Uusimmat blogit

Samsungin älykellouutuus myyntiin tänään – neljä uutta huippuominaisuutta

3 min

Samsungin uuden älykellon ennakkomyynti alkaa perjantaina 6. syyskuuta ja kestää 20 päivää. Galaxy Watch Active 2 on tyylikäs ja monipuolinen älylaite, jota voi käyttää eSIM-kortin ansiosta missä tahansa ilman tarvetta kantaa puhelinta mukana. Uutuuden ulkonäön saa tuunattua vaikka omasta kravatistaan.

 Telian älykelloista vastaava valikoimapäällikkö Petri Feirikki kertoo, että Samsung Galaxy Watch Active 2:n merkittävimmät erot edeltäjäänsä verrattuna ovat entistä monipuolisemmat ja tarkemmat hyvinvointisovellukset sekä mahdollisuus eSIM-korttiin. Uutuuden voi myös tuunata omaan tyyliin sopivaksi.

”Galaxy Active 2:n ulkonäkö on klassisen tyylikäs. Se sopii ranteeseen niin sporttisissa aktiviteeteissa kuin myös töissä tai virallisemmissa tilaisuuksissakin”, Feirikki sanoo.

Samsung Galaxy Watch Active 2:n ennakkomyynti alkaa 6. syyskuuta ja toimitukset käynnistyvät 26. syyskuuta. Ennakkotilaajat saavat kaupan päälle 99 euron arvoisen langattoman Samsung Duo -latausalustan, jolla voi ladata älykelloa ja puhelinta samaan aikaan.

Kaksi kokoa ja vaatteisiin sopivat sävyt

Samsung Galaxy Watch Active 2:n omistaja voi tuunata kellon asusteisiinsa sopivaksi ottamalla älypuhelimella kuvan esimerkiksi kravatistaan ja määrittelemällä saman kuvioinnin näkymään kellon taustakuvana. Myös materiaalivalinnat saavat kellon tuntumaan ennemminkin klassiselta aikaraudalta kuin modernilta älylaitteelta.

”Ranneke on nahkaa, kuori ruostumatonta terästä ja näyttö lasia. Kellon väriksi voi valita mustan, hopean tai kullan”, Feirikki kertoo.

Samsung Galaxy Watch Active 2 on saatavissa kahdessa koossa. Pienemmän kellotaulu on 40 millimetrin ja suuremman 44 millimetrin levyinen.

”Oma malli kannattaa valita sen mukaan, kumpi tuntuu paremmalta kädessä. Kellon lataus kestää jopa 60 tuntia eli vajaat kolme vuorokautta riippuen käyttöön otetuista toiminnoista.”

eSIMillä nettiä voi käyttää missä tahansa

Yksi Samsung Galaxy Watch Active 2:n merkittävimmistä uusista ominaisuuksista on mahdollisuus käyttää eSIM-korttia. Ominaisuuden ansiosta älykello on kytketty internetiin kaikkialla mobiiliverkon kuuluvuusalueella. Kellon mobiiliyhteys toimii ­Telian puhelinliittymän rinnalla, ja numero on sama sekä puhelimessa että älykellossa.

eSIM tekee älykellosta itsenäisen mobiililaitteen. Kellon käyttäjä voi siis vaikkapa kuunnella Spotifysta musiikkia, soittaa ja vastaanottaa puheluita, lähettää viestejä tai navigoida kartan avulla, vaikka puhelin ei olisi lähimaillakaan”, Feirikki kertoo.

Hyvinvointia älykellon avulla

Samsung Galaxy Watch Active 2:n hyvinvointiteknologia on viimeisintä huutoa. Sillä voi seurata entistä tarkemmin esimerkiksi unen määrää ja laatua tai sydämen sykettä.

Kellossa on tuplasti enemmän antureita kuin edellisessä mallissa ja sykemittari tunnistaa 40 erilaista harjoittelumuotoa. Kiihtyvyysanturi painaa puolet aiempaa vähemmän.

”Uneen, liikuntaan ja terveyteen liittyvät mittaukset ovat Active 2:ssa huipputasolla. Näiden ominaisuuksien toimivuutta tutkitaan maailmalla tällä hetkellä intensiivisesti, sillä terveys on asia, johon on syytä suhtautua vakavasti. Kelloon on odotettavissa uusia terveysominaisuuksia vielä julkaisun jälkeenkin”, Feirikki sanoo.

Yhdistä kello muihin laitteisiin

Galaxy Watch Active 2 toimii Tizen-käyttöjärjestelmällä, joka on yhteensopiva sekä Applen iOS- että Android -laitteiden kanssa.

”Älykellolla voi maksaa, ohjata valaistusta tai televisiota ja avata älylukkoja. Samsung Galaxy Watch Active 2:n voi myös ladata älypuhelimen avulla, jos puhelimessa on mahdollisuus langattomaan lataukseen”, Feirikki sanoo.

 

Tomi Eklund

Lisää samasta aiheesta

Lisää samalta aihealueelta

eSIM
Seuraava artikkeli
Intomielinen Apple-käyttäjä mittaa älykellolla lähes kaiken mahdollisen
Uutta Apple Watchia voi käyttää missä ja milloin vain ilman kännykkää. Timo Mäkelä vastaanottaa ...