Vaihtodiilillä vaihdat edullisesti

Säästä rahaa ja luonnonvaroja vaihtamalla vanha puhelimesi, tablettisi tai älykellosi uuteen. Saat nyt myös normaalin vaihtohyvityksen lisäksi 25 euron lisähyvityksen yhdestä laitteesta.

Paljonko rahaa laitteestasi saat?

Onko laitteessasi vikaa?
Laitetta ei löydy. Tarkasta syöttämäsi tiedot ja yritä uudelleen.
Vanhasta puhelimestasi, tabletistasi tai älykellostasi

Reilut vaihtohyvitykset

Näin saat vaihtohyvityksen

Vaihtohyvitys vanhasta

esimerkkejä hyvityshinnoista

Tuo vanhat puhelimesi, tablettisi ja älykellosi meille, kierrätämme ne puolestasi ja saat reilun hyvityksen. Hoidamme vanhat laitteet tietoturvalliseen kierrätykseen.

Kuvassa esitetyt hyvityshinnat laskettu 7.1.2021 ehjälle ja toimivalle laitteelle.

Usein kysyttyä Vaihtodiilistä

Mikä on Vaihtodiili?

Vaihtodiilillä saat hyvityksen vanhasta laitteestasi Telia Kaupassa tai Telia Express -palvelupisteessä. Voit laskea laitteesi hyvitysarvon jo etukäteen laskurilla netissä.

Mikä on IMEI – mistä löydän sen?

Lähes kaikissa puhelimissa IMEI:n saa selville, kun näppäilee (esim. valmiustilassa): *#06#. Näppäiltyäsi tämän näyttöön ilmestyy IMEI-koodi. Jos puhelin ei toimi, niin IMEI-koodin pitäisi löytyä myös akun alta akun ollessa irrotettavaa mallia. iPhoneissa IMEI-koodi yleensä löytyy SIM-kortin "kelkasta". IMEI-koodi löytyy myös laitteen alkuperäispakkauksesta. HUOM! Sivun laskuri ei löydä IMEI-koodilla laitteita, joiden malli ei ole ollut Telian valikoimassa. Telia Kaupassa pystytään kuitenkin hakemaan myös nämä laitteet IMEI-koodin perusteella.

Täytyykö minulla olla Telia-liittymä, jotta voin tehdä Vaihtodiilin?

Sinulla ei tarvitse olla Telia-liittymää, jotta voit tehdä Vaihtodiilin Telia Kaupassa.

Mitä laitteita voin vaihtaa?

Vaihtodiilillä voit vaihtaa puhelimia, tabletteja ja älykelloja.

Kuinka monesta laitteesta voin saada hyvityksen kerralla?

Saat enintään kymmenestä vaihtolaitteesta hyvityksen yhteen uuteen.

Täytyykö laitteen toimia?

Ei, mutta hyvitysarvo määrittyy laitteen kunnon mukaan. Otamme vastaan kaikki laitteet malliin ja kuntoon katsomatta, mutta rikkonaisten laitteiden hyvitysarvo on huomattavasti pienempi.

Kuinka estetään varastettujen laitteiden vaihtaminen?

Kaikkien puhelimien IMEI-koodi tarkistetaan automaattisesti sulkulistalta. Jos puhelin on ilmoitettu varastetuksi, emme voi ottaa sitä vastaan.

Kuinka hyvitysarvo lasketaan?

Hyvitysarvoon vaikuttaa laitteen merkin ja mallin lisäksi laitteen toimivuus ja kunto. Laitteen ikä ja ostopäivä eivät suoraan vaikuta hyvitysarvoon. Mallikohtaiset hyvitysarvot kuitenkin päivittyvät markkinahinnan mukaan. Laitteen alkuperäispakkaus ei vaikuta hyvitysarvoon.

Hyvitys on liian pieni, miksi laitteeni ei ole arvokkaampi?

Huolehdimme laitteet turvalliseen kierrätykseen. Tästä syystä laitteen hyvitys saattaa olla hieman pienempi kuin mitä itse myymällä siitä saisit. Hyvityshintaamme vaikuttaa huomattavasti myös laitteen kunto ja toimivuus.

Laitteeni näytössä on vain pieni pikselivaurio, miksi se vaikuttaa hyvitysarvoon niin paljon?

Näyttö on oleellinen osa laitetta, ja sen virheetön toimivuus on tärkeä ominaisuus. Näyttökomponentit ovat suhteellisen arvokkaita, ja pikselivaurioinen näyttö ei enää ole virheetön.

Tarvitseeko laturi tuoda mukana vaihdossa?

Pelkkä laite riittää, laturia ei tarvitse palauttaa.

Mitä jos puhelimeni on suojattu tai en muista Apple ID:tä tai Google-tunnustani?

Find My iPhone pitää olla pois päältä, mutta muuten suojauksilla ei ole väliä.

Miksi vaihtaisin laitteen, jos en saa siitä korvausta?

Kun vaihtodiilaat laitteen, huolehditaan se turvalliseen kierrätykseen. Kaikista laitteista saa vähintään yhden euron hyvityksen.

Mitä laitteelle tapahtuu vaihdon jälkeen?

Laitteet toimitetaan kierrätyskumppanillemme jatkokäsittelyyn, ja jokainen puhelin on tarkassa seurannassa koko prosessin ajan. Laitteiden tiedot tyhjennetään ja muisti puhdistetaan ISO 9001- ja ISO 14001-laatuprosessien mukaisesti.

Tämän jälkeen laitteiden kunto tutkitaan tarkastuksessa, joka pitää sisällään yli 40 eri kohtaa. Toimivat ja tarvittaessa korjatut puhelimet myydään esimerkiksi Recycled-puhelimina uuteen kotiin.

Jos laitetta ei saada korjattua, se päätyy materiaalikierrätykseen, jolloin siitä otetaan talteen kaikki materiaalit (esim. kulta, kupari ja koboltti) ja ne kierrätetään asianmukaisesti.

Vaihtodiili laitekavalkaadi

Tutustu koko laitekavalkaadiin

Toimitus perille jopa huomiseksi, maksa kerralla tai osissa, ilman korkoja ja kuluja.

Verkkokauppaan

Vaihtodiili – jatkoon vai ei?

Kerro mielipiteesi Yhteisössä.

Miksi puhelimen kierrätys kannattaa?

Puhelimen kierrätys säästä luontoa, minkä lisäksi Vaihtodiilin avulla säästät myös euroja kun ostat uuden puhelimen. Kun kierrätät kännykän autat luontoa, sillä mikäli vanha puhelimesi voidaan vielä huoltaa käyttökelpoiseksi, voi toinen henkilö saada tästä itselleen käyttökelpoisen puhelimen. Vanhan puhelimen kierrätys säästää energiaa sekä luonnonvaroja, kun puhelimia uusiokäytetään sen sijaan että kaikki ostaisivat aina täysin uusia puhelimia, jotka valmistetaan luonnonvarojamme käyttäen. 

Mikäli vanha, kierrätykseen saapuva puhelin on jo käyttökelvoton, kierrättää kierrätyskumppanimme puhelimen puolestasi vastuullisesti, jolloin puhelimen uudelleenkäytettävät materiaalit eivät päädy kaatopaikalle ja siten kuormittamaan luontoa.

Puhelimen kierrätys ja Vaihtodiilin hyödyntäminen on helppoa. Voit tarkistaa puhelimesi vaihtoarvon verkkosivuiltamme, ja tuoda kierrätyspuhelimen sen jälkeen haluamaasi Telia Kauppaan. Kauttamme voit myös kierrättää kännykät, jotka eivät enää toimi. Näiden puhelimien vaihtoarvo on vain huomattavasti pienempi kuin toimivien kännyköiden.

Löydät meiltä myös valikoiman myynnissä olevia käytettyjä puhelimia. Mikäli kuitenkin mieluummin ostat puhelimesi uutena, löydät meiltä muun muassa viimeisimmät iPhone-mallit, Samsung Galaxy -puhelimet, OnePlus-puhelimet, Huawei-puhelimet, Sony Xperia -puhelimet sekä Honor-puhelimet. Tutustu esimerkiksi vuoden 2020 uutuuspuhelimiin: iPhone SE, Huawei P40 sekä Samsung Galaxy S20

Kampanjan ehdot

Vaihtodiilikampanja 8.11. – 24.12.2021
Uuden puhelimen, tabletin tai älykellon välillä 8.11. – 24.12.2021 ostaneelle 25 euron lisähyvitys vanhasta toimivasta puhelimesta normaalin vaihtohyvityksen lisäksi.

Hyvityksen saadakseen tulee asiakkaan tuoda vanha puhelin Telia Kauppaan 35 päivän kuluessa kaupantekohetkestä. Laitteen normaali vaihtoarvo tarkistettavissa osoitteesta telia.fi/vaihtodiili.

Hyvityksen voi käyttää Telia Kaupassa heti uuden laitteen oston yhteydessä tai summa voidaan antaa ladattuna lahjakortille käytettäväksi myöhemmin. Annamme lisähyvityksen maksimissaan yhdestä kierrätykseen tuodusta toimivasta laitteesta per asiakas.

Lahjakortilla voi maksaa laitteita ja lisätarvikkeita Telian myymälöissä. Lahjakortti on voimassa 12 kk ja sen voi käyttää useammassa osassa. Lahjakorttia ei voi hyödyntää Telia Rahoituksella tehtävien ostojen yhteydessä. Lahjakortteihin sovellettavat ehdot luettavissa osoitteessa www.telia.fi/lahjakorttiehdot.