Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Mobiilinetin asetukset ulkomailla

Älä turhaan juokse wifin perässä EU- ja ETA-alueella reissatessasi, vaan pidä mobiilidata päällä myös reissusi ajan.

EU- ja ETA-maissa nettiä voi käyttää kuten kotimaassa, sillä jokaisen Telia-liittymän kuukausimaksuun sisältyy EU-nettipaketti. Mikäli liittymäsi nettipaketti on kotimassa rajaton, on EU-käytölle asetettu kohtuukäytön raja. Voit tarkistaa liittymäsi EU-nettipaketin datamäärän kirjautumalla osoitteessa telia.fi tai hintatietoviestistä, joka lähetetään liittymääsi saavuttuasi kohdemaahan.

Myös muualla ulkomailla jättilaskujen syntyminen netinkäytöstä on automaattisesti estetty. Ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto pitää huolen siitä, että maksat nettikäytöstä korkeintaan 62 € laskutuskaudessa. Lisäksi suosituimmissa matkakohteissa kustannuksille on päiväkohtainen raja.

Telia Yhteys -liittymät

Liittymän kuukausimaksuun sisältyvä käytettävissä olevan netin määrä EU- ja ETA-maissa riippuu liittymästäsi.

 • Jos nettipakettisi kotimaan käyttö on rajattu, koko paketti on käytössä myös EU- ja ETA-alueella.
 • Jos nettipakettisi kotimaan käyttö on rajaton, on EU- ja ETA-maissa käytössäsi tietty määrä nettiä riippuen liittymästäsi.
 • Mikäli rajattu nettipakettisi tai EU-datapaketti kuluu loppuun, on käytössäsi turvallinen päivähinta. Kotimaassa päivähinnalla saa rajattomasti nettikäyttöä.
  • Päivähintaan sisältyy hinnaston mukainen määrä nettikäyttöä normaalilla nopeudella. Jos määrä täyttyy, voit jatkaa käyttöä verkon perusnopeudella (128 kbit/s) seuraavan vuorokauden alkuun asti, kunnes nopeus palautuu. 

Lue lisää puhelimen käytöstä ulkomailla

Telia Sopiva JA TELE FINLAND -LIITTYMÄT

Jos käytössäsi on jokin Telia Sopiva tai Tele Finland -liittymä, on niin ikään käytössäsi kuukausimaksuun kuuluva nettipaketti EU- ja ETA-maissa. Nettipaketin suuruus riippuu käytössäsi olevasta liittymästä, ja tarkistat sen kätevästi Minun Telia -sovelluksesta tai kirjautumalla osoitteessa telia.fi.

Mikäli kotimaassa ja EU/ETA-maissa käytössäsi oleva nettipaketti loppuu, toimitamme sinulle tekstiviestitse ohjeet lisäpaketin tilaamisesta. Mikäli liittymäsi nettipaketti on kotimaassa rajaton, saat EU-nettipaketin loppumisesta ja sen jälkeen voimassa olevasta lisämaksusta niin ikään ilmoituksen.

Data roaming estetty, mutta laskua tullut?

Telian 4G-roaming toimii jo yli 90 maassa. Yhteyksien lisäännyttyä olemme havainneet 4G- eli LTE-mobiililaitteiden ja -mobiiliverkkojen toimivan yhdessä siten, että laite voi käyttää pieniä määriä dataa, vaikka käyttäjä on laittanut laitteesta data roaming -eston päälle. Tästä johtuen laskulle voi ilmestyä pieniä määriä data roaming -käyttöä, vaikka olisit estänyt data roamingin laitteestasi. Jos haluat varmistaa, ettei pieniäkään määriä dataa liiku, pitää laitteesta ottaa data roamingin lisäksi myös LTE (4G) pois päältä.

Mistä tämä sitten johtuu? Uusissa LTE-verkoissa valmistaudutaan myös puheen välittämiseen 4G-yhteyksien kautta. Tämä VoLTE-ominaisuus ei vielä ole käytössä ulkomailla, vaan kaikki mobiilipuhe kulkee gsm- tai 3G-verkossa. Laitteet siis toimivat nyt epäloogisesti tilanteissa, joissa puhelimen asetuksissa on 4G/LTE sallittu, mutta data roaming estetty. Telia huolehtii, että tällaiset laitteiden ja verkon vuorovaikutuksessa olevat epäloogisuudet eivät pääsääntöisesti aiheuta asiakkaalle haittaa.

NÄIN TARKISTAT MOBIILINETIN ASETUKSET

 

Tarkista oman liittymäsi hinnat ja rajoitukset

Alla olevilla ohjeilla voit tarkistaa, että laitteessasi ei ole ulkomaankäytön estoja päällä. Löydät kaikista laitteista mobiiliasetukset kohdasta "Asetukset".

 1. Laita mobiilidata päälle.
 2. Laita dataroaming päälle.

 1. Valitse mobiiliverkot
 2. Kytke mobiilidata päälle
 3. Kytke dataverkkovierailu päälle.

 1. Valitse mobiiliverkot
 2. Dataverkkovierailuasetuksissa valitse
 3. Verkkovierailut sallittu