Kotimaiset datakeskukset

Säilytä yrityksesi data turvallisesti kotimaisessa datakeskuksessa.

Turvaa liiketoimintasi jatkuvuus

Yritysten toiminnalle kriittisen tiedon määrä on merkittävässä kasvussa. Siksi sen turvallinen säilytys, jalostaminen ja siirtäminen vaativat uusia ratkaisuja.​

Lue lisää – 4 syytä, miksi data kannattaa sijoittaa Suomeen

​Kotimaisissa datakeskuksissamme saat yrityksesi datan säilytykseen vaatimukset täyttävän infrastruktuurin täydellä ylläpidolla. Tietoturvallisista konesaleistamme voit vuokrata laitetilaa tarpeesi mukaan.

Palvelumme soveltuvat eri kokoluokan ratkaisuihin, aina muutamasta palvelimesta kokonaisiin konesaleihin asti. Asiantuntijamme ovat apunasi kestävän infrastruktuurin suunnittelussa.

Hyötysi

Tiedot varmassa turvassa

Tietosi ja palvelimesi ovat aina luotettavassa ja toimintavarmassa ympäristössä, asiantuntijoidemme valvonnassa.

Joustavat ratkaisut

Sopimusmallit joustavat tarpeidesi mukaan. Jos tarpeesi muuttuu, voit irtisanoa sopimuksen kahden kuukauden kuluttua.

Huippuluokan yhteydet

Kansainvälisillä runkoverkoillamme yrityksesi voi rakentaa yhteyksiä myös eri puolella maailmaa sijaitseviin toimipisteisiin ja datakeskuksiin.

Datakeskukset

Tutustu kotimaisiin datakeskuksiimme.

Telia Helsinki Data Center

Pohjoismaiden suurin avoin datakeskuksemme Telia Helsinki Data Center on operaattoririippumaton nykyaikaisen tietoliikenteen keskus, josta saat luotettavat ja tietoturvalliset konesalipalvelut yritykselle. Datakeskus toimii kestävien ja ympäristöystävällisten periaatteiden mukaisesti.

Telia Helsinki Data Center

Lauttasaari Data Center

Hyödynnä Lauttasaari Data Centerin valmiiksi kalustettua datasalitilaa. Datakeskuksemme sijaitsee Helsingin Lauttasaaressa, joka on keskeinen pääkaupunkiseudun tietoliikenteen keskittymä. Tarjoamme turvallisen ja kätevän ratkaisun yrityksesi datan säilytykseen.

Lauttasaari Data Center

Lahti Data Center

Lahdessa sijaitseva datakeskuksemme tarjoaa erittäin korkealuokkaiset olosuhteet vaativiin konesalitarpeisiin. Lahti Data Centeriä voit hyödyntää turvaamalla kriittiset palvelusi huippuluokan datasalissa.

Lahti Data Center

Rakenna oma laitetilaratkaisusi

Tutustu Telia Helsinki Data Centerin laitetilaratkaisuihin ja suunnittele omasi.

Voit jättää meille yhteydenottopyynnön työkalun kautta, ja asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä.

Ratkaisut ja hinnat

Datakeskussanastoa

Rack Unit (RU)

Rack Unit (RU) eli räkkiyksikkö kuvaa yksittäisen laitteen korkeussuunnassa vaatimaa tilaa laitekaapista. 1 RU on korkeudeltaan 1,75 tuumaa eli 44,45 mm.

Esimerkki Telia Helsinki Data Centerin Laitekaappi 52 RU sisältää 52 räkkiyksikköä, joihin voidaan asentaa eri kokoisia laitteita kokoluokissa 1 RU, 2 RU, 3 RU jne.

Asiakaskohtainen konesali

Datakeskuksen tiloissa sijaitseva, asiakkaan oma konesali, joka suunnitellaan ja toimitetaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Ristikytkentähuone (MMR)

Telia Helsinki Data Centerissä on neljä ristikytkentähuonetta (MMR/Meet-Me Room), joihin päätetään operaattoreiden valokaapelit. Ristikytkentähuoneesta voidaan kytkeytyä edelleen datakeskuksen sisäverkkoon ja sen myötä asiakastiloihin.

Telia Colocation

Yrityksille, yhteisöille ja operaattoreille tarkoitettu moderni datakeskuspalvelu, jonka avulla voit turvallisesti sijoittaa oman palvelin- ja tietoliikennelaitteistosi konesaleihimme. Tutustu Colocation-laitetilapalveluun

 

Virranjakoyksikkö (PDU)

Virranjakoyksikköön (PDU eli Power Distribution Unit) kytketään laitteiden virtajohdot. Usein laitteissa on kaksi virtalähdettä, joista kytkeydytään kahteen eri virranjakoyksikköön: A ja B. 

Telia Helsinki Data Centerin vakiolaitekaapit kalustetaan kahdella virranjakoyksiköllä A ja B. Laitekaappi 52 RU -virranjakoyksikössä on 42 pistoketta ja Laitekaappi 12 RU -virranjakoyksikössä on 12 pistoketta.

Sähkö- ja jäähdytyskapasiteetti

Telia Helsinki Data Centerin sähkö- ja jäädytyskapasiteetti skaalautuu asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Asiakaslaitteiden sähkönkulutus mitataan ja veloitetaan laitekaappikohtaisesti. Telia Helsinki Data Centerin 52 RU:n laitekaapeissa on kapasiteettia aina 19,5 kW asti.

Asennuslattia

Asennuslattia (raised floor) koostuu 600 x 600 mm kokoisista, teräskehikon päällä olevista lattialevyistä. Konesalin jäähdytysilma kulkee laitekaapeille asennuslattian alla, jossa ilmalle on varattu metrin verran tyhjää tilaa.

Varmennettu sähkönsyöttö

Telia Helsinki Data Centerin konesalit saavat sähkön kahdesta eri syötöstä A ja B, joita varmistetaan UPS-laitteilla (Uninterruptible Power Supply), akustolla ja generaattoreilla. 

Varmennustapamme on N + 1, jolla taataan toimiva varmennus, vaikka yksi varmentava komponentti vikaantuisi tai olisi huollossa.

Operaattoritiloihin toimitetaan varmennettu tasasähkö (DC).