Roaming eli verkkovierailu

Roaming tarkoittaa sitä, että käytät oman operaattorisi tarjoamia palveluita toisen operaattorin verkossa.

Miten roaming toimii?

Roamingia eli verkkovierailua on se, kun käytät meiltä hankittua puhelinliittymää tai mobiilinettiä muualla kuin Suomessa. Se sisältää ulkomailla soitetut ja vastaanotetut puhelut, lähetetyt viestit sekä tiedonsiirron eli netin käytön. Jos matkustat vaikkapa Espanjaan ja soittelet, tekstaat tai käytät liittymän omaa nettiä siellä, on kyse roamingista.

Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa siitä, miten verkkovierailu toimii EU/ETA-maissa sekä muualla maailmassa ja miten matkalle kannattaa valmistautua liittymän osalta.

Roaming Euroopassa

EU-roaming

Suurin osa liittymistämme sisältää käytön EU/ETA-maissa ja toimii siellä samaan hintaan kuin kotimaassa.

Tarkista aina ennen matkaa liittymäsi ominaisuudet Minun Teliasta tai Minun Telia -sovelluksesta.

Puhelut ja viestit

Useimmiten jos liittymääsi sisältyy puhe- ja viestipaketti, voit käyttää niitä EU-alueella ilman lisämaksuja. Paketin ylittävä käyttö maksaa saman verran kuin kotimaassa. Jos maksat käytön mukaan puheluista ja viesteistä, hinnat ovat samat myös EU-alueella.

Netin käyttö

Onko liittymässäsi kotimaassa rajaton netti? Sitten se usein sisältää myös EU-alueella lisämaksuttoman netin, jonka koko on liittymästä riippuen 15–45 gigatavua. Käyttömäärän täytyttyä voit jatkaa netin käyttöä päivähinnalla 1 €/pvä/1 Gt tai Yhteys mukaan -mobiilinetillä 2 €/pvä/2 Gt. Rajaton-liittymällä nautit rajattomasta netistä myös Pohjolassa ja Baltiassa.

Jos liittymässäsi on kotimaassa nettipaketti eli rajattu määrä netin käyttöä kuukaudessa, se useimmiten myös EU/ETA-alueella lisämaksutta. Paketin ylittävä käyttö maksaa saman verran kuin kotimaassa, mutta käytölle on asetettu päiväkohtaiset kohtuullisen käytön rajat. Muilla liittymillä päivähinta on 1 €/pvä/1 Gt ja Yhteys mukaan -mobiilinetillä 2 €/pvä/2 Gt.

Lue lisää netin käytöstä ulkomailla

Puhelinliittymät
 

Roaming muualla

Roaming muualla maailmassa

Voit käyttää liittymääsi ulkomailla myös EU/ETA-maiden ulkopuolella. Tällöin puheluiden, viestien ja netin käytön hinnat riippuvat kohdemaastasi.

Puhelut ja viestit

Puhelut ja viestit veloitetaan käytön mukaan. Soitetun puhelun hinta riippuu siitä, soitatko kohdemaan numeroon, Suomeen vai jonnekin muualle. Viestien lähettäminen ja puheluiden vastaanottaminen ovat aina saman hintaisia.

Katso maakohtaiset hinnat

Netin käyttö

Suosituimmissa matkakohteissa käytössäsi on automaattisesti edullinen ja turvallinen päivähinnoittelu. Sen avulla pysyt kartalla netin käytön kerryttämistä maksuista, etkä joudu murehtimaan mahdollisia yllätyslaskuja. Suositut matkakohteet on jaettu kahteen ryhmään:

Jos käytät nettiä paljon tai haluat varmistaa huolettoman käytön pidemmäksi aikaa, on suosittuihin matkakohteisiin tarjolla myös edulliset Reissupaketit:

  • Suositut matkakohteet 1: 24,90 €/2 Gt
  • Suositut matkakohteet 2: 24,90 €/1,5 Gt

Lue lisää Reissupaketista ja katso tilausohjeet

Muissa maissa kuin suosituissa matkakohteissa on käytössä käytönmukainen maakohtainen hinnoittelu.

Puhelinliittymät

Liittymän käyttö matkalla

Puhelimen roaming-tila

Osassa puhelinmalleista ruudulla näkyy tietty ikoni, kun puhelin on roaming-tilassa eli yhteys on muodostettu vierailuverkkoon. Yleisimmin ikoni on kolmio tai R-kirjain. Oman laitteesi tiedot löydät laitteen käyttöoppaasta.

Katso vinkit

Matkalle valmistautujan tarkistuslista

Kokosimme tähän neljä asiaa, jotka kannattaa muistaa tarkistaa liittymän käyttöön liittyen ennen matkalle lähtöä. Niiden lisäksi löydät asiakastuestamme ohjeita puhelimen käyttöön ulkomailla sekä netin käyttöön ulkomailla.

Meillä roaming kuuluu kaikille

Hanki reissaajan unelmaliittymä, jolla saat matkaseuraksi rajattoman netin kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa ja samaan hintaan reilusti surffailua muualla EU/ETA-alueella.

Matkailijan liittymät myös yrittäjille

Myös yritysliittymillä netin käyttö ulkomailla on helppoa ja huoletonta. Katso puhelinliittymät yrityksille.

Suositut matkakohteet 1

Albania Pohjois-Kypros
Andorra Pohjois-Makedonia
Armenia Serbia
Bosnia-Hertsegovina Sveitsi
Färsaaret Thaimaa
Georgia Turkki
Grönlanti Ukraina
Monaco Valko-Venäjä
Montenegro Venäjä
   

Suositut matkakohteet 2

Argentiina Kiina
Australia Kolumbia
Bahrain Kuwait
Brasilia Macao
Brunei Malesia
Chile Marokko
Costa Rica Meksiko
Dominikaaninen tasavalta Myanmar
Ecuador Nepal
Egypti Nicaragua
El Salvador Oman
Etelä-Afrikka Panama
Etelä-Korea Peru
Etiopia Puerto Rico
Filippiinit Qatar
Gambia Saudi Arabia
Guatemala Singapore
Honduras Sri Lanka
Hongkong Taiwan
Indonesia Tunisia
Intia Uruguay
Israel Uusi-Seelanti
Japani Vietnam
Jordania Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
Kanada Yhdysvallat
Kap Verde