Liittymän sopimuksen tarkastus

Haluatko tarkastaa tietoja omistuksessasi olevasta liittymästä?
Tämä ohje on kuluttaja-asiakkaille

Voit tarkastaa liittymiesi määräaikaisuuden helpoiten laskulta tai kirjautumalla Minun Teliaan. Mobiililiittymän määräaikaisuuden voit tarkastaa myös tekstiviestillä.

Muistutamme sinua määräaikaisen sopimuksen päättymisestä hyvissä ajoin etukäteen. Kerromme samalla myös liittymäsi hinnoittelusta ja siitä, miten voit tarvittaessa päivittää liittymääsi.

Määräaikaisuuden tarkastaminen Minun Teliasta

Voit tarkastaa liittymäsi sopimuskauden helposti Minun Teliassa tai Minun Telia -sovelluksessa. Tieto toistaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta tai määräaikaisesta sopimuskaudesta kestoineen on kerrottu heti ensimmäisessä näkymässä liittymän tiedoissa.

Määräaikaisuuden tarkastaminen laskulta

Jos haluat tarkastaa, onko omistamassasi kuluttajapuhelinliittymässä meneillään määräaikainen sopimuskausi, se onnistuu helposti liittymän viimeisimmältä laskulta. Mahdollinen määräaikaisuus mainitaan laskuerittelyssä heti liittymänumeron alla.

Määräaikaisuuden tarkastaminen tekstiviestillä

Voit tarkastaa mobiililiittymäsi määräaikaisuuden lähettämällä maksuttoman tekstiviestin. Saat paluuviestissä liittymän sopimustiedot: onko liittymä voimassa toistaiseksi vai onko se määräaikainen ja mikä on määräaikaisuuden päättymispäivä.

Voit tarkastaa näillä ohjeilla myös toisella operaattorilla olevan mobiililiittymäsi määräaikaisuuden.

Liittymän käyttäjä

Lähetä tarkastettavalla liittymällä sana Sopimus, Abonnemang tai Subscription maksuttomaan numeroon 18321,

Liittymän omistaja

Jos olet yhden tai useamman liittymän omistaja, voit kysyä esimerkiksi perheenjäsenen käytössä olevan liittymän tiedot lähettämällä sanan Sopimus sekä tarkasteltavan liittymän puhelinnumeron, esim. "Sopimus 0401234567", numeroon 18321.

Kysely voidaan tehdä vain asiakastiedoissa olevan liittymän omistajan matkapuhelinnumerosta.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä

Minun Telia

Kirjaudu Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen ja maksa laskut helposti, päivitä liittymäsi ja palvelusi, löydä puk-koodi, tee vikailmoitus tai chattaile asiakaspalvelumme kanssa.

Kirjaudu selaimella

Lataa Minun Telia -sovellus
iOS-laitteelle
Android-laitteelle

Chat-asiakaspalvelu on avoinna 24/7.
 

Chat

Chat-asiakaspalvelumme on apunasi 24/7, kun olet kirjautuneena Minun Teliaan tai Minun Telia -sovellukseen. Kirjautuneena voit myös hallinnoida tuotteitasi ja palveluitasi.

Kirjaudu

Chatbot

Bottimme ohjaa sinut kirjautumatta oikean tiedon lähteelle ja tarvittaessa aina asiakaspalveluun asti.

Avaa chatbot >

Chat-asiakaspalvelu on avoinna 24/7.
 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu auttaa liittymiin, tilauksiin, laskutukseen ja asiakkuuteen liittyvissä kysymyksissä sekä häiriötilanteissa.

 020 690 400

(mpm/pvm, myös jonotusajalta)

Palveluhinnasto
Asiakastuen vastausajat


Muistathan, että ollessasi kirjautuneena Minun Teliaan, tavoitat chat-asiakaspalvelumme 24/7. Voit jättää viestin myös lomakkeella.

Ma–pe 9–17.
Hätätilanteissa (puk-koodit, liittymän sulkeminen sekä TV-häiriöiden ilmoitukset) palvelemme 24/7.