Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Puhelin tai SIM-kortti kadonnut tai varastettu

Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka toimit, jos puhelimesi tai SIM-korttisi on kadonnut tai varastettu.

Liittymän sulkeminen netissä

Mikäli puhelimesi ja sen mukana oleva SIM-kortti on kadonnut tai varastettu, suosittelemme, että suljet liittymän tilapäisesti kirjautumalla Teliaan, jotta kukaan ei pääse käyttämään liittymääsi väärin.

Sulje liittymäsi

  1. Kirjaudu mobiilivarmenteella, pankkitunnuksillasi tai rekisteröimälläsi Telia-tunnuksella ja salasanalla.
  2. Avautuvalla sivulla näet koosteen kaikista nimissäsi olevista liittymistä. Valitse liittymä, jonka haluat sulkea.
  3. Mene Liittymän tiedot -osioon ja klikkaa Sulje liittymä tilapäisesti. Vahvista sulkeminen painamalla Vahvista.

Mikäli SIM-kortti löytyy, liittymän omistaja voi avata liittymän takaisin käyttöön kirjautuneena.

Jos et löydä kadonnutta SIM-korttia, saat saman numeron käyttöösi hankkimalla uuden SIM-kortin.

Lue lisää SIM-kortin vaihdosta

Huomioithan, että liittymän kuukausimaksut peritään normaalisti tilapäisen sulun aikana ja että liittymän avaamisesta aiheutuu kustannuksia.

Katso matkapuhelinliittymien ja -palvelujen hinnasto

Huomioithan, että matkapuhelimien etäpaikannustoiminnot eivät välttämättä toimi, kun puhelinliittymä suljetaan pois verkosta.

Liittymän sulkeminen
asiakaspalvelussa
tai telia kaupassa

Jos et pääse nettiin tai sinulla ei ole tarvittavia tunnuksia, voit sulkea liittymän tilapäisesti soittamalla asiakaspalveluumme tai käymällä Telia Kaupassa.

Huomioithan, että matkapuhelimien etäpaikannustoiminnot eivät välttämättä toimi, kun puhelinliittymä suljetaan pois verkosta.

Liittymän avaaminen

Saat tilapäisesti suljetun liittymän avattua asiakaspalvelussa tai Telia Kaupassa. Jos suljit liittymän kirjautuneena, liittymän omistaja voi myös avata liittymän sitä kautta.

Otathan huomioon, että liittymän avaamisesta aiheutuu kustannuksia.

Katso matkapuhelinliittymien ja -palvelujen hinnasto

SIM-kortin vaihto

Jos vanha SIM-kortti on kadonnut lopullisesti, voit vaihtaa SIM-kortin uuteen, jolloin vanha kortti lakkaa toimimasta. Kortinvaihdosta huolimatta puhelinnumerosi säilyy samana. Kadonneella SIM-kortilla olevia numeroita ja viestejä ei valitettavasti ole mahdollista saada takaisin.

Lue lisää SIM-kortin vaihtamisesta

Otathan huomioon, että liittymän avaamisesta, sulkemisesta ja SIM-kortin vaihdosta aiheutuu kustannuksia.

Katso matkapuhelinliittymien ja -palvelujen hinnasto

Puhelimen sulkeminen

Varkaustapaukset kotimaassa

  1. Jos puhelimesi varastetaan, sulje liittymä kirjautumalla Teliaan tai ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Liittymän sulkemisella varmistetaan, että sillä ei voida soittaa puheluita tai käyttää nettiyhteyttä. Liittymän saa auki ja käyttöön heti, kun saat uuden sim-kortin vaihdettua. Sellaisen saat Telia Kaupasta, asiakaspalvelustamme tai voit tilata sen Omien Sivujen kautta.
  2. Tee varkaudesta rikosilmoitus, josta käy ilmi puhelimen IMEI-koodi. Puhelin voidaan sulkea poliisin kirjaaman rikosilmoituksen perusteella niin, ettei sitä pystytä käyttämään. IMEI-koodin avulla varmistetaan, että oikea laite suljetaan verkosta. Poliisi ei vastaanota rikosilmoituksia kadonneista puhelimista.
  3. Kun sinulla on poliisin kirjaama rikosilmoitus, voit lähettää sulkupyynnön sähköpostilla asiakaspalveluun. Sähköpostiosoitteen saat asiakaspalvelustamme. Voit vaihtoehtoisesti toimittaa sen Telian valtuuttamaan kauppaan, jotta puhelin saadaan sulkulistalle.

Varkaustapaukset ulkomailla

  1. Jos puhelimesi varastetaan ulkomailla, sulje liittymä kirjautuneena Teliaan tai ota yhteys asiakaspalveluumme (numero ulkomailta soitettaessa +358 20 690 400). Liittymän sulkemisella varmistetaan, ettei sillä voida soittaa puheluita tai käyttää nettiyhteyttä.
  2. Voit tehdä rikosilmoituksen kohdemaassa mutta varmista, että ilmoituksessa näkyy puhelimen IMEI-koodi. Puhelin voidaan sulkea paikallisen poliisin kirjaaman rikosilmoituksen perusteella niin, ettei sitä pysty käyttämään. IMEI-koodin avulla varmistetaan, että oikea laite suljetaan verkosta.
  3. Kun sinulla on poliisin kirjaama rikosilmoitus, voit lähettää sulkupyynnön sähköpostilla asiakaspalveluun. Sähköpostiosoitteen saat asiakaspalvelustamme. Tämä on nopein tapa saada puhelin suljetuksi.
  4. Vakuutusyhtiöiden käytännöt ovat erilaisia ja osa voi vaatia suomalaisen rikosilmoituksen korvausten maksamista varten. Voit tehdä sähköisen rikosilmoituksen osoitteessa www.poliisi.fi matkasi aikana tai käydä poliisiasemalla sen jälkeen. Puhelimen sulkemiseen IMEI-koodin avulla riittää ulkomainen rikosilmoitus. Huomioi sähköistä rikosilmoitusta tehdessäsi, että vaikka IMEI-koodi kirjataan lomakkeelle, se ei tietoturvasyistä ole näkyvissä paperilla, vaan on lisättävä siihen itse käsin ennen eteenpäin toimittamista. Poliisi lähettää jäljennöksen kirjaamastaan ilmoituksesta pyytämääsi osoitteeseen, mutta siihen voi mennä 1-3 viikkoa.