Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Koe Liigan UHD-lähetykset

Katso Liiga-pelejä huipputerävällä Ultra HD -laadulla.

Liiga UHD -kanava nyt Telia TV:ssä

Liigan UHD-lähetykset alkoivat Telia TV:ssä Liiga-kauden 2018–2019 playoffsien myötä. Näytimme huipputerävällä Ultra HD -laadulla jokaiselta pelikierrokselta yhden ottelun.

Kauden 2019–2020 UHD-pelit tarkentuvat myöhemmin.

Liiga UHD -kanavan näet kanavapaikalta 420. Kanavan katsomiseen tarvitset UHD-tarkkuutta tukevat laitteet.

Näin näet Liigan UHD-laadulla

Liiga UHD

Hanki UHD-televisio verkkokaupastamme

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on UHD?

Ultra HD tuo kuvan elävänä ja terävänä isolle ruudulle. Katsoja pystyy entistä paremmin seuraamaan peliä ja kiekon liikkeitä. Kaukana olevat kohteet näkyvät kuvassa selkeämmin.

Ultra HD tulee sanoista Ultra High Definition, jolla tarkoitetaan nelinkertaista täysteräväpiirtotarkkuutta perinteiseen Full HD:hen verrattuna. Ultra HD:stä käytetään myös nimitystä 4K-tarkkuus. Ultra HD -näytön tarkkuus on vähintään 3 840 x 2 160 pikseliä.

Miksi Liiga UHD -kanavaa ei saa näkyviin pelkällä Telia TV digiboksilla?

Haluamme tarjota hyvän katselukokemuksen, ja haluamme olla varmoja palvelun toimivuudesta. Tällä hetkellä pystymme tuomaan Ultra HD -kuvan kaapelikortille ja digiboksille, joka on kiinni meidän kiinteässä verkossa.

Ensi kauden aikana tuomme Liigan pelejä saataville UHD:na digiboksille millä tahansa liittymällä, jonka nopeus riittää UHD-kuvan vastaanottamiseen.

Miten nopea netti pitää olla käytössä?

Ultra HD -kuva vie enemmän kapasiteettia normaaliin HD-kuvaan verrattuna, joka asettaa uusia vaatimuksia myös laajakaistayhteydelle. UHD-laatuisen kuvan siirtoon käytössä olevan laajakaistayhteyden pitää olla riittävän vakaa ja nopeudeltaan vähintään 25 Mbit/s.

Tarvitseeko katseluun Kaapeli-TV:ssä netin?

Ei tarvitse. Riittää, että sinulla Telian kaapeli-TV ja kaapelikortti, joka on linkitetty HD-laitteeseen. Katso kaapelikortin ja HD-laitteen linkitysohjeet

Voiko Liiga UHD -kanavaa tallentaa?

Telia TV digiboksin kovalevylle voi tallentaa myös Ultra HD -kanavaa, kuten muitakin kanavia. UHD-kuva vie kuitenkin enemmän tilaa, joten UHD-kuvaa mahtuu vähemmän kuin esim. HD-kuvaa. Kaapeliverkossa UHD-kuvan tallentaminen kovalevylle riippuu käytössäsi olevan laitteen ominaisuuksista.

Näkyykö UHD-tasoiset ottelut Telia TV sovelluksella?

Ei. Parhaan katselukokemuksen Ultra HD -kuvalla saa isolla ruudulla ja olemme aloittaneet UHD-kuvan tarjoamisen niissä tekniikoissa, joita katsotaan TV-ruudulta. Tästä syystä Ultra HD -kuvaa ei tarjota myöskään sovelluksen kautta isolle ruudulle Chromecastilla tai Apple TV:llä heijastettuna.

Tarvitseeko minun tilata Liiga-paketti, jotta näen Liiga UHD -kanavan ottelut?

Kun käytössäsi on Telia TV digiboksi laajakaistalla, tämän kevään pudotuspelien UHD-ottelut näkyvät, kun tilattuna on Liiga-paketti, joka sisältää kaikki Liigan pelit, esim. Liiga-passi.

Kaikki kaapelikortin tilaajat näkevät lisäetuna kevään 2019 pudotuspelien UHD-ottelut kaapelikortin hinnalla. Lue lisää kaapelikortista

Mistä tiedän onko minulla UHD-laitteet?

Vakiintunutta merkintää Ultra HD -tuelle ei vielä ole markkinoilla.

TV-laitevalmistajat käyttävät UHD:n lisäksi termejä 4K tai 4K UHD, jotka tarkoittavat kotikäytössä käytännössä samaa asiaa. Digiboksilla katsottaessa UHD-televisiosi HDMI-portin on myös tuettava Ultra HD -lähetyksiä. Vaikka televisiossa olisi useampi HDMI-portti, voi olla että vain yksi niistä tukea UHD:tä.

Kaapelin kautta UHD:ta katsottaessa television näyttöpaneelin että kaapelivirittimen tulee tukea UHD-lähetyksien näyttämistä ja vastaanottamista.

Jos käytössäsi on Telia TV digiboksi, sen tulee olla UHD-kykyinen malli 5305w. Mallinumero VIP5305 löytyy digiboksin pohjassa olevasta tarrasta. Muilla digibokseilla UHD-kanavat eivät näy.

Voit testata UHD-kanavien toimivuutta digiboksilla Telian laajakaistalla ja kaapelikortilla testaamalla, näkyykö kanavapaikalla 65 Nasa TV UHD.