Lahjavinkit ja valmistujaislahjat 2024

Onnea valmistuneelle! Jos etsinnässä on lahja valmistuneelle, tutustu lahjavinkkeihimme. Löydät valikoimastamme monet hyödylliset ja ilahduttavat valmistujaislahjat.

Kevään valmistujaisia ja juhlahumua

Loppukevät on iloisia juhlia täynnä. Tuoreet ylioppilaat, ammattiin valmistuvat, uudet maisterit sekä monet muut juhlistavat saavutuksiaan juuri touko-kesäkuun vaihteessa.

Juhlakauteen on hyvä varautua ajoissa ja harkita, mitä antaa lahjaksi valmistuvalle. Löydät valikoimastamme monet valmistujaislahjaideat, kuten uusimmat älypuhelimet, älykellottabletit ja kannettavat sekä monet muut vastavalmistuneelle mieluisat tuotteet. Lue lahjavinkkimme, tutustu tarjoustuotteidemme valikoimaan ja tee hyviä valmistujaislahjalöytöjä.

Mitä valmistujaislahjaksi? Katso lahjavinkkimme

Lahja valmistuneelle

Alkukesä on valmistujaisten aikaa, joka herättää monet pohtimaan sopivaa lahjaa valmistuvalle. Monelle vastavalmistuneelle mieluinen valmistujaislahja on lahjakortti tai rahalahja, jolla valmistunut voi hankkia mitä itse toivoo.

Vaikka raha onkin toivottu valmistujaislahja, kokee osa lahjanantajista sen hieman persoonattomaksi vaihtoehdoksi. Hyvä vaihtoehto voikin olla antaa valmistujaislahjaksi jotain käytännöllistä. Paras valmistujaislahja ystävälle, maisterille, ylioppilaalle tai ammattiin valmistuvalle on kuitenkin sellainen,  joka on valittu lahjan saajaa ajatellen.

Tiedätkö valmistuneen treenaavan tuloshakuisesti? Sporttinen urheilukello voisi olla osuva valmistujaislahja. Onko valmistunut suuntaamassa seuraaviin opintoihin? Uusi tietokone tulisi varmasti kovaan käyttöön jatko-opinnoissa. Suuntaako nuori kesäksi Eurooppaa kiertämään? Laadukkaat kuulokkeet voivat olla tervetullut matkakumppani valmistuvalle. Mikäli valmistuneella on edessä muutto omaan kotiin, voisi kätevä robotti-imuri olla nappivalinta arkea helpottamaan.

Jos valmistujaislahjaksi on suunnitteilla arvokkaampi lahja, kuten esimerkiksi kannettava tietokone tai viimeisen päälle olevat kaiuttimet, voi sen ostaa kimpassa isommalla porukalla.

Hyvä idea voi myös olla tiedustella vastavalmistuvan vanhemmilta, mikä olisi toivottu valmistujaislahja. Valmistujaislahjasta ei kuitenkaan kannata stressata, valmistujaisjuhlien päätarkoitushan on onnitella valmistunutta ja juhlistaa hänen saavutustaan yhdessä.

Oli etsinnässä sitten valmistujaislahja maisterille, ylioppilaalle, ammattiin valmistuvalle tai minkälaiseen muuhun valmistujaistilanteeseen tahansa, löydät monet varteenotettavat valmistujaislahjavaihtoehdot laajasta valikoimastamme!

Usein kysytyt kysymykset

Milloin valmistujaisia vietetään 2024?

Tänä vuonna uusia ylioppilaita ja ammattiin valmistuvia juhlitaan kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna lauantaina 1.6. 

Millainen on hyvä valmistujaislahja?

Paras valmistujaislahja on valittu saajaansa ajatellen. Valmistujaislahja voi muistuttaa valmistuvaa hänen saavutuksistaan ja samalla juhlistaa tulevaa. Lahjaa valitessa on tärkeää ottaa huomioon valmistuvan mieltymykset, kiinnostuksen kohteet ja tulevaisuuden suunnitelmat.

Jatko-opintoihin lähtevälle nappivalinta valmistujaislahjaksi voisi olla kannettava tietokone tai tabletti. Välivuotta pitävälle ja reissua suunnittelevalle uudet kuulokkeet, bluetooth-kaiutin tai älykello voisi olla mieluinen lahja. Kaipaako valmistuvan puhelin päivitystä? Ekologinen Telia Recycled -kierrätyspuhelin on edullinen ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto uudelle.

Mitä valmistujaislahjaksi ystävälle?

Valmistuvalle ystävälle on varmasti tärkeintä, että olet mukana hänen tärkeänä päivänään. Idea lahjaan saattaa syntyä yhteisistä muistoista ja kokemuksista tai yhteisistä tulevaisuuden suunnitelmista.

Yhteinen tekeminen on loistava lahja valmistuvalle kaverille. Menkää yhdessä testaamaan uutta harrastusta tai ravintolaa, tai etsikää mielenkiintoinen museo kierrettäväksi. Mikäli välimatka on esteenä, ystävä ilahtuu varmasti puhelusta, videopuhelusta tai kirjeestä. Hyvä idea on myös koota valmistuvan ystävän näköinen kukkakimppu.

Mikäli mielessä on käytännöllinen lahja, täydellinen idea on päivittää ystävän puhelintarvikkeet uusiin. Katso esimerkiksi vuoden 2024 Samsung X Marimekko -malliston lisätarvikkeet. Valitse valikoimasta valmistuvan ystävän puhelimelle sopivat suojakuoret ja suojalasi, tai päivitä ystävän laturi ja kaapeli priimakuntoon. Käytännöllinen PopSocket-puhelinpidike voisi sopia myös valmistuneen puhelimeen. Kesän reissuja ajatellen varavirtalähde on loistava kumppani puhelimen kaveriksi.

Aineeton valmistujaislahja?

Luo valmistuvalle ystävällesi soittolista kappaleista, jotka muistuttavat sinua hänestä. Vinkkaa tuoreelle ylioppilaalle liittymäasiakkaan MTV Katsomo -edusta ja anna valmistuneen nauttia MTV Katsomon rajattomasta laatuviihteestä. Voit myös koota listan hyväksi todetuista sarjoista ja leffoista, jotta lahjan saajalle ei tule valinnan vaikeus.

Loistavia aineettomia lahjoja on myös erilaiset elämykset, kurssit ja yhteinen aika. Vie vastavalmistunut elokuviin, konserttiin tai jäätelölle kauniina kesäpäivänä. Mikäli tiedät valmistuvan tulevaisuuden suunnitelmat, voit koota listan esimerkiksi kirjoista, matkakohteista tai mentoreista, jotka voisivat auttaa valmistuvan tavoitteissa.

Edulliset valmistujaislahjat

Laitetarjouksistamme löydät monta hyvää ja edullista valimistujaislahjaideaa. Laitteet voit maksaa kerralla tai osissa, ilman korkoja ja kuluja.

Edulliset valmistujaislahjat

Laitetarjouksistamme löydät monta hyvää ja edullista valimistujaislahjaideaa. Laitteet voit maksaa kerralla tai osissa, ilman korkoja ja kuluja.

Löydä lisää valmistujaislahjaideoita

Muut kausikampanjamme

Telia Rahoitus -sopimus

 • Korko 0 %, ei kuluja
 • Jopa 3 vuotta korotonta maksuaikaa
 • Ei sitoutumista liittymään
 • Voit maksaa velan kerralla pois tai lyhentää luottoa laskutettua summaa enemmän
 • Yksi luottotili eli kaikki laitteet samalle tilille ja laskulle
 • Valitset luottorajasi itse

Näin se toimii:

 1. Valitse verkkokaupastamme mieluisa laite ja haluamasi maksuaika.
 2. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 3. Saat luottopäätöksen heti ja toimitamme tilauksesi ilmastoystävällisesti jopa huomiseksi.

Lue lisää Telia Rahoituksesta

Liittymäasiakkaillemme 3 vuoden takuu puhelimiin, tabletteihin, 4G-älykelloihin ja 4G/5G-tietokoneisiin

 • Liittymäasiakkaanamme saat 3 vuoden takuun ostamillesi matkapuhelimille, tableteille, 4G-älykelloille ja 4G/5G-tietokoneille.
 • Telian takuun pidennys jatkuu vastaavilla ehdoilla, kuin laitevalmistajan myöntämä takuu.
 • Ei epäselviä ikävähennyksiä - kolmantena vuonna korjaamme laitteen tai hyvitämme ostohinnasta puolet.

Takuun pidennykseen ovat oikeutettuja kaikki Telia Finlandin kuluttaja-asiakkaat, joilla on vähintään yksi seuraavista tuotteista: Puhelinliittymä (pois lukien Prepaid-liittymät), mobiililaajakaista (pois lukien Prepaid-liittymät), kodin laajakaista (pois lukien Taloyhtiönetti ilman lisänopeutta) tai Telia TV digiboksi laajakaistalla (IPTV).

Takuun pidennys on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää kolmannelle osapuolelle. Takuun pidennys edellyttää, että jokin yllä lueteltujen tuotteiden sopimuksista on säilynyt katkotta yhtäjatkoisesti laitteen ostosta sen rikkoutumiseen.

Lue tarkat ehdot

Vaihtodiilillä vaihdat edullisesti

 • Tee ympäristöteko ja säästä samalla rahaa vaihtamalla vanha puhelimesi, tablettisi tai älykellosi uuteen.
 • Tuo vanha laitteesi meille – saat reilun hyvityksen ostaessasi uuden. Hoidamme vanhat laitteet tietoturvalliseen kierrätykseen. 

Tilaa uusi puhelin, tabletti tai älykello verkkokaupasta ja tuo vanha laitteesi Telia Kauppaan 35 päivän kuluessa, niin saat hyvityksen vanhasta laitteestasi tuotehyvityksenä tai lahjakorttina Telia Kauppaan. Jos hankit uuden laitteen Telia Kaupasta tai Telia Kauppa Ministä, saat hyvityksen uuden laitteen hinnasta heti kassalla.

Katso paljonko saat rahaa laitteestasi

Liittymällä saat etuja

Kun sinulla on meiltä puhelinliittymä, kiinteä laajakaista tai mobiilinetti, saat yllättävän reiluja etuja laitteista, liittymistä ja nähtävistä.

 • Viikoittain vaihtuvat laitetarjoukset
 • Pidennetty takuu puhelimille, tableteille, 4G-älykelloille ja 4G/5G -tietokoneille
 • Maksuton mobiilivarmenne
 • Etuja liittymistä
 • MTV Katsomo -suoratoistopalvelun laatuviihde ja urheilu liittymäasiakkaan etuhintaan

Lue lisää asiakaseduistamme

Nouto myymälästä 0 €

Toimitusaika 1–2 tuntia. Voit tilata myymälästä löytyviä tuotteita verkosta ja noutaa ne myymälästä jopa kahdessa tunnissa! Lähetämme tekstiviestin, kun tilaus on noudettavissa. Huolehdimme myymälässä turvaväleistä ja noudatamme tarkkoja hygieniaohjeistuksia, joten voit asioida meillä huoletta.

Nouto Postin pakettiautomaatista 4,90 €

Toimitusaika 1–2 arkipäivää. Toimitukset ma–pe klo 19 mennessä. Saat viestin, kun paketti on noudettavissa valitsemastasi automaatista. Toimitus kuljetetaan ilmastoystävällisenä lähetyksenä.

Nouto lähimmästä postista 4,90 €

Toimitusaika 1–2 arkipäivää. Toimitukset ma–pe klo 19 mennessä. Saat viestin, kun paketti on noudettavissa lähimmästä postista. Toimitus kuljetetaan ilmastoystävällisenä lähetyksenä.

Kotiinkuljetus alk. 9,90 €

Toimitusaika 1–4 arkipäivää. Toimitusajankohta sovitaan kanssasi. Lähetykset toimitetaan suuremmissa kaupungeissa arkisin klo 21 mennessä ja muilla alueilla klo 14 tai 17 mennessä. Toimitus kuljetetaan ilmastoystävällisenä lähetyksenä jopa huomiseksi.

Pikatoimitus Telia Kaupasta 9,90 €

Pikatoimituksella saat tilauksen kotiovellesi jopa tunnissa. Pikatoimituksella tilaaminen on mahdollista osassa kaupungeista.

Telia Helppi

Haluatko puhelimet, tabletit tai tietokoneet käyttövalmiiksi asennettuna helposti? Helpin asiantuntijat auttavat ja opastavat sinua puhelimitse tai kotonasi ympäri Suomen.

Lue lisää Helpistä

Laitehuollot ympäri Suomen

 • Yli 70 pistettä ympäri Suomen, joiden kautta korjautat laitteesi helposti, nopeasti ja edullisesti.
 • Huoltomme on valmistajien valtuuttama merkkihuolto ja käytämme aina vain valmistajan alkuperäisosia.
 • Kätevä itsepalveluportaali käytössäsi.

Lue lisää huoltopalveluistamme