5G-verkko laajenee nopeasti

Rakennamme 5G-verkon peittoa suuremmaksi ripeällä tahdilla.

Missä 5G-verkko kuuluu?

5G-verkkomme kattaa jo 3,7 miljoonaa ihmistä Suomessa ja laajennamme verkon peittoa kiihtyvää tahtia. Katso lista paikkakunnista, missä Telian 5G jo toimii.

Päästäksesi 5G-verkkoon tarvitset 5G-teknologiaa tukevan puhelimen tai reitittimen sekä 5G-puhelinliittymän tai 5G-mobiililaajakaistan.

Katso oman alueesi 5G-kuuluvuus verkkokartasta.

Katso kuuluvuuskartta

Sijainnin merkitys

Laajemman 5G-verkon rakentaminen on vasta alussa ja sen kuuluvuus on alkuvaiheessa rajallinen. Laajennamme verkkoa parhaillaan kovaa vauhtia.

Katso 5G-kuuluvuus

Liittymä ja laite

5G-liittymä tarvitsee kaverikseen 5G-laitteen, jotta 5G-nopeutta pääsee hyödyntämään. 5G-laitteella saat myös parhaat nopeudet 4G-verkossamme.

Tutustu 5G-liittymiin

Yhteensopiviksi testattu

Kaikki myymämme 5G-laiteet on testattu yhteensopiviksi 5G-liittymiemme kanssa, jotta saisit parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

5G-puhelimet5G-reitittimet5G-tabletit

Telian 5G-verkko

Telian ensimmäinen esikaupallinen 5G-verkko avattiin Helsinkiin jo alkusyksystä 2018. Tällöin 5G-verkko toimi vielä Viestintäviraston myöntämillä testitaajuuksilla. Telian 5G-verkon kaupallinen toiminta käynnistyi vuonna 2019. Tarjoamme kuluttajille ja yritysasiakkaille monipuolisen valikoiman 5G-liittymiä, ja puhelinten ja nettilaitteiden valikoima kasvaa koko ajan.

Rakennamme 5G-verkkoa yhteistyössä kotimaisen osaajan, Nokian kanssa. Nokia onkin yksi maailman tämänhetkisistä johtajista 5G-verkkojen kehittämisessä. Yksi Telian ja Nokian yhteistyön hedelmistä on myös keväällä 2019 julkistettu 5G-reititin, joka tuo 5G-nopeudet koteihin ja toimistoihin langattomana lähiverkkona, wifinä.
 

5G Suomessa ja maailmalla

5G-verkko kohoaa Suomessa huimaa tahtia, ja kattava 5G-kuuluvuus on pian täällä. Suomi on tiiviisti kehityksen kelkassa, mitä tulee 5G-yhteyksiin.

Maailmalla kaupallisia 5G-verkkoja löytyy vielä harvakseltaan, vaikka 5G-verkot lisääntyvätkin yhä kiihtyvään tahtiin. Suomessakin 5G-alueet laajenevat jatkuvasti. Mihin sinä odotat 5G-kuuluvuutta seuraavaksi?

Kansainvälisesti 5G-kehityksen kärkikastia edustaa esimerkiksi Sveitsi, jossa jo useammalla operaattorilla on kaupallisia 5G-verkkoja käytössä monessa eri kaupungissa. Muita 5G-verkkoon huimasti panostaneita maita ovat esimerkiksi Etelä-Korea, Yhdysvallat sekä Japani.