5G-verkko laajenee nopeasti

Rakennamme 5G-verkon kattavuutta suuremmaksi ripeällä tahdilla.

Missä 5G-verkko kuuluu?

5G-verkkomme kattaa jo yli 4,3 miljoonaa ihmistä Suomessa ja laajennamme verkon peittoa kiihtyvää tahtia. Katso lista paikkakunnista, missä Telian 5G jo toimii.

Päästäksesi 5G-verkkoon tarvitset 5G-teknologiaa tukevan puhelimen tai reitittimen sekä 5G-puhelinliittymän tai 5G-mobiililaajakaistan.

Katso oman alueesi 5G-kuuluvuus verkkokartasta.

Katso kuuluvuuskartta

Sijainnin merkitys

5G-verkon kuuluvuus on rakennusvaiheessa rajallinen. Laajennamme verkkoa parhaillaan kovaa vauhtia.

Katso 5G-kuuluvuus

Turvaverkko

Meidän kaikkien turvaverkko

Kaikki käyttämämme ja tuottamamme data kulkee aina operaattorin tarjoaman verkon kautta. Siksi on tärkeää, että tuo verkko on mahdollisimman turvallinen.

Lue lisää

Liittymä ja laite

5G-liittymä tarvitsee kaverikseen 5G-laitteen, jotta 5G-nopeutta pääsee hyödyntämään. 5G-laitteella saat myös parhaat nopeudet 4G-verkossamme.

Tutustu 5G-liittymiin

Yhteensopiviksi testattu

Kaikki myymämme 5G-laiteet on testattu yhteensopiviksi 5G-liittymiemme kanssa, jotta saisit parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

5G-puhelimet5G-reitittimet5G-tabletit

Telian 5G-verkko

Telian ensimmäinen esikaupallinen 5G-verkko avattiin Helsinkiin jo alkusyksystä 2018. Tällöin 5G-verkko toimi vielä Viestintäviraston myöntämillä testitaajuuksilla. Telian 5G-verkon kaupallinen toiminta käynnistyi vuonna 2019. Tarjoamme kuluttajille ja yritysasiakkaille monipuolisen valikoiman 5G-liittymiä, ja puhelinten ja nettilaitteiden valikoima kasvaa koko ajan.

Rakennamme 5G-verkkoa yhteistyössä kotimaisen osaajan, Nokian kanssa. Nokia onkin yksi maailman tämänhetkisistä johtajista 5G-verkkojen kehittämisessä. Yksi Telian ja Nokian yhteistyön hedelmistä on myös keväällä 2019 julkistettu 5G-reititin, joka tuo 5G-nopeudet koteihin ja toimistoihin langattomana lähiverkkona, wifinä.
 

5G Suomessa ja maailmalla

5G-verkko kohoaa Suomessa huimaa tahtia, ja kattava 5G-kuuluvuus on pian täällä. Suomi on tiiviisti kehityksen kelkassa, mitä tulee 5G-yhteyksiin.

Maailmalla kaupallisia 5G-verkkoja löytyy vielä harvakseltaan, vaikka 5G-verkot lisääntyvätkin yhä kiihtyvään tahtiin. Suomessakin 5G-alueet laajenevat jatkuvasti. Mihin sinä odotat 5G-kuuluvuutta seuraavaksi?

Kansainvälisesti 5G-kehityksen kärkikastia edustaa esimerkiksi Sveitsi, jossa jo useammalla operaattorilla on kaupallisia 5G-verkkoja käytössä monessa eri kaupungissa. Muita 5G-verkkoon huimasti panostaneita maita ovat esimerkiksi Etelä-Korea, Yhdysvallat sekä Japani.