Soittaminen ulkomailla

Miten soitan ulkomailta tai ulkomaiseen numeroon? Mitä soittaminen ulkomaille tai ulkomailta maksaa?
Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille. Näytä yritysasiakkaiden ohje.

Kun soitat ulkomailta Suomeen tai Suomesta ulkomaille, sinun tulee käyttää kansainvälisiä numeroita.

  • Lisää + ja maatunnus, esimerkiksi Suomen maatunnus 358 ja poista ensimmäinen nolla
  • Esimerkiksi numero 040 123 4567 on kansainvälisessä muodossa +358 40 123 4567
  • Tärkeimmät numerot (myös vastaaja) kannattaa tallentaa puhelimeen kansainvälisessä muodossa

Kun olet ulkomailla, voit soittaa oleskelumaasi numeroihin ilman kansainvälistä tunnusta.

Roaming-kumppanit sulkevat 2G- ja 3G-verkkojaan – mitä se tarkoittaa?

Roaming-kumppanimme modernisoivat verkkojaan ympäri maailmaa ja luopuvat pikkuhiljaa vanhoista 2G- ja 3G-verkoistaan. 3G-puhelimet eivät siis enää toimi kaikkialla maailmassa ja vanhan tyyppinen liittymä saattaa estää pääsyn roaming-kumppanin verkkoon. Päivitäthän liittymäsi ja laitteesi uudempaan, jotta yhteydet toimivat jatkossa myös ulkomailla.

3G-verkkojen sulkeminen on vauhdittunut Euroopassa. Jo yli 20 operaattoria yli kymmenessä maassa on sulkenut tai sulkee 3G-verkon tänä vuonna. Joukossa ovat lähinaapureistamme Norja, Tanska ja Liettua ja suosituista matkakohteista mm. Iso-Britannia, Saksa, Hollanti, Italia, Portugali, Kroatia ja Kreikka. Ruotsi ja Viro ovat ilmoittaneet sulkevansa 3G-verkkonsa vuonna 2023.

Huomio Yhdysvaltoihin matkustavat!

Jos matkasi suuntautuu helmikuun 2022 jälkeen Yhdysvaltoihin, voit soittaa AT&T ja Verizon Wireless -operaattoreiden verkoissa puheluita vain, jos liittymälläsi on käytössä Telia 4G-puhe -palvelu ja puhelimessasi on VoLTE roaming -ominaisuus. Liittymälläsi ei myöskään saa olla Data Roaming -estoa.

  • Applen puhelimissa VoLTE roaming -tuki tulee iOS15-ohjelmistoversion myötä, joka on tarjolla iPhone 7 -malliin ja sitä uudempiin iPhone-puhelimiin.
  • Android-puhelimista vain Samsungin osalta tiedetään, että VoLTE roaming -tuki tulee Android 11 ja 12 -ohjelmistoversioiden päivitysten myötä. Muiden Android-puhelimien osalta VoLTE roaming -tuki kannattaa varmistaa laitteen valmistajalta.
Soitetun ja vastatun puhelun hinta ulkomailla

Kun olet ulkomailla ja sinulla on Telian liittymä, voit tarkistaa kätevästi maakohtaisesta hinnastosta soittamisen ja puheluun vastaamisen hinnan. Kirjoita hakukenttään oleskelumaasi nimi.

Kohdemaan hintatiedot automaattisesti tekstiviestillä

Kun saavut ulkomaiseen verkkoon, lähetämme sinulle automaattisesti kohdemaan hintatiedot tekstiviestillä. Kerromme viestissä esimerkiksi puheluiden, viestien ja netin käytön hinnat oleskelumaassasi. Jos kohdemaahasi on saatavilla Reissupaketti, saat myös siitä kertovan viestin tilausohjeineen.

  • Jos et halua saada hintaviestejä, voit estää ne lähettämällä viestin TILAA ROAMINGINFOESTO numeroon 15400 (kotimaasta maksuton, ulkomailta hinnaston mukaisesti) tai kirjautumalla Minun Teliaan.
  • Jos haluat myöhemmin sallia hintaviestit, lähetä viesti POISTA ROAMINGINFOESTO numeroon 15400 (kotimaasta maksuton, ulkomailta hinnaston mukaisesti) tai kirjautumalla Minun Teliaan.

KIRJAUDU SISÄÄN

Palvelunumeroiden hinta ulkomailla

Huomioithan, että ulkomailla paikallisiin palvelunumeroihin soittamisen hinta voi vaihdella operaattoreittain myös saman palvelunumeron osalta, ja puhelut veloitetaan paikallisen operaattorin Telialle ilmoittaman hinnan mukaan. Paikallisille asiakkaille tarjottavat maksuttomat palvelunumerot eivät välttämättä ole maksuttomia Telian asiakkaille.

Videopuhelun hinta ulkomailla

Videopuheluiden soittaminen ulkomailla maksaa hintaryhmän mukaisen puheluhinnan + videopuhelun lisämaksun 1,26 €/min. Videopuheluiden vastaanottaminen ulkomailla maksaa hintaryhmän mukaisen puhelun vastaanottohinnan sekä videopuhelun lisämaksun 0,26 €/min. Videopuhelun lisämaksu veloitetaan 1 sekunnin veloitusvälillä.

Suomesta ulkomaille soittamisen hinta
Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Viroon, Latviaan ja Liettuaan

Telian kuluttaja-asiakkaiden liittymillä voit soittaa tavallisiin matkapuhelinnumeroihin Suomesta Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Viroon, Latviaan ja Liettuaan kotimaan hinnalla.

  • Jos sinulla on puhepaketti (esim. liittymäsi hintaan kuuluu puhetta rajaton määrä kuukaudessa) ja soitat ruotsalaiseen matkapuhelinnumeroon (esim. +46712345678), nämä puhelut Suomen verkosta soitettuna kuuluvat pakettiisi. 
  • Käytön mukaan hinnoiteltavissa liittymissä (esim. 0,07€/min) puhelu maksaa saman verran, kuin normaali puhelu Suomessa suomalaiseen matkapuhelinnumeroon.
Muihin maihin

Kun olet Suomessa ja soitat muihin maihin, laskutetaan ne ulkomaan puheluhinnaston mukaan.

Telia Helppi apunasi
Jos tarvitset apua käyttöön ja asennukseen liittyvissä asioissa, soita Telia Helppiin. Palvelemme sinua arkisin klo 8–20 ja arkilauantaisin klo 9–16.30. Voit myös varata asennusajan haluamallesi ajankohdalle.
0600 10 100
(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)
Lue lisää Telia Helpistä
Lisää samasta aiheesta

Puhelimen käyttö ulkomailla

Teksti- ja multimediaviestit ulkomailla

Netin käyttö ulkomailla

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä

Telia Helppi

Helppi tarjoaa kattavat ratkaisut tietotekniikkapulmiin – liittymien, laitteiden ja palvelujen asennuksen sekä käyttötuen.

 0600 10 100

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)

Helppi auttaa esimerkiksi laitteiden käyttöönotossa, asentamisessa ja päivittämisessä puhelimitse tai paikan päällä. Jos tekniikka temppuilee, asia ratkeaa usein nopeasti soittamalla Helpin puhelintukeen. Etätuen avulla ratkomme ongelmat ja opastamme sinua kuin olisimme vieressäsi.

Lue lisää Helpistä

Varaa soittoaika

Ma–pe 8–20, la 9–16.30.
 

Chat

Chat-asiakaspalvelumme on apunasi 24/7, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen. Kirjautuneena voit myös hallinnoida tuotteitasi ja palveluitasi.

Kirjaudu

Chatbot

Bottimme ohjaa sinut kirjautumatta oikean tiedon lähteelle ja tarvittaessa aina asiakaspalveluun asti.

Avaa chatbot >

Chat-asiakaspalvelu on avoinna 24/7.
 

Telia somessa

Asiakaspalvelutiimimme tavoitat Facebookissa ja Twitterissä.
 
 Telia Facebookissa
 Telia Twitterissä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja Twitterissä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.