Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Näin estät ulkomaan netin käytön

Miten estän netin käytön ulkomailla? Miksi liittymäni on käyttänyt nettiä ulkomailla, vaikka mobiilidata on pois päältä?

Tiesitkö, että liittymäsi saattaa käyttää mobiilidataa ulkomailla, vaikka olisitkin kytkenyt mobiilidatan pois päältä puhelimestasi? Tämä johtuu siitä, että joissain maissa ollaan käynnistämässä VoLTE-ratkaisua, joka tarkoittaa puheluiden siirtymistä 4G-verkkoon. Suomalaiset liittymät voivat siis käyttää pieniä määriä dataa ulkomailla puheluista johtuen, vaikka mobiilidata olisikin kytketty pois päältä.

Tekemällä pieniä asetusmuutoksia liittymääsi tai puhelimeesi voit kuitenkin välttyä tällaisilta ylimääräisiltä kuluilta ja estää ulkomaan dataliikenteen kokonaan.

Estä ulkomaan netin käyttöä

Voit estää liittymäsi käytön ulkomailla kokonaan (roaming-esto) tai vain netin osalta (data roaming -esto) kirjautumalla osoitteessa telia.fi. Eston asettaminen on maksutonta.

1. Valitse liittymä, jolle haluat asettaa estot.
2. Valitse "Lisäpalvelusi" ja "Estot ja rajoitukset".
3. Sen jälkeen "Rajoitukset ulkomailla". Valitse haluamasi asetukset. Sinisestä i-merkistä näet kunkin eston kuvauksen.4. Lopuksi muista painaa "Lähetä tilaus" ja käynnistä puhelimesi uudestaan.

Pakota puhelin 2G/3G-verkkoon

Kun puhelimeen on valinnut 2G/3G-verkon, ei liittymä voi hyödyntää VoLTE-tekniikan puheluita.

Lue tarkemmat tiedot Telia Yhteisöstä