Telia Rahoituksen ohjeet

Telia Rahoituksella hankit laitteet korottomasti ja kuluttomasti jopa 36 kuukauden maksuajalla.
Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille.

Telia Rahoitus on maksutapa, jolla voit hankkia laitteen osamaksulla 1, 12, 24 tai 36 kk maksuajalla. Maksutapa on koroton (0 %) ja kuluton. 

Kun ostat laitteen Telia Rahoituksella, teet luottosopimuksen luottotilistä, joka on käytössäsi tarpeen mukaan. Sopimus tehdään Telia Finance Finlandin kanssa, joka on myös luoton myöntäjä.

Luottotiliin ei liity luottokorttia, vaan voit ostaa luotolla laitteita meiltä. Kun teet ostoksia, varmistamme henkilöllisyytesi verkkokaupassa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Myymälässä henkilöllisyys varmistetaan voimassa olevasta henkilöllisyystodistuksesta tai puhelimeen lähetettävän linkin kautta mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

Kysymyksiin luotosta, luottosopimuksesta ja laskutuksesta vastaa asiakaspalvelumme.

Näet kaikki luottosi tiedot kirjautumalla Telia Financen asiakasportaaliin pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kirjaudu portaaliin

Muistathan myös, että tarjoamme liittymäasiakkaillemme 3 vuoden takuun valikoituihin laitteisiin.

Lue lisää 3 vuoden takuusta

Telia Rahoitus -luoton kustannukset

Telia Rahoitus -luotto on kuluton ja koroton, eli luoton korko on 0 % eikä palveluun kuulu esimerkiksi lainanhoitokuluja.

Lisäkuluja voi muodostua ainoastaan silloin, jos olet valinnut laskutustavaksi paperilaskun tai jos jätät lyhentämättä lainaasi, jolloin joudumme perimään viivästyskorkoja ja -kuluja.

Lue lisää Telia Financen sivuilta

Laitteen ostaminen Telia Rahoituksella

Luottohakemus on helppo ja nopea tehdä laitteen oston yhteydessä. Saat päätöksen luoton myöntämisestä heti ja luottotilisi on voimassa toistaiseksi.

Voit ostaa laitteen Telia Rahoituksella verkkokaupastamme, asiakaspalvelustamme tai Telia Kaupasta valitsemalla maksutavaksi Telia Rahoituksen. Verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta tilattu laite toimitetaan postitse. Myymälästä ostaessa saat tuotteen heti mukaan, jos sitä on myymälän varastossa.

Luottoa voidaan myöntää vähintään 18-vuotiaalle henkilölle, jolla on voimassa oleva henkilötunnus, suomalainen henkilöllisyystodistus ja rekisteröity osoite Suomessa. Luoton myöntäminen edellyttää luottotietojen tarkastamisen sekä luoton ehtojen hyväksymisen.

24 ja 36 kk maksuajat ovat saatavilla vain yli 50 € ostoksiin. Alle 20 € ostoksien rahoitus on mahdollista vain nykyisille Telia Financen asiakkaille.

Telia Rahoitus -luoton lyhentäminen

Näet kuukausittain saapuvalta laskulta maksettavan vähimmäiskuukausierän ja laskun eräpäivän. Laskun lähettäjänä on Telia Finance Finland.

Voit halutessasi maksaa vähimmäiskuukausierää suuremman summan, jolloin maksuaika lyhenee ja/tai viimeisen laskun kuukausierä pienenee. Voit myös milloin vain sopimuskauden aikana maksaa luottosi kerralla pois.

Vähimmäiskuukausierä määräytyy tuotteelle / tuotteille valitsemasi maksuajan mukaan. Maksuaika voi olla korkeintaan 36 kuukautta. Aina kun teet uuden ostoksen, luottotilisi vähimmäiskuukausierä kasvaa uudelle ostokselle sovitun vähimmäiskuukausierän verran.

Laskuerittelystä löydät jokaisen ostamasi laitteen ja sille valitsemasi vähimmäiskuukausierän. Näiden yhteenlaskettu summa muodostaa kunkin kuukauden laskulla olevan vähimmäiskuukausierän.

Laskulla on eritelty myös edellisen laskutusjakson kaikki tilitapahtumat, esim. uudet ostot, tehdyt lyhennykset ja mahdolliset muistutusmaksut ja viivästyskorot. Jos laskulla mukana on korkokuluja, ne lasketaan päivittäin luottosi kokonaismäärän perusteella.

Kaipaatko lisätietoa laskutuksesta?

Telia Rahoitus -laskujen usein kysytyt kysymykset
Telia Rahoitus -laskun tulkinta

Laskujen ja luoton tietojen tarkastelu

Kuukausittain saapuvasta laskusta näet käytössäsi olevan luoton kokonaismäärän laskutusjakson alussa ja lopussa, sekä erittelyn kaikista tapahtumista jotka vaikuttavat luoton kokonaismäärään.

Näet kaikki tiedot myös kirjautumalla Telia Financen asiakasportaaliin pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kirjaudu portaaliin

Voit aina olla yhteydessä myös asiakaspalveluumme tietojen tarkistamiseksi tai muuttamiseksi.

Asiakas- tai yhteystietojen muuttaminen

Voit muuttaa laskutus- tai sähköpostiosoitteesi kirjautumalla Telia Financen asiakasportaaliin pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kirjaudu portaaliin

Jos nimesi tai osoitteesi muuttuu, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomaathan, että emme voi postittaa laskuja ulkomaille. Jos asut väliaikaisesti ulkomailla, valitse laskutustavaksi sähköposti- tai e-lasku.

Telia Rahoituksella ostetun laitteen palautus

Telia Rahoituksella ostetut tuotteet voi palauttaa samoilla ehdoilla, kuin muillakin maksutavoilla ostetut tuotteet.

Lue lisää tuotteiden palauttamisesta

Hyväksytty palautus maksetaan luottotilillesi hyvityksenä ja se näkyy sekä Telia Financen asiakasportaalissa että seuraavalla laskullasi, jos laskutuksesi jatkuu esimerkiksi toisen laitteen osalta.

Kirjaudu portaaliin

Telia Rahoituksella ostetun laitteen takuu ja huolto

Ilmenikö ostamassasi laitteessa takuuaikana vika tai onko muuten tarvetta laitteen huollolle? Laitteen takuu ja huolto toimivat samalla tavalla riippumatta siitä, onko laite maksettu kerralla vai Telia Rahoituksella.

Tutustu takuun ja huollon ohjeisiin

Usein kysyttyä Telia Rahoituksesta
Paljonko luottoa minulla voi olla ja voinko saada sitä lisää?

Luottokelpoisuuden arviointi tehdään, kun teet ostoksia luotolla ensimmäistä kertaa ja arviota päivitetään ajoittain. Jokaiselle henkilölle on olemassa maksimiluottomäärä, joka perustuu luottokelpoisuusarvioon ja maksuhistoriaan. Luoton maksimimäärää ei voida korottaa järjestelmän antamaa suuremmaksi.

Voinko nostaa käteistä luottotililtäni? 

Voit käyttää Telia Rahoitus -luottoa ainoastaan, kun teet laiteostoksia meillä. Luottoa ei voi esimerkiksi käyttää liittymäpalveluihin eikä luottotililtä voi nostaa käteistä. Jos luottotilin saldo on positiivinen liikasuorituksen tai tilille tehdyn hyvityksen vuoksi, voit nostaa positiivisen saldon itsellesi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voinko siirtää luottoni toiselle henkilölle?

Telia Rahoitus -luotto on henkilökohtainen ja luottosopimusta ei voi siirtää henkilöltä toiselle.

Telia Rahoitus -sopimuksen irtisanominen

Sinulla on oikeus irtisanoa luottosopimuksesi 14 päivän ajan sen solmimisesta. Tämän ajan jälkeen voit irtisanoa luottosopimuksesi (ja sulkea tilisi) siinä vaiheessa, kun luottosi on kokonaan maksettu. Tämän voit tehdä milloin vain verkkopalvelussa tai asiakaspalvelun kautta. Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti, ja irtisanomisaika on yksi kuukausi. Luottotilin sulkemisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta. Luottosopimuksen purkamisesta tai luoton suunniteltua nopeammasta takaisinmaksusta ei veloiteta ylimääräisiä kuluja.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä

Minun Telia

Minun Teliassa maksat laskut helposti, hallinnoit liittymiäsi ja palveluitasi, löydät puk-koodin, teet vikailmoituksen ja keskustelet asiakaspalvelun kanssa.

Kirjaudu selaimella
Tutustu Minun Telia -sovellukseen

Minun Teliassa ja sovelluksessa chat-asiakaspalvelu 24/7.
 

Chat

Chatbottimme Tellu osaa auttaa monissa asioissa. Tellu ohjaa sinut tarvittaessa asiakaspalvelijalle ympäri vuorokauden, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen.
 

Avaa chat >
Kirjaudu

Minun Teliassa ja sovelluksessa chat-asiakaspalvelu 24/7.
 

Telia somessa

Tavoitat meidät Facebookissa ja X:ssä (entinen Twitter).
 
 Telia Facebookissa
 Telia X:ssä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja X:ssä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.