s. Saat riittävän hyvän katselukokemuksen tv-ruudulle 2,5 Mbit/s, mutta paras kuvanlaatu on saavutettavissa 8 Mbit/s nopeudella.

Yhteysnopeuden mittaaminen

Digiboksille tilatut kanavapaketit saat maksutta myös Telia TV netti- ja mobiilisovellukseen. Se on maksuton palvelu, jonka avulla saat käyttöösi myös videovuokraamon ja ohjelmakirjastot. Telia TV sovelluksen avulla katsot tilaamiasi kanavapaketteja kätevästi puhelimella, tabletilla tai tietokoneella, milloin ja missä vain.

salasana ja käyttäjätunnus

Tilauksen jälkeen saat Telia tv:n salasanan tekstiviestinä puhelimeesi. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Salasanan saapumiseen menee normaalisti parista minuutista 15 minuuttiin tilauksen tekemisestä. Tunnukset käyvät sekä digiboksiin, Telia TV sovellukseen että sovelluksen selainversioon tv.telia.fi. Voit käyttää palvelua heti netti- ja mobiilisovelluksella, vaikka digiboksisi ei olisi vielä saapunut.

Mikäli et saa viestiä niin katso tarkemmat ohjeet täältä.

Jos olet aiemmin käyttänyt Telia TV sovellusta, voit käyttää samoilla tunnuksilla myös digiboksia sekä nettipalvelua osoitteessa tv.telia.fi.

Telia TV Digiboksin Käyttäjätunnus hukassa

Kirjaudu sisään osoitteessa telia.fi.

1. Valitse Telia TV Digiboksi
2. Katso kohdan ”Liittymätiedot” alta "Käyttäjätunnus"

telia tv digiboksi: salasanan vaihtaminen

Voit vaihtaa digiboksin salasanan menemällä Telia TV sovellukseen tai tietokoneella osoitteeseen tv.telia.fi.

1. Valitse "Kirjaudu"
2. Valitse "Unohtuiko käyttäjätunnus tai salasana" ja kirjoita kenttään käyttäjätunnuksesi. Jos käyttäjätunnuksesi on unohtunut, valitse ”Unohditko käyttäjätunnuksesi?” ja kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi.
4. Saat sähköpostiisi salasanan vaihtolinkin, joka on voimassa 10 minuuttia.

Telia TV Digiboksi: PIN-koodin palautus

Jos olet määrittänyt PIN1-koodin Vuokraamoon, sen palautus onnistuu kirjautumalla Telia TV sovellukseen tai tietokoneella osoitteeseen tv.telia.fi.

1. Valitse Tili
2. Valitse Asetukset
3. Valitse PIN-koodi osotoille Käytössä / Ei käytössä

Mikäli et pääse tiliin liitettyyn sähköpostiin, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Laitteet

Tilauksen yhteydessä sinulle toimitetaan postitse digiboksi sekä HDMI- ja Ethernet-kaapelit.

HDMI-kaapelilla digiboksi kytketään televisioon. Kaapelin käyttäminen edellyttää, että televisiossasi on HDMI-liitin.

Ethernet-kaapelilla digiboksi kytketään laajakaistapäätelaitteeseen, joka voi olla palvelureititin, modeemi tai mokkula. Voit kytkeä digiboksin laajakaistapäätelaitteeseen myös langattomasti.

asennus

1. Digiboksin kytkeminen televisioon

 1. Varmista, että laajakaistapäätelaitteesi (A) on kiinni verkossa ja kytkettynä päälle. Tarkista myös että verkkoyhteytesi toimii.
 2. Liitä digiboksi (B) digiboksin mukana tulleella HDMI-kaapelilla televisioon (E).
 3. Liitä digiboksi virtalähteeseen (G) ja virtalähde virtapistokkeeseen. Digiboksi käynnistyy.
 4. Laita televisio päälle ja varmista, että oikea HDMI-tulokanava (source/HDMI) on valittuna ja näet digiboksin WiFi-valikon TV-ruudulla.

2. Digiboksin kytkeminen laajakaistapäätelaitteeseen

Voit kytkeä digiboksin käytössäsi olevaan laajakaistapäätelaitteeseen joko langattomasti WiFi-verkon kautta tai paketin mukana tulevaa Ethernet-kaapelia käyttäen. Laajakaistapäätelaitteesi voi olla esimerkiksi palvelureititin, modeemi tai mokkula.

Mikäli laajakaistapäätelaite ja digiboksi ovet lähellä toisiaan, sinun kannattaa hyödyntää Ethernet-kaapelia, sillä sitä kautta saat parhaan katselukokemuksen.

a) Kytke Ethernet-kaapelilla

 1. Liitä laajakaistapäätelaite (A) ja digiboksi (B) toisiinsa paketissa tulevalla mustalla Ethernet-kaapelilla (C). Jos mukana tullut kaapeli on liian lyhyt omaan käyttöösi, voit hankkia tilalle lähes jokaisesta kodinelektroniikan liikkeestä saatavan pidemmän Ethernet CAT6 -kaapelin.
 2. Digiboksi alkaa ladata ohjelmistoa ja saattaa käynnistyä useita kertoja uudelleen. Tähän voi mennä muutamia minuutteja.
 3. Ohjelmiston lataamisen jälkeen voit käynnistää Telia TV -palvelun ensimmäisen kerran.
 4. Syötä sinulle sähköpostilla lähettämämme käyttäjätunnus ja salasana kaukosäätimen numeronäppäimillä. Voit poistaa merkkejä kaukosäätimen vasemmalla nuolinäppäimellä.
 5. Paina kaukosäätimen OK-näppäintä ja odota hetki.
 6. Valmis! Mukavia katseluhetkiä!

b) Kytke langattomasti WiFi-verkon kautta (WiFi 2.4 GHz / 5 GHz)

 1. Laita digiboksi päälle siten, että Ethernet-kaapeli ei ole kytkettynä.
 2. Näet digiboksin WiFi-valikon TV-ruudulla. Voit käyttää yhdistämiseen kätevää WPS-toiminnetta: Paina laajakaistapäätelaitteestasi löytyvää WPS-nappulaa https://www.telia.fi/dam/jcr:b57547bd-bf07-4941-a01e-56895478849a/Wps.2018-03-16-09-50-54.png ja valitse sen jälkeen kaukosäätimellä TV-ruudulta WiFi-valikosta kohta WPS. Paina OK.

3. Mikäli WPS-yhdistäminen ei onnistu, voit määrittää langattoman verkon käsin digiboksin WiFi-asetuksissa. Digiboksin WiFi-asetukset näkyy TV-ruudulla, kun Ethernet-kaapelia ei ole kytketty ja digiboksissa on virta päällä.

4. Paina ruudulta Scan ja valitse oma laajakaistaliittymään kytketty Wi-Fi-verkkosi.

5. Syötä verkon salasana avautuvasta näppäimistövalikosta ja paina OK.

6. Syötä verkon salasana avautuvasta näppäimistövalikosta ja paina OK. Huomioi isot ja pienet kirjaimet. Verkon salasanan ”Network Key” löydät usein reitittimen pohjan tarrasta valitun verkon nimen kohdalta.

7. Digiboksi tarkistaa verkkoyhteyden.

8. Kun langaton yhteys on käytössä, digiboksin etupaneelin merkkivalo palaa sinisenä. Ethernet-kaapelia käytettäessä valo palaa vihreänä.

9. Näet ilmoituksen TV-ruudulla, kun yhteyden muodostaminen on valmis. Paina OK.

10. Ohjelmiston lataamisen jälkeen voit käynnistää Telia TV -palvelun ensimmäisen kerran.

11. Syötä tekstiviestillä tai sähköpostilla saamasi käyttäjätunnus ja salasana kaukosäätimen numeronäppäimillä. Voit poistaa merkkejä kaukosäätimen vasemmalla nuolinäppäimellä. Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksen tai salasanan, katso tältä sivulta ylempää kohta "Telia TV digiboksi: Salasanan vaihtaminen".

12. Paina kaukosäätimen OK-näppäintä ja odota hetki.

13. Valmis! Mukavia katseluhetkiä!

Telia TV digiboksi (ilman laajakaistaA): ONGELMATILANTEET

1. Tarkista avoimet häiriötiedotteet.
2. Irrota virta digiboksista, varmista digiboksin yhteys nettiin.
3. Käynnistä nettilaitteesi uudelleen, odota että sen yhteys palautuu normaaliksi.
4. Kytke sen jälkeen virta takaisin digiboksiin ja testaa toimivuus.