Liikkuvan työn verkko

Siirry laitteellasi sisäverkkoon parilla klikkauksella.

Sujuvaa työskentelyä missä tahansa

Liikkuva Yritysverkko on automatisoitu, heti käyttövalmis verkottamisratkaisu, joka sopii erityisesti liikkuville työntekijöille, etätyöhön kotikonttorille ja pienille toimistoille. Se yhdistää työntekijäsi, laitteesi ja toimistosi yrityksesi suljettuun sisäverkkoon nopeasti ja helposti ilman erillistä tunnistautumista. Palvelu toimii myös ulkomailla ja sopii erinomaisesti tilapäiseenkin käyttöön.

Voit liittää palveluun älypuhelimia, tabletteja ja läppäreitä sekä jo olemassa olevia yritysverkkoja, kiinteitä liittymiä, pilvialustoja tai konesaleja. Liikkuvan Yritysverkon kattavien perusominaisuuksien lisäksi palveluun on saatavilla monipuoliset lisäpalvelut.

Hyötysi

Säästä kustannuksissa

Ei laitteita, ei lisenssejä eikä ohjelmistoasennuksia. Maksat kulloinkin vain käytössäsi olevasta kapasiteetista.

Taattua tietoturvaa

Suljettu verkko ja verkkopalomuuri takaavat sinulle tietoturvallisen ratkaisun.

Heti käyttövalmis

Pääset yrityksesi tietoihin sekä sovelluksiin missä ja milloin vain, ilman erillistä tunnistautumista.

Liikkuvan työn tueksi

Verkota yrityksesi työntekijät, laitteet ja toimistot. Inspiroidu esimerkeistä ja jutellaan lisää.

Sujuvaa etätyöskentelyä

Mahdollista työntekijöillesi sujuva etätyöskentely. Liikkuva Yritysverkko mahdollistaa joustavan ja tietoturvallisen etätyöskentelyn kaikilla laitteilla.

Lue lisää – Liikkuva Yritysverkko etätyöskentelyyn

Laitteet kätevästi hallintaan

Paranna yrityksesi laitekannan hallittavuutta kytkemällä yrityksesi laitteet ja koneet verkkoon ilman asennuskäyntejä.

Lue lisää – saumatonta työskentelyä sisäverkossa

Tarjoa asiakkaillesi Liikkuva Yritysverkko

Documtec myy Telian Liikkuvaa Yritysverkkoa omalla nimellään, osana asiakkaille tarjoamiaan kokonaisratkaisuja. Documtec hoitaa itse kaikki palveluun liittyvät kysymykset ja ongelmatilanteet Telian toimittaessa tarvittavan tekniikan.

Lue lisää – Documtec täydentää tarjoomaansa Liikkuvalla Yritysverkolla

Verkota toimipisteesi ja etätyöntekijäsi 5G:llä

Liikkuva Yritysverkko on mahdollista liittää myös 5G-liittymiin.

Kun verkon kattavuus ja yrityksesi tarpeet kasvavat, huippunopean 5G-verkon avulla voit tehostaa liiketoimintaasi ja työpäiviäsi. Katso demosta, kuinka 5G tuodaan osaksi ketterää yritysverkkoa ja mitä hyötyä 5G-teknologiasta on yritysverkoille.

Katso demo

Usein kysyttyä

Miten saan Liikkuva Yritysverkko –palvelun käyttöön?

Voit tilata palvelun ja valita siihen liitettävät liittymät Minun Telia Yrityksille -asiointipalvelusta. Saat palvelun heti käyttöösi, ja käyttötukemme auttaa sinua tarvittaessa. 

Millä laitteilla voin käyttää palvelua?

Palvelu toimii oli käytössäsi läppäri, tabletti, kännykkä, mobiilireititin, IP-kamera tai jokin muu laite, johon voit laittaa SIM-kortin. M2M Asiakaslaite on kustannustehokas ratkaisu rakentaa laitteiden mobiiliverkottamista silloin, kun laitteesta ei löydy SIM-kortin paikkaa. Mikäli laitteesi ei tue mobiiliyhteyksiä, voit myös käyttää palvelua VPN-yhteyden avulla minkä tahansa internet-liittymän kautta. 

Tukeeko palvelu laitteiden etähallintaa?

Palveluun kytkettyihin laitteisiin voi avata yhteyden sisäverkosta käsin, kunhan liikennöinti on sallittu palvelun verkkopalomuurissa. Tämä mahdollistaa erilaisten etähallinta- ja etätyöpöytä-sovellusten käytön. Mobiiliverkon kautta avatut yhteydet eivät ole riippuvaisia muista verkoista tai palomuuriasetuksista, mikä mahdollistaa etähallinnan kohteisiin, joihin yhteyden rakentaminen muilla tavoin saattaa olla hankalaa.

Palvelu tukee erillisten laitehallintaratkaisujen käyttöä, muttei varsinaisesti korvaa niitä. Halutessasi voimme toimittaa myös laitehallintapalvelut osana kokonaisratkaisua.

Kuinka lisään tai poistan käyttäjiä?

Muutoksien tekeminen on mahdollista helposti Minun Telia Yrityksille -asiointipalvelusta käsin 24/7. Tekemäsi muutokset tulevat voimaan saman tien.

Miten tietoturva on huomioitu palvelussa?

Palveluun liitetyt laitteet muodostavat verkkopalomuurilla suojatun, internetistä erillisen suljetun sisäverkon. Yrityksesi pääkäyttäjänä voit päättää, minkälaisia yhteyksiä laitteista voidaan muodostaa. Liikennöintikäytännöt hallitaan pääsyoikeusryhmien avulla.

Verkkoon liitetyt laitteet tunnistetaan SIM-kortin salausavaimilla tai VPN-ohjelmistoa käytettäessä IKEv2-protokollan mekanismein. Suosittelemme, että SIM-kortilla käytetään PIN-koodikyselyä ja päätelaitteiden tiedot suojataan tiedostosalauksella sekä näyttölukituksella.

Varkaus- ja katoamistapauksissa käyttäjätili voidaan sulkea 24/7. 

Voinko liittää Liikkuvan Yritysverkon jo olemassa olevaan kiinteään dataverkkoon?

Kyllä, liitos voidaan tehdä Telian runkoverkossa tai salatulla yhteydellä internetin yli (LAN-to-LAN VPN). Tällöin yrityksesi olemassa oleva kiinteä verkko ja palveluun liitetyt liikkuvat laitteet muodostavat yhdessä yritysverkon. Näin esimerkiksi liikkuvat kollegasi sekä pienet etätoimipisteet saadaan verkotettua osaksi kiinteää yritysverkkoa Liikkuvan Yritysverkon avulla. Olemassa olevan kiinteä verkon ei tarvitse olla Telialta ostettu, vaan mikä tahansa operaattorin verkko käy toteutuksen pohjaksi.

Miten liitän palvelun pilvialustaan?

Liikkuva Yritysverkko -palvelusta on mahdollista liikennöidä internetiin normaalisti eli voit käyttää internetissä olevia julkisia pilvipalveluja, kunhan internet-liikennöintiä ei ole estetty. Mikäli kyseessä on ei-julkinen pilvipalvelu, voit sallia pääsyn pilvipalvelussa esimerkiksi IP-avauksella palvelun osoitteista tai L2L-VPN yhteydellä internetin yli.

Soveltuuko palvelu tilapäiseen käyttöön?

Palvelussa ei ole sitovaa määräaikaisuutta ja se on heti käytettävissäsi. Voit laajentaa käyttöä tarpeen mukaan ja lopettaa käytön tarpeen loputtua, jolloin et maksa turhasta. Palvelu soveltuu hyvin satunnaisiin tarpeisiin, esimerkiksi kausiluontoiseen käyttöön tai tapahtumiin, joissa tarvitaan levittää sisäverkko paikkoihin, joissa sitä ei muuten ole saatavilla.

Miten saan VPN:n toimimaan omassa laitteessani (Windows, Android, Apple)?

Lue ohjeet VPN:n käyttöönottoon täältä.

Perusominaisuudet

✓ Laitteiden verkottaminen palveluun.
✓ Nettiyhteys: liittymien liikennöinti internetiin tapahtuu Liikkuvan Yritysverkon kautta.
✓ Palvelu ei rajoita nettikapasiteettia, vaan se määräytyy liittymään valitun datapaketin mukaisesti.
✓ 1 julkinen IP-osoite.
✓ Verkonvalvonta 24/7.
✓ Hallinta, raportointi ja käyttötuki Minun Telia Yrityksille -asiointipalvelussa.
✓ 3 pääsyoikeusryhmää.
✓ Verkkopalomuuri.

Lisäpalvelut

✓ DataNetin tai SD-WAN:n ja Liikkuva Yritysverkko -palvelun liittäminen yhdeksi yritysverkoksi.
✓ Yritysnetti, Yritysinternet Plus Langaton ja Yritysinternet Plus liittymien liittäminen osaksi Liikkuva Yritysverkko -palvelua.
✓ Kiinteän verkon tai liittymän lisääminen palveluun.
✓ CPE-tuki: Telian ylläpidossa ja hallinnassa oleva laite, sisältäen liittymän rajoittamalla datalla ja WLAN:lla.
✓ PLUS: Sisäverkon sovellusten nopeampi ja viivettömämpi käyttö.
✓ Toimipaikkaliittymä: samaan liittymään voidaan määritellä useampia kiinteitä osoitteita, joihin voidaan liittää esim. verkkotulostimia.
✓ Pääsyoikeusryhmien lisäys.
✓ Lisä-IP-osoitteet.
✓ SIM-laitelukitus.
✓ M2M Asiakaslaite.
✓ Alueverkkoyhteys.
✓ 2-vaiheinen tunnistautuminen.
✓ Korotetut palvelutasot. (=sla)

Palvelun käyttöohjeet

Asiakastuestamme löydät kattavat ohjeet Liikkuva Yritysverkko -palvelun käyttöön.
Liikkuva Yritysverkko -palvelun ohjeet