Uusimmat blogit

Nettiyhteys pelastaa Filippiineillä reissatessa

Netin käyttö Filippiineillä Netin käyttö Filippiineillä
Karstikiviä ja turkoosin kirkasta vettä El Nidossa, Shimizu Island.

Monet suomalaiset suuntaavat talvikuukausien aikana Aasiaan pakoon hyytävää kylmyyttä ja pimeyttä. Suosituimpia kohteita ovat Thaimaan lisäksi muun muassa Vietnam, Singapore, Indonesia ja Malesia. Meidän matkamme suuntautui Filippiineille. Toisin kuin monissa muissa Aasian maissa, Filippiineillä ei wifi-verkkoja ollut laajasti saatavilla. Tai vaikka olisi ollutkin, ne harvoin toimivat, joten ilman puhelimen omaa nettiyhteyttä ei reissussa olisi pärjännyt.

Filippiinit on saarivaltio, joka koostuu 7 000 saaresta ja sijaitsee Etelä-Kiinan meren itäpuolella. Kuiva kausi tammikuusta huhtikuulle on suosituinta matkustusaikaa. Onneksi Filippiineillä useita suosittuja matkakohteita ja paljon saaria, joten suuret turistimassat hajautuvat mukavasti eri puolille. Reissulla kokee sekä näkee paljon paikallistenkin elämää.

Muutama päivä ennen matkaan lähtöä elimme jännittäviä hetkiä, kun Mayon-tulivuori osoitti purkautumisen merkkejä. Lentoihimme tämä ei onneksi vaikuttanut, vaikka meillä oli varattuna useampia sisäisiä lentoja. Seurasimme puhelimella paikan päällä jatkuvasti tilanteen kehitystä sekä mahdollisia lentojen peruutuksia. Ihanaa, että uhkakuvat peruutuksista eivät toteutuneet.

Kuljetusten ja majapaikkojen varaaminen helpottui

Olimme reissussa kolmen naisen voimin ja suuntasimme aluksi kuvankauniille ja karstikallioiden hallitsemalle Palawanin saarelle El Nidoon. Minibussikuljetus Palawanin Puerto Princesan lentokentältä El Nidoon kestää vähintään 5–6 tuntia, ja meidän piti varata kuljetus. Wifi-verkkoa ei ollut saatavilla, mutta onneksi mobiiliverkko pelasi, ja kuljetus järjestyi. Kuljettajat eivät olleet asiakaspalvelun ammattilaisia, joten matkan aikana oli mukava seurata Google Mapsista jäljellä olevaa matka-aikaa.

El Nidossa on hyvin vähän isoja hotellikomplekseja, ja pienemmissä hotelleissa vastaanotto oli harvemmin auki vuorokauden ympäri. Lisäksi matkustaminen huonokuntoisia teitä pitkin saattoi tuoda yllättäviä viivästyksiä matkaan. Onneksi puhelimella sai lähetettyä hotellille viestiä tarkemmasta saapumisajasta. Moni reppureissaaja ei välttämättä varaa hotelleja etukäteen, vaan vasta paikan päällä. Muutaman kerran tästä seurasi kuitenkin haasteita, kun lähimmät hotellit olivatkin täynnä, ja piti etsiä uusia vaihtoehtoja. Ilman puhelinta hommaan olisi saattanut mennä useampiakin tunteja.

Elämyksiä metsästämässä

Halusimme parin viikon reissulla kokea mahdollisimman paljon. Vaikka olimme etukäteen selvittäneet nähtävyyksiä ja ravintoloita, kävi paikan päällä ilmi, että esimerkiksi osaa ravintoloista ei ollut enää olemassakaan. Instagramin ja Tripadvisorin avulla löysimme monia ihania ruokapaikkoja.

Löysimme Instagramin kautta myös melko lähellä olevat vesiputoukset, joille halusimme lähteä vaeltamaan. Paikalliset suosittelivat oppaan palkkaamista, mutta päätimme löytää perille itse. Eihän se reitti sitten ollutkaan aivan selkeä, ja monta kertaa turvauduimme Google Mapsiin eksyttyämme tai epäiltyämme reittivalintaamme. Hikisen 2,5 tunnin kävelyn jälkeen pääsimme kuitenkin perille. Pulahdus kirkkaaseen veteen oli erinomainen palkinto.

Nettiyhteydestä oli paljon hyötyä reissussa. Wifi-verkkojen vähäisyyden ja heikon laadun vuoksi matkapuhelimen omaa nettiyhteyttä tuli jonkin verran käytettyä. Toki offline-palveluitakin kannattaa hyödyntää, ja esimerkiksi Spotify Premiumiin latasimme ennakkoon listoja, joita pystyi sitten kuuntelemaan rantatuolissa ilman nettiyhteyttä. Filippiineillä kaikkeen tekemiseen liittyy myös vesi. Puhelin joutuu koville meriveden ja kosteuden takia, joten laitteen säilytysratkaisuja ja suojausta kannattaa pohtia jo ennen reissuun lähtöä.

Sannan vinkit Filippiinien reissulle TOP4:
  • Lentoyhtiöiden omat sovellukset
  • Spotify Premium
  • Instagram
  • GoPro-sovellus
Pamuayan Falls Port Bartonissa.
Pamuayan Falls Port Bartonissa.

 

Vältä yllätyslaskut käyttökatolla

Voit muuttaa netin käyttörajaa tai poistaa sen kokonaan helposti ulkomaan reissusi ajaksi.

Tutustu tarkemmin
Lisää samasta aiheesta
Edellinen artikkeli
Keväinen löytöretki Kreetalla
Tuulten ja myyttien saari – ne sanovat. Kun kesäasunto sijaitsee Kreetalla, on toimiva netti ...
Seuraava artikkeli
Nettiyhteys hyötykäytössä Hollannin reissulla
Hollanti on oiva matkakohde myös kylmempinä kuukausina. Navigointi onnistuu mutkattomasti, kun ...