Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Artikkelit aiheesta

Länsimetro muutti espoolaisten liikkumista - Telian uusi datapalvelu seuloi miljoonia matkoja

Helsingin Seudun Liikenne otti avuksi Telian uuden datapalvelun selvittäessään, miten länsimetro on muokannut espoolaismatkustajien reittejä. Viikon aikana Espoossa tehdään lähes neljä miljoonaa erilaista matkaa.

Ihmisvirtojen liikkumisesta saatava data auttaa tekemään parempia päätöksiä

Datan hyödyntäminen on avainasemassa, kun suunnitellaan kaupunkien liikennettä. Crowd Insights -analytiikkaan tarvittava data kerätään mobiililaitteiden anonyymeista sijaintitiedoista. Tätä ainutlaatuista dataa voidaan hyödyntää joukkoliikenteen suunnittelussa.

Kohti ihmislähtöisempää liikennesuunnittelua

Liikennesuunnittelu pohjautuu dataan, mutta näkökulma on hyvin järjestelmäkeskeinen. Jatkossa keskiöön on nostettava järjestelmän käyttäjä.

Telia auttaa Lahtea kehittämään joukkoliikennettään

Lahden kaupunki hyödyntää anonymisoitua väkijoukoista kerättyä dataa, jotta lahtelaisten matkustus sujuu tulevaisuudessa paremmin kuin koskaan aiemmin.

Lisää älyä matkustamiseen

Ruotsin liikennetilastolaitos Trafikanalys on kokeillut Telia Crowd Insights -työkalua ihmisten liikkumisen analysointiin. Tarkoitus on löytää digitaalinen työkalu, jolla saadaan mahdollisimman tarkka käsitys kaupunkilaisten liikkumisesta.

Kaupunki mittaa, ohjaa ja kehittää itseään

Ihmisvirtojen liikkeet paljastuvat anonymisoidusta väkijoukkodatasta ja pian Suomessa on puitteet yli miljardin laitteen kytkemiselle verkkoon. Tulevaisuuden teknologia on jo täällä.

Mobiiliverkkodata vie liikennesuunnittelun uudelle aikakaudelle

Vuoden 2018 alussa alkaneessa Strafican ja Telian pilottiprojektissa tutkitaan, pystytäänkö julkista liikennettä kehittämään matkapuhelimien tuottaman tiedon avulla. Ulkomailla vastaavista kokeiluista on saatu lupaavia tuloksia.

Euroopan Piilaaksoa kehitetään operaattoridatan avulla

Tampere käyttää Crowd Insightsia apuvälineenä kasvaessaan älykaupungiksi. Palvelun avulla nähdään, mitkä asiat saavat ihmiset viihtymään keskustassa, ja aluetta voidaan kehittää elävämmäksi.

Parempaa kaupunkisuunnittelua mobiilidatalla

Kaupunki- ja liikennesuunnittelun päätökset vaikuttavat miljoonien ihmisten elämään. Niistä seuraa suuria investointeja ja kauaskantoisia ratkaisuja. Miten siis varmistamme, että lopputulos onnistuu?
Näytä lisää