Uuden puhelimen käyttöönotto ja tietojen siirto

Tältä sivulta löydät neuvoja uuden iPhone- tai Samsung-puhelimen käyttöönottoon ja tietojen siirtoon vanhasta uuteen.
Tämä ohje on kuluttaja- ja yritysasiakkaille.

Jos haluat laitteesi helposti ja nopeasti käyttöön valmiiksi asennettuna, näppärimmin tämä onnistuu Telia Helpin palvelupisteellä. Tilaa uusi laite suoraan myymällään tai tule jo hankitun laitteen kanssa Helpin palvelupisteelle, niin asennamme sen puolestasi.

VARAA HELPOIN ASENNUS

Autamme myös laitteen käyttöönottoon liittyvissä kysymyksissä puhelimitse Telia Helpissä.

Tutustu Helppiin

Jos asiasi koskee tilaamista tai laskutusta, ota yhteys asiakaspalveluumme.

iPhone: Tietojen siirto puhelimesta toiseen

Useille Apple iPhone -malleille löydät helpot kuvalliset ohjeet tietojen siirtoon laitteiden käyttöohjeista.

Varmuuskopioon tallennetut yhteystiedot, viestit, sähköpostitilit, valokuvat, muistiinpanot ja muut henkilökohtaiset asetukset siirretään uuteen laitteeseen.

Huom! Varmuuskopion siirto uuteen iPhoneen ei onnistu, jos vanhassa iPhonessa on uudempi versio iOS-käyttöjärjestelmästä, kuin uudessa iPhonessa. Tässä tapauksessa päivitä uuden laitteesi käyttöjärjestelmä ennen tietojen siirtämistä.

Tietojen siirto iCloudin avulla

Noudata seuraavia ohjeita, jos kummassakin laitteessa on iOS 5 -versio tai uudempi ja sinulla on iCloud-tili. Muussa tapauksessa noudata alempana olevia iTunesia koskevia ohjeita.

 1. Varmuuskopioi vanha laitteesi kohdassa Asetukset > iCloud > Tallennus, varmuuskopiot ja ota iCloud-varmuuskopiointi käyttöön. Varmista, että laitteesi on wifi-verkossa ja että se on yhdistetty virtalähteeseen.
 2. Kun vanha iPhone on varmuuskopioitu, käynnistä uusi laite ja seuraa käyttöönottoapurin ohjeita. Kun laite pyydetään ottamaan käyttöön, valitse Palauta iCloud-varmuuskopiosta. Valitse Seuraava ja anna Apple-tunnuksesi ja salasanasi.
 3. Valitse vanhan iPhonen varmuuskopio ja klikkaa Palauta.
 4. Kun varmuuskopion palautus on valmis, laite käynnistyy uudelleen. Uusi iPhone on sen jälkeen valmis käytettäväksi. Yhdistä laite vielä iTunesiin, jos haluat kopioida ne tiedot, joita ei ollut varmuuskopiossa (esimerkiksi musiikkikappaleet ja videot).
Tietojen siirto iTunesin avulla

Noudata seuraavia ohjeita, jos toisessa tai molemmissa laitteessa on iOS 5:tä aiempi versio tai jos sinulla ei ole iCloud-tiliä.

 1. Varmista, että olet asentanut iTunesin ja iOS:n uusimman version.
 2. Kytke vanha iPhone tietokoneeseen ja synkronoi tietosi. Varmuuskopioi laitteesi iTunesissa klikkaamalla hiiren oikealla näppäimellä iPhonea, joka löytyy iTunesin Laitteet-kohdasta. Valitse Varmuuskopioi.
 3. Kun vanha iPhone on varmuuskopioitu, käynnistä uusi laite ja seuraa käyttöönottoapurin ohjeita.
 4. Kun laite pyydetään ottamaan käyttöön, valitse Palauta iTunes-varmuuskopiosta.
 5. Yhdistä uusi iPhone iTunesiin, joka pyytää aluksi joko ottamaan laitteen käyttöön uutena tai palauttamaan varmuuskopiosta. Valitse vanhan laitteen varmuuskopio ja valitse Jatka.
 6. Kun varmuuskopion palautus on valmis, laite käynnistyy uudelleen. Uusi iPhone on sen jälkeen valmis käytettäväksi. Pidä laite yhdistettynä iTunesiin, jos haluat kopioida ne tiedot, joita ei ollut varmuuskopiossa (esimerkiksi musiikkikappaleet ja videot).
Samsung: Tietojen siirto puhelimesta toiseen

Tietojen siirtoon löydät helpot ja kuvalliset ohjeet laitteiden käyttöohjeista useimmille Samsungin laitteille.

Android-laitteille on saatavilla useita erilaisia varmuuskopiointiin ja tiedonsiirtoon tarkoitettuja ohjelmistoja valmistajasta riippuen. Samsung laitteissa suosittelemme käytettävän Samsungin omaa Smart Switch -palvelua, joka on usein saatavilla myös muille laitteille.

Tietojen siirto Smart Switchin avulla
 1. Mene vanhalla laitteellasi Play Kauppaan ja lataa Smart Switch -sovellus. (Vanhasta laitteestasi riippuu, onko sovellus yhteensopiva vai ei. Tarkista sovelluksen kuvauksesta, löytyykö laitteesi listalta.)
 2. Kun sovellus on asennettu, mene uuden laitteesi asetuksiin. Valitse Pilvi ja tilit tai Tilit ja varmuuskopiointi ja valitse sitten Smart Switch.
 3. Anna Smart Switchille oikeudet tietojesi lähetykseen valitsemalla Salli.
 4. Kun sovellus on auki molemmissa laitteissa, valitse kumpi laitteistasi toimii lähettäjänä (Lähetä tiedot) ja kumpi vastaantottajana (Vastaanota tiedot). Valitse tiedot, jotka haluat kopioida ja seuraa ruudulla olevia ohjeita.
 5. Kun tilapalkki on edennyt 100 %:in, toimenpide on valmis ja voit sulkea sovellukset.

Ota yhteyttä

Telia Helppi

 0600 10 100

(2,25 €/min + pvm, jonotusajalta mpm/pvm)

Helppi auttaa esimerkiksi laitteiden käyttöönotossa, asentamisessa ja päivittämisessä puhelimitse tai paikan päällä.

Jos tekniikka temppuilee, asia ratkeaa usein nopeasti soittamalla Helpin puhelintukeen. Etätuen avulla ratkomme ongelmat ja opastamme sinua kuin olisimme vieressäsi.

Lue lisää Helpistä

Varaa soittoaika

Ma–pe 8–20, la 9–16.30.
 

Telia somessa

Asiakaspalvelutiimimme tavoitat Facebookissa ja Twitterissä.
 
 Telia Facebookissa
 Telia Twitterissä

 

Muista myös Telia Yhteisö, joka on keskustelupaikka asiakkaillemme ja muille digistä kiinnostuneille.

Yhteisöön

Facebookissa ja Twitterissä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.
Facebookissa vastaamme yksityisviesteihin 24/7.