Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Etätallennus ja ohjelmaopas

Tässä ohjeessa käydään läpi etätallennuksien asettaminen ja ohjelmaoppaan käyttö. Lopussa on myös ohjeet sovelluksella/Telia TV -sivustolla tallentamiseen.

Voit laittaa ohjelmia tallentumaan ohjelmaoppaan, Telia TV sovelluksen tai Telia TV digiboksin kautta. Mahdollisuus on tehdä yksittäisiä sekä jatkuva tallenteita.

Etätallennuksen avulla voit ajastaa tallennuksesi myös silloin, kun et ole television ääressä. Etätallennus onnistuu niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin.

Huomioitavaa
Sinulla tulee olla tallennuspalvelu tilattuna Telia TV -palveluusi.

Verkkotallenteet säilyvät palvelussa 3 kk, kovalevytallennukset säilyvät digiboksilla niin kauan kunnes haluat itse ne poistaa.

OHJELMAOPPAAN KÄYTTÖ

Ohjelmaoppaan kautta näet päivän ohjelmiston ja voit tehdä tallennukset suoraan peruskanavilta. Jos käytössäsi on Telialta erikseen hankittu tallentava digiboksi, voidaan myös maksukanavien ohjelmia asettaa tallennettavaksi tallentavalle digiboksille.

Suoraan ohjelmaoppaaseen pääset kirjautumalla Telia-tunnuksella, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos olet unohtanut Telia -tunnuksesi, paina "Luo uusi tunnus tai salasana". Tätä  varten sinun tulee tunnistautua pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Pääset myös Minun Telia -sivuilta "Liittymät ja palveluni" -kohdasta klikkaamalla Minun TV-tilini kuvakkeesta Hallinnoi-painikkeesta. 

Avautuu näkymä ja painamalla Hallinnoi uudelleen:

Tämän jälkeen pääset kanavaoppaaseen tekemään esim. jatkuvia tallennuksia klikkaamalla Kanavaopas/tallennus:

Tallentaminen

Voit asettaa halutun ohjelman tallennukseen painamalla ohjelman vieressä olevasta R-painikkeesta. Voit myös avata ohjelman tiedot painamalla ohjelman nimeä. Jos käytössä ei ole tallentavaa digiboksia, vaihtoehtoina on ainoastaan "Verkkoon" ja "Jatkuvasti". Valitse haluamasi vaihtoehto ja paina ”Tallenna”.
Kun ohjelma on ajastettu tallentumaan, sen vieressä oleva R-painike on vihreä. Jatkuvaan tallennukseen asetettujen ohjelmien viereinen R-painike on puolestaan sininen. Voit selata kanavia liukupainikkeella pitämällä sitä pohjassa ja liikuttamalla tai sen reunoilla olevia nuolia painamalla.

Voit myös hakea kanavia paketeissa valitsemalla "Omat kanavat" valikosta sopivan kanavapaketin. Ilman kovalevyä et voi tallentaa kaikkia kanavia, koska esim. V sport, series & film -kanavapakettien ohjelmat on katsottavissa kirjastosta.

Opas tallentaa viimeisimmän valintasi, joten muista valita "Omat kanavat" takaisin nähdäksesi kaikki kanavat. Seuraavana on yksittäisen kanavan valinta, mistä voit valita tietyn yksittäisen kanavan. Voit valita myös päivämäärän, miltä päivältä haluat ohjelmaa tallentaa.

Jatkuva tallennus -toiminne

Voit asettaa lempiohjelmasi jatkuvaan tallennukseen, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia tallennusten ajastamisesta erikseen.

Avatessasi haluamasi ohjelman tiedot, ota välilehdellä "Jatkuvasti". Tässä näkymässä näet muutenkin lisätietoja ohjelman seuraavista tallennuksista.

"Muokkaa sääntöä" -kohdasta voit esimerkiksi muokata viikonpäiviä, milloin haluat ohjelman tallentuvan.

Huom! Telia TV digiboksi -palvelussa (ilman Telian kiinteää laajakaistaa) ei ole mahdollisuutta jatkuva tallennus -palveluun.

TALLENTAMASI OHJELMAT

Tallennukset-valikossa pystyt selaamaan tallenteitasi sekä poistamaan niitä, minkä lisäksi näet myös käytettävissä olevan tallennustilan. Tulevat-valikossa näet sekä verkkoon että digiboksille ajastetut ohjelmat. Voit myös perua ohjelmointeja painamalla ohjelman vieressä olevasta rastista. Jatkuvat-valikossa voit puolestaan tarkastella ja poistaa jatkuvaan tallennukseen asetettuja ohjelmiasi.

Suosikki-kanavalistaus

Voit vaihtaa näkyvissä olevia kanavia painamalla valittuna olevaa kanavaryhmää. Lisäksi voit laatia oman Suosikit-kanavalistauksesi. Suosikkeihin lisäät kanavia painamalla halutun kanavan vieressä olevasta sydän-painikkeesta. Pääset nopeasti katsomaan suosikki-kanavasi kohdasta Omat Kanavat / Suosikit.

Hakutoiminto

Voit etsiä ohjelmia joko ohjelmaoppaasta, jo tehdyistä tallennuksista tai tulevista ja jatkuvista tallennuksista. Valitse haluamasi valikko vasemmasta reunasta ja kirjoita hakusanasi oikeaan reunaan, esimerkiksi "Uutiset". Ohjelmaoppaasta haettaessa näet tulevia ohjelmia. Voit asettaa haluamasi ohjelman haun kautta tallennukseen painamalla sen nimen vieressä olevasta R-painikkeesta tai avaamalla ohjelman tiedot painamalla sen nimestä.

Tallentaminen Telia TV -sovelluksella ja selaimen kautta

Tallentaminen toimii Telia TV sovelluksessa tai selaimella sivulla tv.telia.fi. Palveluissa on mahdollista asettaa yksittäisiä tallennuksia ohjelmille, jotka tallentuvat verkkoon ja on katsottavissa sovellustunnuksilla sekä Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelussa.

Telia TV-sovellus

Kirjaudu sisään Telia TV sovellukseen aktiivisella Telia TV-tunnuksella tai Telia TV digiboksin tunnuksella, mikä on tullut digiboksin tilauksen mukana.

Valitse TV -palveluista (kolme viivaa päällekkäin vasemmassa yläkulmassa) "TV".
1.)

2.)

TV-valikosta näet kaikki kanavat sekä niiden sisältämät ohjelmat, joita voit katsella heti. Näet myös seuraavaksi alkavan ohjelman. Valitsemalla "Tänä iltana" -kohdan ylhäältä näet kolme seuraavaksi alkavaa ohjelmaa.

Kanavan oikeassa laidassa näet kolme pistettä, mitä kautta pääset tallentamaan valitsemaasi ohjelmaa. Voit valita myös ohjelmaoppaan. Sen avattuasi näet yhden kanavan kaikki ohjelmat kuluvalta päivältä. Voit valita ohjelman ja kolmen pisteen kautta pääset, joko tallentamaan tai asettamaan muistutuksen.

Kanavaa voit vaihtaa sovelluksen ylälaidasta löytyvistä kanavakuvakkeista. Tämän alapuolelta voit valita haluamasi päivän.

Selaimen kautta tallennukset – tv.telia.fi

Kirjautumalla tv.telia.fi -sivustolle voit asettaa tallennuksia sovellustunnukselle verkkoon. Tarkista selaimen toimivuus laitevaatimuksista. Valitse kirjautumisen jälkeen ylävalikosta TV. Valitse haluamasi kanava "Kanava" -valinnasta ja haluamasi päivämäärä "Tänään" -valinnasta. Aseta tallennus painamalla ohjelman vieressä olevaa ympyrää tai avaa ohjelman tiedot ja paina "Tallenna". Ohjelmatietoja on saatavilla kerrallaan n. viikko eteenpäin.

Tallentamasi ohjelma löytyy Tallenteet-valikosta kolmen (3)  kuukauden ajan. Tallennukset ovat katsottavissa sovellustunnuksella ja Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelussa.

Kovalevytallennus

Jos käytössäsi on kovalevytallennus, voit asettaa etätallennus sivustolta tallenteet suoraan kovalevylle. Telia TV sovelluksella tai osoitteessa tv.telia.fi -sivustolla ei voi asettaa tallennuksia kovalevylle.

Useampi Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelu tilattuna

Jos sinulla on kaksi tai enemmän Telia TV digiboksi laajakaistalla -palvelua tilattuna, tallennus tapahtuu tunnuskohtaisesti. Jos sama tallennus halutaan asettaa toisellekin tunnukselle, täytyy  se asettaa erikseen kyseisellä tunnuksella.

Tunnuksen valinta / vaihto tapahtuu etätallennuksen sivun oikeassa yläreunassa näkyvästä alasvetovalikosta. Näet kaikki tunnukset, joiden omistajana sinä olet, kun olet kirjautunut sisään.