Uusimmat blogit

Ennakkomyynti sujui ennätysvauhdissa - Mikä tekee Applen uudesta älykellosta ainutlaatuisen?

Telia on tuonut ensimmäisenä Suomessa myyntiin mobiiliverkkoyhteyttä tukevien Apple-kellojen Series 3 ja Series 4 GPS + Cellular -mallit. Uutuutta on odotettu, sillä jo ennakkomyynti kävi ennätystahtiin. 

Mistä kysytyssä ja kauan odotetussa eSIM-kortin sisältävässä Apple Watchissa oikein on kyse?  Kokosimme yhteen uuden älykellomalliston parhaimmat yksityiskohdat ja ominaisuudet.

eSIMin avulla käytät kelloa kännykän tavoin

Tämä uuden ajan älykello ei ole enää riippuvainen puhelimesi Bluetooth-yhteydestä. Soita ja vastaanota puheluja sekä viestittele missä vain, milloin vain. Apple Watch Series 3 ja Series 4 GPS + Cellular pitää huolen, että yhteys toimii vaativimmissakin olosuhteissa. Kello yhteysnopeus on kymmenen megatavua.

Kellon mobiiliyhteys hoituu helposti pienellä lisämaksulla oman Telian puhelinliittymäpakettisi kautta. Numero on sama sekä puhelimessa että älykellossa. Palvelun voi tilata kellon käyttöönoton yhteydessä.

”Kellolla voi soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä lähettää viestejä, sillä eSIMin avulla älykello toimii itsenäisesti ilman, että sen tarvitsee olla jatkuvasti yhteydessä puhelimeen. Lisäksi Apple Pay tuo arkeen sujuvuutta, kun esimerkiksi ruokaostokset voi maksaa älykelloa vilauttamalla”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen sanoo.

Myös ulkomailla myytyjen Apple Watch GPS + Cellular -mallien mobiiliyhteys toimii 14. kesäkuuta alkaen Telian verkossa, jos kellon myyjä ei ole asettanut kelloon operaattori- tai verkkolukkoa.

Katso tarkemmat tiedot ja hinnat Telian Yhteys Multi -palvelusta. 

Seuraa treenituloksiasi

Vedenkestävän Kellon sovellukset pitävät huolen, että treenipäiväkirjasi päivittäminen ja tulostesi seuraaminen on helppoa kuin heinänteko. Kellossa on automaattinen treenitunnistin, joka aktivoituu, kun lähdet juoksemaan. Mallistosta löytyy erillinen malli Apple Watch Nike+ Series 4, jonka ominaisuuksissa on otettu huomioon erityisesti juoksijoiden tarpeet.  

… Ja terveyttäsi

Kello hälyttää, jos kaadut. Kello ilmoittaa sijaintisi suoraan hätäkeskukseen, jos et reagoi kellon kysymykseen määräaikaan mennessä. Kellossa on myös sovellus, jonka avulla voit rauhoittua kesken kiireisen päivän valmiiksi asennetun hengitysrytmin avulla. Kello seuraa myös sydämesi sykettä.   

”Terveyspuoli jakautuu kahteen: siihen mitä minä itse teen ja mitä haluan seurata sekä siihen, että haluan pitää huolta lähimmäisistäni. Älykellon avulla voi seurata esimerkiksi ikääntyvien vanhempien tai omien lasten terveydentilaa ja myös olinpaikkaa”, Vuorinen kertoo.

Kuuntele musiikkia suoraan Apple Music -palvelusta

Voit käyttää Siriä tai kuunnella musiikkia Apple Music -palvelusta musiikkia suoraan ilman tarvetta iPhonen kautta kulkevaa verkkoyhteyttä tai mukana kulkevaa puhelinta. Apple Watch Series 4 GPS Cellular + -mallissa on myös parannettu kaiutinominaisuus. Mikrofoni on eripuolella kuin kaiutin, joten äänet kuuluvat ilman häiriöitä.

Suomalaisille sopivia sovelluksia

App Storesta löytyy sovellusvalikoima juuri kellon tarpeisiin. Valikoimassa on myös suomalaisille suunnattuja sovelluksia, kuten huoltoasemaketjun mobiilitankkaussovellus: aja auto huoltoasemalle, tankkaa ja aja pois, sovellus pitää huolen maksusta. 

Ranteeseen makuusi sopiva malli

Telian valikoimissa on 22 erilaista Apple Watch Series 3 ja Series 4 GPS + Cellular -mallia. Monipuolinen värikirjo takaa sen, että mallistosta löytyy varmasti jokaisen ranteeseen sopiva kello. Cellular-mallit ovat saatavilla alumiinirungon ohella myös ruostumattomasta teräksestä valmistetulla rungolla.

Iso näyttö lisää käyttäjämukavuutta

Apple Watch Series 4 GPS + Cellular -kellon käyttäjä nauttii huippuunsa hiotusta muotoilusta: näyttö on suurempi, reunat ohuemmat ja muotoilu viimeisen päälle mietitty. Suuri näyttö takaa sen, että esimerkiksi tekstiviestittely, karttojen hyödyntäminen sekä selaimen ja kalenterin käyttö on entistä helpompaa. Mobiiliominaisuudet ovat parempia, sillä kellon takakotelo on keraaminen ja safiirilasista valmistettu.

Tukee watchOS 6 -käyttöjärjestelmää

Apple esitteli kesäkuun alussa uuden watchOS 6 -käyttöjärjestelmänsä, jota se lupailee myös uuden älykellomallistonsa käyttöön. Päivitys tuo käyttäjiensä ulottuville vielä kattavamman valikoiman terveyteen liittyviä ominaisuuksia.

”Apple Watchin ennakkomyynnin perusteella voidaan sanoa, että tätä uutuutta on todella odotettu. Ennakkomyynti on nimittäin käynyt ennätystahtiin ja siirrymme Suomessakin vihdoin älykelloaikakauteen”, Jussi Vuorinen iloitsee.

Sami Sirkiä

 

Lisää samasta aiheesta
Edellinen artikkeli
Intomielinen Apple-käyttäjä mittaa älykellolla lähes kaiken mahdollisen
Uutta Apple Watchia voi käyttää missä ja milloin vain ilman kännykkää. Timo Mäkelä vastaanottaa ...
Seuraava artikkeli
Käytä kelloasi kuten kännykkää - Vuoden odotetuin Apple-uutuus on nyt täällä
Apple-kellojen Series 3 ja Series 4 GPS + Cellular -älykellomallit ovat nyt ennakkomyynnissä ...