Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käyttämisen laitteessasi ja tallentamisen siihen. Lisätietoa saat evästeitä koskevasta tietosuojaselosteesta. Lue lisää

Artikkelit aiheesta

Telia auttaa Lahtea kehittämään joukkoliikennettään

Lahden kaupunki hyödyntää anonymisoitua väkijoukoista kerättyä dataa, jotta lahtelaisten matkustus sujuu tulevaisuudessa paremmin kuin koskaan aiemmin.

Lisää älyä matkustamiseen

Ruotsin liikennetilastolaitos Trafikanalys on kokeillut Telia Crowd Insights -työkalua ihmisten liikkumisen analysointiin. Tarkoitus on löytää digitaalinen työkalu, jolla saadaan mahdollisimman tarkka käsitys kaupunkilaisten liikkumisesta.

Kaupunki mittaa, ohjaa ja kehittää itseään

Ihmisvirtojen liikkeet paljastuvat anonymisoidusta väkijoukkodatasta ja pian Suomessa on puitteet yli miljardin laitteen kytkemiselle verkkoon. Tulevaisuuden teknologia on jo täällä.

Mobiiliverkkodata vie liikennesuunnittelun uudelle aikakaudelle

Vuoden 2018 alussa alkaneessa Strafican ja Telian pilottiprojektissa tutkitaan, pystytäänkö julkista liikennettä kehittämään matkapuhelimien tuottaman tiedon avulla. Ulkomailla vastaavista kokeiluista on saatu lupaavia tuloksia.

Euroopan Piilaaksoa kehitetään operaattoridatan avulla

Tampere käyttää Crowd Insightsia apuvälineenä kasvaessaan älykaupungiksi. Palvelun avulla nähdään, mitkä asiat saavat ihmiset viihtymään keskustassa, ja aluetta voidaan kehittää elävämmäksi.

Parempaa kaupunkisuunnittelua mobiilidatalla

Kaupunki- ja liikennesuunnittelun päätökset vaikuttavat miljoonien ihmisten elämään. Niistä seuraa suuria investointeja ja kauaskantoisia ratkaisuja. Miten siis varmistamme, että lopputulos onnistuu?

Tee parempia päätöksiä. Mobiilidata mullistaa kaupunki- ja liikennesuunnittelun

14.3. järjestetyssä tapahtumassa perehdyttiin väkijoukkojen liikkumisen analytiikkaan ja sen hyödyntämiseen suunnittelun työkaluna esimerkiksi kaupunki- ja liikennesuunnittelussa.
Crowd analytics

Nysse tulee - Tampere etsii ihmisvirroista sujuvuutta joukkoliikenteeseen

Tampereesta tehdään Suomen älykkäintä kaupunkia.

Mobiilidatasta vauhtia liikennesuunnitteluun Ruotsissa

Yhä useampi tekee perjantaisin etätöitä. Se oli yksi tärkeä tulos, joka paljastui bussiyhtiö Nobinan ja Ruotsin Telian uraauurtavassa selvityksessä. Tukholmalaisten liikkumisesta saatiin paljon uutta tietoa, kun matkapuhelinverkon mobiilidataa analysoitiin. Sen pohjalta kehitetään nyt julkista liikennettä.
Näytä lisää