Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Takaisin

Huawei B525

Huawei B525 4G-reitittimellä yhteyden voi muodostaa sekä langattomasti että verkkokaapelin kautta. Laite toimii myös 2G- ja 3G-verkoissa. Reititinlaite tukee kaikkia Suomessa käytettäviä verkkotaajuuksia.

Käyttöönotto

 1. Varmista, että laitteen virta ei ole kytkettynä.
 2. Aseta sim-kortti reitittimeen (sim-korttipaikka on laitteen pohjassa, luukussa lukee SIM Card). Aseta sim-kortin leikattu kulma kuvan mukaisesti.
 3. Kytke laitteen virtajohto kuvan mukaisesti.

 

Laite on käyttövalmis, kun kytket virran ja merkkivalot syttyvät. Mikäli punainen valo (toinen valo vasemmalta) palaa eikä vaihdu muun väriseksi 5 minuutin sisällä, resetoi laite painamalla laitteen takana olevaa Reset-reikää noin viiden sekunnin ajan terävällä esineellä kuten hammastikulla tai nuppineulalla.

Jos punainen valo palaa edelleen, varmista, että sim-kortti on asetettu paikoilleen oikein. Kun laitteen toinen valo vasemmalta lukien muuttuu vaalean siniseksi, yhteys 4G-verkkoon on luotu onnistuneesti. Keltainen merkkivalo tarkoittaa 2G-yhteyttä ja tummansininen 3G-yhteyttä.

Laitteen käyttöönoton yhteydessä verkkohallintasivu 192.168.8.1 aukeaa ja pyytää syöttämään tarvittavat tiedot. Käyttäjätunnus on oletuksena admin ja samoin salasana on oletuksena admin. Verkkohallintasivu pyytää vaihtamaan salasanan ja tämä kannattaa tehdä tietoturvasyistä. Jotta kirjautumisessa pääsee eteenpäin tulee kysyttäessä valita "Next". Voit vaihtaa kielen suomeksi kirjautumisen jälkeen sivun oikeassa yläkulmassa olevasta alasvetovalikosta, jossa oletuksena on kielivalinta english.

 

Verkkolukitus

Jos verkkoyhteys toimii huonosti, kokeile vaihtaa eri verkkotyyppien ja verkkotaajuuksien asetuksia verkkohallintasivulta. Jos käytät yhteyttä 4G-verkon alueella, laite kannattaa lukita käyttämään ainoastaan 4G-verkkoa.

 1. Kirjaudu verkkohallintasivulle. Kirjoita selaimen osoiteriville osoite 192.168.8.1 ja kirjaudu sisään. Käyttäjätunnus ja salasana ovat admin. Voit vaihtaa kielen sivun yläosassa olevasta alasvetovalikosta.

 2. Katkaise yhteys klikkaamalla Nuoli alas/nuoli ylös-palkkia. Valitse "Yhteysasetus" ja "Mobiiliverkkoasetukset".
 3. Valitse suositustilaksi "Vain 4G".
 4. Halutessasi voit lukita yhteyden käyttämään ainoastaan tiettyä 4G-verkon taajuutta. Valitse joko "Vain 4G (800 Mhz)", "Vain 4G (1800 Mhz) tai "Vain 4G (2600 MhZ)".

 5. Valitse "Käytä" ja tämän jälkeen avautuvassa ikkunassa "OK".

Huom. Jos lukitset reitittimen käyttämään vain 4G-verkkoa, ei modeemi enää käytä muita saatavilla olevia verkkoja automaattisesti. Tämä voi aiheuttaa yhteysongelmia, jos siirryt alueelle, jolla 4G-verkkoa ei ole saatavilla.

Laitteen sijoittaminen

Betoni- ja puuseinien kaltaiset esteet vaikuttavat verkkosignaaliin. Sijoita reititin mahdollisimman avaraan tilaan ja etäällä laitteista, jotka tuottavat vahvoja magneetti- ja sähkökenttiä (esim. mikroaaltouunit, jääkaapit ja satelliittivastaanottimet).

lisäantennin käyttö

Kun reititin on käytössä, voit parantaa signaalin vastaanottoa muuttamalla laitteen asentoa tai suuntaa. Suosittelemme kiinnittämään laitteen mukana toimitettavat lisäantennit reitittimeen, koska ne vahvistavat verkkosignaalin vastaanottoa. Lisäantennit (2 kpl) otetaan käyttöön pyörittämällä ne kiinni laitteen takana oleviin liittimiin. Olethan yhteydessä myyjään, jos et ole saanut laitteen mukana lisäantenneja.

Langattoman verkon asetukset

Toisinaan langaton verkko toimii syystä tai toisesta huonosti. Langattoman verkon toimintaan vaikuttavat monet operaattorista riippumattomat asiat, kuten asunnon rakenteet ja verkon ruuhkautuminen.

Voit parantaa langattoman verkon toimivuutta muuttamalla reitittimen asetuksia verkkohallintasivulla.

 1. Kirjaudu verkkohallintasivulle. Kirjoita selaimen osoiteriville osoite 192.168.8.1 ja kirjaudu sisään. Käyttäjätunnus ja salasana ovat admin.
 2. Valitse Asetukset-välilehti > WiFi > WiFi-lisäasetukset. Voit vaihtaa käyttämäsi taajuuden (2,4 tai 5 GHz) kohdasta kanavan, jota yhteys käyttää.

  Oletusasetuksena Kanava-valikossa on ”Auto”. Usein WiFi-kanavan vaihto auttaa silloin, kun lähistöllä on paljon muita samaa kanavaa käyttäviä langattomia verkkoja, jotka saattavat ruuhkauttaa kanavan.

PIN-KOODIN SYÖTTÄMINEN JA HALLINTA

Jos sinulla on sim-kortti, jossa on pin-koodin kysely päällä, verkkohallintasivu (192.168.8.1) pyytää sinua syöttämään koodin. Telian sim-korttien pin-koodi on oletuksellisesti 0000 (pois lukien Prepaid-liittymien sim-kortit). Jos haluat ottaa pin-koodin kyselyn pois päältä, valitse kohta Poista PIN-koodin vahvistus käytöstä ja klikkaa Käytä.

OPENGATE-PROFIILIN LUONTI

Jos haluat käyttää kaksisuuntaista datayhteyttä, sinun täytyy luoda verkkohallintasivun asetuksiin uusi APN-profiili. Käyttääksesi kaksisuuntaista datayhteyttä tarvitset liittymääsi myös lisämaksullisen Telia Yhteyspiste -palvelun

 1. Asetukset → Modeemi → Profiilin Hallinta
 2. Klikkaa Uusi profiili
 3. Voit nimetä profiilin haluamallasi nimellä  
 4. Käyttäjänimi ja salasana kentät jätetään tyhjäksi
 5. Kirjoita APN-kenttään opengate
 6. Tallenna

Tekniset tiedot

 • Modeemityyppi: 4G
 • Antenniliittimen tyyppi: SMA
 • SIM-kortin tuki: Kyllä
 • Liitännät: 4 x RJ-45, 1 x RJ-11, 1 x USB
 • Mitat (L x S x K): 226 x 52 x 163 mm
 • Paino: 500 g
 • Väri: Valkoinen
 • Langaton (WLAN): Kyllä
 • Langaton standardi: 802.11ac/b/g/n/a

Tiedonsiirtonopeudet

 • 4G: 300 Mbit/s LTE-A Cat6 (vastaanotto), 50 Mbit/s (lähetys)
 • LTE FDD (UL) max. siirtonopeus 50 Mbit/s
 • LTE TDD (DL) max. siirtonopeus 110 Mbit/s
 • LTE TDD (UL) max. siirtonopeus 10 Mbit/s
 • DC-HSPA+ (DL) max. siirtonopeus 43.2 Mbit/s
 • HSPA+ (DL) max. siirtonopeus 21.6 Mbit/s
 • HSDPA (DL) max. siirtonopeus 14.4 Mbit/s
 • HSUPA (UL) max. siirtonopeus 5.76 Mbit/s
 • UMTS max. siirtonopeus 384 kbit/s
 • EDGE max. siirtonopeus 236.8 kbit/s
 • GPRS max. siirtonopeus 85.6 kbit/s