Mobiilivarmenne

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppo tapa tunnistautua netissä. Liittymäasiakkaillemme Mobiilivarmenne on täysin maksuton.

Sähköistä henkilöllisyytesi Mobiilivarmenteella

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppo tapa todistaa henkilöllisyytesi netissä verkkopankkitunnusten tai perinteisten salasanojen sijaan. Mobiilivarmenne liitetään SIM-korttiisi, jolloin tarvitset tunnistautumiseen vain matkapuhelimesi ja varmenteesi tunnusluvun. Palvelun avulla allekirjoitat sähköiset sopimukset ja tunnistaudut eri verkkopalveluihin sujuvammin. Liittymäasiakkaan etuna saat Telia Mobiilivarmenteen käyttöösi maksutta.

 

Monta syytä mobiilivarmentamiseen

Mobiilivarmenne kulkee aina mukanasi ja se toimii tuhansissa palveluissa.

1. Helpotus hajamielisille

Unohtuneet salasana-käyttäjätunnusparit eivät sinua hidasta – puhelimesi ja valitsemasi tunnusluku riittävät.

2. Kaikki käyttävät sitä

Varmenne toimii jo lähes kaikissa julkisissa palveluissa, pankki- ja rahoituspalveluissa sekä terveydenhuollossa.

3. Turvallinen

Mobiilivarmenne on henkilöllisyystodistus, joka liitetään SIM-korttiisi ja voit käyttää sitä huoletta vaikkapa nettishoppaillessa. Aktivoit sen helposti verkossa.

Ota Mobiilivarmenne käyttöön

Varmenteen käyttöönotto onnistuu samantien. Tarvitset käyttöönottoa varten suomalaiset pankkitunnukset. Telia Dot -liittymään Mobiilivarmenteen voi ottaa käyttöön suoraan Telia Dot -sovelluksessa. Lue tarkemmin käyttöönotosta asiakastuestamme.

Oletko uusi käyttäjä?

Rekisteröidy Mobiilivarmenteen käyttäjäksi. Käyttöönottoon tarvitset Telian puhelinliittymän ja suomalaiset verkkopankkitunnukset.

Ota käyttöön

Varmenne vanhentumassa?

Mobiilivarmenne voi olla voimassa enintään viisi vuotta. Jos varmenne on vanhentumassa, se täytyy rekisteröidä uudelleen.

Rekisteröi

Unohtuiko tunnusluku?

Jos unohdit tai kadotit tunnuslukusi tai se on lukossa, voit luoda uuden samantien.

Luo uusi

Tietoa ja apua

Löydät asiakastuestamme lisää tietoa Mobiilivarmenteen käyttöönotosta ja hallinnasta.

Tietoa ja apua

Löydät asiakastuestamme lisää tietoa Mobiilivarmenteen käyttöönotosta ja hallinnasta.

Vahva sähköinen tunnistautuminen yrityksille

Oletko yrittäjä? Tarjoa asiakkaillesi turvallinen ja helppo tapa kirjautua palveluihisi Mobiilivarmenteella.

Tutustu

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Mobiilivarmenne on ja mihin voin käyttää sitä?

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistus, joka liitetään SIM-korttiin. Voit kirjautua sillä helposti ja turvallisesti yli tuhansiin verkkopalveluihin, kuten useampiin julkisen sektorin sähköisiin palveluihin, verkkopankkiin ja verkkokauppoihin.

Onko Mobiilivarmenne turvallinen?

Kyllä on. Mobiilivarmenne eli sähköinen henkilöllisyystodistus liitetään kännykän SIM-korttiin, jolloin käytät kirjautumiseen puhelinnumeroasi ja luomaasi Mobiilivarmenne tunnuslukua. Sinun ei siis tarvitse enää muistaa monimutkaisia salasanoja tai käyttää pahvisia tunnuslukukortteja — vain yksi tunnusluku riittää. Varmenteen käyttö pienentää riskiä joutua identiteettivarkauden uhriksi.

Miten otan Mobiilivarmenteen käyttöön?

Sen käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Käyttöönottoon tarvitset suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset vahvaa sähköistä tunnistautumista varten. Sinulla tulee olla käytössäsi myös Mobiilivarmennetta tukeva SIM-kortti (kortissa on eID-tunnus) tai eSIM. Käyttöönoton yhteydessä määrität itsellesi Mobiilivarmenne tunnusluvun. Jatkossa voit kirjautua sähköisesti eri palveluihin mobiilivarmentamisen kautta puhelinnumerosi ja tunnuslukusi avulla. 

Mobiilivarmenteen käyttöönotto ei edellytä älypuhelinta, ellei sinulla ole käytössä Telia Dot -liittymää. Telia Dot -liittymälle saat rekisteröityä Mobiilivarmenteen suoraan Telia Dot -sovelluksessa.

Jos sinulla ei ole Telia Dot -liittymää ota Mobiilivarmenne käyttöön täältä.

Saako Telia Dot -liittymään Mobiilivarmenteen?

Kyllä saa. Voit ottaa mobiilivarmenteen käyttöön Telia Dot -sovelluksessa koska tahansa.

Lataa Telia Dot -sovellus sovelluskaupastasi.

Lataa Telia Dot -sovellusLataa Telia Dot -sovellus

Paljonko Mobiilivarmenne maksaa?

Telian liittymäasiakkaille Mobiilivarmenne on täysin ilmainen.  Mobiilivarmenne on laskutettavien liittymien maksuton lisäpalvelu, joka tulee aktivoida erikseen käyttöön. 

Ota varmenne käyttöön

Saako Telia Prepaid -liittymään Mobiilivarmenteen?

Prepaid-liittymiin ei valitettavasti ole saatavilla Mobiilivarmennetta. Saat sen aktivoitua normaalisti laskutettaviin liittymiimme.

Voit kuitenkin muuttaa minkä tahansa Telia Prepaid -liittymän normaalisti laskutettavaksi liittymäksi. Muuttaminen onnistuu kätevästi verkkokaupassa tai Telia Kaupassa. Voit halutessasi säilyttää tutuksi tulleen prepaid-numerosikin.

Tutustu laskutettaviin liittymiin

Kauanko Mobiilivarmenne on voimassa?

Mobiilivarmenne on voimassa sen käyttöönotosta enintään viisi vuotta. Jos varmenteesi on vanhentumassa voit jatkaa sen käyttöä rekisteröimällä sen uudeelleen. 

Rekisteröi Mobiilivarmenne uudelleen