Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Netin käyttö ulkomailla

Voinko käyttää nettiä ulkomailla? Mitä netin käyttö ulkomailla maksaa?

Huom! Ohjeet koskevat Telian kuluttaja-asiakkaita. Yritysasiakkaiden ulkomaan netin käytön hinnoittelusta löydät tietoa sivulta telia.fi/yrityksille

Pohjola ja Baltia

Pohjolassa ja Baltiassa (Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua) nettiä käytät liittymätyypistäsi riippuen joko rajattomasti tai rajatun EU-nettipaketin mukaisesti. Katso alla olevien ohjeiden mukaan oman liittymäsi nettipaketin koko.

EU-/ETA-maat

EU- ja ETA-maissa Telian liittymissä on rajattu EU-nettipaketti. Katso alla olevien ohjeiden mukaan oman liittymäsi nettipaketin koko.

Jos olet matkustamassa EU-/ETA-alueen rajalle (esim. Kreikan saaret), voit kytkeä päälle eston, joka estää laitteesi kytkeytymisen nettiin EU-/ETA-alueen ulkopuolella.
Ohjeet eston kytkemiseksi

Liittymän nettipaketin koon tarkistus

1. Kirjaudu sisään osoitteessa telia.fi joko itse luomallasi Telia-tunnuksella, pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.
2. Valitse liittymä, jonka kanssa olet lähdössä reissuun3. Selaa alaspäin kohtaan ”Näin olet käyttänyt liittymääsi”

4. Katso sen alueen mukaista kohtaa, jossa nettiä käytät tai aiot käyttää. Esimerkkikuvassa netti on kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa rajaton, EU-nettipaketti on 15 Gt. Samasta kohdasta voit myös reaaliaikaisesti seurata netinkäyttöäsi.

Lisätietoa EU-nettipaketista

 • Jos rajattu EU-nettipaketti loppuu, käyttö jatkuu automaattisesti hintaan 1 €/päivä sisältäen 0,5 Gt
 • Keskittäjän Yhteys mukaan -nettiliittymällä paketin yli menevä käyttö on 2 €/päivä sisältäen 1 Gt
 • Jos käytät 0,5 Gt tai 1 Gt, netin käyttö ei lopu: ainoastaan nopeus hidastuu 128 kbit/s. Lisämaksua tuon 1 € tai 2 € lisäksi ei siis tule yhdeltä päivältä.
 • Saat tekstiviestin ennen paketin loppumista, sekä paketin loputtua.
 • Nopeus palautuu normaaliksi seuraavan vuorokauden alussa (Suomen aikaa).
 • Netin päivähinta veloitetaan megatavupohjaisesti 0,0043 €/Mt, kunnes 1 € tai 2 € päivähinta on täyttynyt.

EU-/ETA-maiden ulkopuolella 

EU-/ETA-maiden ulkopuolella liittymäsi netin käytön kustannukset selviävät kätevästi maakohtaisesta hinnastosta. Kirjoita hakukenttään oleskelumaasi nimi. Maakohtainen hinnasto

Jos tykkäät pitää mobiilidataa reissussa päällä, tutustu Reissupakettiin.

Jos et halua käyttää EU:n ulkopuolella nettiä tai tilata Reissupakettia, voit kytkeä päälle eston, joka estää laitteesi kytkeytymisen nettiin EU/ETA-alueen ulkopuolella.
Ohjeet eston kytkemiseksi

REISSUPAKETTI

Huom! Ohjeet koskevat Telian kuluttaja-asiakkaita. Yritysasiakkaiden ulkomaan netin käytön hinnoittelusta löydät tietoa sivulta telia.fi/yrityksille

Reissupaketilla varmistat edullisen netinkäytön kerralla pidemmäksi aikaa ulkomailla. Tarkista Reissupakettien piiriin kuuluvat maat osoitteesta telia.fi/reissupaketti.

Voit tilata Reissupaketin joko jo ennen matkaa tai vasta kohteessa. Tilaaminen onnistuu Minun Telia -sovelluksella, kirjautumalla osoitteessa telia.fi, tai tekstiviestillä. Maksu suoritetaan ostohetkellä.

Reissupaketti aktivoituu, kun käytät nettiä ensimmäisen kerran kohdemaassa. Pakettisi on voimassa tuosta hetkestä 14 vuorokautta, tai kunnes se on käytetty loppuun. Ilmoitamme tekstarilla, kun pakettisi nettimäärästä on käytetty 80 % ja uudestaan, kun paketti on käytetty loppuun.

Huomioithan, että et saa erillistä ilmoitusta siitä, kun paketin 14 vuorokauden voimassaolo umpeutuu. Muista siis tarkistaa voimassaoloaika saamastasi aktivoitumisviestistä (voi tulla usean tunnin viiveellä käyttöönotosta) tai kirjautumalla osoitteessa telia.fi.

Näin tilaat tekstiviestillä:

Suositut matkakohteet 1: Tilaa Reissupaketti TILAA REISSU4 numeroon 15400. Paketin hinta 24,90 € (1,5 Gt nettikäyttöä)

Suositut matkakohteet 2: Tilaa Reissupaketti TILAA REISSU5 numeroon 15400. Paketin hinta 24,90 € (1 Gt nettikäyttöä)

Ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto

Ulkomailla käytetyn netin vuoksi syntyvien jättilaskujen muodostuminen on automaattisesti estetty. Ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto pitää huolen siitä, että maksat ulkomaan netinkäytöstä korkeintaan 62 € laskutuskaudessa. Lisäksi suosituimmissa matkakohteissa kustannuksille on päiväkohtainen raja.

Tässä muutama vinkki:

 • Nosta raja yli 62 euron: MUOKKAA RAJA numeroon 15400. Saat paluuviestinä lisäohjeet.
 • Kytke raja uudelleen päälle, jos olet poistanut sen: TILAA KÄYTTÖKATTO numeroon 15400
 • Viestit ovat maksuttomia Suomesta, ulkomailta tekstiviestin hinta.

Muutokset ja tilaukset onnistuvat viestillä, jos liittymälläsi ei ole palvelu- tai asiointiestoa tekstiviesteille. Muutokset voi tehdä myös kirjautumalla sisään osoitteessa telia.fi tai asiakaspalvelussa.

muuta käyttörajoja

1. Valitse kirjautumisen jälkeen liittymä, jonka ulkomaan tiedonsiirron käyttökattoa haluat muuttaa
2. Valitse Lisäpalvelusi
3. Valitse Ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto ja Muokkaa
4. Valitse haluamasi käyttökatto ja paina Lähetä tilaus

Käyttökaton muutos astuu voimaan välittömästi. Suositeltavaa on käynnistää puhelin uudestaan. Rajan nostaminen 6150 euroon asti tai poistaminen kokonaan on mahdollista asiakaspalvelussa. Jos omistat perheenjäsenten liittymiä etkä halua sallia muutoksia, kytke tekstiviestien palvelu- tai asiointiesto.
Ohje estojen kytkemiseen

Ulkomaan tiedonsiiron käyttökaton ulkopuolelle jäävät:

 • Lisämaksuton kuukausimaksuun kuuluva nettikäyttö EU-/ETA-maissa, mukaan lukien Pohjolassa ja Baltiassa
 • Päiväkohtaisten Netti ulkomailla -lisäpakettien ostaminen
 • Reissupakettien ostaminen
 • Käyttö langattomissa lähiverkoissa (Wi-Fi)

Päiväkäytön rajat ja lisätilauksen tekeminen

Päiväkäytön rajat on kytketty päälle kaikkiin Telian liittymiin, sekä vanhoihin Soneran liittymiin. Päiväkohtaiset rajat ovat käytössä suosituissa matkakohteissa (hintaryhmät 3 ja 4, yleensä EU-/ETA-alueen ulkopuoliset maat), jolloin netin käyttö näissä maissa on edullista ja huoletonta. Poikkeuksia ovat vanhat Tele Finlandin liittymät sekä Control- ja Control Plus -liittymät, joilla ei ole erillistä ylärajaa päiväkäytölle.

Kun olet käyttänyt ulkomailla 80 % päiväkohtaisen nettipakettisi enimmäismäärästä, saat viestin, jossa kerrotaan rajan lähestymisestä ja neuvotaan lisäpaketin tilaamisessa. Vuorokauden käytön enimmäismäärän täytyttyä saat uuden muistutusviestin, jonka jälkeen nettiyhteyttä ei ole mahdollista käyttää ilman lisäpaketin tai Reissupaketin tilausta. Tiedät siis etukäteen, mitä netin käyttö matkallasi maksaa, eikä jättilaskuista ole pelkoa. Ohjeet lisäpaketin tilaukseen saat yllä mainitussa viestissä.

Tarkista päiväkäytön raja hakemalla kohdemaasi maakohtaisesta hinnastosta. Maakohtainen hinnasto

Esimerkiksi Yhdysvalloissa netin käyttö maksaa 0,99 €/Mt, kuitenkin enintään 9,99 €/päivä (sis. 100 Mt). Lisäpaketti 9,99 €/100 Mt. Käytännössä esimerkki tarkoittaa:

 • Kun olet käyttänyt 80 Mt nettiä, saat tekstiviestillä ilmoituksen päiväkäytön paketin loppuvan pian ja ohjeet lisäpaketin tilaukseen.
 • Kun olet käyttänyt 100 Mt nettiä, saat tekstiviestillä ilmoituksen päiväkäytön paketin olevan loppu. Tämän jälkeen netin käyttö ja lisälaskun muodostuminen kyseisenä päivänä ei ole mahdollista, ellet tilaa lisäpakettia tai Reissupakettia.
 • Päivä nollautuu keskiyllä Suomen aikaa.