Roaming ja puhelimen käyttö ulkomailla

Mikä on roaming?

Roaming eli verkkovierailu tarkoittaa sitä, että jonkun operaattorin tarjoamia palveluita käytetään toisen operaattorin verkossa, eli ns. vierailuverkossa. Roamingia on se, kun käytät Telian matkapuhelinliittymää eli vaikkapa soitat tai surffaat mobiiliverkossa jossain muussa maassa kuin Suomessa, esimerkiksi Espanjassa. Roaming sisältää sekä ulkomailla soitetut ja vastaanotetut puhelut, lähetetyt viestit sekä käytetyn tiedonsiirron eli netin käytön.

Roaming Euroopassa

EU-Roaming

Kaikki Telian liittymät sisältävät käytön EU/ETA-maissa ja toimivat siellä samaan hintaan kuin kotimaassa.

Puhe- ja viestipaketit

Jos liittymääsi sisältyy puhe- ja viestipaketti, voit käyttää niitä EU-alueella ilman lisämaksuja. Paketin ylittävältä käytöltä maksat saman hinnan kuin kotimaassa. Jos taas maksat puheluista ja viesteistä käyttömäärän mukaan, hinnat ovat samat myös EU-alueella.

Liittymässä Rajaton netti

Kaikki kotimaassa rajattomat liittymät sisältävät erillisen lisämaksuttoman EU-nettipaketin, jonka koko on liittymätyypistä riippuen 5–33 gigatavua. Käyttömäärän täytyttyä voit jatkaa netin käyttöä päivähinnalla 1 €/pvä/1 Gt. Yhteys mukaan -tuotteen tilaajalle ylimenevä käyttö on 2 €/pvä/2 Gt.

Valitsemalla Rajaton -liittymän, nautit täysin rajattomasta netistä myös Pohjolassa ja Baltiassa!

Muista tarkistaa aina ennen matkaa liittymäsi tarkat ominaisuudet Minun Telia -sovelluksella tai kirjautumalla osoitteessa telia.fi.

Liittymässä Nettipaketti

Mikäli Telia-liittymässäsi on nettipaketti, joka sisältää rajatun määrän nettikäyttöä, pakettia voi käyttää myös EU/ETA-alueella ilman lisämaksuja. Paketin ylittävä käyttö maksaa saman verran kuin kotimaassa, mutta päiväkäytölle on asetettu päiväkohtaiset kohtuullisen käytön rajat. Muilla liittymillä päivähinta on 1 €/pvä/1 Gt ja Yhteys mukaan -liittymillä 2 €/pvä/2 Gt.

Lue lisää netin käytöstä ulkomailla

Tilaa reissaajan unelmaliittymä
 

Roaming muualla maailmassa

Roaming muualla maailmassa

Voit käyttää liittymääsi ulkomailla, vaikka reissusi suuntautuisikin EU/ETA-maiden ulkopuolelle. Tällöin puheluiden, viestien ja netin käytön hinnat vaihtelevat hieman kohteesta riippuen.

Puhelut ja viestit

Puhelut ja viestit veloitetaan käytön mukaan. Soitetun puhelun hinta riippuu siitä, soitatko kohdemaan numeroon, koti-Suomeen vai johonkin muuhun maahan. Viestien lähettäminen ja puheluiden vastaanottaminen ovat aina saman hintaisia.

Lue lisää maakohtaisista hinnoista.

Netin käyttö

Suosituimmissa matkakohteissa käytössäsi on automaattisesti edullinen ja turvallinen päivähinnoittelu. Sen avulla pysyt kartalla netin käytön kerryttämistä maksuista, eikä sinun tarvitse murehtia mahdollisia yllätyslaskuja. Suositut matkakohteet on jaettu kahteen ryhmään:

  • Suositut matkakohteet 1: Päivähinta 4,99 €/100 Mt
  • Suositut matkakohteet 2: Päivähinta 9,99 €/100 Mt

Mikäli tykkäät käyttää nettiä runsaammin, tai haluat varmistaa huolettoman käytön pidemmäksi aikaa kerrallaan, on suosittuihin matkakohteisiin tarjolla myös edulliset Reissupaketit:

  • Suositut matkakohteet 1: Reissupaketti 24,90 €/2 Gt
  • Suositut matkakohteet 2: Reissupaketti 24,90 €/1,5 t

Lue lisää Reissupaketista ja katso tilausohjeet täältä.

Muissa maissa kuin suosituissa matkakohteissa on käytössä käytönmukainen hinnoittelu. Tutustu maakohtaisiin hintoihin.

Tilaa reissaajan unelmaliittymä

Katso kaikkien maiden hinnatLue lisää reissupaketeista

 

Liittymän käyttö matkalla

Roaming-tila

Osassa puhelinmalleista käytetään tiettyä ikonia puhelimen näytöllä, jolla ilmaistaan yhteyden olevan ”roaming-tilassa”. Tällöin yhteys on muodostettu vierailuverkkoon. Yleisimmin ikoni on kolmio tai R-kirjain. Tarkista laitteesi tiedot laitteen käyttöoppaasta.

Lue lisää

Matkailijan tarkistuslista ennen Reissuunlähtöä:

Meillä roaming kuuluu kaikille

Hanki reissaajan unelmaliittymä, jolla saat matkaseuraksi rajattoman netin kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa ja samaan hintaan reilusti surffailua muualla EU/ETA-alueella.

Matkailijan liittymät myös yrittäjille

Myös yritysliittymillä netin käyttö ulkomailla on helppoa ja huoletonta. Tsekkaa yritysten liittymätarjonta ja lue lisää yritysliittymien roaming-eduista.