Vaihtodiilillä vaihdat edullisesti

Tee ympäristöteko ja säästä samalla rahaa tuomalla vanha puhelimesi, tablettisi tai älykellosi Telia Kauppaan. Katso laitteesi hyvitysarvo alta.

Paljonko rahaa laitteestasi saat?

Onko laitteessasi vikaa?
Laitetta ei löydy. Tarkasta syöttämäsi tiedot ja yritä uudelleen.
Vanhasta puhelimestasi, tabletistasi tai älykellostasi

Reilut vaihtohyvitykset

Näin saat vaihtohyvityksen

Muista varmuuskopiointi

Ota vanhasta laitteestasi tärkeät tiedot talteen esimerkiksi varmuuskopioimalla, ja tyhjennä laite tai palauta tehdasasetukset. Saat tarvittaessa apua ohjeistamme tai soittamalla Helppiin: 0600 10 100 (2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm/pvm).

Lue lisää

Esimerkkejä hyvityshinnoista

Tuo vanhat puhelimesi, tablettisi ja älykellosi meille, kierrätämme ne puolestasi ja saat reilun hyvityksen. Hoidamme vanhat laitteet tietoturvalliseen kierrätykseen.

Kuvassa esitetyt hyvityshinnat laskettu 15.9.2022 ehjälle ja toimivalle laitteelle.

Usein kysyttyä Vaihtodiilistä

Mikä on Vaihtodiili?

Vaihtodiilillä saat hyvityksen vanhasta laitteestasi Telia Kaupassa. Voit laskea laitteesi hyvitysarvon jo etukäteen laskurilla netissä.

Mikä on IMEI – mistä löydän sen?

Lähes kaikissa puhelimissa IMEI:n saa selville, kun näppäilee (esim. valmiustilassa): *#06#. Näppäiltyäsi tämän näyttöön ilmestyy IMEI-koodi. Jos puhelin ei toimi, niin IMEI-koodin pitäisi löytyä myös akun alta akun ollessa irrotettavaa mallia. iPhoneissa IMEI-koodi yleensä löytyy SIM-kortin "kelkasta". IMEI-koodi löytyy myös laitteen alkuperäispakkauksesta. HUOM! Sivun laskuri ei löydä IMEI-koodilla laitteita, joiden malli ei ole ollut Telian valikoimassa. Telia Kaupassa pystytään kuitenkin hakemaan myös nämä laitteet IMEI-koodin perusteella.

Täytyykö minulla olla Telia-liittymä, jotta voin tehdä Vaihtodiilin?

Sinulla ei tarvitse olla Telia-liittymää, jotta voit tehdä Vaihtodiilin Telia Kaupassa.

Mitä laitteita voin vaihtaa?

Vaihtodiilillä voit vaihtaa puhelimia, tabletteja ja älykelloja.

Kuinka monesta laitteesta voin saada hyvityksen kerralla?

Saat enintään kymmenestä vaihtolaitteesta hyvityksen yhteen uuteen.

Täytyykö laitteen toimia?

Ei, mutta hyvitysarvo määrittyy laitteen kunnon mukaan. Otamme vastaan kaikki laitteet malliin ja kuntoon katsomatta, mutta rikkonaisten laitteiden hyvitysarvo on huomattavasti pienempi.

Kuinka estetään varastettujen laitteiden vaihtaminen?

Kaikkien puhelimien IMEI-koodi tarkistetaan automaattisesti sulkulistalta. Jos puhelin on ilmoitettu varastetuksi, emme voi ottaa sitä vastaan.

Kuinka hyvitysarvo lasketaan?

Hyvitysarvoon vaikuttaa laitteen merkin ja mallin lisäksi laitteen toimivuus ja kunto. Laitteen ikä ja ostopäivä eivät suoraan vaikuta hyvitysarvoon. Mallikohtaiset hyvitysarvot kuitenkin päivittyvät markkinahinnan mukaan. Laitteen alkuperäispakkaus ei vaikuta hyvitysarvoon.

Hyvitys on liian pieni, miksi laitteeni ei ole arvokkaampi?

Huolehdimme laitteet turvalliseen kierrätykseen. Tästä syystä laitteen hyvitys saattaa olla hieman pienempi kuin mitä itse myymällä siitä saisit. Hyvityshintaamme vaikuttaa huomattavasti myös laitteen kunto ja toimivuus.

Laitteeni näytössä on vain pieni pikselivaurio, miksi se vaikuttaa hyvitysarvoon niin paljon?

Näyttö on oleellinen osa laitetta, ja sen virheetön toimivuus on tärkeä ominaisuus. Näyttökomponentit ovat suhteellisen arvokkaita, ja pikselivaurioinen näyttö ei enää ole virheetön.

Tarvitseeko laturi tuoda mukana vaihdossa?

Pelkkä laite riittää, laturia ei tarvitse palauttaa.

Mitä jos puhelimeni on suojattu tai en muista Apple ID:tä tai Google-tunnustani?

Find My iPhone pitää olla pois päältä, mutta muuten suojauksilla ei ole väliä.

Miksi vaihtaisin laitteen, jos en saa siitä korvausta?

Kun vaihtodiilaat laitteen, huolehditaan se turvalliseen kierrätykseen. Kaikista laitteista saa vähintään yhden euron hyvityksen.

Mitä laitteelle tapahtuu vaihdon jälkeen?

Laitteet toimitetaan kierrätyskumppanillemme jatkokäsittelyyn, ja jokainen puhelin on tarkassa seurannassa koko prosessin ajan. Laitteiden tiedot tyhjennetään ja muisti puhdistetaan ISO 9001- ja ISO 14001-laatuprosessien mukaisesti.

Tämän jälkeen laitteiden kunto tutkitaan tarkastuksessa, joka pitää sisällään yli 40 eri kohtaa. Toimivat ja tarvittaessa korjatut puhelimet myydään esimerkiksi Recycled-puhelimina uuteen kotiin.

Jos laitetta ei saada korjattua, se päätyy materiaalikierrätykseen, jolloin siitä otetaan talteen kaikki materiaalit (esim. kulta, kupari ja koboltti) ja ne kierrätetään asianmukaisesti.

Tutustu koko laitekavalkaadiin

Toimitus perille jopa huomiseksi, maksa kerralla tai osissa, ilman korkoja ja kuluja.

Verkkokauppaan

Vaihtodiili – jatkoon vai ei?

Kerro mielipiteesi Yhteisössä.

Vaihtodiili – jatkoon vai ei?

Kerro mielipiteesi Yhteisössä.

Miksi puhelimen kierrätys kannattaa?

Puhelimen kierrätys säästä luontoa, minkä lisäksi Vaihtodiilin avulla säästät myös euroja kun ostat uuden puhelimen. Kun kierrätät kännykän autat luontoa, sillä mikäli vanha puhelimesi voidaan vielä huoltaa käyttökelpoiseksi, voi toinen henkilö saada tästä itselleen käyttökelpoisen puhelimen. Vanhan puhelimen kierrätys säästää energiaa sekä luonnonvaroja, kun puhelimia uusiokäytetään sen sijaan että kaikki ostaisivat aina täysin uusia puhelimia, jotka valmistetaan luonnonvarojamme käyttäen. 

Mikäli vanha, kierrätykseen saapuva puhelin on jo käyttökelvoton, kierrättää kierrätyskumppanimme puhelimen puolestasi vastuullisesti, jolloin puhelimen uudelleenkäytettävät materiaalit eivät päädy kaatopaikalle ja siten kuormittamaan luontoa.

Puhelimen kierrätys ja Vaihtodiilin hyödyntäminen on helppoa. Voit tarkistaa puhelimesi vaihtoarvon verkkosivuiltamme, ja tuoda kierrätyspuhelimen sen jälkeen haluamaasi Telia Kauppaan. Kauttamme voit myös kierrättää kännykät, jotka eivät enää toimi. Näiden puhelimien vaihtoarvo on vain huomattavasti pienempi kuin toimivien kännyköiden.

Löydät meiltä myös valikoiman myynnissä olevia käytettyjä puhelimia. Mikäli kuitenkin mieluummin ostat puhelimesi uutena, löydät meiltä muun muassa viimeisimmät iPhone-mallit, Samsung Galaxy -puhelimet, OnePlus-puhelimet, Xiaomi-puhelimet, Motorola-puhelimet sekä Honor-puhelimet.

Kampanjan ehdot

Ostaessasi uuden OnePlus 11 -puhelimen ajalla 16.2.–12.3.2023 tarjoamme 200 euron lisähyvityksen vanhasta puhelimesta normaalin vaihtohyvityksen lisäksi. Hyvityksen saadakseen tulee vanha puhelin tuoda Telia Kauppaan 12.3.2023 mennessä. Ostaessasi puhelimen Telia Kaupasta saat hyvityksen heti uuden laitteen hinnasta, verkkokaupasta tilatessasi hyvityssumma ladataan lahjakortille. Annamme ehdoissa mainitun lisähyvityksen maksimissaan yhdestä vanhasta puhelimesta per asiakas. Lahjakortilla voi maksaa laitteita ja lisätarvikkeita Telian myymälöissä. Lahjakortti on voimassa 12 kk ja sen voi käyttää useammassa osassa. Lahjakortteihin sovellettavat ehdot luettavissa osoitteessa www.telia.fi/lahjakorttiehdot. Laitteen normaali vaihtoarvo tarkistettavissa osoitteessa www.telia.fi/vaihtodiili.