Nopeustesti

Voit testata nettiyhteytesi nopeuden helposti nopeustestillä.
Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille. Näytä yritysasiakkaiden ohje.

Testaa kodin nettiyhteytesi nopeus nopeustestillä tai lataamalla kotimaiselta suurelta ftp-palvelimelta ison tiedoston tietokoneelle.

Tee näin ennen kuin aloitat nopeuden mittaamisen:
  • Sulje kaikki muut käytössä olevat sovellukset. Etenkin tiedostonjako-ohjelmat tai tietokoneelle ohjelmia lataavat sovellukset (esimerkiksi musiikki- tai kuvatiedostojen lataaminen) vaikuttavat maksiminopeuteen oleellisesti.
  • Kytke tietokone suoraan ethernet-kaapelilla modeemiin. Langaton lähiverkko (WLAN) alentaa merkittävästi maksiminopeutta.
  • Tarkista käytössä olevan puhelinjohdon kunto. Jos käytössä on jatkojohtoja, vaihda ne lyhyeen enintään 2 metrin puhelinjohtoon.
  • Jos käytössä on lankapuhelin ja häiriönestosuodatin tai muita puhelinverkkoon kytkettyjä laitteita (esim. fax), kytke laiteet irti testauksen ajaksi.
  • Varmista ettei muilta tietokoneilta ole liikennettä verkkoon mittaushetkellä, jos modeemiin on kytketty useampia tietokoneita.

Tee netin nopeustesti

Huomioithan, että tulos voi vaihdella eri vuorokaudenaikoina sen mukaan, miten kuormittunut verkko on mittaushetkellä. Mittaus kannattaa tehdä useaan kertaan eri päivinä ja kellonaikoina, jotta saat nettiliittymän nopeudesta luotettavamman tuloksen.

Lue lisää laajakaistaliittymän latausnopeudesta

Ota yhteyttä

Telia Helppi

Helppi on asennuspalvelumme, joka asentaa laitteet, liittymät ja palvelut puolestasi. Helppi tarjoaa myös teknistä tukea esimerkiksi laitteiden käyttöön. Soita meille tai tilaa Helppi luoksesi.

 0600 10 100

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm)
 

Varaa soittoaika
Lue lisää Helpistä

Ma–pe 8–20, la 9–16.30.
 

Chat

Chatbottimme Tellu osaa auttaa monissa asioissa. Tellu ohjaa sinut tarvittaessa asiakaspalvelijalle ympäri vuorokauden, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen.
 

Avaa chat >
Kirjaudu

Minun Teliassa ja sovelluksessa chat-asiakaspalvelu 24/7.
 

Telia somessa

Tavoitat meidät Facebookissa ja X:ssä (entinen Twitter).
 
 Telia Facebookissa
 Telia X:ssä

 

Muista myös Telia Yhteisö, josta voit löytää neuvoja ja ratkoa tuotteisiin sekä digiin liittyviä ongelmia yhdessä osaavien asiakkaidemme kanssa.

Yhteisöön

Facebookissa ja X:ssä vastaamme kommentteihin ma–pe 8–22 ja la–su sekä arkipyhinä 9–20.