Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Roaming ja puhelimen käyttö ulkomailla

Mikä on roaming?

Roaming eli verkkovierailu tarkoittaa sitä, että jonkun operaattorin tarjoamia palveluita käytetään toisen operaattorin verkossa, eli ns. vierailuverkossa. Roamingia on se, kun käytät Telian matkapuhelinliittymää eli vaikkapa soitat tai surffaat mobiiliverkossa jossain muussa maassa kuin Suomessa, esimerkiksi Espanjassa. Roaming sisältää sekä ulkomailla soitetut ja vastaanotetut puhelut, lähetetyt viestit sekä käytetyn tiedonsiirron eli nettikäytön.

Roaming Euroopassa

EU-Roaming

Kaikki Telia Yhteys -liittymät sisältävät käytön EU/ETA -maassa ja toimivat siellä samaan hintaan kuin kotimaassa.

Puhe- ja viestipaketit

Jos liittymääsi sisältyy puhe- ja viestipaketti, voit käyttää niitä EU-alueella ilman lisämaksuja. Paketin ylittävältä käytöltä maksat saman hinnan kuin kotimaassa. Jos taas maksat puheluista ja viesteistä käyttömäärän mukaan, hinnat ovat samat myös EU-alueella.

liittymässä Nettipaketti

Jos liittymässäsi on nettipaketti, joka sisältää rajatun määrän nettikäyttöä, pakettia voi käyttää myös EU/ETA-alueella ilman lisämaksuja. Paketin ylittävä käyttö maksaa saman verran kuin kotimaassa, mutta päiväkäytölle on asetettu päiväkohtaiset kohtuullisen käytön rajat. Yhteys puhelimeen -liittymillä päivähinta on 1 €/pvä/300 Mt ja Yhteys mukaan -liittymillä 2 €/pvä/600 Mt

Liittymässä Rajaton netti

Jos sinulla on Yhteys puhelimeen -liittymä, jonka nettipaketti on rajaton kotimaassa, se on silloin rajaton myös Pohjolassa ja Baltiassa. muualla EU-alueella käytössäsi on nettinopeudesta riippen joko 10 Gt (100 Mbit/s) 15 Gt (300 Mbit/s). Käyttömäärän täytyttyä voit jatkaa netin käyttöä päivähinnalla 1 €/pvä/300 Mt.

Yhteys mukaan -liittymissä rajaton netti on käytössä kotimaassa, ja muualla EU/ETA-alueella käytössäsi on 10 Gt nettiä. Sen jälkeen käyttöä voi jatkaa päivähinnalla 2 €/pvä/600 Mt

Lue lisää netin käytöstä ulkomailla

Roaming muualla maailmassa

Roaming muualla maailmassa

Liittymääsi voi käyttää ulkomailla, vaikka reissusi suuntautuisikin EU/ETA -maiden ulkopuolelle. Tällöin puheluiden, viestien ja nettikäytön hinnat vaihtelevat hieman kohteesta riippuen.

Hintaryhmässä 3, johon kuuluu mm. Turkki, Thaimaa ja Venäjä on käytössä turvallinen päivähinnoittelu, jolloin nettikäyttö maksaa enintään 2,99 €/pvä sisältäen 50 Mt surffasta. Tämän jälkeen voit halutessasi tilata lisäpaketteja

Suosittuihin matkakohteisiin on mahdollista tilata erikseen reissupaketti, jolla saat netin käyttöösi edullisesti heti kohteeseen saavuttuasi.

Katso kaikkien maiden hinnatLue lisää reissupaketeista

 

 

Roaming-tila

Osassa puhelinmalleista käytetään tiettyä ikonia puhelimen näytöllä, jolla ilmaistaan yhteyden olevan ”roaming-tilassa”. Tällöin yhteys on siis muodostettu vierailuverkkoon. Yleisimmin ikoni on kolmio tai R-kirjain. Tarkasta oman laitteesi tiedot laitteen käyttöoppaasta.

Lue lisää

Matkailijan tarkistuslista ennen Reissuunlähtöä:

Meillä roaming kuuluu kaikille

Hanki reissaajan unelmaliittymä, jolla saat matkaseuraksi rajattoman netin kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa ja samaan hintaan reilusti surffailua muualla EU/ETA-alueella.

Matkailijan liittymät myös yrittäjille

Myös yritysliittymillä netin käyttö ulkomailla on helppoa ja huoletonta. Tsekkaa yritysten liittymätarjonta ja lue lisää yritysliittymien roaming-eduista.